![]() |
#1891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
a ja polecam kwas mlekowy, np z Mazideł
![]() ![]()
![]() |
#1892 |
Raczkowanie
|
Kurcze wszyscy piszą tu o zaskórnikach otwartych,tych czarnych wągrach a nie wiadomo co robić z tą podskórną kaszką,zaskórnikami zamkniętymi..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1893 |
Zadomowienie
|
Pichtiowy tonik i wcześniej wycisnąć... Na jakiś czas (2 m-ce) spokój...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1894 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1895 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ten tonik tyle warty co nic ja probuje teraz tonik bha 2% ktos pisal ze tonik clinique fioletowy jest dobry pewnie dlatego ze ma wlasnie kwas salicylowy Rewelacyjny jest takze niedostepny w Polsce Paula's Choice tonik 2% bha ... Ja probuje z tonik BU opaty na tej samej subs. aktywnej - zobacze efekty... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1896 |
Wtajemniczenie
|
Yhm, zaskórniki otwarte, to przecież te czarne kropki, bo "widać" co tam siedzi w skórze, a zamknięte to ta kaszka, bo nie widać, co w środku jest
![]() I trudno i te i te wykurzyć na stałe. Można je wycisnąć, stosować coś wysuszającego, czy odżywczego, może chwilowo znikną, ale po jakimś czasie powrócą, jeśli skóra ma do tego skłonność. Naskórek trzeba złuszczyć, żeby pory się zmniejszyły, uregulowały, np. mikrodermabrazją, peelingmai enzymatycznymi, chemicznymi, retonoidami, bromelainą etc.
![]() |
#1897 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1898 |
Raczkowanie
|
Dobra dziewczyny.
otóż byłam dzisiaj u tego dermatologa (zdjęcia załączyłam 2 strony temu) i na pecha dzisiaj mialam dość mało tych zaskorników ![]() no ale nic pani zapisała mi EPIDUO. i ja w stresie zapomnialam ile razy dziennie mam go stosować. powiedziała że chyba epiduo rano i wieczór, a tonik który się w aptece jeszcze robi raz dziennie. no i mowila ze jak coś sie ebdzie dzialo to zeby przerwac na dzień i znow urzywać ale nie w tym rzecz. jeszcze dzisiaj nie zaczelam kuracji mysle ze zaczne od poniedziałku JAK WYGLĄDA WYKONYWANIE MAKIJAŻU PO EPIDUO? jakbym nałożyła goi rano na czólo rzecz jasna bo tylko tam bede go używać po jakim zcasie moge nałożyc kosmetyk? bo na weekend musze byc wymalowana.. w czasie tyg powstrzymam się. ale tak z ciekawosci pytam pozdrawiam kochane i trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1899 |
Przyczajenie
|
Epiduo tylko na noc. I punktowo, ew. na większe płaszczyzny jeśli syfów jest dużo w 1 miejscu.
Na dzień nie wolno! Szczególnie teraz gdy jest słońce, bo może odbarwić skórę! Także przestrzegam. Poza tym trochę wysusza, niektórych bardzo, więc nie wyobrażam sobie 2 razy dziennie. Ja stosuję prawię tydzień i widzę duuużą zmianę na +. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja stosuje Epi od 17 grudnia chyba albo i wczesniej, nie pamietam. Stosowalam go namietnie do marca, przerwalam i wracam teraz znowu. Nie bylo spektakularnych efektow... Poznikaly mi podskorne grudki, ale nie wiem, czy on mial na to wplyw, czy inne leki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1902 |
Zadomowienie
|
Fossa- mi ten tonik pomógł i go polecam.
