| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-02-04, 09:55 | #1561 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-09 
				 | 

Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...

http://www.e-jucca.jucca.pl/ic_produ...odukt=652&l=pl a ma z nich być takie coś http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=901972589 i http://sklepy.allegro.pl/item8963346..._60zl_szt.html takie kotyliony.

| 
|     | 
|  2010-02-04, 09:58 | #1562 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-10 Lokalizacja: Schrimm :) 
				 | 

Cytat: 
  Bardzo mi się podobają te kotyliony!!! Kupujesz je do ustrojenia sali? Znaczy gdzieś na stoły, bo się źle wyraziłam   
				__________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem | |
|     | 
|  2010-02-04, 10:01 | #1563 | ||
				 | 

Cytat: 
  . ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat: 
  . | ||
|     | 
|  2010-02-04, 10:05 | #1564 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-06 Lokalizacja: K-g 
				 | 

Cytat: 
 ale elaboraty piszemy  my jedziemy w sumie na 2dni, na więcej to nie szkoda by mi było kasy Sandra Spa w Pogorzelicy-zaopniuję, jak wrócę. Płacimy 400-500,nie wiem dokładnie ile-zależy jakie zabiegi wybierzemy. Mam zamiar zrelaksować się na zabiegach i wypluskać w basenie do bólu  można też siedzieć na siłowni, saunie w ramach pobytu. uwielbiam pływać i wodę w każdej prawie postaci (ostatnio śniegu mam wyżej dziurek w nosie). Ja uważam winietki z dobry pomysł  nie zAwsze jest to potrzebne, ale czasem zdarzają się głupie sytuacje (np. takie jak napisałaś). My kiedyś byliśmy na weselu i zmaieszanie się jakieś zrobiło-w końcu Rodzice! Młodej siedzieli koło nas i ksiądz-potem starsza część rodziny się zjarzyła i przenieśli ich do siebie... Właśnie się zastanawiam czy taki komplet zamówić zaproszenia+winietki+zawi eszki na wódkę, czy tą parę młodą i jakieś zawieszki-mam jeszcze trochę czasu-w marcu zamawiam (zrobiłabym sama,ale odradzają mi,ze nie zdążę wszsytkiego sama zrobić-szczególnie zaproszeń). Pokaż te aniołki-bo może jeszcze na sprzedaż zaczniesz robić?  My już nie mamy problemu z mieszkaniem-od 2miesięcy mieszkamy na swoim   | |
|     | 
|  2010-02-04, 10:08 | #1565 | |
				 | 

Cytat: 
  . | |
|     | 
|  2010-02-04, 10:09 | #1566 | |
				 | 

Cytat: 
  Ale pomysł bardzo fajny, bo bardziej podobają mi się te kwiatki niż tradycyjne kotyliony  Mają w sobie więcej klasy  Przejrzałam sobie przedmioty tego użytkownika i powiem szczerze, ze chyba też się skuszę na takie kwiatki  Jednak mi będą one potrzebne do ustrojenia klatki schodowej  Jeśli kwiatek będzie odpowiednio duży, to może to fajnie wyglądać  Do tego jeszcze jakiś tiul i powinno być fajnie   
				__________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem | |
|     | 
|  2010-02-04, 10:12 | #1567 | |
				 | 

Cytat: 
 ja kotylionów nie chciałam,ale jak poptrzyłam na Twoje, to śliczne są  ale najbardziej to zawieszki na wódkę  może uda mi się też zrobić swoje?albo kupię... Czemu im bliżej ślubu,tym jestem mniej zdecydowana na cokolwiek??  Zaproszenia już prawie wybraliśmy-mam 2 typy i muszę potwierdzić u R. ale te inne dodatki-czarna magia  zacznę w kulę zglądać,to może mi się rozjaśni  ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- fajnie  nie mamy już przynajmniej dylematu gdzie mieszkać po slubie. | |
|     | 
|  2010-02-04, 10:14 | #1568 | ||
				 | 

Cytat: 
  . Normalnie możesz się tam zarejestrować i kupić  . ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat: 
  .  . | ||
|     | 
|  2010-02-04, 10:25 | #1569 | |||
				 | 

