![]() |
#2791 |
Raczkowanie
|
Dot.: Skąd te zaskórniki zamknięte? :(
No to mnie teraz zmartwiliście.
![]() A co do tego, co napisał Marcin_619, że tak często używam Atrederm, to w ulotce napisane jest, żeby stosować raz lub 2 razy dziennie. No, to jest raczej za często, ale widocznie można. Ja teraz stosowałam Atrederm cały tydzień, dzień w dzień i łuszczyła się broda, reszta niezbyt. Kiedyś mi się łuszczyła prawie cała twarz. Albo Atrederm działa słabiej albo już się przyzwyczaiłam. Być może ten tydzień też codziennie będę się nim smarować. A miejscowo maścią pięciornikową z Ziai. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2792 |
Raczkowanie
|
nie ma czlowieka ktory uzywalby atredermu dwa razy dziennie
![]()
![]() |
#2793 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za dużo kosmetyków? Krem na dzień i to z konieczności, bo filtr jest konieczny (gdyby nie był, poszukałabym fajnego bez filtra) i na noc, a i to dość rzadko, bo jak Atredermu używałam cały tydzień, to przez ten tydzień nie miałam w ogóle kremu do twarzy w nocy. No i widzisz, Ty piszesz, że szkodzą, a ja jakiś czas temu pisałam z dziewczyną i ona pisała, że to, że nie używam kremu jest powodem trądziku, bo nie nawilżam skóry. Więc zaczęłam stosować kremy, żeby nawilżyć. Ty zaś uważasz, że szkodzą. I ja się w tym wszystkim motam. Jednak uważam, że w dni wolne od Atredermu warto posmarować buzię kremem, żeby trochę natłuścić. No a z drugiej strony może zapchać. Sama już nie wiem. A jak skończę stosować Atrederm? To mam kremu na noc nie nakładać, tylko zostawić skórę gołą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2794 |
Raczkowanie
|
nie zrozumialas mnie , jezeli skora wola pic ale tak jak ty jestes w trakcie kuracji derm. to krem nawilzajacy jest konieczny! i dobrze robisz ze go uzywasz bo przy atredermie tez nawilzalem wiec wiem jak to jest ale jak skonczysz bo mpze byc tak ze atrederm nie pomoze tak bylo z moimi zaskornikami wiec wtedy polecam detoks :-D :-D tez mam kremm i serum ale stosuje tylko na noc i tez nie co dnia tylko wtedy gdy skora tego potrzebuje
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- nawet jak przestaniesz uzywac atredermu to tak skora szybko nie dojdzie do ,,normalnosci" i przez pewien czas bedziesz musiala ja nawilzac i skakac kolo niej jak kolo dziecka ![]()
![]() |
#2795 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nom, wszystko zależy od skóry, jedni używają codziennie i mają piękną cerę, inni wcale i też mają piękną cerę. Gorzej maja osoby ze skłonnościami do trądziku. A w jaki sposób Twoja skóra płakała i prosiła? ![]() Mówisz, że stosujesz krem i serum tylko na noc. A uważasz, że jakbym przestała używać Atredermu codziennie (bo nawet jak skończę go używać, to chcę tylko raz w tygodniu dla podtrzymania efektu), to powinnam używać jakiegoś kremu na dzień czy w ogóle? Bo wtedy już filtra nie będę stosować. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2796 |
Raczkowanie
|
byla bardzo sucha napieta a przetluszczala sie bardzo szybko ale z kazdym dniem bylo lepiej i wie juz ze pic dostanie tylko na noc :-D , jak dlugo stosowalas atrederm? skora bedzie dalej bardzo wrazliwa na slonce mimo ze przestaniesz stosowac te cudo, do jesieni powinnas uzywac ale jak pojdziesz do szkoly we wrzesniu i bedziesz siedziala w murach do 15 to nie widze sensu uzywania filtru , wiem ze slonce szkodzi ale mi filtry duzo bardziej bo kazdy zapychal wiec nie uzywam ale bardzo bardzo unikam slonca bo nir cierpie lata i tych upalow , moja pierwsza derm. przy atredermie na wiosne mowila ze po nim sie szbciej i latwiej opale na buzi ale lepiej unikac slonca i opalanie zabronione ale co do filtru po jezeli chce wrocic z gorszymi problemami na jesien to niech uzywam , wiem ze duzo osob to skrytykuje ale ja sie z nia zgadzam troche
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- wiem ze zaraz ktos napisze ,, ale slonce swieci i szkodzi przez caly rok nie tylko latem" tak , ale nie dajmy sie zwariowac bo jak tak na wszystko bedziemy patrzec to bedziemy zamknieci w szklanej bance zeby uniknac bakteri wirusow i wszystkiego.... nie dajmy sie zwariowac , w koncu kiedys trzeba sie zestarzec :-D
