Plotkowy dla Avono-maniaczek - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-25, 21:29   #2251
zalotnica83
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
moja też pamięta, ale bez przesady ,..... Ty o jej imieninach itp. też pamiętasz
a na dzień dziecka daje Ci prezent? bo moi teście nie, a rodzice tak
chociąz teraz przez bąbla jestem zaniedbywana - wnusio ważniejszy ... żarcik
Moja teściowa kupiła mi już piżamkę na Dzień Dziecka...więc chyba dostanie Rare Gold...dobry pomysł???
W mojej rodzinie jak ktoś ma dzieci to prezenty na Dzień Dziecka przechodzą na nie
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:37   #2252
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

Nie powiększyła mi się, a rok temu mi się zaczęła zmniejszać...
Jak to możliwe? Ja widzę lepiej kiedy się wyśpię
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:41   #2253
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Moja teściowa kupiła mi już piżamkę na Dzień Dziecka...więc chyba dostanie Rare Gold...dobry pomysł???
jak jest babcią w moherowym berecie
sorki ale mi i mojemu męzowi tak ten zapach się kojarzy
więc jak MOJA BABCIA będzie obchodziła jakieś święto, to jej sprezentuję

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:43   #2254
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też dałam babci
Stary 2011-05-25, 21:44   #2255
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
Jak to możliwe? Ja widzę lepiej kiedy się wyśpię
Nie wiem jak. Okulistka się śmiała,że wada się sama nie powinna cofać w moim wieku, dopiero na starość, w maju zmniejszałam o -0,5 szkła.
Zresztą ja jestem dziwny przypadek, zębów mam za dużo, w oczach za grube rogówki itp...

Ja Golda sprzedałam, poszły od kopa...
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:46   #2256
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Aż mi się smutno zrobiło po przeczytaniu o porodach, co to ten próżniociąg ? Coś co "wysysa" dziecko ?
Despa powiedz, czy słyszałaś o przypadkach powiększenia wady wzroku po porodach ? Bo ja właśnie tak, więc tradycyjnego porodu w ogóle nie biorę pod uwagę...
Moja siostra ma duza wade wzroku i okuliusta jej powiedzial, ze jak bedzie w ciazy to tylko cesarka, bo moze jej sie pogorszyc (bardzo).
Suma sumarum miala cesarke (siostrzenica cudna!). Nie wiem czy chociazby rozwazala naturalny porod...
Mnie tam samam mysl o porodzie przeraza.
Stary 2011-05-25, 21:51   #2257
Agatheska
Zadomowienie

Cytat:
W wielu częściach świata dalej poród jest sprawą kobiet i mogą w nim uczestniczyć tylko inne kobiety. Jednak nie polecam obecności mamy- bardzo czesto zamiast wsparcia reagują histerią...w końcu jesteśmy ich dziećmi...gdzieś tam w głębi serca zawsze widzą w nas dzieci...i w sytuacji gdy cierpimy niestety jest im ciężko nas wspierać.
A tak apropo mam- co na Dzień Mamy planujecie dla swoich Mamusiek i Teściowych???
Wiem właśnie i stąd mam wątpliwości, czy sprostałaby temu zadaniu

Ja kupiłam mojej mamuśce storczyka (piękny fioletowy) a jutro w ramach jej święta zabieram ją na deser lodowy

Cytat:
dokładnie
ja mojego nie zmuszałam - sam podjął taka decyzję
w sumie super pomocny nie był (przeze mnie, bo on chciał, a mnie wszystko wqrwiało), ale z perspektywy czasu widzę, że jednak facet PRZY BOKU to fajne wsparcie

Ja na dzień dzisiejszy jestem pewna, że nie chcę, ale kobieta zmienną jest Być może się zgodzę, jeśli tylko mojemu będzie zależało być przy tym cudzie narodzin