Cytat: 
    Zazdroszczę Ci potwornie  Sama też bym się przejechała do SPA   Zaproszęń raczej byś nie zdążyła zrobić, ale winietki to czemu nie  My będziemy kombinować sami, a raczej Piotrek bedzie kombinować, a ja mu tylko dostarczę papier i ostatecznie zatwierdzę wygląd  Myślimy też, żeby samemu porobić zawieszki na wódkę  Myślę, że jakbyśmy kupili w lutym papier, to byśmy się wyrobili ze wszystkim  Aniołki pokazę napewno, ale jak na razie są cały czas niepomalowane, choć się zarzekałam, że napewno sie za to zabiorę  Postęp jest, bo kupiłam już farbki i pędzelki, no i jeszcze lakier, żeby je po pomalowaniu i wyschnięciu spryskać, zeby były jeszcze piękniejsze  Na sprzedaż robić ich raczej napewno nie będę bo zrobienie tych 90 idzie mi bardzo mozolnie, a co dopiero na sprzedaż  ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat: 
  Zobaczymy, nad czym się zastanawiacie  Wiesz, to chyba normalne, ze im bliżej ślubu tym człowiek coraz bardziej głupieje  Ja mam dokładnie to samo. I niestety czasami przytłacza mnie myśl, że się nie wyrobimy  Zostały nam jeszcze do wykonania te winietki, aniołki do końca, albumy dla rodziców i jeszcze chciałam zrobić Piotrkowi osobisty prezent w postaci albumu, ze wszystkimi biletami z kina, jakimiś fotkami i w ogóle. Ale niestety obawiam sie, że się nie wyrobimy  Cytat: 
  Musze mamie pokazać tą stronkę i bym może cosik kupiła takiego do ustrojenia klatki  Chyba, ze się zdecyduję na żywe kwiaty, ale takimi sztycznymi to lepiej się kręci i nie ma obawy, że kwiatek zaraz padnie  Zgadzam sie, mieszanie razem przed ślubem dużo daje, jednak wydaje mi się, ze nawet po slubie może cosik się stać takiego, że para się rozstanie. My z Piotrkiem nie mieszkamy razem, jednak widujemy się prawie codziennie po kilka godzin, do tego co jakiś czas wyjeżdżamy sobie do Poznania i tam razem mieszkamy   Szczerze mowiąc to nie obawiam się tego, ze po ślubie się nie dogadamy. Było w naszym związku wiele sytuacji, w których już prawie mieliśmy się rozstać, ale jednak nadal jesteśmy razem i co najważniejsze bardzo sie kochamy i razem możemy wszystko     
				__________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem | |||
|     | 
|  2010-02-04, 10:33 | #1570 | |
				 | 

Cytat: 
  . Tygrysku a może Ty się wypowiesz jak tam wspólne mieszkanie????  . | |
|     | 
|  2010-02-04, 10:40 | #1571 | |
				 | 

Cytat: 
 Zgadzam sie, wspólne mieszkanie dużo daje, jednak nadal będę twierdzić, że znacznie więcej zależy od chęci małżonków czy też par, które ze sobą mieszkają. Bo w każdej chwili może pojawić się cosik, co spieprzy wszystko. Do wspólnego mieszkana potrzeba jest olbrzymia dawka tolerancji i jeśli się tego nie ma, to nie pomoże nic   
|     | 
|  2010-02-04, 10:43 | #1572 | |
				 | 

Cytat: 
  a czasami przytulić ale wiele musieliśmy się oboje nauczyć o sobie. Poznałam jego przewdziwe oblicze i wiem już za kogo wychodze za mąż i jak to mój tata mówi widziały gały co brały a Ty się P. zastanów  . | |
|     | 
|  2010-02-04, 10:52 | #1573 | |
				 | 

Cytat: 
  Bo po ślubie może się czasami okazać, że w ogóle seksualnie taka para nie jest dobrana, a osiągnięcie orgazmu graniczy z cudem  Takiego kota w worku to bym nie kupiła     
|     | 
|  2010-02-04, 11:04 | #1574 | |
				 | 

