|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek
Cytat:
W mojej rodzinie jak ktoś ma dzieci to prezenty na Dzień Dziecka przechodzą na nie
|
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorki ale mi i mojemu męzowi tak ten zapach się kojarzy ![]() więc jak MOJA BABCIA będzie obchodziła jakieś święto, to jej sprezentuję
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak. Okulistka się śmiała,że wada się sama nie powinna cofać w moim wieku, dopiero na starość, w maju zmniejszałam o -0,5 szkła.
Zresztą ja jestem dziwny przypadek, zębów mam za dużo, w oczach za grube rogówki itp... Ja Golda sprzedałam, poszły od kopa... |
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suma sumarum miala cesarke (siostrzenica cudna!). Nie wiem czy chociazby rozwazala naturalny porod... Mnie tam samam mysl o porodzie przeraza.
|
|
#2257 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam mojej mamuśce storczyka (piękny fioletowy) a jutro w ramach jej święta zabieram ją na deser lodowy Cytat:
![]() Ja na dzień dzisiejszy jestem pewna, że nie chcę, ale kobieta zmienną jest ![]() Znając mnie i moje nerwowe podejście obawiam się, że mój TŻ swoim zachowaniem (paniką) doprowadzałby mnie do szału
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..." |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i będzie cię przerażać dopóki nie urodzisz
|
|
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli sie zdecyduje
![]() Zawsze popieralam adopcje
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Też często myślałam o adopcji, ale jak mój chłopak mówi o dziecku, które będziemy kiedyś tam mieć to się rozczulam i w sumie chce mu je dać osobiście
|
|
|
|
#2262 | |||
|
vel Turkusoowa :)
|
Cytat:
podziwiam Cię że masz siłę jeszcze....Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Zaintrygował mnie temat porodów, powiedzcie mi jeszcze czy facet może być przy cesarce?
|
|
|
|
#2264 | |||||
|
szeryfcio
|
Cytat:
Zazwyczaj stoi u wezgłowia Tak to, słyszałam, teraz wygląda. No ale wrażeń i tak nazbiera ![]() Cytat:
Cytat:
ale prezencik mam dla niej przygotowany, każę mężowi zadzwonić (przypominam) i ona wie, że kremik to przecie ode mnie ![]() Cytat:
Wszystko zależy od od osoby. ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
Aczkolwiek....aczkolwiek. .. znalazłam taki przepis, który zezwala na obecność przy zabiegu najbliższej osobie, jeśli nie ma zagrożenia epidemiologicznego . Ale pewnie to rzadko się zdarza, bo mało który pacjent ma dużą wiedzę o swoich prawach. Ja to znalazłam na jakimś o wątku i sobie zapisałam nr ustawy, jakby chodziło kiedyś o kogoś z mojej rodziny.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-05-25 o 23:02 |
|||||
|
|
|
#2265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- to ja wam opowiem mój rano pojechałam do szpitala na pobranie krwi, tż pojechał ze mną, bo już miałam taki brzuch, że ciężko mi było prowadzić auto po pobraniu weszliśmy na górę obcykać izbę przyjęć na porodówkę, a że w nocy ruchy maluszka były bardzo słabe to powiedziałam o tym położnej, więc podłączyła mnie pod ktg, jak sprzęt ruszył to miała dziwną minę i spytała się do jakiego lekarza chodzę? ja że do B., a ona: to ja go zawołam, bo akurat jest na dyżyrze, myślę coś jest nie halo przychodzi lekarz i mówi, że ktg nie zaciekawe, ja panika, przypomniało mu się, że na ostatniej wizycie miałam wysokie ciśnienie i kazał zmierzyć, a ja miałam 150/100 to już raczej z nerwów, więc mówi, że muszę zostać, ja płacz, no ale mus to mus i zostałam o 19 odeszły mi wody od 22 do 2 skurcze, a o 2:20 już po wszystkim a na drugi dzień przyszedł po południu mój lekarz i powiedział: miałem nosa to był 37 tc---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
no i jeszcze jak nożyczkami ciacha krocze nie boli jak tnie w skurczu, ale dziwne uczucie
Edytowane przez musso4 Czas edycji: 2011-05-25 o 23:48 |
||
|
|
|
#2266 |
|
szeryfcio
|
A ja miałam taki:
![]() O 23 zaczęło mnie boleć podbrzusze jak na okres (zresztą noc wcześniej też mnie tak bolało i już bałam się, że to to, a nie chciałam jeszcze rodzić, chciałam jeszcze odpocząć). No ale kurcze ból nasilał się z zaskakującą regularnością, równiutko co 5 min. to myślę sobie, pewnie to te słynne skurcze porodowe. Jeszcze spróbowałam test z prysznicem, ale nie przeszło, bolało dalej. No to jedziemy. O 2 byłam w szpitalu. Położna po oględzinach mówi:"rodzimy". Poleżałam trochę z mężem i ktg. O 4 położna mówi, że już na konkrety i parcie. Wysłałam męża za ścianę, poparłam i o 4.25 urodziłam. Ekspresik. No i relaksik, bo wzięłam znieczulenie. No to nasza zalotnica będzie miała lekturę
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2268 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
![]() I nie nacinali mnie, bo rodziłam w szpitalu, gdzie jest "ochrona krocza" i tam nie nacinają, tylko masują krocze. Tak więc nie nacięli mnie, tylko ja przy parciu lekko pękłam. No, ale już śladu po tym nie ma.
