|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O pierscionkach z automatu, wiezy Eiffel'a i innych sprawach...
Cytat:
to super chetnie zobacze jak wkleisz powiem Ci ze ja na samym poczatku chcialam miec tort pokryty czekolada plastyczna bo ja jestem taki czekoladowy potworek wiec nawet tort chcialam miec czekoladowy ale mi wszyscy odradzali wiec zrezygnowalam ale tez mnie korcilo co do smaku to jeszcze nie wiem, ale moze czekoladowy z wisienkami nasaczanymi w alkoholu albo taki jak pisze na tej stronce cos z tym musem to jest strona cukierni w ktorej bede zamawiac ciasto to sobie zobacz jak chcesz http://www.piekarnia-gryc.pl/wesele.html a co do tej wagi to ja tez tyle slyszalam i to od tej Pani z cukierni wiec mysle ze sie zna, u nas na okolo 60 osob ma byc wlasnie 6kg albo 7kg tak w zapasie no ale moze w kazdej cukierni inaczej doradzaja to papa
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej luksusowe wersja tortu, której receptura jest oparta na bazie oryginalnej belgijskiej czekolady. Czekoladowe blaty biszkoptowe przełożone musem czekoladowym w połączeniu z warstwą kremu śmietanowego o innym smaku (orzechowym, kawowym, adwokatowym) Aż mi ślinka poleciała jak to przeczytałam... ![]() Muszę to pokazać Waldkowi, może się skusimy ![]() ![]() W sumie trochę daleko- jakieś 1,5 h, a jeżeli mielibyśmy np. w dzień ślubu po niego jechać... Chyba że np. oni przywożą ciasta i torty? jak to jest u Was? A nie wiesz ile oni chcą za kg tortu?
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co nam dowoza, ale ja jestem stad nie wiem jak jest z taka odlegloscia ale zadzwon sobie i sie zapytaj wlascicielka jest bardzo mila
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale stwierdziliśmy że poszukamy jeszcze kogoś w naszej okolicy, może nam zrobią taki mus. tort nie będzie tak "wytrzepany" przez te nasze polskie drogi:PCytat:
Ale mam nadzieję, że jednak krawcowa znajdzie czas i uszyje Ci Twoją wymarzoną suknię z trenem![]() Nie dawno kuzynka Waldka wychodziła za mąż. Ona to dopiero miała problemy z sukienką chodziła na przymiarki co tydzień przez miesiąc przed ślubem. Sukienka była z innego materiału niż miała być. Najgorsze było to, że miała po bokach szwy, i zamiast iść prosto, krawcowa zjechała je po łuku, jakby sukienka była z defektu:/ Kasia cały czas martwiła się czy aby nikt tego nie zauważy współczułam jej jak mi to powiedziała po ślubie, podobno z fryzjerką też miała cyrki- zrobiła jej zupełnie inną fryzurę niż miała mieć No normalnie szok ![]() Nikomu tak nie życzę:/
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie będziesz musiała wyjaśnić kobiecie co i jak może faktycznie myśli, że to w ramach poprawek?Może uda się coś z tym zrobić chociaż przypuszczam, że doszycie do gotowej praktycznie sukienki może być kłopotliwe i pracochłonne.Ty doszywasz, ja chcę zlikwidować
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
wow...