Cytat: 
  . Ja bardziej nie potrafię zrozumieć kogoś kto widzi się z facetem w weekendy jest z nim pół roku i domaga się pierścionka zaręczynowego i jak kiedyś broniłam te zazdrośnice to jak przeczytałam ostatnio to osaczają tych mężczyzn  . | |
|     | 
|  2010-02-04, 11:13 | #1575 | |
				 | 

Cytat: 
  Nigdy nie wiadomo, jakie upodobania ma ta druga strona. Po ślubie czasami może się okazać, że np. facet jest masochistą lub jeszcze cosik innego   Poza tym nie wyobrażam sobie być z facetem i nie wiedzieć, czy podczas seksu z nim będę miała orgazm czy też nie  Związki na odelgłość podziwiam  Osobiście nie wyobrażam sobie spotkań raz na miesiąc, czy nawet raz na tydzień. Poza tym wydaje mi się, że takie pary nie mają w ogóle szans na poznanie siebie. 
|     | 
|  2010-02-04, 11:14 | #1576 | |
				 | 

Cytat: 
 Trochę się teraz ścieramy-ja marudzę,a on to jakoś znosi  Też uważam,że dobrze zamieszkać razem zanim się zdecydujemy na wspólne życie. Na szczęście te sprzeczki, to o pierdoły-np.nie posprzątanie garów  ale miło, jak On przychodzi z pracy,a ja czekam na niego z obiadem-trochę się śmiejemy,że jak przystało na prawdziwą kurę domową. Ale to normalne,że ja wcześniej kończę pracę i weekendy mam wolne, to sprzątam, piorę i gotuję.R.jak ma wolne, to pichci dla mnie/NAS (reweleacyjnie mu to wychodzi i baaardzo go za to też  ) Temat rzeka... a to wspólne urządzanie fajne jest-w sumie nie mieliśmy większych problemów z dagadaniem się co i jak, choć nie powiem-utarczki też się zdarzały. A teraz mamy swoje własne gniazdko, takie jak chcieliśmy (kupiliśmy dziurę w ziemi, więc wszystko na początku urządzaliśmy wirtualnie)- wielką frajdę miałam projektując łazienkę czy szafy do przedpokoju.R.robił kuchnię i jakoś to wszystko wyszło FAJNIE   Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2010-02-04 o 11:20 | |
|     | 
|  2010-02-04, 11:18 | #1577 | |
				 | 

Cytat: 
  dokładnie u Nas jest tak samo  . | |
|     | 
|  2010-02-04, 11:18 | #1578 | |
				 | 

Cytat: 
  Zazdroszczę urządzania wspólnego mieszkanka  U nas pewnie minie troszkę czasu nim sie za to zabierzemy, bo najpierw trzeba domek postawić, ale już widzę oczyma duszy nasz salon i kuchnię  Chyba się nie doczekam   
|     | 
|  2010-02-04, 12:15 | #1579 | ||
| Raczkowanie | 