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Mogłybyście mnie poratować ? Mój chłopak zafarbował sobie białe pranie na różowo? Da się to jakoś odkręcić?
|
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2271 | |
|
BAN stały
|
Przez 7 lat brałam pig.anty.z przerwą na dziecko.Teraz od miesiąca już nie biorę,bo mam ich juz dość i mój tż też i ich skutków ubocznych
.A co do ciąż i porodów.Oby dwa były siłami natury.Za pierwszym razem poród trwał 9 godz. ,urodziłam 4 kg dziewczynkę,musiałam byc sporo nacinana,bo nie dawałam rady rodzić przez moje szczupłe biodra.Również miałam zielone wody,łyżeczkowanie i rodziłam 3 dni po terminie,a ciąże w sumie to spędziłam prawie całą w szpitalu jak nie na podtrzymaniu jej,bo miałam skurcze w 6 m-cu to znowu byłam cała w jakiś baaardzo swędzących krostach ,ale to tak swędzące,że na całym ciele byłam podrapana do krwi. Musiałam brać jakieś leki łagodzące te swędzenie i leki uspokajające,po których miałam spać i odpoczywać od drapania,podejrzewali u mnie cholestazę,ale ostatecznej diagnozy nikt nie postawił i do tej pory niewiem co to było tak do końca,minęło na drugi dzień po porodzieNikomu tego nie życzę ,bo to koszmar jakiś był. Po porodzie nie mogłam się podnieść z łóżka przez 3 dni.Ogólnie źle wspominam tą ciażę i poród,do tej pory co jakiś czas mam problemy z kręgosłupem. Zaś drugi poród trwał 3 godziny od pierwszego skurczu ,którego dostałam w domu .Prosiłam położne ,żeby mnie nie nacinały i tak się stało,ale drugą urodziłam z wagą 2700 kg.Ten poród i ciąża przebiegały bezproblemowo i bardzo dobrze się czułam.Może "tylko" miałam jakieś straszliwe wahania nastroju i jak się wkurzałam na mojego tż to potrafiłam doprowadzić go do szału,rzucałam w nim czym popadnie,wyprowadzałam się z domu 6 razy,już nawet spakowana byłam kilka razy i firanki zdejmowałam z okien ,bo mooojee! Ostro było. Wiecie co,ale dla mnie najpiękniejszy jest moment ,kiedy w szpitalu kładą te maleństwo na naszym brzuchu ,mi zawsze się płakać ze szczęścia wtedy chce. ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
Edytowane przez malgosia27 Czas edycji: 2011-05-26 o 08:16 |
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ochrona krocza byla i u mnie, ale juz chyba lepiej naciac niz ma peknac niewiadomo w ktora strone
|
|
#2275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2276 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do @ w ciąży...moja siostra tez mówiłam coś na zasadzie "to nie w moim przypadku" :PCytat:
dziewczyny opisujecie swoje porody...jak to czytam to stwierdzam, że każda miała jakiś problem...mniejszy większy...ale mimo wszystko. ja córcię urodziłam miesiąc wcześniej, zupełnie niespodziewanie. Od 5 miesiąca ciąży miałam skurcze, ciągle leżałam na podtrzymaniu, ładowali we mnie magnez z pompy, żyły mi pękały, ból okropny. Nie chodziłam, siku robiłam do basenu (Boże jakie to było upokarzające). Zastrzyki w dupsko 2 razy dziennie, czasem 3.... skutki uboczne zastrzyków okropne.... Ale warto było Szcególnie biorąc pod uwagę to, że dziś dzień matki a moja córcia z samego rana w dupsko dostała ![]() Najpierw złożyła mi życzenia, a 3 minuty później wydzierała sie na mnie o "nie te" rajtki
Bywa, że marzenia o rycerzu na białym koniu przekreśla romans ze stajennym Edytowane przez Sarasfati Czas edycji: 2011-05-26 o 09:23 |
||
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się jeszcze nie zdarzyło dać klapsiaka, ale czasem tak krzyczę, że sąsiedzi słyszą...
|
|
|
|
|
#2278 |
|
Raczkowanie
|
Ja też bym chciała TŻta przy porodzie, choć dziecka jeszcze nie planujemy
on nie chce, cały czas mi powtarza że nie będzie mógł patrzeć na to, że ja cierpie a on nie może nic zrobić... Mam nadzieje, że zmieni zdanie. ale nie wyobrażam sobie bez znieczulenia...Mieszkam blisko przedszkola i dzieciaki przygotowują się do Dnia Matki... Ładne pioseneczki śpiewają
|
#2279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale najbardziej działa na nią rozmowa. Bo jak ja na nią krzycze to ona krzyczy na mnie, więc to bez sensu... kary na nią nie działają. Jak mówię, że ma zakaz bajek to mówi "ok" , jak zakaz komputera.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

Cały czas jestem na tabletkach i to bardzo silnych 
przychodzi lekarz i mówi, że ktg nie zaciekawe, ja panika, przypomniało mu się, że na ostatniej wizycie miałam wysokie ciśnienie i kazał zmierzyć, a ja miałam 150/100 to już raczej z nerwów, więc mówi, że muszę zostać, ja płacz, no ale mus to mus i zostałam
Szczęśliwa dziewczyna swojego chłopaka