| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-04-01, 10:02 | #3601 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...

Cytat: 
  , tym bardziej jesli twoja jest schorowana to logiczne ze kazda pomoc sie przyda, ale jesli Ania idzie do nich z mama jako goscie to chyba nie wypada pomagac w czyms takim, co innego w imieninach tescia to oczywiscie ze tak   
				__________________ Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 | |
|     | 
|  2010-04-01, 10:04 | #3602 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-06 Lokalizacja: K-g 
				 | 

Napisane przez Esti10  witam wszystkie Panie w ten sloneczny dzionek  Cytat: 
  u nas wczoraj w sumie też było ładnie, co jakiś czas pokropiło,ale delikatnie,za to wieczorem lało jak z cebra-a dziś piękne słonko, choć jak szłam do pracy to było ok.5stopni. normalnie nie wiem jak sie ubierać-jak zakładam wełniany płaszczyk, to rano jest ok,a po południu się gotuję, skóy ani wiosennego płaszczyka nie zakładam, bo boję się,że rano zmarznę  do świąt niedaleko-powinno byc super  sobota też mogłaby być pogodna, bo idę ze święconką   | |
|     | 
|  2010-04-01, 10:06 | #3604 | |
				 | 

Cytat: 
  dlatego pewnie szukaj innych bo juz malo czasu a to przeciez taki goracy okres czerwiec wiec moze byc ciezko z nowym krawcem, zeby wiesz mieli jeszcze czas na kolejne zlecenie   
				__________________ Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 | |
|     | 
|  2010-04-01, 10:08 | #3605 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-09 
				 | 

My też idziemy ze święconką razem. W zeszłym roku podjechaliśmy autem jakieś 500 metrów bo Nams ie na nogach nie chciało iść   w tym roku idziemy na spacerek a później zaszyjemy się w domku sami a w pierwszy dzień świąt do moich rodziców a w drugi do TŻ bo spotkanie przesunięte na koniec kwietnia. | 
|     | 
|  2010-04-01, 10:14 | #3606 | |
				 | 

Cytat: 
  bo tak jak piszesz rano zimno i sie czlowiek ubiera a potem robi sie goraco i sie musi rozbierac i nosic te plaszcze a jak mu sie nie chce nosic jak np mnie to sie musze w nim gotowac   u mnie w niedziele ma byc 15 stopni bez deszczu a juz w poniedzialek 10 st i deszcz   
|     | 
|  2010-04-01, 10:17 | #3607 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Schrimm :) 
				 | 

Już jestem   Troszkę mam dzisiaj pracy, bo koniec miesiąca, bo święta i tak latam tu i tam, ale z doskoku zaglądam co piszecie  Dziewczyny wiecie na co wpadłam??? Że może z tym ciastem jechać w sobotę  Kurde, muszę z Piotrkiem o tym pogadać, bo się nieźle zakręciłam  Dzisiaj mam z nim tyle spraw do ugadania, że czasami może mi sie Piotruń zmęczyć   
				__________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem | 
|     | 
|  2010-04-01, 10:17 | #3608 | 
				 | 

Aniu-ja podam Ci taki przykład: kilka lat temu, mój R.był w szkole i wracał późno,a ja miałam wolne.Była to niedziela i imieniny teściowej bardzo jeszcze przyszłej (to było jeszcze przed zaręczynami). U mojej MAmy był obiad-był Brat z Bratową i ja. Zjedliśmy obiad i ja mówię: to się żegnam, bo mam autobus. No i brat z bratową: a gdzie się tak spieszysz?  ja: jadę do Mamy R.,bo ma imieniny... oni: a R już wrócił? ja:nie-będzie wieczorem... Bratowa:sama jedziesz?? ja: tak ona....  Pojechałam sama z kwiatkiem i jakimś drobiazgiem... Teściowa winko na stół,jakieś ciacho...i nie doczekałam przyjazdu R. bo się wstawiłam  sama uważam,że to miłe było i nie miałam żadnych oporów,ale nie widzę jakoś żeby moja bratowa tak sama wpadła do kojej Mamy-dla niej teściowa to zło konieczne,a moja Mama ma swoje wady,ale jest wspaniała-i nie tylko ja tak uważam-mój R. też  i to jest super, dlatego każdemu życzę dobrych relacji z rodzicami i teściami-nie powiem żeby zawsze było kolorowo i słodko-wszyscy jesteśmy tylko (i aż  ludźmi...więc wzajemne zrozumienie i akceptacja z całym dobrodziejstwem inwentarza to podstawa jak dla mnie. Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2010-04-01 o 10:18 | 
|     | 
|  2010-04-01, 10:27 | #3609 | |
				 | 