Znając mnie i moje nerwowe podejście obawiam się, że mój TŻ swoim zachowaniem (paniką) doprowadzałby mnie do szału
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 22:06   #2258
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Eee, co Ty... to nie ma znaczenia, ale tak się młodym dziewczynom wydaje
Ja też bardzo szczupła i wąskie biodra mam i nasłuchała się takich teorii, że szerokie biodra ułatwiają poród, a to nieprawda. Ja przy wąskich miałam bardzo szybki i łatwy poród.
ja podobnie
Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Mnie tam samam mysl o porodzie przeraza.
i będzie cię przerażać dopóki nie urodzisz
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 22:10   #2259
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Moja tesciowa nie jest, taka bardziej nowoczesna, ale lubi takie duszace klimaty: opium...te sprawy wiec myslalam ze moze jej sie spodobac...jak nie to trudno odda swojej mamie na Dzień Mamy
Stary 2011-05-25, 22:10   #2260
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość

i będzie cię przerażać dopóki nie urodzisz
Jesli sie zdecyduje
Zawsze popieralam adopcje
Stary 2011-05-25, 22:21   #2261
sarraa
Zakorzenienie

Też często myślałam o adopcji, ale jak mój chłopak mówi o dziecku, które będziemy kiedyś tam mieć to się rozczulam i w sumie chce mu je dać osobiście
Stary 2011-05-25, 22:23   #2262
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez Sarasfati Pokaż wiadomość
Współczuję Kochana! Ja mam guza przysadki mózgowej Cały czas jestem na tabletkach i to bardzo silnych Na początku zanim się przyzwyczaiłam, to non stop mdlałam i wymiotowałam...to był koszmar. Przy tych tabletkach bardzo łatwo zajść w ciążę, choc to niebezpieczne. Dlatego zaczęłam znów brac tabletki anty. Nie moge teraz zajść w ciążę... nie wiem czy kiedykolwiek się zdecyduję, choć marzy mi się maluszek...

i kanału rodnego.

Ja rodziłam sama. Autor mojego dziecka przyjechał w stanie nietrzeźwym 5 dni po porodzie. Przejścia przy porodzie tez miałam. Po 27 godzinach Ami zaczęło zanikać tętno. urodziła się bardzo słaba. Dostała zaledwie 5 pkt. Ale 3 miesiące po urodzeniu była już jak każdy dzieciaczek w jej wieku. Bardzo późno zaczęła chodzic i do dziś jest strasznie drobniutka. Ma 7 lat, a wzrostu ma tyle co pięciolatek. Może kiedys podskoczy

co do ślubów to ja jestem po rozwodzie, teraz w związku bez wielkich deklaracji i jest mi bardzo dobrze Ale o tym już kiedyś pisałam.
Jejku jakie Ty Kochana już miałaś przeżycia podziwiam Cię że masz siłę jeszcze....

Cytat:
Napisane przez Agatheska Pokaż wiadomość
Kochana nieprawda ciąża w tym przypadku wcale nie jest wykluczona Możesz mieć jeszcze okres i 3 razy "
wiem ze można okres mieś w ciąży,ale to nie u mnie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Tu pisałam : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post22094557

Powiedzmy, że oszczędziłam bardziej szczegółowych informacji, jest w skrócie ale oddaje istotę problemu nigdy w życiu nie chciałabym przez to samo przechodzić.
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 22:49   #2263
sarraa
Zakorzenienie

Zaintrygował mnie temat porodów, powiedzcie mi jeszcze czy facet może być przy cesarce?
Stary 2011-05-25, 23:07   #2264
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy chciałabym swojego faceta przy porodzie,raczej chyba nie no chyba żeby mnie tylko trzymał za rękę ale nie zaglądał "tam"
.
Ale "tam" pan mąż nie zagląda Zazwyczaj stoi u wezgłowia Tak to, słyszałam, teraz wygląda. No ale wrażeń i tak nazbiera
Cytat:
Napisane przez Agatheska Pokaż wiadomość
Ja z pewnością NIE chcę, aby był przy porodzie i to nie w obawie postrzegania mnie potem, jako nieatrakcyjnej Po prostu nie wyobrażam sobie swojego TŻ, gdyż to intymne wydarzenie - czułabym dyskomfort i drażniłaby mnie jego obecność
Ewentualnie, żeby był obecny przed porodem, żeby wspierał mnie duchowo, trzymając za rękę, ale gdy się zacznie: "Panu już podziękujemy"
Dokładnie cię rozumiem i mam takie samo podejście właśnie Chociaż jestem z mężem bardzo blisko duchowo, to jednak mam taką swoją malutką przestrzeń, która jest tylko moja, intymna.