Cytat: 
   Byłam np. bardzo niezadowolona z jednego wesela, na którym byłam. Były tam winietki i trafiło nam siedzieć koło bardzo tępej laski z jej zsolaryzowanym kenem. Musieliśmy się dużo nagimnastykować, żeby się przesiąść koło naszych dobrych znajomych, też gości tego wesela. Może po prostu para młoda nie wzięła pod uwagę, przy ustalaniu miejsc, kto się z kim lubi, a kto nie i stąd moja awersja  Cytat: 
   Teraz właśnie cały tydzień siedzę i TŻta, w sobotę mam egzamin, którym cholernie się stresuje i na który nic mi nie chce do głowy wchodzić, następny tydzień też spędzimy razem, a w Walentynki świętujemy pierwszą rocznicę cywilnego  Mało piszę na forum, bo sama siebie oszukuję, że niby nie mam na to czasu, bo nauka     Kotyliony bardzo ładne, zawieszki na alkohol też takie nieprzeciętne   
				__________________ Two hearts, two hearts that beat as one. Our lives have just begun. Forever, I'll hold you close in my arms, I can't resist your charm. Oh, I know I've found in you, my endless love. | ||
|     | 
|  2010-02-04, 12:18 | #1580 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Cytat: 
   czyli to juz dzisiaj super  tylko nie zapomnij tego aparatu please  sny rzeczywiscie koszmarne  ja do tej pory mialam tylko 1 juz ci kiedys opowiadalam a tak to nic mi sie nie sni o slubie takze luzik  co do ciasta to pewnie jedni beda dawac inni nie, u mnie zawsze na weselach daja wiec my sie tez nie bedziemy wylamywac  poza tym mialam dawac te czekoladki w tych pudeleczkach para mloda ale jednak doszlam do wniosku ze nie bedziemy tego robic takze na tym zaoszczedzimy no i bedzie ciacho, takie czekoladki to takie malenstwa a ciasto bedzie taki nawet spory pojemniczek takze jesli ktos nie zje na weselu bo np nie bedzie mu sie chcialo slodkiego to chociaz skosztuje w domku  wiem sama po sobie ze zawsze na weselach malo zjadam i potem zaluje no ale coz jak sie caly czas wywija na parkiecie   
				__________________ Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 | |
|     | 
|  2010-02-04, 12:24 | #1581 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Cytat: 
  z tego 2 lata mieszkalismy razem jak bylismy za granica w pracy, no i potem jak juz wrocilismy to nie potrafilismy sie tak rozstac zeby kazdy mieszkal osobno no i wprowadzil sie do mnie tzn do mojej mamy bo wtedy jeszcze z nia mieszkalam, a od pazdziernika 2009 mamy juz swoje mieszkanko  i musze powiedziec ze jest super, urzadzanie mieszkanka to byla sama przyjemnosc no i ogolem kazdy kto juz mieszka z przyszlym mezem to wie co mam na mysli  oczywiscie zeby nie bylo ze tak jest cudnie sa klutnie i inne nie porozumienia ale to przeciez normalka takze ja juz sie czuje jak zonka   
				__________________ Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2010-02-04 o 12:27 | |
|     | 
|  2010-02-04, 12:46 | #1582 | ||
				 | 

Cytat: 
 Dlatego winietki to dla mnie podstawa  My ogólnie zaplanowaliśmy, jak rozsadzimy gości i braliśmy pod uwagę to, żeby każdy siedział obok kogoś, kogo zna i z kim będzie mu lepiej nawiązać kontakt  Znajomych chcemy usadzić wszystkich przy jednym stole, bo będziemy mieć dwa stoły więc podzielimy gości na starszych i młodszych  Poza tym planujemy w jakiś weekend zrobić imprezkę dla znajomych, zeby wszyscy mieli się szansę poznać nieco wcześniej  W końcu ktoś sie ze mną zgadza co do mieszkania razem przed ślubem  Też uważam, że wszystko zależy od tolerancji partnerów, a nie od tego czy się mieszka ze sobą przed czy po ślubie. Po ślubie też się nie ma pewnosci, ze cosik się nie spieprzy. Na to nie ma się niestety pewności nigdy  Cytat: 
  Jak na razie intensywanie o nim myślę  Piotrek mnie straszy, że wejdzie na forum i zobaczy jak wygląda moja sukienka, ale co tam, inaczej nie będzie miał niespodzianki  Masz rację, skoro dajecie ciasto to bez sensu są dodatkowe podziękowania. Byłby to wyrzucony pieniądz. Goście się napewno ucieszą, jeśli jeszcze ciasto będzie dodatkowo smaczne to już tym bardziej  My będziemy dawać "wybrańcom"   
				__________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem | ||
|     | 
|  2010-02-04, 14:02 | #1583 | |
				 | 

Cytat: 
 Znam ten ból :/ jak się nie chce i człowiek udaje,że się uczy, a tak naprawdę najchętniej by robił wszystko inne tylko nie kuł... POWODZENIA w każdym razie i gratulacje z okazji rocznicy  ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Wracając do tortów-też Wam mówili,że liczy się ok.100g/osobę http://slub.onet.pl/67746,0,4,galeria.html taki bym mogła mieć tylko z bordowymi dodatkami aż mi ślinka leci   | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-02-04, 14:09 | #1584 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-04 Lokalizacja: Katowice/Gostyń 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  więc nie uogólniałabym tak na Twoim miejscu tych opinii o związkach na odległość  i pewnie myszkaazi przyzna mi rację  a właśnie myszkaazi zaglądasz czasem na wątek Kobiet mężczyzn mundurowych? jeśli nie to zapraszam   
				__________________ Nasz ślub: 9 października 2010r. "...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem. A kto to jest jarosz? Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!" | ||
|     | 
|  2010-02-04, 14:18 | #1585 | ||
				 | 

