|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek
Przeczytałam taką mądrą książkę pt "każde dziecko może nauczyć się spać" i faktycznie to działa, bo próbowałam ale potem mała się rozchorowała i cała zabawa z cycem od nowa się zaczęła
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeszłam to jak odstawialiśmy smoka do zasypiania/spania
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówcie co chcecie, ale ja nigdy nie zastosuję takiej metody |
|
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prędzej czy później większość rodziców tą metodę stosuje może nawet nie do końca będąc tego świadomym .... co nie znaczy, ze ty zastosujesz
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Resscue cieszę się, że wszystko dobrze się skończylo
Sarunieczka w tej chwili podnieś telefon. No już, już! Przecież widzę, że nie podnosisz! No a teraz jak już masz telefon w ręcę to wybierasz numer do przychodni i umawiasz się na wizytę do ginekologa! Przecież to dla Twojego dobra Kochana Ja się badam co pół roku. Kiedyś co rok ale potem bardzo bliska mi osoba zmarła na raka szyjki macicy. Choroba rozwijala się przez 7 lat!!!! Gdyby poszła na wizytę szybciej.... A tak już Jej nie ma.... ![]() ![]() Co do allegro to ja jak zaczynałam kupiłam kilka rzeczy na all i dzięki temu nie mialam już zerowego konta w komentach i jak wystawiłam swoje przedmioty to miałam już ok 15 pozytywów więc nie bylam taka "początkująca". A widziałyście, pozytywy truskawce spływają. Towar powoli dochodzi. ![]() Jak sobie pomyślę że mój dzien trwa już prawie 11 godzin to robię się śpiąca... Ale spać nie można bo dziś idę do kina, na "szybką piątkę" Już się nie mogę doczekać, to moja ukochana seria filmow
|
|
|
|
#1176 |
|
Spiritus Movens
|
Musoo4 nie obraź się
Czy wiesz jak się czuje Twoja córeczka jak jej czegoś nie dasz, zabronisz? Wtedy też jest jej przykro, smutno, ale Ty wiesz, że robisz dobrze, prawda? Mam trójeczkę dzieci, najmłodsza ma 4,5 roku i wiem co mówię
|
#1177 |
|
Zadomowienie
|
O Wy!
To Wy teraz tutaj się zadomowiłyście dlatego na Avonowym taka cisza Witam Was Widziałam, że Sarunieczka podała linka, ale bałam się, że dwa wątki nadrabiać to niemałe wyzwanie Cóż poczytam o czym tak plotkowałyście
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..." |
|
|
|
#1178 | |||
|
szeryfcio
|
Cytat:
.Cytat:
. Ja tam się nie boję kupować od początkujących, zawsze jakoś trzeba zacząć. Na początek najlepiej coś kup i pozbieraj komentarze za zakupy ![]() Cytat:
Dziecko miało taki strach w oczach i żal, że ja pi...tolę. Naprawdę to 5-10 minut posiedzenia przy nim aż zaśnie mogę mu poświecić . Korona mi z głowy nie spadnie.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-05-17 o 15:08 |
|||
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle, że dla znajomych ja jestem dobrą duszą, która zawsze wspomoże, kiedy inni oleją...
|
|
|
|
#1180 |
|
Spiritus Movens
|
katniewojt - bo to jest tak, że kto ma miękkie serce, ten musi mieć twardą du.ę
![]() Nie daj się wykorzystywać
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak to mi jest szkoda tego chłopaka-starosty, bo nikt go u nas nie lubi... Na 30 osób w grupie jestem tylko ja, która jest dla niego życzliwa. Chociaż trzeba przyznać, że koleś jest pasożytem i jest strasznie wkurzający![]() Natrułam Wam, ale już mi lepiej |
|
|
|
|
#1182 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam inną niezastąpioną (dla nas) metodę na łatwe zasypianie...czytanie, co wieczór albo ja albo mąż czytamy dzieciom i zasypiają bez problemu...
Ten czas jest dla nas i dzieci wyjątkowy. Moja starsza córeczka od zawsze spała w łóżeczku, młodsza niestety nie, chyba bała się krat więc na razie śpimy razem...ja jestem strasznie miękka jeśli chodzi o moje dzieci i przyznaję się do tego... Ogólnie nie jestem za tym żeby na siłę uczyć dzieci zasypiania samemu...
|
|
|
|
#1184 |
|
Raczkowanie
|
Ojej, powspominałam sobie usypianie Grzesia 13 lat temu.... Cyc się ciągnął... uwaga!.... 3,5 roku
|
|
|
|
#1185 | |||||
|
vel Turkusoowa :)
|
[QUOTE=nightsong;26964082 ja tak samo :P ale zawsze mnie napada przed okresem...[/QUOTE]
tak,ja też zaczęłam żreć przed okresem,potem dostałam okres,już jest po,jestem w połowie cyklu a ja nadal żrę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Despa mi podała nazwisko pani w przychodni,a to już plus że się w ogóle zainteresowałam myślę ze wybiorę się na pewno w tym roku![]() Cytat:
witaj,fajnie ze wpadłaś ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1186 |
|
Zadomowienie
|
ja też nie jestem zwolenniczką zostawiania dziecka samego sobie żeby zasnęło
dla mnie to by było przykre jakbym wołała mamę a ona buziak i cześć. Reagowanie na potrzeby dziecka sprawia, że dziecko czuje się "skuteczne" a takie olewanie czy jak wy to nazywacie - zostawianie samemu sobie, bo ma się nauczyć powoduje, że dziecko czuje się nieskuteczne, bo woła, prosi a reakcja nikła i to może wyjść w przyszłości, jak dziecko będzie większe to będzie bardzo nieśmiałe. Po zajęciach z psychopedagogiki taka mundra jestem jak coś
|
|
#1187 |
|
Spiritus Movens
|
Nie ma sensu wskazywanie plusów i minusów konkretnej metody na usypianie dzieci, bo każda takowe posiada. Nie dorabiałabym tu ideologii, że to zostawianie dziecka samemu sobie, nieregowanie na potrzeby dziecka czy tym bardziej wpędzanie go w kompleksy
Każda matka ma swoje metody, wypraktykowane, a nie oparte tylko na suchej teorii, bo życie często weryfikuje wszelkie pedagogiczne prawidła ![]() Dodam tylko, że moje dzieci do 2 latek spały w łóżeczku w naszej sypialni, a potem były przenosiny do pokoiku, większych łóżek i samodzielne zasypianie
"Być człowiekiem - to pytanie, jakże czasem trudno odpowiedzieć sobie na nie Trzeba tylko więcej dawać, mniej zabierać Więcej kochać..." Edytowane przez Kairra Czas edycji: 2011-05-17 o 19:07 |
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Opracowałam połowę tego, co mam na czwartek i nie jest źle
Jedna regułka mi nie weszła do głowy - definicja prawa pracy Nie wiem czemu ona tak sra w gacie![]() Byłam dziś w pobliskiej drogerii, żeby zakupić pękacz i babka powiedziała, że nie mają, bo jest za drogi Może w czwartek pójdę, bo mam troszkę czasu przed zaliczeniem Od 8.00 do 11.00 mam szkolenie, a zaliczenie od 16 lub od 16.45
|
|
|
|
#1189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Meitsa - pasuje pasuje !! I w ogóle masz śliczny typ urody
|
#1191 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
Meitsa - bardzo ci pasuje ten kolor
i świetnie współgra z jasną cerą ![]() laski trzymajcie za mnie jutro kciuki mam rozmowę o pracę...
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dukan interesująca metoda lecz czy rzeczywiście działa chcę spróbować i ciągle to odwlekam ![]() Wy się tak spowiadacie to ja może też [chociaż niektóre info przemykałam na wątku Avonowym 20lipca stuknie mi 20 lat , z Tż-tem jesteśmy prawie 3 lata parą , a znamy się ponad 4 lata , nie pracuję ,ale uczę się zaocznie na technika usług kosmetycznych(szkoła jest dwuletnia i WAKACJE od nauki![]() szczególnych zdolności to ja raczej nie posiadam , więc nie mam się czym chwalić
|
|
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za opinię
|
|
#1197 | |
|
Wtajemniczenie
|
katniewojt początkowo zastanawiał mnie Twój nick
a jak mi wysłałaś zaproszenie do znajomych to TŻ oburzony mówił : " na tym wizażu ktos Ci zaproszenie wysłał .. jakiś woj.. Wojtek czy coś takiego " ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
a teraz wyszło tak ,że jesteście razem
Edytowane przez karinka124 Czas edycji: 2011-05-17 o 23:32 |
|
|
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Meitsa
bARDZO ŁADNIE, KOLOR ŚLICZNY, O TAKI JA MYŚLĘ
|
|
|
|
#1200 |
|
Rozeznanie
|
Będziemy trzymać
![]() Byłam dziś w aptece i kupiłam sobie Belisse, bo strasznie zaczeły mi się łamać paznokcie i wypadać włosy... zobaczymy czy coś pomoże. ![]() I muszę się pochwalić, dziś zdałam prawo jazdy (za 4 razem, ale to nic). ![]()
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