Cytat:
A tak apropo mam- co na Dzień Mamy planujecie dla swoich Mamusiek i Teściowych???
Ja mamusi już dałam - kremik Platinum. Teściówkę mam kochaną, no ale jest teściową, nie mamą i jakoś nie jestem jej w stanie złożyć życzeń z okazji Dnia Matki, nie pasi mi to ale prezencik mam dla niej przygotowany, każę mężowi zadzwonić (przypominam) i ona wie, że kremik to przecie ode mnie
Cytat:
No weź ty mnie do moheru daleko, a kocham ten zapach. A pokochałam go jak miałam 23 lata. Wtedy po prostu takie zapachy były modne (końcówka lat 90). A ten jest na modłę eleganckich Amarige Givenchy. No i tak mi zostało. A żeby było śmieszne, moja mama i teściowa lubią świeże.
Wszystko zależy od od osoby.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Zaintrygował mnie temat porodów, powiedzcie mi jeszcze czy facet może być przy cesarce?
Raczej nie, bo to normalna operacja, a na takowe nikogo się nie wpuszcza...
Aczkolwiek....aczkolwiek. .. znalazłam taki przepis, który zezwala na obecność przy zabiegu najbliższej osobie, jeśli nie ma zagrożenia epidemiologicznego .
Ale pewnie to rzadko się zdarza, bo mało który pacjent ma dużą wiedzę o swoich prawach.
Ja to znalazłam na jakimś o wątku i sobie zapisałam nr ustawy, jakby chodziło kiedyś o kogoś z mojej rodziny.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-05-25 o 23:02
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 23:42   #2265
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
zależy od szpitala

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

to ja wam opowiem mój rano pojechałam do szpitala na pobranie krwi, tż pojechał ze mną, bo już miałam taki brzuch, że ciężko mi było prowadzić auto po pobraniu weszliśmy na górę obcykać izbę przyjęć na porodówkę, a że w nocy ruchy maluszka były bardzo słabe to powiedziałam o tym położnej, więc podłączyła mnie pod ktg, jak sprzęt ruszył to miała dziwną minę i spytała się do jakiego lekarza chodzę? ja że do B., a ona: to ja go zawołam, bo akurat jest na dyżyrze, myślę coś jest nie halo przychodzi lekarz i mówi, że ktg nie zaciekawe, ja panika, przypomniało mu się, że na ostatniej wizycie miałam wysokie ciśnienie i kazał zmierzyć, a ja miałam 150/100 to już raczej z nerwów, więc mówi, że muszę zostać, ja płacz, no ale mus to mus i zostałam o 19 odeszły mi wody od 22 do 2 skurcze, a o 2:20 już po wszystkim a na drugi dzień przyszedł po południu mój lekarz i powiedział: miałem nosato był 37 tc

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
co do porodow to ja jestem za naturalnym
wiadomo, jest to bol, ale szybko sie o tym zapomina a w pamieci zostaje to co najmilsze (chociaz ja pamietam jeszcze jak mnie zszywali grr!!)
nie zdecydowalabym sie dobrowolnie na cesarke, chyba zeby nie bylo innej mozliowsci
szycie najgorsze ze wszystkiego no i jeszcze jak nożyczkami ciacha krocze nie boli jak tnie w skurczu, ale dziwne uczucie

Edytowane przez musso4
Czas edycji: 2011-05-25 o 23:48
Stary 2011-05-25, 23:45   #2266
sheryl
szeryfcio

A ja miałam taki:
O 23 zaczęło mnie boleć podbrzusze jak na okres (zresztą noc wcześniej też mnie tak bolało i już bałam się, że to to, a nie chciałam jeszcze rodzić, chciałam jeszcze odpocząć). No ale kurcze ból nasilał się z zaskakującą regularnością, równiutko co 5 min. to myślę sobie, pewnie to te słynne skurcze porodowe. Jeszcze spróbowałam test z prysznicem, ale nie przeszło, bolało dalej. No to jedziemy. O 2 byłam w szpitalu. Położna po oględzinach mówi:"rodzimy". Poleżałam trochę z mężem i ktg. O 4 położna mówi, że już na konkrety i parcie. Wysłałam męża za ścianę, poparłam i o 4.25 urodziłam.
Ekspresik. No i relaksik, bo wzięłam znieczulenie.