![]() |
#2797 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Atrederm używam od 23 maja, czyli niecałe 2 miesiące. Po skończeniu leku zamierzam kupić druga buteleczkę i kontynuować leczenie, a za jakiś czas używać tylko raz w tygodniu. Czytałam na blogach, że komedogenność kosmetyku występuje po paru tygodniach lub miesiącach i objawia się występowaniem zaskórników otwartych (czarnych wągrów) i zapchanych porów. Ja u siebie takiego czegoś nie zauważyłam, więc raczej mnie krem Ziaja nie zapchał. Natomiast jeśli Ty krótko po zastosowaniu tego kremu (np. po trzech dniach) zauważyłeś jakieś krosty, to to nazywa się aknegenność. Praktycznie nie ma o tym informacji w necie, przeczytałam to na dwóch blogach. Także mi raczej ten krem odpowiada i ten z Babydream chyba też. Jeśli zobaczę jakieś większe zmiany, to wtedy pomyślę, czy to jakiś z moich kremów zatyka mi pory. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2798 |
Raczkowanie
|
babydream uzywalem dlugo ale czulem ze byl za ciezki ale pryszczy po nim nie mialem , powiem Ci ze jak uzywam kremu raz na jakis czas to mnie nawet ta ziaja nie zapcha ale po kilku dniach codziennego uzywania dostaje wlasnie malych pryszczy i zaskornikow , ja nie walcze juz z zaskornikami bo na nie i tak nic nie dziala wiec szkoda czasu i kasy
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- ja po kilku kosmetykach zauwazylem ze tradzik u mnie powoduje najbardziej cetearyl alcohol glikol propylenowy parafina , gliceryna mnie nie rusza wgl. ![]()
![]() |
#2799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() O, fajnie, że wiesz, co na Ciebie źle działa. ![]() ![]() W moim Epiduo był glikol propylenowy, w Atredermie też jest. :O Mam nadzieję, że mi nie szkodzi. A kosmetyki z gliceryną używam, mam w kremach itp., może mnie też nie rusza, mam nadzieję. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2800 |
Raczkowanie
|
glikol propylenowy w duzych ilosciach jest rakotworczy a w kosmetykach ziaji ( glownie zelach) jest czasem na 2 lub 3 miejscu w skladzie ja mam tylko czarne kropki czyli zaskorniki otwarte i nie czarujmy sie - nie da sie ich pozbyc , trzeba sie z tym pogodzic i zaszywac w domu z tlusta morda :-D
![]() |
#2801 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oki, muszę też uważać na glikol propylenowy, dzięki za info. ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2802 |
Raczkowanie
|
ty dasz podklad a ja? mam ta tlusta morde i do tego tysiace czarnych kropek z ktorych wylewa sie loj , dobrze ze pryszczy nie ma ale wolalbym miec je zamiast zaskornikow bo latwiej je pokonac
![]() |
#2803 |
Przyczajenie
|
bruzdy na nosie
![]() Edytowane przez Killer175 Czas edycji: 2014-07-22 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2804 |
Addicted of makeup.
|
Dot.: bruzdy na nosie
Wybierz się do dermatologa i do kosmetyczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2805 |
Przyczajenie
|
Dot.: bruzdy na nosie
a jak mam tu wstawić zdjęcie bo mi skreślony link sie ywyświetla po edytowaniu
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Masz rację, pryszczy łatwiej się pozbyć, no nie wiem, co Ci poradzić. :/ Może jednak jest na nie jakiś sposób, może jakiś zabieg czy coś? To na pewno dużo kosztuje, ale nawet ja mówię, że jak kiedyś sobie będę zarabiała i odkładała co miesiąc na laserowe usuwanie przebarwień, jeśli one nie znikną. Mam nadzieję, że jednak się ich pozbędę. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2807 |
Zadomowienie
|
Idż do dobrego dermatologa. Z jakiego jesteś miasta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2808 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
bylem u kilku, okolice wroclawia
![]() |
#2809 |
Zadomowienie
|
Idż prywatnie do lekarza który wypisuje aknenormin. Mi pomógł a miałam zaskórniki otwarte i zamkniete i bardzo tłustą cere
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2810 |
Raczkowanie
|
tylko jak takiego szukac?