Cytat: 
 Widzisz, a moim zdaniem to wszystko zależy od charakteru danej osoby. Moja teściowa, uwierzysz czy nie, nie należy do zbyt sympatycznych. Wszystkimi chce rządzić, wszystko wie zawsze lepiej, przy stole musi wiecznie narzekać na swojego męża i oczywiście też na Piotrka, jak to on ją niby nie szanuje i takie tam. Potrafi zdradzić takie rzeczy, że naprawdę głupio mi się robi, jak mam tego słuchać. Samo to, ze jak sie poznaliśmy, to zaczęła dochodzić przez moich sąsiadów, kim jestem, jaką mam sytuacje finansową, kim są moi rodzice. Jak się dowiedziała, że mój ojciec z nami nie mieszka, to zaczęła dochodzić dlaczego i jak wyglądają relacje między nim a moją mamą. Nie uważam tego za normalne, wręcz powiem więcej bardzo mnie to zabokało, bo nic jej do mojej sytuacji rodzinnej. Jak do niej przyjeżdżamy na kawę, to są dni, kiedy do mnie się słowem nie odzywa tylko wyzywa swojego męża na przemian z Piotrkiem. Dla mnie takie zachowanie jest nienormalnie, nie wspomnę o tym, że nóż w kieszeni mi się otwiera kiedy zaczyna Piotrka wyzywać i obrażać. Jest to mój facet i bardzo mnie boli, że tak go zastrasza. Jedno co, to jest to matka Piotrka i dlatego tylko się staram jakoś powstrzymywać, ale nawet nie wiecie ile razy miałam ochotę jej wygarnąć co o niej sądzę!!!!  Bo najlepiej jest wytykać innym jakieś wyimaginowane błędy, a nie patrzeć na siebie  Żeby zrozumieć tą sytuację trzeba by było mieć do czynienia z takim babskiem, a tego nikomu nie życzę, bo spotkania z nią są prawdziwym koszmarem!!!! Jednak postanowiłam wyciągnąć do niej rękę i postarać się żeby poprawić nasze relację. Wiem, że nie będą one nigdy super, bo zbyt wiele się zdarzyło, ale przynajmniej chciałabym żeby było w miarę normalne i poprawne. Tyle   
				__________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem | |
|     | 
|  2010-04-01, 10:31 | #3610 | 
				 | 

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=970631897 przeczytajcie tytuł aukcji   nie starczyło miejsca na pokrowiec podzielcie ten wyraz który jest na dwa  . | 
|     | 
|  2010-04-01, 10:35 | #3611 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-04-01, 10:37 | #3612 | |
				 | 

Cytat: 
      A może rzdczywiście sukienka jest "po krowie"       
				__________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem | |
|     | 
|  2010-04-01, 10:39 | #3613 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2010-04-01, 10:42 | #3614 | 
				 | 

__________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem | 
|     | 
|  2010-04-01, 10:47 | #3615 | |
				 | 

Cytat: 
  ale toczek z tym czyms z tyłu ma straszny! | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-04-01, 10:47 | #3616 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2010-04-01, 10:53 | #3617 | 
				 | 