No to nasza zalotnica będzie miała lekturę
Stary 2011-05-25, 23:47   #2267
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej nie, bo to normalna operacja, a na takowe nikogo się nie wpuszcza...
Aczkolwiek....aczkolwiek. .. znalazłam taki przepis, który zezwala na obecność przy zabiegu najbliższej osobie, jeśli nie ma zagrożenia epidemiologicznego .
Ale pewnie to rzadko się zdarza, bo mało który pacjent ma dużą wiedzę o swoich prawach.
Ja to znalazłam na jakimś o wątku i sobie zapisałam nr ustawy, jakby chodziło kiedyś o kogoś z mojej rodziny.
No zawsze dobrze wiedzieć, że coś takiego jest możliwe, może się przydac
Stary 2011-05-26, 00:13   #2268
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
e

szycie najgorsze ze wszystkiego no i jeszcze jak nożyczkami ciacha krocze nie boli jak tnie w skurczu, ale dziwne uczucie
A mnie szycie nie bolało, bo byłam na znieczuleniu
I nie nacinali mnie, bo rodziłam w szpitalu, gdzie jest "ochrona krocza" i tam nie nacinają, tylko masują krocze. Tak więc nie nacięli mnie, tylko ja przy parciu lekko pękłam. No, ale już śladu po tym nie ma.
Stary 2011-05-26, 00:43   #2269
sarraa
Zakorzenienie

Mogłybyście mnie poratować ? Mój chłopak zafarbował sobie białe pranie na różowo? Da się to jakoś odkręcić?
Stary 2011-05-26, 07:30   #2270
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Mogłybyście mnie poratować ? Mój chłopak zafarbował sobie białe pranie na różowo? Da się to jakoś odkręcić?
mi się niegdy nie udało uratować takich ciuchów

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 07:42   #2271
malgosia27
BAN stały

Przez 7 lat brałam pig.anty.z przerwą na dziecko.Teraz od miesiąca już nie biorę,bo mam ich juz dość i mój tż też i ich skutków ubocznych.
A co do ciąż i porodów.Oby dwa były siłami natury.Za pierwszym razem poród trwał 9 godz. ,urodziłam 4 kg dziewczynkę,musiałam byc sporo nacinana,bo nie dawałam rady rodzić przez moje szczupłe biodra.Również miałam zielone wody,łyżeczkowanie i rodziłam 3 dni po terminie,a ciąże w sumie to spędziłam prawie całą w szpitalu jak nie na podtrzymaniu jej,bo miałam skurcze w 6 m-cu to znowu byłam cała w jakiś baaardzo swędzących krostach ,ale to tak swędzące,że na całym ciele byłam podrapana do krwi. Musiałam brać jakieś leki łagodzące te swędzenie i leki uspokajające,po których miałam spać i odpoczywać od drapania,podejrzewali u mnie cholestazę,ale ostatecznej diagnozy nikt nie postawił i do tej pory niewiem co to było tak do końca,minęło na drugi dzień po porodzieNikomu tego nie życzę ,bo to koszmar jakiś był.
Po porodzie nie mogłam się podnieść z łóżka przez 3 dni.Ogólnie źle wspominam tą ciażę i poród,do tej pory co jakiś czas mam problemy z kręgosłupem.
Zaś drugi poród trwał 3 godziny od pierwszego skurczu ,którego dostałam w domu .Prosiłam położne ,żeby mnie nie nacinały i tak się stało,ale drugą urodziłam z wagą 2700 kg.Ten poród i ciąża przebiegały bezproblemowo i bardzo dobrze się czułam.Może "tylko" miałam jakieś straszliwe wahania nastroju i jak się wkurzałam na mojego tż to potrafiłam doprowadzić go do szału,rzucałam w nim czym popadnie,wyprowadzałam się z domu 6 razy,już nawet spakowana byłam kilka razy i firanki zdejmowałam z okien ,bo mooojee! Ostro było.Teraz to sie z tego śmieję ,ale wtedy wesoło mi nie było.
Wiecie co,ale dla mnie najpiękniejszy jest moment ,kiedy w szpitalu kładą te maleństwo na naszym brzuchu ,mi zawsze się płakać ze szczęścia wtedy chce.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Wybielaczem tylko,inaczej nie widzę wyjścia