o tym to chyba nie słyszałam nie będzie on potem przeszkadzał? w sensie że zamek
|
#2530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam po weekendzie ![]() powoli będę nadrabiać zaległości... zacznę od Esti- polecam basen na wszystkei dolegliwości zwyrodnieniowe (rozluxnia,a jednocześnie wzmacnia mięśnie, a w bólach kręgosłupa bardzo ważne jest wzmocnienie tzw.gorsetu mięśniowego)-chyba że lekarz Ci zabronił... |
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A mam już toczek prawie zrobiony tylko dziś doładuje kase na komórkę i wkleje Wam bo zrobiłam zdjęcia komórką. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2532 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=wakiki;17842333]Cześć dziewczynki
![]() Po wczorajszych naukach jestem bardzo zaskoczona ![]() Okazało się, że nauki mamy powiązane razem z poradnią ![]() i jeszcze najlepsze jest to, że będziemy mieli tylko dwa spotkania ![]() ![]() To wczorajsze- jakieś 1,5 h + następne, ale to już tylko my sami ![]() Oczywiście na to następne najlepiej umówić się osobiście, za miesiąc- wiadomo z jakiego powodu;P W każdym razie możemy już spisać protokół- czyli trochę załatwiania przed nami (przede mną...)=> moja parafia- wszystkie dokumenty akt urodzenia itd.. Ale już się cieszę że tak gładko to poszło ![]() Oczywiście kobieta prowadząca dosyć nawiedzona, przynajmniej na tym spotkaniu. Pod koniec podeszliśmy do niej o ten Dzień Skupienia spytać- czy to musimy mieć itd. no i pogadała z nami tak "normalnie":P w ogóle to Waldka zna od szkoły podstawowej w takiej małej miejscowości wszyscy się znają:POczywiście były mądrości typu: seks przedmałżeński to grzech antykoncepcja to grzech Zachęcała nas do wstrzemięźliwości do dnia ślubu sama się przyznała do tego, że ma jedno dziecko nieplanowane. A najlepsze jest to, że ma podwiązane jajniki ![]() Mamy się spotkać za miesiąc i przedstawić wykresy W ogóle to dzisiaj nie jedziemy w te Tatry- nie ma co ryzykować wyjścia w taką pogodę jaka jest teraz- wiatr 90/h, mgła, opady śniegu..;/ Szkoda,że nie jedziecie,ale faktycznie przy takiej poogdzie... My idziemy dzisiaj do poradni 1 raz-mam nadzieję,że uda się to załatwić w miarę szybko i bezboleśnie ![]() Wczoraj byłam w swojej parafii na mszy i złapałam proboszcza "przez zaskoczenie"-spieszył się, dałam mu zapowiedzi, powiedział że dwie niedziele będą szły (21 i 28) i potem mam odebrać, a jakbym dała wczoraj, to już by szły-ale nie spieszy mi się ![]() nic nie płaciłam,ale pewnie przy odbiorze. ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() sukienka śliczna-te srebrzyste ozdoby tez będą? ja mam taki srebrzysty hafcik na całej sukni-jak się w końcu doczekam przymiarki, to Wam wkleję... szal blee-a bolereczko mogłoby być z czegoś takiego jak suknia-ja się chcę zabezpieczyć na różne okoliczności pogodowe-nigdy nie wiadomo... Moje kumpela planowała ślub w czerwcu i miała koronkowe bolerko z krótkim rękawkiem-przełożyli na kwiecień i nie miała nic awaryjnego-niby mówiła,że z emocji było jej ciepło-ale ja siedziałam w Kościele w płaszczu wełnianym,a stopy mało mi nie zamarzły, bo miałam pantofelki... będę mieć zatem bolerko satynowe z rękawkiem długim lub 3/4,ale tylko do kościoła-i ewentualnie na sesję, jakby było chłodno... |
|
|
|
|
#2533 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Zasypało mnie ![]() W piątek, jak Wam już pisałam byliśmy na kursie tańca Było super, facet stwierdził, że szybko wszystko łapiemy i damy radę się nauczyć do ślubu Ogólnie zapisaliśmy się już na kurs i będziemy jeździć w każdy piątek na 19:00 aż do ślubu ![]() W sobotę pojechaliśmy do Poznania, troszkę połaziliśmy po marketach za sokami, ale niestety nic ciekawego nie znaleźlismy, potem pojechaliśy do kina na Beats of freedom i wieczorkiem zawitaliśmy do mojej siostry ze zaproszeniem Posiedzieliśmy tam dość dlugo, ale było naprawdę sympatycznie ![]() W niedzielę w planach mieliśmy rozwożenie zaproszeń i plan udało się zrealizować Piotrka rodzinę mamy już właściwie całą załatwioną Oczywiście troszkę się zirytowałam, jak dawaliśy zaproszenie Piotrka dziadkom, bo jego babcia zaczęła wypytywać czy wys.laliśmy już zaproszenia do jej siostry, a my jej nie mamy w oogóle na liście