Aluś-ja się bardzo cieszę i z tego co czytałam- Ty też masz dobre. Ja nikogo nie osądzam Aniu i wierzę,że teściową masz jędzowatą. Ja niestety znam taką historię,że synowa tłumiła swoje odczucia i emocje,a po 10latach wygarnęła hurtem wszysto teściowej. Zrobił się taki kwas w rodzinie,że szok. Najgorsze,że wypominała różne dziwne rzeczy, nie zawsze zgodne z prawdą-ale wiadomo,że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... tu był ewidentny błąd teściowej,że była miła, serdeczna i dała sobie wejść na głowę-a po takim czasie wiesz jak trudno wyprostować relacje?? to niemal niemożliwe. Ja bym bardzo chciała, żeby wasze relacje były ok-nie musicie się kochac, ale jak pisałaś-żeby były one poprawne. Wiem,że to strasznie trudne,ale poprosiłabym teściową o rozmowę i powiedziała jej co leży mi na serceu jeszcze przed ślubem. spokojnie i rzeczowo-jak nie zrozumie,to głupia jest...ale może ją to coś ruszy,a Ty będziesz mieć czyste sumienie,że zrobiłaś krok w jej kierunku i chcesz żeby między wami było w porządku... | 
|     | 
|  2010-04-01, 10:55 | #3618 | 
				 | 

W chwili wolnej też muszę poszperać na All. i poszukać jakiś pierdołek   Dokładnie chodzi mi o jakiś prezent dla świadków i prezent dl kumpeli, która na naszym ślubie będzie miala swoją pierwszą rocznicę   
|     | 
|  2010-04-01, 10:55 | #3619 | |
				 | 

Cytat: zaje...ste są-i cena super. Pomyśle, może kupię, wtedy dekoracje bym miała z głowy-a świeczek tych można kupić setki, nawet zapachowe. A Ty też chcesz takie?? Bomba jak dla mnie   | |
|     | 
|  2010-04-01, 11:01 | #3620 | |
				 | 

Cytat: 
  Muszę zatem działać w inny sposób  Zobaczymy, jak zadziała na nią ciasto  Może choć troszkę przełamie to lody, przynajmniej mam taką cichą nadzieję   
|     | 
|  2010-04-01, 11:04 | #3621 | |
				 | 

Cytat: 
  i zobaczcie jaka jest ladna skrzyneczka na koperty ale strasznie droga tyle bym nie dala   http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=970125946 
|     | 
|  2010-04-01, 11:08 | #3622 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2010-04-01, 11:15 | #3623 | |
				 | 

Cytat: 
  mądra dziewczynka!!  oczywiście Ty znasz ją.... ja podałam swój przykład-ale moja teściowa mówi,co myśli i jak komus nie pasuje trudno-ale niech lepiej powie niż ma milczeć. i tak mi się kiedyś nazbierało i pogadałam z nią-dowiedziałam się kilku ciekawych rzeczy-np.tego,że jest i będzie po mojej stronie, bo wie,ze kobiety wcale nie mają łatwiej w życiu,a sama wie,co mowi,bo ma męża i dwóch synów-więc jak się kobiety nie bedą trzymać razem, to będzie źle  szczęka mi opadła-ale dzięki temu wiem,że jak coś by się działo,to mam w niej sojusznika, bo ona nie będzie patrzeć że to jej synek. Moja mama też jest bardzo za R. i jak się pokłócimy i ona o tym wie, to ze mną gada,żebym się nie piekliła i mu odpusciła,bo wie że choleryczka ze mnie.... i wiem że nie da mu zrobić krzywdy,a teściowa nie da mi zrobic krzywdy-każda zna najlepiej swoje dziecko i wie kto mógł zrobic źle....i po czyjej stronie racja (oczywiście zawsze po kojej  a tak poważnie-nie wplątujemy ich w swoje sprzeczki oczywiście,ale są czasem sytuacje) | |
|     | 
|  2010-04-01, 11:24 | #3624 | ||
				 | 