mówcie co chcecie, ale ja nigdy nie zastosuję takiej metody
No a teraz jak już masz telefon w ręcę to wybierasz numer do przychodni i umawiasz się na wizytę do ginekologa!
Przecież to dla Twojego dobra Kochana 

Ale spać nie można bo dziś idę do kina, na "szybką piątkę" 
To Wy teraz tutaj się zadomowiłyście

), szewc... Wpadam do domu - syf
Myślę: najpierw zjem i odsapnę chwilkę. Ale nie! ONA dzwoni... Nadaje jak najęta, że to jej nie weszło do głowy itp. Pyta się mnie: nauczyłaś się już? Dopiero weszłam do mieszkania... A ona: No jak to? Powinnaś się uczyć! o_O

...

dla mnie to by było przykre jakbym wołała mamę a ona buziak i cześć. Reagowanie na potrzeby dziecka sprawia, że dziecko czuje się "skuteczne" a takie olewanie czy jak wy to nazywacie - zostawianie samemu sobie, bo ma się nauczyć powoduje, że dziecko czuje się nieskuteczne, bo woła, prosi a reakcja nikła i to może wyjść w przyszłości, jak dziecko będzie większe to będzie bardzo nieśmiałe. Po zajęciach z psychopedagogiki taka mundra jestem jak coś
Każda matka ma swoje metody, wypraktykowane, a nie oparte tylko na suchej teorii, bo życie często weryfikuje wszelkie pedagogiczne prawidła
w międzyczasie był też borsuk, ale mi się znudził