![]()
![]() |
#2811 |
Zadomowienie
|
Może przez fora internetowe lokalne? Ja też przez lata słyszałam że mam ładną cerę (od dermatologów) ale w końcu w wieku 28 lat poszłąm prywatnie bo miałam strasznie zaskórniki, pół twarzy musiałąm mazać korektorem bo fluid nie dawał rady, do tego w południu nie było już śladu makijażu...A mam taką pracę że muszę jakoś wyglądać... No i poszłam do dermy i przepisała mi aknenormin, teraz mam śliczną cerę, w makijażu piękna, ale bez też ujdzie w tłumie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2812 |
Raczkowanie
|
Przypatrzyłam się dokładnie mojej skórze i czarne wągry mam na nosie, brodzie i policzkach w części obok nosa. :/ Do tego mam kolejne krosty na policzkach. Boże, tyle czasu nic nie było.
![]() ![]() Napiszę Wam, czego używam, może Wy będziecie w stanie ocenić, co może mi szkodzić. - płyn micelarny Bebeauty z Biedronki używam codziennie, teraz mam wersję limitowaną w opakowaniu 400 ml, nie jest to ten płyn standardowy niebieski, tylko różowy łagodzący (tu macie skład tego niebieskiego, skład różowego jest podobny http://nkfn.pinger.pl/m/16268791), - nawilżający żel micelarny Bebeauty z Biedronki codziennie (na tej stronie macie skład http://mojakosmetycznapasja.blogspot...zajacy-do.html) - peeling morelowy 2 razy w tygodniu(skład tutaj https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...adzikowej.html) - krem z filtrem używany w dzień (skład macie tutaj, wiem, że jest nienajlepszy :/ https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...y-spf-50-.html) - tłusty krem używany na noc jedynie w dni, kiedy nie stosuję Atredermu, czyli 2-3 razy w tygodniu lub wcale, jeśli Atredermem smaruję twarz codziennie (skład tu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html) Być może ma tutaj wpływ jakieś jedzenie, nie wiem i nie mam pojęcia, co by to mogło być. :[ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2813 |
Przyczajenie
|
A ja najbardziej polecam pastę i maść cynkową. Długo nie mogłam uporać się z trądzikiem, dermatolog przepisywał mi jakieś mocne specyfiki, które niewiele dawały, aż kiedyś kosmetyczna po oczyszczaniu cery powiedziała mi o maści cynkowej. Nakładałam ją zazwyczaj na noc na wypryski i lekko zasklepione ranki po nich i na drugi dzień było widać już sporą różnicę na plus, także szczerze polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2814 |
BAN stały
|
Mnie ładnie oczyścił pory peeling z dosypką niewielkiej ilości sody oczyszczonej.
Tyle, że widać gołym okiem jak te pory są rozszerzone i, że problem niedługo powróci :// |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2815 |
Raczkowanie
|
znacie dermatologa z wrocka ktory bez problemu przepisuje retinoidy doustne ?
![]() |
#2816 |
BAN stały
|
Dot.: Wągry, wypryski, tłusta skóra
.
Edytowane przez payne21 Czas edycji: 2015-06-24 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2817 |
Moderator
|
Co konkretnie kupiłeś z firmy Pharmaceris? Brevoxyl najlepiej pojedyńczo na zmiany, a mydłem polecam myć twarz raz na jakiś czas, gdy masz większy wysyp, bo może wysuszać twarz, ale musisz spróbować, jak zareaguje ona na mydło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2818 |
BAN stały
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2819 |
Moderator
|
Tylko na wypryski, jeśli masz konkretne obszary na których występuje trądzik, np czoło lub broda albo policzki, to je smaruj całe. Brevoxyl jest dość mocno wysuszającym specyfikiem, i świetnie radzi sobie z pojedynczymi zmianami. Przetestuj to mydło, jeśli nie będzie Cię wysuszać to myj nim twarz dwa razy dziennie, a kremem smaruj się na dzień, jeśli będzie przeszkadzać Ci świecenie twarzy po jego aplikacji, to stosuj na noc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2820 |
BAN stały
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.