gości. Potem zaczęła, że najlepiej będzie przenieść ten nasz ślub na inny termin i zrobić jedną imprezę, ślub i rocznicę ślubu tej siostry Teściowa oczywiście ledwo weszliśmy już zaczęła drzeć ryja, że Piotrek nie skończył pracy papierkowej Potem oczywiście pytanie, gdzie jedziemy, jak usłyszała, że do Piotrka wujków i jeszcze do kuzynów to nam kazała zostawić zaproszenia dla kuzynow na biurku od kompa bo ich napewno nie będzie, a po co mamy kilka razy chodzić Teściowa: Karola (znaczy kuzyna Piotrka) chyba nie ma w domu. Zostawcie mu zaproszenie na biurku od komputera. Piotrek: Może go nie ma, a może jest. Teściowa: No może jest. A może jest u Hani (jego laski) Piotrek: Może jest u Hani. Potem pojechaliśmy do Piotrka wujków, którzy to zaczęli mu opowiadać, jaki będzie nieszczęśliwy po ślubie, jeszcze bardziej niż teraz Piotrka kuzynka w ogóle zaproszenia nie rozpakowała, bo stwierdziła, że musi się skupić przy czytaniu. W ogóle przyjęli nas w przedpokoju i to w taki sposób, że najchętniej byśmy sobie poszli zaraz po daniu zaproszeń Ciotka powiedziała Piotrkowi, że ten Karol teraz chodzi do pracy na rano więc sobie Piotrek może przyjść ze zaproszeniem po pracy. Kurde co Piotrek może przyjść??? To tylko jego ślub czy jak???W ogóle ta ciotka zaproponowała nam w końcu cosik do picia, ale nic nie przyniosła Jak wychodziliśmy to nam powiedziała, że do picia dostanie Piotrek jak przyjdzie do Karola ze zaproszeniem Powiem Wam, że ogólnie się poczułam jak dawaliśmy zaproszenie tej ciotce i dziadkom, jakby to była tylko ich wielka rodzinna impreza, a ja miałabym zostać tylko "ustawiona" w kościele Tak mnie i moją rodzinę chamsko pomijano, że szok!!!! Jutro jedziemy ze zaproszeniami do moich ciotek i wujków i mam nadzieję, że będzie nieco lepiej ![]() Cytat:
![]() Muszę się przejechać do Tesco, alenajpierw podpytam faceta od sali, bo w końcu powinien mieć jakieś takie małe salaterki, w których by można było umieścić np. żurawinę ![]() Cytat:
Jak sie imprezka udała? Podobał się prezencik? Też zadałam pytanie, napewno się podobał ![]() Cytat:
Na zdjęciu jak rozumiem to jesteś Ty ![]() Jesteś bardzo ładna
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Estee kobieto, gdzieś Ty się podziewała ???
![]() ![]() ![]() Cytat:
Co się wpieprza do tego, czy tren ma być czy też nie Skoro Ty chcesz mieć tren to ona powinna robić wszystko, zeby ten tren był, a nie pieprzy, że to się nie opłaca ![]() Szkoda, ze nie zrobiłaś fotki, ale rozumiem, też bym pewnie zapomniała o zdjęciu jakby tak mi krawcowa powiedziała ![]() Może następnym razem się uda
|
|
#2535 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczna dziewczynka ![]() a suknia leży idealnie- ramiączka też bym te zlikwidowała (ewentualnie jedno na szyję?) i tren słabo mi się podoba-suknia jest zwiewna,a jak podepniesz tren, to już niezbyt... jak zlikwidujesz ramiączka, to nie myślałaś o jakiejś ozdobie (np coś ala broszka srebrna np)na tym zebraniu na biodrze? i to nie jest wcale głębokie wycięcie na plecach.... ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
mi też tak mówili,że 10dag na osobę-tort jest dla posmakowania ![]() ja tam nie wiem jaki tort-zdam się na restaurację-ma być na pewno na bazie bitej śmietany, żeby był leciutki
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2536 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze to była babcia Piotrka z tą zmianą terminu Mi zespół proponował zmianę terminu, jak już wszystko inne mieliśmy załatwione Cytat:
A powiedział dlaczego mu sie to nie podoba? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Dziękuję Tygrysku tren będę likwidować, też mi się ten efekt z tyłu nie podoba O ozdobie wcześniej nie pomyślałam, ale to super pomysł jest, trochę ożywi sukienkę ![]() a z tym wycięciem to powiem Ci że miałam trochę złe wyobrażenie po przymiarce:P w końcu od grudnia nie miałam jej na sobie:P Cytat:
![]() czyli ja potrzebuję tylko 3,5 kg:P
Edytowane przez wakiki Czas edycji: 2010-03-15 o 09:43 |
|||||
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki jeszcze jedno będe miała ramiączka dopinane choć ich nie chciałam ale pani mnie przekonała, że to dla mojego dobra podepne przy tańcach dopiero dla komfortu.
A Aniu przekonałaś mnei ide do kosmetyczki na oczyszczanie i 4 zabiegi mikrodermabrazji choć boje się jak cholera. |
|
|
|
#2538 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Forget_me;17888119]Hej dziewczynki
Zasypało mnie ![]() W piątek, jak Wam już pisałam byliśmy na kursie tańca Było super, facet stwierdził, że szybko wszystko łapiemy i damy radę się nauczyć do ślubu Ogólnie zapisaliśmy się już na kurs i będziemy jeździć w każdy piątek na 19:00 aż do ślubu ![]() W sobotę pojechaliśmy do Poznania, troszkę połaziliśmy po marketach za sokami, ale niestety nic ciekawego nie znaleźlismy, potem pojechaliśy do kina na Beats of freedom i wieczorkiem zawitaliśmy do mojej siostry ze zaproszeniem Posiedzieliśmy tam dość dlugo, ale było naprawdę sympatycznie ![]() W niedzielę w planach mieliśmy rozwożenie zaproszeń i plan udało się zrealizować Piotrka rodzinę mamy już właściwie całą załatwioną Oczywiście troszkę się zirytowałam, jak dawaliśy zaproszenie Piotrka dziadkom, bo jego babcia zaczęła wypytywać czy wys.laliśmy już zaproszenia do jej siostry, a my jej nie mamy w oogóle na liście gości. Potem zaczęła, że najlepiej będzie przenieść ten nasz ślub na inny termin i zrobić jedną imprezę, ślub i rocznicę ślubu tej siostry Teściowa oczywiście ledwo weszliśmy już zaczęła drzeć ryja, że Piotrek nie skończył pracy papierkowej Potem oczywiście pytanie, gdzie jedziemy, jak usłyszała, że do Piotrka wujków i jeszcze do kuzynów to nam kazała zostawić zaproszenia dla kuzynow na biurku od kompa bo ich napewno nie będzie, a po co mamy kilka razy chodzić Teściowa: Karola (znaczy kuzyna Piotrka) chyba nie ma w domu. Zostawcie mu zaproszenie na biurku od komputera. Piotrek: Może go nie ma, a może jest. Teściowa: No może jest. A może jest u Hani (jego laski) Piotrek: Może jest u Hani. Potem pojechaliśmy do Piotrka wujków, którzy to zaczęli mu opowiadać, jaki będzie nieszczęśliwy po ślubie, jeszcze bardziej niż teraz Piotrka kuzynka w ogóle zaproszenia nie rozpakowała, bo stwierdziła, że musi się skupić przy czytaniu. W ogóle przyjęli nas w przedpokoju i to w taki sposób, że najchętniej byśmy sobie poszli zaraz po daniu zaproszeń Ciotka powiedziała Piotrkowi, że ten Karol teraz chodzi do pracy na rano więc sobie Piotrek może przyjść ze zaproszeniem po pracy. Kurde co Piotrek może przyjść??? To tylko jego ślub czy jak???W ogóle ta ciotka zaproponowała nam w końcu cosik do picia, ale nic nie przyniosła Jak wychodziliśmy to nam powiedziała, że do picia dostanie Piotrek jak przyjdzie do Karola ze zaproszeniem Powiem Wam, że ogólnie się poczułam jak dawaliśmy zaproszenie tej ciotce i dziadkom, jakby to była tylko ich wielka rodzinna impreza, a ja miałabym zostać tylko "ustawiona" w kościele Tak mnie i moją rodzinę chamsko pomijano, że szok!!!! Jutro jedziemy ze zaproszeniami do moich ciotek i wujków i mam nadzieję, że będzie nieco lepiej ![]() Ale ten Twój Piotrek ma sympatyczną rodzinkę... ja nie przewiduję tego typu "ekscesów"ale Tobie serdecznie współczuję... Zmieniając temat-zamówiłam zaproszenia-dziś mam dostać projekt do akceptacji (podesłałam swój pomysł i zobaczę jak to wyszło
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje przyjdą w tym lub w przyszłym tygodniu, czyli powoli tez się zacznie rozwożenie Jutro jadę do USC i do mojej parafii załatwic wszystkie dokumenty, a w środę chcemy iść do księdza podpisać protokół (ile to mniej więcej trwa?) a Środę mamy tez spotkanie z muzykiem.. jednak zdecydowaliśmy się kogoś mieć