Cytat: 
 Widziałam już tą skrzyneczkę i powiem szczerze, ze za bardzo mi się ona nie podoba  Ogólnie przeszkadzają mi te kwiaty, ktore moim zdaniem ją szpecą. Zastanawiałam się nad tym, do czego wrzucać te koperty i chyba postawię na wiklinowy koszyk, który jakoś ładnie ubiorę. Potem koszyk się zaniesie do pokoju i tam gdzieś go położy  ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat: 
 Zazdroszczę Ci takich relacji z teściową, naprawdę zazdroszczę!!! Ja miałam taki super kontakt z mamą mojego byłego faceta, do tego stopnia, że jak się rozstaliśmy to do mnie dzwoniła, żebym może jednak do niego wróciła  Kobietka była naprawdę super i własnie tych relacji mi brakuje. Tam miałam świetny kontakt z mamą byłego i jego siostrą, tutaj niestety ani z bratem ani z Piotrka mamą kontaktu dobrego nie mam  Moja mama traktuje Piotrka dokładnie tak, jak Twoja. Często się śmiejemy, że pokochala go jak swoje  Piotrek też ją bardzo lubi, zawsze chwilkę pogadają, pożartują, do tego stopnia się fajnie czuje w towarzystwie mojej mamy, że już sobie oboje planują, co to będą jedli na obiad po ślubie  Bo ja ogólnie wielu rzeczy nie lubię, dlatego moja mama jest troszkę ze mną biedna, ale za to Piotrek je wszystko i moja mama widzi w nim nadzieję, że będzie mogła sobie gotować jakieś zupki, czy inne rzeczy  Jak sie pokłócimy to moja mama też zawsze twierdzi, że powinnam spasować i nie krzyczeć na Piotrka, bo on jest taki fajny  Natomiast jego mama traktuje mnie, hmmm....czasami mam wrażenie, że wolalaby żeby Piotrek spotykał się z kimś innym. Już to Piotrkowi mówiłam, że mam wrażenie, że jego mama mnie nie lubi. Zawsze jak przyjeżdżamy robi takie miny, że szkoda gadać  Piotrek twierdzi, że niby jest inaczej, ale z drugiej strony co ma mi powiedzieć   
				__________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem | ||
|     | 
|  2010-04-01, 11:24 | #3625 | |
				 | 

Cytat: 
  ja bede miec jakas ozdobna torebeczke na prezenty z jakims motywem slubnym i to wszystko dla mnie to nie ma znaczenia w co sie bedzie te koperty wkladac nikt na to nawet nie bedzie zwracal uwagi   
|     | 
|  2010-04-01, 11:28 | #3626 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2010-04-01, 11:28 | #3627 | 
				 | 

dziewczynki a tu cos dla milosniczek czekolady   http://allegro.pl/item983607324_buki...3099_3095.html nie mialabym nic przeciwko zeby mi takie bukieciki poprzynosili na slub   
				__________________ Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 | 
|     | 
|  2010-04-01, 11:33 | #3628 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Ostatnio na wątku kieleckich PM dziewczyny dyskutowały na temat tych bukietów z czekoladkami i parę z nich zamiast welonem, będzie rzucać na oczepinach właśnie takim słodkim bukiecikiem   Ja jestem tradycjonalistka i rzucać będę welonem   | 
|     | 
|  2010-04-01, 11:34 | #3629 | ||
				 | 

Cytat: 
  Kuzynka mi opowiadała, że jak brała ślub to najpierw poszła do kwiaciarni i zapytała o cenę bukieciki, powiedziała, jak mniej więcej ma wyglądać i takie tam Kobietka powieziała jej, że tak 60 zł za to powinna zapłacić. Po kilku dniach wysłała do tej samej kwiaciarni swoją mamę z pytaniem o ten sam bukiecik, tylko, ze ciocia miała powiedzieć, że to ma być bukiecik ślubny. I nagle cena wzrosła o 100 zł  Jakaś paranoja to wszystko  ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat: 
 Ale kwiatki musiałby by być z Raffaello  Wtedy by było smakowicie, przynajmniej dla mnie   
				__________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem | ||
|     | 
|  2010-04-01, 11:41 | #3630 | |
				 | 

po konsultacji z mamą-kupiłam! jak ktoś mi powie,że brzydkie, to  będę miała z głowy salę  - tzn.jak pogadam z facetem od sali,to się dowiem czy cos jeszcze trzeba. Szczerze mówiąc-myślę o powieszeniu czegoś za PM i o żywych kwiatach-ale mój bukiet będzie robił z dekorację przed PM,więc chyba zostaje Kościół  mam z głowy-czekać tylko jak dostarczą!! ale się cieszę-sama czegoś takiego bym nie zrobiła,a już na pewno nie w tej cenie (idealnie się pokrywa z kosztami jakie sobie ustaliłam na salę  ) Kaśka-normalnie kocham Cie dziewczyno!! (wiem,ze może to za wcześnie na takie wyznania,ale trudno  )  ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat: 
  uwielbiam czekoladę,zatem też bym się nie obraziła   | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum ślubne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.