Najpierw oczyszczam twarz manualnie (najpierw parówka, kosmetyczka też tak robi bo niby jak oczyścić pory?), potem ja myję żelem, potem maseczka z glinki i po ok godzince smaruję tonikiem pichtiowym i mam już może 1/5 tego co miałam pół roku temu, a wyciskam raz na miesiąc. Ja jestem zadowolona a miałam dużo zaskórników zamkniętych- szczególnie w miejscu gdzie maluję się różem więc było widać grudki. Po samym wyciskaniu wracały szybko a teraz już nie. Na otwarte, które mam na nosi nie pomogło ale one są już bardfzo stare więc pewnie się nie da... Byłam nie raz u różnych kosmetyczek na oczyszczaniu i kwasach i nigdy nie było zachwycającego efektu na długo bo mam bardzo łojotkową cerę. Dermatolog też tak stwierdził, że nic się nie da zrobić ale po tej pichtii jest o niebo lepiej. Warto spróbować ale tak jak to pisałam wyżej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1903 |
Zadomowienie
|
Miss Sporty
![]()
od 14 czerwca 2012 - dieta od sierpnia 2012 - na ratunek resztkom kondycji i pozostałościom po świetnym zdrowiu 95kg - 71 kg - 67kg cel: 60kg ![]() don't want nothing less cause i’m sure you’re the best.. ![]() 11.07.13r.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1904 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja też już od wielu lat się z tym męczę, myślałam,że od wyciskania stan skóry się pogarsza, ale tydzień nie wyciskałam i dzisiaj miałam na twarzy mnóstwo małych zaskórników widocznych pod światło. Zaznaczam,że cały tydzień robiłam pilingi i maseczki oczyszczające i kompletnie nic to nie pomaga!!! ;/Nawet fluidu nie kładłam tylko korektor antybakteryjny a one i tak się ciągle robią ;/ Jutro idę kupić naftę i ten olejek, jeśli to pomoże to będzie chyba cud jakiś!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1905 |
Zadomowienie
|
chcę zrobić parówkę z olejkiem pichtowym, jakie proporcje zachować? ile litrów wody na ile kropel olejku?
![]() |
#1906 |
Przyczajenie
|
Przemyłam tym twarz i chyba jest nieźle jak na pierwszy raz... Tzn. pokusiło mnie, żeby potem zrobić piling bo skóra była fajnie rozgrzana i rozmiękczona. Co prawda widzę nadal zaskórniki, ale nie liczę na cud, zobaczymy jaki będzie efekt po dłuższym stosowaniu. Dobrze przynajmniej, że to nie jest żadne chemiczne świństwo i nie zniszczy mi skóry. Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1907 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1908 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny zabiłyście i klina tym olejkiem rycynowym - czy ten olejek kupuje się w aptece? Jest jakiejś konkretnej firmy?
I co dalej - na wacik i nacierac buzię? Potem nakładać krem czy już nie? I jeszcze jedno - mam cerę naczynkową i mieszaną - nie zrobi mi krzywdy? Beatko - apropo tego toniku pichtowego - to jak dokładnie się go przyrządza?
![]() |
#1909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1910 |
Zakorzenienie
|
A mnie ten tonik w ogole nie pomogl, wrecz pogorszyl stan cery! Takze uwazajcie z tym...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1911 |
Zakorzenienie
|
mi pomógł duac, ale i tak cięgle boję się nawrotów więc stosuję go dalej mimo, że już mam gładką cerę.
uważajcie na słońce, ja u siebie zauważyłam, że dostaję wysypu po opalaniu się lub poprostu po wyjściu na dwór gdy świeciło ostre słońce. Od 2 lat stosuję filtry i nic mi nie wyskakuje.
![]() |
#1912 |
Rozeznanie
|
to ja tez zaczynam stosowac olejek rycynowy na zaskorniki
![]() zaskorniki mam otwarte i zamkniete, a dzisiaj wyskoczyła mi jakas dziwna kaszka z boków twarzy.. to chyba przez nowy krem, eh... a tak wogle, cześć! bo juz nie wiem czy byłam tu wczesniej, czy nie ![]() ![]()
![]() |
#1913 |
Zakorzenienie
|
pewnie ktoś już to pisał , ale dla mnie niezastapionym środkiem na zaskórniki jest kwas mlekowy...po niedługim okresie stosowania toniku czarne kropeczki pożegnałam na zawsze
![]() ![]()
![]() |
#1914 |
Zakorzenienie
|
hm nie wiem, czy dobrze zrozumiałam- stosowałaś mleko czy jakiś specjalny kwas mlekowy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1915 |
Rozeznanie
|
Dot.: podskórne grudki na twarzy...