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A najlepsze było, jak ta ciotka stwierdziła, że za wcześnie dajemy zaproszenia bo ona do czerwca to je gdzieś zadzieje i znajdzie je po czasie. Więc się wkurzyłam, bo mnie ta ciotka ogólnie wkurza bo robi wiecznie jakieś głupie miny, kłamie na maxa i do tego jeszcze stara się być na siłę mega zabawna, a teksty wali takieże szkoda gadać Wtedy od razu zmieniła nastawienie i zaczęła gadać, że zaraz je powiesi w jakimś widocznym miejscu i takie tam ![]() Babcia się naprawdę udała z tą zmianą terminu, a dziadek w ogóle nas zabił tekstem. Wziął zaproszenie, zaczął czytać i walnął tekst: "To wy naprawdę ślub bierzecie? Ja myślałem że to są żarty Wiesz co mi powiedział na temat tych serów? Że nikt tego nie będzie jadł, poza tym na ślubach on się z tacą serów nie spotkał i że będzie tyle jedzenia że nikomu sera brakować nie będzie Wkurzyłam się ostro, ale nie chciałam się kłócić, więc powiedziałam, ze ma sobie to przemyśleć i stwierdził, że możemy pogadać z facetem od sali co o tym myśli Nie masz się co rumienić i wstydzić
|
|
#2541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja niegdy nie byłam na mikrodermabrazji-ale chciałabym się wybrać...Poza tym mamy byc piękne i olśniewające,a nie tylko szata zdobi człowieka...Ja się na pewno wybiorę na oczyszczanie-mam niezłą cerę,ale po zimie tak jakoś bez blasku (i jeszcze niestety palę). Nie wiem jak z makijażem an ślub,ale chciałabym minimalną ilość-najlepiej baza, korektor na ewentualne niedoskonałosci i rozświetlacz pod oczka, troszkę rozświetlającego różu i puder sypki an wykończenie błyszczyk na usta i oczka głównie-bez brokatów itp, bo będę miała soczewki... Nie mam zamiaru wyglądać po tańcach i emocjach jak mała spocona świnka może sobie zrobię na urodzinową imprezkę próbny makeup? |
|
|
|
|
#2542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc niech będą te ramionka Będą napewno odpinane więc w razie co je ściągnę ![]() Jednak się Kasiula zdecydowałaś Oczyszczanie nie jest zbyt przyjemnym zabiegiem, troszkę boli, ale naprawdę pomaga Na mikro nie byłam nigdy więc nie wiem, jak to jest. Przed ślubem zamierzam wybrać się na zabieg migdałowy na twarz, szyję i dekold ![]() Cytat:
Oczywiście jak mozna sie łatwo pokapować, jest to rodzina od strony teściowej Ta ciotka to jej siostra, tak samo podygana jak teściowa W ogóle Wam powiem, że teściowa wczoraj zaprosiła mnie do siebie na obiad W ciągu czterech lat bycia z Piotrkiem zaprosiła mnie na obiad tylko raz, kiedy to byłam u nich. Drugi raz odmówiłam, bo zaprosiła mnie w niedzielę o 12:00, gdzie o tej godzinie moja mama ma już obiad gotowy. Teraz też obudziła się za zaproszeniem o godzinie 14:00 i oczywiście odmówiłam, bo powiedziałam mojej mamie, że z Poznania na obiad wrócę do domu, a nie będę robić takich numerów, że najpierw każę mojej mamie przygotowywać obiad, a potem sobie będę jechać do teściowej bo łaskawie mnie zaprosiła Albo się nauczy i zacznie zapraszać mnie nieco wcześniej a nie na ostatnią chwilę, albo wcale nie będę do nich chodzić ![]() Wrzuć zdjęcia tych zaproszeń ![]() Cytat:
My do księdza idziemy, jak już będziemy mieć załatwioną poradnię ![]() Na protokół musicie liczyć sobie tak z godzinkę, tak przynajmiej słyszałam, że tyl to trwa. Super, że udało Wam sie znaleźć muzyka!!! Ciekawe, jaki repertuar Wam zaproponuje
|
|
#2543 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie oni sie poobrażali i od tego czasu kontakt sie urwał. a wypadałoby wujków zaprosić, bo ciocia jest moją chrzestną bądx co bądź, a jak się zdecydowaliśmy zaprosić chrzestnych to ich też by trzeba było Cytat:
to na weselu możecie mieć "ciekawie" z dziadkami![]() Cytat:
![]() Cytat:
A powiedz mi Fistaszku kiedy je zaczynasz? i ile powinno byc zabiegów mikrodermabrazji? ile to kosztuje mniej więcej, jak długo trwa?