Edytowane przez malgosia27
Czas edycji: 2011-05-26 o 08:16
malgosia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:27   #2272
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
raczej nie
Stary 2011-05-26, 08:55   #2273
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
A ja miałam taki:
O 23 zaczęło mnie boleć podbrzusze jak na okres (zresztą noc wcześniej też mnie tak bolało i już bałam się, że to to, a nie chciałam jeszcze rodzić, chciałam jeszcze odpocząć). No ale kurcze ból nasilał się z zaskakującą regularnością, równiutko co 5 min. to myślę sobie, pewnie to te słynne skurcze porodowe. Jeszcze spróbowałam test z prysznicem, ale nie przeszło, bolało dalej. No to jedziemy. O 2 byłam w szpitalu. Położna po oględzinach mówi:"rodzimy". Poleżałam trochę z mężem i ktg. O 4 położna mówi, że już na konkrety i parcie. Wysłałam męża za ścianę, poparłam i o 4.25 urodziłam.
Ekspresik. No i relaksik, bo wzięłam znieczulenie.

No to nasza zalotnica będzie miała lekturę
No to pięknie urodziłaś, widzę(czytam) że pod znieczuleniem...niestety we Wrocławiu jest to niemożliwe...

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
I nie nacinali mnie, bo rodziłam w szpitalu, gdzie jest "ochrona krocza" i tam nie nacinają, tylko masują krocze. Tak więc nie nacięli mnie, tylko ja przy parciu lekko pękłam. No, ale już śladu po tym nie ma.
Teraz to już w wielu szpitalach norma, że chroni się krocze, u mnie za pierwszym razem się nie udało i nacięły...a za drugim próbowała mi kolezanka oszczędzić nacięcia no i...córcia zarzuciła rączkę...efekt taki że mam dwie blizny a nie jedną(bo z drugiej strony)...mąż się śmiał, że pewnie chciała nam pomachać...dla mnie to mało śmieszne wtedy było...
Stary 2011-05-26, 08:57   #2274
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez "niby" mialam znieczulenie, ale czulam kazde uklucie i az podskakiwalam... lekarz az na mnie warknal...
a ochrona krocza byla i u mnie, ale juz chyba lepiej naciac niz ma peknac niewiadomo w ktora strone

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:01   #2275
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie da się, próbowałam wielu sposobów, bo wszystkie staniki i majtki miałam różowe(wrzuciłam czerwone stringi hihi)...z chłopakiem to jeszcze gorzej bo facet w różowym...hmmm...

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
ja tez "niby" mialam znieczulenie, ale czulam kazde uklucie i az podskakiwalam... lekarz az na mnie warknal...
a ochrona krocza byla i u mnie, ale juz chyba lepiej naciac niz ma peknac niewiadomo w ktora strone
Mnie też mimo znieczulenia szycie bolało jak cholera, a zszywał mnie(za drugim razem) młody przystojniaczek i się śmiał, że musi mocno by mąż miał radochę później...ach ta męska solidarność...
Stary 2011-05-26, 09:22   #2276
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Jejku jakie Ty Kochana już miałaś przeżycia podziwiam Cię że masz siłę jeszcze....

wiem ze można okres mieś w ciąży,ale to nie u mnie

Sarunieczko zawsze powtarzam "nie wiem ile złego i dobrego da mi życie ale wezmę wszystko" a co do @ w ciąży...moja siostra tez mówiłam coś na zasadzie "to nie w moim przypadku" :P

Cytat:
tak jak pisała Musso zalezy od szpitala.

dziewczyny opisujecie swoje porody...jak to czytam to stwierdzam, że każda miała jakiś problem...mniejszy większy...ale mimo wszystko. ja córcię urodziłam miesiąc wcześniej, zupełnie niespodziewanie. Od 5 miesiąca ciąży miałam skurcze, ciągle leżałam na podtrzymaniu, ładowali we mnie magnez z pompy, żyły mi pękały, ból okropny. Nie chodziłam, siku robiłam do basenu (Boże jakie to było upokarzające). Zastrzyki w dupsko 2 razy dziennie, czasem 3.... skutki uboczne zastrzyków okropne....