Cytat: 
  na co oczywiście wszyscy wyrazieli dezaprobatę więc się odgryzłam i świaniaka nie będzie o !!!!!!!  . ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat: 
  . Mama ugotuje, mama posprząta  . | ||
|     | 
|  2010-02-04, 14:22 | #1586 | |
				 | 

Cytat: 
 Wy to macie luksus... też bym tak chciała   
				__________________ Nasz ślub: 9 października 2010r. "...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem. A kto to jest jarosz? Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!" | |
|     | 
|  2010-02-04, 14:23 | #1587 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

Cytat: 
 Mnie i mojego TŻ dzieli jakieś 80 km. Widzimy się w weekendy, całe wakacje no i każde dłuższe wone jakie mam na uczelni. Z początku było ciężko, ale to wszystko kwestia charakterów, zaufania i nie tylko. Można się przestawić na taki tryb bycia razem. Opórcz tego że się widujemy w weekeny codziennie rozmawiamy przez telefon, czasem nawet kilka godzin. Trzeba tylko chcieć. I z tym że nie ma szans na poznanie się to się nie zgadzam, znam go lepiej niż niejedna para się zna widząc się codzinnie. Ostatnimi czasy gdy przyjeżdzam to On właściwie na ten czas przeprowadza się do mnie lub też ja zamieszkuję u TŻ. Jesteśmy non stop razem. Czasem jest ciężko, trudno, mam pretensje, dlaczego my, dlaczego On jest tak daleko. Chciałoby się przytulić, pogadać, po prostu żeby był. Ale naszczęście ostatnio coraz rzadziej. Bardziej nie mogę się doczekać, aż razem zamieszkamy, aż skończę studia i się przeprowadzę do niego. Po za tym będąc z nim wtedy 24 na dobę można tak jak napisała aicila zobaczyć jak odnosi się do innych oraz relacje jakie panuja w domu. | |
|     | 
|  2010-02-04, 14:27 | #1588 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2010-02-04, 14:33 | #1589 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

Cytat: 
 Nie napisałam że znam go na wylot, ale że lepiej niż jedna para, która się widzi codziennie. A co do reszty to każdy będzie bronił swojego. Osoby które żyją w związkach na odległość bądą próbowały udowonić całemu światu, że to nie problem- tylko kwestia wielu czynników na które obie osoby muszą się zgodzić. Częściej trzeba zawierać kompromisy iść komuś ma ugodę - a osoby które się mają na codzień że nic tego nie zastąpi. I tak napewno każda wie swoje i nie da się przekonac do czego innego. | |
|     | 
|  2010-02-04, 14:51 | #1590 | ||
				 | 

Cytat: 
  bo ludzie czasem tak naprawdę nie wiedzą jak wyglądają związki na odległość i mają to za coś złego. a tak wcale nie jest. nam jest o wiele wiele trudniej, więc mamy pewność, że niejednokrotnie nasza miłość jest o wiele wiele większa. Cytat: 
 a ja właśnie mogę powiedzieć, że znam bardzo dobrze swojego faceta. uwierz mi, że mało jest rzeczy których nie wiem o swoim Tż (zresztą mam świetnego informatora, który mi "donosi" na mojego Tż -> swoją teściową, z którą nie raz przesiedziałam i przegadałam pół dnia)  no i obie macie rację, że każda będzie obstawiać przy swoim i nie ma co się kłócić, ale nie ma też co pisać, że związki na odległość są be, bo nie da ich się wszystkich wrzucić do jednego worka. 
				__________________ Nasz ślub: 9 października 2010r. "...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem. A kto to jest jarosz? Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!" | ||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum ślubne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.