Edytowane przez wakiki Czas edycji: 2010-03-15 o 10:11 |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2544 |
|
Zadomowienie
|
a ja się w końcu w weekend wyspałam za wszystkie czasy
![]() opiszę Wam mój weekend: w piątek po pracy pojechaliśy do domku (mój R. skończył wcześniej pracę i po mnie przyjechał), zrobił pyszną rybkę na obiad-obżarłam się łososiem " ![]() Wieczorem poszedł grać mecz w kosza-ja zadzwoniłam do kumpel,ale żadnej się nie chciało ruszyć na piwko, więc położyłam się spać... Potem pooglądaliśy tv i koniec dnia. W sobotę wstałam rano-R szedł do pracy,a ja poszłam na 9 na fitness (dziewczyna tempo takie narzuciła,że myślałam,że padnę)potem poszłam po zakupy na obiadek-ugotowałam zupkę, posprzątałam, zrobiłam drugie, pojechałam po R.-poszliśmy na zakupy. R. umówił się z kumplem na piwko i bilard, poszłam spać ![]() potem obejrzałam film "ocean's 13". Poszliśmy spać. W niedzielę poszłam do Mamy, potem do kościółka, dałam zapowiedzi, posiedziałam z Mamą (R. w tym czasie rozlewał z kumplem winko domowej roboty), przyszedł po mnie, zjedliśmy obiad, poszedł na mecz-znów sobie ucięłam drzemkę ![]() Wieczorem pojechaliśmy do jego Mamy-posiedzieliśmy troszkę, wróciliśmy do domku, obejrzałam taniec z gwiazdami, poszliśmy spać ![]() Normalnie melanż. W końcu czuję się wypoczęta,bo ostatnio nie dosypiałam... W czwartek i piątek planuję wolne z pracy, to pozałatwiamy trochę spraw urzędowych (trzeba odebrac dowody osobiste, wziąć zaświadczenie z USC)... NAjlepsze,że dowiedziałam się,że można będzie stroić i kościoł w piątek (msza jest o 17,a w sobotę mamy ślub a msza o 18) i salę (facet w końcu mi odpisał ile napoi i alkoholu, wysłał zdjęcia sali-niestety, te co już Wam wklejałam). Wzięłam od Mamy dekoracje które robiłam na ślub kumpeli i zaczynam obmyslać co mogę wykorzystać na naszą dekorację. KONIEC ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- wklejałam zaproszenia niedawno...jak dostanę projekt, to wkleję
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się cieszę że udało nam się znaleźć, wszystkiego dowiemy się w środę, to Wam zdam relację ![]() czyli spoźnię się do pracy po spisaniu protokołu, ale to nic ![]() Ostatnio wymyśliłam wieczór panieński w SPA- dla pięciu osób tylko- świadkowa, siostra Waldka, mama i teściowa, i zbieram właśnie oferty od różnych ośrodków w okolicy ![]() co myślicie o tym?
|
|
#2546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pomysł super, tylko dość drogi (ja za wyjazd do SPA z jednym noclegiem i jednym zabiegiem twarz + ciało i z dojazdem zapłaciłam prawie 500zł) http://www.projectwedding.com/photo/...&thumbs_page=3 tu są głębokie dekolty
|
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce mi się cytować więc czytać wszystkie
Ania ja namówiłam mojego na ten stół zresztą nie musiałam długo namawiać tylo powiedziałam mu jak to widzę i mówi ok spoko zgadzam się także taca serów będzie . Co do SPA to mnie narazie nie stać ale kiedyś napewno się wybiore w ramach relaksu ale na tydzień. Opcja wyjazdu na Słowenię chyba się zmieni bo trzeba samemu dojachac a ja tłuc się autem nie chce dlatego mój chce Tunezje .