Ale warto było Szcególnie biorąc pod uwagę to, że dziś dzień matki a moja córcia z samego rana w dupsko dostała
Najpierw złożyła mi życzenia, a 3 minuty później wydzierała sie na mnie o "nie te" rajtki

Edytowane przez Sarasfati
Czas edycji: 2011-05-26 o 09:23
Sarasfati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:33   #2277
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarasfati Pokaż wiadomość
Sarunieczko zawsze powtarzam "nie wiem ile złego i dobrego da mi życie ale wezmę wszystko" a co do @ w ciąży...moja siostra tez mówiłam coś na zasadzie "to nie w moim przypadku" :P

tak jak pisała Musso zalezy od szpitala.

dziewczyny opisujecie swoje porody...jak to czytam to stwierdzam, że każda miała jakiś problem...mniejszy większy...ale mimo wszystko. ja córcię urodziłam miesiąc wcześniej, zupełnie niespodziewanie. Od 5 miesiąca ciąży miałam skurcze, ciągle leżałam na podtrzymaniu, ładowali we mnie magnez z pompy, żyły mi pękały, ból okropny. Nie chodziłam, siku robiłam do basenu (Boże jakie to było upokarzające). Zastrzyki w dupsko 2 razy dziennie, czasem 3.... skutki uboczne zastrzyków okropne....

Ale warto było Szcególnie biorąc pod uwagę to, że dziś dzień matki a moja córcia z samego rana w dupsko dostała
Najpierw złożyła mi życzenia, a 3 minuty później wydzierała sie na mnie o "nie te" rajtki
Moje dziś też szaleją...od rana się licytują która bardziej zbroi Mi się jeszcze nie zdarzyło dać klapsiaka, ale czasem tak krzyczę, że sąsiedzi słyszą...
Stary 2011-05-26, 09:33   #2278
dariamk
Raczkowanie

GG do dariamk

Ja też bym chciała TŻta przy porodzie, choć dziecka jeszcze nie planujemy on nie chce, cały czas mi powtarza że nie będzie mógł patrzeć na to, że ja cierpie a on nie może nic zrobić... Mam nadzieje, że zmieni zdanie. ale nie wyobrażam sobie bez znieczulenia...

Mieszkam blisko przedszkola i dzieciaki przygotowują się do Dnia Matki... Ładne pioseneczki śpiewają

Szczęśliwa dziewczyna swojego chłopaka

dariamk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:37   #2279
dudi83
Raczkowanie

Cytat:
Mnie też mimo znieczulenia szycie bolało jak cholera, a zszywał mnie(za drugim razem) młody przystojniaczek i się śmiał, że musi mocno by mąż miał radochę później...ach ta męska solidarność...
Mnie również zszywali, trochę bolało i raczej nieprzyjemne uczucie, ale czas umilała i kuzynka która zadzwoniła właśnie w tym momencie. Była zszokowana gdy powiedziałam w jakiej sytuacji mnie zastała, powiedziała "Ojej, to ja kończę. Pa pa" i szybko się rozłączyła

73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60
dudi83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:39   #2280
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
Moje dziś też szaleją...od rana się licytują która bardziej zbroi Mi się jeszcze nie zdarzyło dać klapsiaka, ale czasem tak krzyczę, że sąsiedzi słyszą...
moja nie jest przyzwyczajona do klapsów, więc od razu jest cisza, bo jak mama da klapsa to znaczy że jest na serio wkurzona :P

ale najbardziej działa na nią rozmowa. Bo jak ja na nią krzycze to ona krzyczy na mnie, więc to bez sensu... kary na nią nie działają. Jak mówię, że ma zakaz bajek to mówi "ok" , jak zakaz komputera.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości