|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...
Cytat:
Niestety przed ślubem sobie na takie przyjemności pozwolić nie będę mogła, bo nie tylko, że ślub, to jeszcze ubezpieczenie musze opłacić, a to pewnie takie tanie nie będzie Ale po ślubie napewno sobie zafunduję taki relaksik ![]() Ja jutro idę do kosmetyczki zapytać co i jak z tymi zabiegami na twarz bo muszę się pozbyć blizny Poza tym jutro będę sobie już robiła żelik, żeby do ślubu paznokcie były ładne i długie (ale nie jakieś bardzo, tylko takie delikatne ).Do fryzjerki umówię się za dwa tygodnie, mam nadzieję, że już będzie miala kalendarz bo jak nie, to mnie chyba szlag trafi W tym tygodniu półmetek nauk, zostanie jeszcze przyszły tydzień i koniec Ze zaproszeniami też ruszymy w przyszły weekend, żeby potem nie musieć jeździć codziennie po rodzinie Piotrka już pogoniłam i ma się umówić z krawcem, więc garnitur też będzie z głowy Moja sukienka się już szyje, kolejna przymiarka w marcu Załatwianie wodki (zresztą jak i wszystkiego) wzięłam na siebie i już podzwoniłam po marketach. Dziś o 14:00 zadzwonię do tego faceta z Auchan i zobaczymy, co on mi powie Popołudniu jadę do Biedrony i tam też podpytam i posprawdzam ceny Na dzisiaj mam do zalatwienia jeszcze ten papier na winietki i przywieszki na alkohol. Nie wiem, jak się wyrobię, ale mam nadzieję, że już go kupię lub chociaż zamówię. Jutro po naukach pewnie Piotrek będzie chciał wjechać do siebie pokazać obrączki, ale zaraz potem siadamy i wybieramy księgę gości i albumy dla rodziców i zabieram się powoli za tworzenie ![]() Najbardziej boję się, że nie wyrobimy się z tymi rzeczami manualnymi
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak, pojedziemy sami, wybierzemy sami, nikt się wpieprzać nie będzie , bo ja się z Piotrka zdaniem liczę i co najważniejsze, wiemy, jak ten brąz ma wyglądać Lepiej sie nie denerwować przy wyborze koloru, zabierzemy ją na pierwszą przymiarkę ![]() Sukienka napewno będzie śliczna!!! Szkoda, że tyle trzeba czekać na efekt końcowy, bo do maja jeszcze troszkę czasu ![]() Jutro od razu machnę foto i Wam pokażę, jak wyszły Sama się juz nie mogę doczekać ![]() Cytat:
![]() Grawer mamy dośc długi, dlatego kobietka nie chciała się początkowo na niego zgodzić, bo twierdziła, że na mojej obrączce sie on nie zmieści, bo jest zbyt maly rozmiar Miala w razie co zadzwonić, ale nie zadzwoniła i dzisiaj powiedziała, że grawer jest ten, co miał być I tak, na jednej obrączce będzie wygrawerowane : "Ty jesteś wszystkich", a na drugiej: "Wszystkojest Tobą" ![]() ![]() ![]() Cytat:
Moze od razu uda mi się zakupić i już kolejna rzecz będzie z głowy Lepiej mieć już to wszystko poskładowane w domu, przynajmniej nerwy są mniejsze, a tak non stop mam wrażenie, ze o czymś zapomnę lub z czymś nie zdążę
|
|
#1684 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam kasztanowy brąz i we wszelakim niebieskim dobrze się czujęi wygladam ,ale do białej/kremowej sukni najbardziej podoba mi się bordo, więc je mam!---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() Pamiętajcie,że to jeszcze 4 miesiące-aż, a nie tylko!więc luzik. Ja przed chwilą pogadałam sobie z miłą dziewczyną a propos kursu tańca i się umówiłam wstepnie na środę ![]() Chodzilismy juz do niej kiedyś (przed slubem mojej kumpeli, gdzie byłam świadkową - grupa jakiś 10 osób) i nas pamięta
|
||
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To była tylko literówka My mamy wszystko ładnie wypisane Przynajmniej taką mam nadzieję, bo obrączek jeszcze nie widziałam Chciałam iść po nie dzisiaj sama, ale Piotrek mi powiedział, że on też chce iśc ze mną wiec trudno, czekamy z odbiorem do jutra ![]() Niby cztery miesiące, ale załatwiania naprawdę jeszcze sporo!!! Najbardziej przeraża mnie myśl, ze nie wyrobimy z tymi winietkami, aniołkami i albumami dla rodziców. Chcę sie za to zabrać jak najszybciej, żeby o tym już tak nie myśleć intensywnie ![]() My na kurs tańca wybierzemy sie po zakończeniu nauk, bo teraz czasu niestety nie mamy za bardzo. Kupiłam jak na razie ten kurs na płytach i troszkę w czwartkowe wieczorki będziemy ćwiczyć w domu ![]() ![]()