|
|
|
|
#2548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki leniwy![]() Ja w sobotę do 13 byłam w pracy. Oczywiście na moim telefonie gorąca linia, bo ustalaliśmy czy jedziemy w Tatry czy przesuwamy to na kiedy indziej. (skończyło się na przesunięciu) TŻ po mnie przyjechał, pojechalismy do domku. Zrobiłam obiad, troche posprzątałam i zaczął się mój ulubiony ostatnio serial- Różowe lata siedemdziesiąte (chyba 5 odcinków leci przez sobote i niedzielę w trakcie któregos odc. zasnełam..;/ stwierdzam że jednak telewizor przed łóżkiem jest złym pomysłem:PTŻ mnie obudził z wyrzutem że miałam sie przeciez zebrać na trening. Ja zaczęłam jęczęć że taki dzień nie mrawy itd. ale jednak sie zebrałam i pojechaliśmy na ścianke do Bielska, ze znajomymi. Wracając koło 21:30 wstąpiliśmy /tradycyjnie/ do Auchana.. Oczywiście faceci od razu do alkoholi i wpadli na "genialny" pomysł- wpadną do mojego ojca i wypiją flaszkę.. więc zadzwonili do niego (wszyscy się znają- ojciec jest członkiem naszego klubu), ojciec się zgodził, więc kupili Nemiroffa miodowego z papryką. ?Ja oczywiście miałam byc kierowcą, więc nawet nie spróbowałam ![]() wyjechaliśmy o godz. 1:30 od rodziców, odwiozłam znajomych i pojechaliśmy do domku. najlepsze jest to, że Waldek umówił się z moim ojcem na narty na 7 rano ![]() W niedziele wstaliśmy o 11, zebraliśmy się i na 14 do kościoła na Dzień skupienia. wymarzliśmy strrrasznie, 2 i pół godz. siedzenia w miejscu:/ Potem kupiliśmy Chopina (vódkę) i ciacho i pojechalismy do rodziców z zaproszeniem. Trochę sie wkurzyłam tą wizytą- ojciec chyba nawet zaproszenia nie przeczytał, mama wyszła chyba 20 min po naszym przyjściu i wróciła jak my wychodziliśmy, no normalnie szok Cytat:
![]() także chyba nie jest najgorzej
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
A Aniu ja bym tą rodzinę zatłukła gołymi ręcami hehe. Moim zdaniem są niewychowani a powiedz mi jeszcze zapowiedzieliście, że przyjdziecie???
A i dziewczyny pytanie jak załatwiacie zapowiedzi tam trzeba jakąś kartkę czy coś?? Ja ze spraw kościelnych narazie mam datę i godzinę |
|
|
|
#2550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że u Was jednak bedzie lepiej Chrzestna się napewno ucieszy, a kto wie, może Wasz ślub przyczyni się do tego, że rodzina się pogodzi Życzę Wam tego Z dziadkami możemy mieć naprawdę niezłe jaja Ta babcia w ogóle się wczuła na maxa i chce obiegać cała rodzinę i z każdym zamienić choć słówko Na razie chcę poczekać troszke, aż Piotrek sobie te sery przemyśli Jutro wrócę do tematu, mam nadzieję, że jednak poprze ten pomysł ![]() U mnie w salonie mikro kosztuje jakoś 100 zł ![]() Cytat:
Ja w piątek jeszcze golądałam Forrest Gump'a, ale nie dotrwałam do końca W sobotę zasiedzieliśmy się u siostry więc spać szliśmy cosik ok. 1:30. W niedzielę jak zajechaliśmy do mnie wieczorkiem to się na godzinę zdrzemneliśmy Dzisiaj jednak jestem jakaś niewyspana ![]() Koniecznie wrzuć projekt ![]() Cytat:
SPA to fajny, aleniestety bardzo drogi pomysł. Przed ślubem byście się wszystkie zrelaksowały
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.

wiec nawet tort chcialam miec czekoladowy ale mi wszyscy odradzali wiec zrezygnowalam ale tez mnie korcilo

Ale mam nadzieję, że jednak krawcowa znajdzie czas i uszyje Ci Twoją wymarzoną suknię z trenem

.
Potem oczywiście pytanie, gdzie jedziemy, jak usłyszała, że do Piotrka wujków i jeszcze do kuzynów to nam kazała zostawić zaproszenia dla kuzynow na biurku od kompa bo ich napewno nie będzie, a po co mamy kilka razy chodzić
Tak mnie i moją rodzinę chamsko pomijano, że szok!!!!