Ja mam cerę mieszaną. Grudki robią mi się na brodzie a na nosie te białe krostki.Okropne. Dbam o skórę, byłam u dermatologa ale nie rozumie czemu mam tak zapchane pory i grudki pomimo stosowania kremów na niedoskonałości( z Vichy czy Eucerina) Używam żelu do mycia twarzy z Deremiki-z kwasem salicylowym na noc stsoswałam Differin niestety nic nie pomaga.Czy to możliwe że te wszystkie niespodzianki na twarzy są spowodowane źle pracującymi hormonami? Jakie badania hormonalne musiałabym zrobić. Nie mam w pobliżu żadnego dobrego endokrynologa więc muszę sama coś wymyśleć .......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1916 |
Przyczajenie
|
![]()
Przeczytałam i podłączam się,ponieważ też mam problem z takimi grudkami. nie mam trądziku,ale od czasu do czasu jakieś młodzieńcze wypryski.Poza tym pozostały mi czerwone ślady na czole[załączam zdjęcie-może ktoś wie jak je zlikwidować?].Grudki są z obu stron nosa,na jego wysokości.Nie wyciskam ich,nie bolą ale okropnie wyglądają i nadają twarzy smutny wygląd.Jakby ktoś wiedział jak je zlikwidować-proszę o pomoc.
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1917 |
Przyczajenie
|
1/ Olejek pichtowy z naftą odpada <lol> , po dłuższym stosowaniu skóra zaczęla złazić płatami ;/
2/ Kwas mlekowy jest chyba w toniku Benzacne i sobie go znowu kupię. 3/Zadnego wyciskania zaskórników, maść cynkowa na zamknięte zaskórniki i pryszcze,a wyciskać tylko te, które naprawdę trzeba, po rozmiękczeniu maścią. 4/Po wyciskaniu i na noc Acnefan. 5/Nie wiem co jeszcze...chyba tylko cierpliwość. ![]() Aha i ostrożnie z fluidami, pudrami itp., najlepiej tylko trochę korektora. Powodzenia Edytowane przez madmaxia Czas edycji: 2010-07-03 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1918 |
Przyczajenie
|
Mam grudki - zaskórniki. Używam bevoxylu. Działa. TYlko jest jeden problem :P Jak już te grudki są płytko pod skórą to przekształcają się w okropne syfy po których zostają mi ślady. Ślady zejdą, to nie blizny ;/ Ale co robić? :P Jak sobie z tym poradzić?
Przed wyjściem do pracy spędzam min. 20 minut przed lustrem: punktowo brevoxyl, na to SPF 30+ biodermy, na to zielona antybakteryjna kredka firmy krzak, na to puder bambusowy z dodatkami. na to ewentualnie punktowo coś kolorowego ;/ Czy ktoś ma może jakieś wskazówki jak sobie z tym radzić? Bo moja ocena spada wykładniczo ![]() BTW, cierpi głównie moja broda, troszkę policzki. Od poniedziałku powinno być lepiej bo leczę ząb, i postaram się o jakiś antybiotyk, bo chyba samo nie przejdzie. Ktoś coś poleci? Pozdrawiam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1919 |
Zakorzenienie
|
http://naturaliskosmetyki.pl/glukono...a645c19c#sklad
Używał ktoś tego cuda na zaskórniki zamknięte? Jakie efekty? Zastanawiam się też czy aby nie pomoże to: http://www.biochemiaurody.com/sklep/tonikpha6.html Na coś się muszę zdecydować,tylko waham się co bardziej skuteczne.. Dwóch nie chcę stosować bo to za dużo jak na raz,a wiadomo ze potrzeba też czasu żeby widzieć efekty. Mile widziane wypowiedzi osób,które testowały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1920 |
Rozeznanie
|
częste pellingi i wizyta u dermatologa
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.