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec sama rozumiesz a to ty tez masz suknie z bordowymi dodatkami? bo juz nie mapietam kto co ma no ja w niebieskim ale takim ciemniejszym to sie dobrze czuje ale w takim jasnym jak ta kokardka to nie bardzo
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeśli Łukasz nie chcve bordo dodatków, to nie ma go co zmuszać Choć osobiście uważam, że fajnie by to wyglądało
|
|
#1688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam białą suknię i dół (taśma ok.15cm) oraz ramiączka szerokie bordowe.nie wiem jakie będzie sznurowanie białe czy bordowe i jak te ramiączka wyjdą-bo jeszcze nie widziałam ![]() Żadnych koronek, tylko na całej sukni srebrzysty haft (dół jak na zdjęciu,ale bez trenu, dekolt podobny,ale nie wykończony bordowym, tylko biały+ ramiączka szerokie od pachy-coś w stylu zdjęcia 2 tylko 2) A mój R. ma czarny garnitur w połyskujący prążek,a dodatki wzorowane na tym zdjęciu, tylko jasniejsze bordo. Ja zdecydowałam jaki odcień,a R.dam tylko próbkę bieli sukni,żeby koszulę dobrał.tak ustalilismy,bo ja miałam czas,a on nie. Tak ustaliliśmy i tak zrobiliśy, R. pójdzie tylko na przymiarkę,jak krawcowa skończy Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2010-02-08 o 13:23 |
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, uciekam, jadę do księgowej
![]() Przy okazji podskoczę do domu po zaproszenie, żeby wiedzieć jaki kolor papieru mam kupować No i zadzwonię co i jak z alkoholem w Auchan ![]() Zajrzę do Was dopiero ok. 15:00 i zdam relację co załatwiłam ![]() Buzki
|
#1690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
|
#1691 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziewczyny tez spadam Luki zaraz wraca i jedziemy na zakupy, bede wieczorkiem
|
#1693 |
|
Zadomowienie
|
Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2010-02-08 o 14:37 |
|
|
|
#1694 |
|
wkręcona :)
|
Co myślicie o takich zawieszkach na wódkę? Moja restauracja będzie z fioletowymi dodatkami więc takie fioletowe kwiatki pasowałyby. Ale co wy o nich sądzicie?
http://moda.allegro.pl/item900903981...10szt_hit.html |
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1696 |
|
wkręcona :)
|
Myślałam o tym żeby samemu to zrobić ale w necie nigdzie nie mogę znaleść podobnych kwiatów
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widziałam takich na All. Ale troszkę drogie ![]() Dziewczyny, wczoraj już nie weszłam na forum, więc dzisiaj od razu nadrabiam zaległosci Zadzwoniłam do faceta zarówno ze Selgrosu, jak i z Auchan i facet ze Selgrosu powiedział, że jeśli nie ma promocji na daną wódkę, to można pytać o zniżki od nich, bo jeśli jest promocja to wtedy od nich się już nic nie dostaje. Facet z Auchan na 150 butelek wódki daje nam rabat w wysokości 1 zł na każdej butelce Dzisiaj zamierzam zadzwonić jeszcze do Tesco, bo na moją siostrę to chyba nie ma co liczyć. Wczoraj się do tej kobietki z działu alkoholi nie dodzwoniła, więc znowu zaczęła poszukiwać przez tego ochroniarza od siedmiu boleści!!! Dzisiaj zaraz się skontaktuję z Tesco i zobaczę jak tam wygląda sprawa ![]() Wczoraj jeszcze byliśmy na tych naukach i zostają nam do zaliczenia jeszcze trzy spotkania i koniec Miałam iść jeszcze zobaczyć za tym papierem na winietki, ale znalazłam na All. ofertę 10 winietek za 3 zł, więc się nie opłaca samemu robić. Poza tym dzisiaj odbieramy obrączki i pojawił się problem, bo ja chcę żeby były one u mnie, a Piotrek, ze mają być u niego. Ogólnie mnie wczoraj wkurzyl, bo ja mu opowiadam ile załatwiła, a on mi wali tekstem, że tak mało??? Kurde no, w ostatnim czasie nic nie robi, wszystko ja szukam i mu pokazuję, a on jeszcze krytykuje!!! Ogólnie się pokłociliśmy tylko, ale tak mi podciął skrzydła, że wcale mi się nie chce już nic. Jakbyśmy czekali za nim, to bysmy musieli zmieniać datę ślubu!!! Wszystkim sama się ostatnio zajmuję, bo on ma pracę i szkołę, tak jakbym ja siedziała cały dzień w chacie i nic nie robiła ![]() No wkurzył mnie ostro
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale oczywiscie masz racje jak on wogole moze takie cos mowic? to ze jest facetem nie zwalnia go to z obowiazku pomocy przy przygotowaniach jesli jeszcze umowiliscie sie ze robicie wszystko razem oj ![]() to wreszcie dzisiaj te obraczki co on pewnie uwaza ze jak on zaplacil to maja byc u niego tak? ale mam nadzieje ze ci czegos takiego nie powiedzial?
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
pewnie jeszcze niejedna sprzeczka przed nami wszystkim przed ślubem.
ale przykre,że tak Ci powiedział. Dziewczyny a co robicie z salą i kościołem? ktoś Wam dekoruje (profesjonalnie) czy same-i co robicie? |
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Raczkowanie
|
Nam kościół ubiera dekoratorka. Są trzy śluby tego dnia, więc się te trzy pary składają po 300 zł i kobieta ubiera. Potrafi zrobić cuda w tym kościele i jest jedyną, która się dogaduje jakoś z proboszczem. Sali nie ubieramy, bo już jest zrobiona, decydujemy jedynie o odcieniu materiałów, bo jest kilka do wyboru.
Ja mam ogromny problem z moją ciotką, która się dosłownie tydzień temu rozwiodła. Co ja mam jej na zaproszeniu napisać? Z os. towarzyszącą? Samą ją zaprosić? A z tym byłym wujkiem, który jest fajny? Dać mu zawiadomienie? Też im się zachciało rozwodu, a taką byli zgodną parą :/ Najlepsze jest to, że nadal razem mieszkają
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Wczoraj byliśmy u kucharki i mamy już wszystko wypisane i nie jest tego tak dużo więc spoko a pozatym cena za usługi to 3500zł i nic Nas nie obchodzi bo pani ma swoją ekipę od przygotowania jedzenia, kelnerki i sprzątanie też jest w tym więc cena jak najbardziej rewelacyjna hehe więc bardzo jestem zadowolona z tego, że wzieliśmy kucharkę a nie catering
|
|
|
|
#1706 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po tym położył sie na łóżku i nic nie mówił, tylko tak leżał, aż w końcu powiedział, że mnie przeprasza, ze robię bardzo dużo, a on sobie żartował, ale od teraz sam się zajmie przygotowaniami, żeby wszystko nie było na mojej głowie. Potem pojechaliśmy na nauki i znowu mi powiedział, że mnie przeprasza i że będzie teraz bardziej się angażował ![]() Od razu nabrałam chęci do działania Dzisiaj poszukam winietek i je mu jutro pokazę ![]() Mam nadzieję, że teraz rzeczywiście zacznie mi bardziej pomagać, bo inaczej znowu mu powiem do słuchu ![]() Cytat:
Bo ja tu jak głupia latam, wydzwaniam za wódką, ryje po necie za jakimiś głupimi albumami, a on mi mowi, że to wszystko malo!!!! Ale mam nadzieję, że w koncu cosik zrozumie, ze to nie jest tylko moj ślub i fajnie by było jakby się zaangażował troszkę ![]() Obrączki odebraliśmy i wyszły piękne!!! Nie mogę się doczekać kiedy już je będziemy mieli na palcu ![]() Za obrączki płacił Piotrek i od razu pojechaliśmy z nimi do niego, żeby pokazać jego rodzicom. Teściowa oczywiście moją wciskała na swoje paluchy, ale że ma grubsze to jej za bardzo nie weszła Oczywiście nic o nich nie powiedziała, a na pytanie Piotrka czy są ładne to odpowiedziała: "To wam sie mają podobać" I od razu sie zamknęła A Piotrek jej na to powiedział, że zamierza nosić obraczkę, bo nie widzi powodu, zeby miał się wstydzić, ze ma żoną I z tego tematu teściowa zręcznie przeszła na temat cmenatrzy i pochówku Wlaściwie to nie wiem, co to ma znaczyć. Chyba nasz ślub tak na nią działa, że już się wybiera na tamten świat Cytat:
![]() Nam salę ubierać ma ten facet od sali, ale musimy się dopytać w jakim kolorze będzie ją ubierał, bo ja bym chciała w kremie. Jeśli będzie jakiś inny kolor to chyba zacznę się rozglądać za jakąś kwiaciarnią, która sie tym zajmuje. A w kościele to u nas jest tak samo, jak u Myszki Pary, które ślubują w jednym dniu i jednym kościele zrzucają się na dekorację i ustalają, kto ma ubierać salę. Ksiądz daje tylko rozpiskę, gdzie można umieścić kwiaty i jak się nie ma wybranej kwiaciarni, to pomaga i daje jakąs rozpiskę tych, które u niego zawsze ubierają ![]() Cytat:
![]() Powiem Ci, ze ja miałam ten sam problem z ciotką, tyle, ze ona żyje z swoim mężem w separacji i też nie wiedziałam, czy wpisać go na zaproszeniu. Zadzwoniłam do ciotki i zapytałam wprost, co mam zrobić, a ona mi powiedziała, ze wuja mam nie wpisywać, bo ona przyjedzie i tak sama. Tak też zrobiłam, zresztą z wujem się wcale w ogóle nie widywałam, a jak już to był on strasznie oschły i się za nim nie przepadałam ![]() Ale jeśli Twój wujek jest spoko, to zaproś ich obu, na dwóch osobnych zaproszeniach. W końcu to, ze nie są już małżeństwem wcale nie oznacza, ze Twój wujek nie może pojawić się na weselu I tak jak dziewczyny pisały, powiedz im, że w razie co mogą zabrać osobę towarzyszącą ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
Kobietka rzeczywiście nie bierze zbyt dużo, tym bardziej, że macie w cenie jeszcze kelnerki i sprzątanie. Wy przynajmniej macie już z głowy sprzątanie i szukanie jakiś kelnerek ![]() A menu już macie ustalone jak rozumiem?
|
|
#1707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Teściowa Twoja ładnie daje w pióra. Chyba obrączki jej się nie spodobały ale nie chciała powiedzieć w prost zresztą z tego co piszesz to jej się nie podoba, że nie ma prawa głosu no cóż faceci w takich sprawach są kiepscy .
|
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piotrek jak na razie nie wpadł na pomysł pokazywania menu teściowej. Pewnie będzie chciał jechać z ustaloną już listą w maju, bo teraz to bez sensu jej pokazywać. Ale i tak wiem, że powie, że Piotrka brat nic nie zje, bo nie ma kiełbasy i jej rodzice też nic nie znajdą dla siebie Ale my menu osobno dla każdego gościa ustalać nie będziemy Dla świadkowej też kupujesz jakiś bukiecik? Ja chyba sobie podaruję. Tak samo nie wiem, co z butonierką. Czy kwiat czy też go sobie podarować Muszę się z tym przespać i przemyśleć wszystko. Dzisiaj chciałam zasiąść w poszukiwaniu tych kwiatków, do ubrania klatki, z tych które wrzuciłaś tutaj Ale jestem taka śpiąca, że szok!!! A na 17:00 mam jeszcze iść na konsultacje językowe Wazony rzeczywiście taniutkie!!! Jeśli jeszcze są jakieś fajne, to nic, tylko od razu zamawiać ![]() Teściowa by mnie zdziwiła, jakby raz powiedziała, ze się jej cosik podoba Też mi się wydaje, że jak Piotrek pomyślał, ile jest jeszcze załatwiania to się załamał, bo on nie wie, za co się najpierw zabrać Wrzucę dzisiaj po pracy fotki obrączek ![]() Wczoraj w ogóle na tych naukach myślałam, że usnę Były dwie kobietki i jedna mówiła naprawdę fajnie, aż się przyjemnie słuchało, jak opowiadała o dzieciach, a druga gadała o aborcji i rzucała jakimiś encyklikami JP II, jakimiś datami męczeńskich śmierci i opowiadała, jak ludzie upadlają seks Nie wiem, kto się modli przed seksem
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te nauki to jaikieś przedpotopowe są aż nie che mi się na nie iść. Ja już mam nauki ale mój nie ma a sam pewnie nie będzie chciał iść bo nudno jednak wiem, że to niemożliwe dlatego sama ziś tam zadzwonie. Czekamy na zdjęcie obrączek.---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Dla świadkowej też chce bukiecik taki jak mój tylko mniejszy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

))

Bo ja tu jak głupia latam, wydzwaniam za wódką, ryje po necie za jakimiś głupimi albumami, a on mi mowi, że to wszystko malo!!!!
.
Były dwie kobietki i jedna mówiła naprawdę fajnie, aż się przyjemnie słuchało, jak opowiadała o dzieciach, a druga gadała o aborcji i rzucała jakimiś encyklikami JP II, jakimiś datami męczeńskich śmierci i opowiadała, jak ludzie upadlają seks
te nauki to jaikieś przedpotopowe są aż nie che mi się na nie iść. Ja już mam nauki ale mój nie ma a sam pewnie nie będzie chciał iść bo nudno