|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy "farbowanie"za pomoca plukanek,henny itp nie niszczą włosów?? | |||
| NIE NISZCZĄ |
|
181 | 47,26% |
| NISZCZĄ |
|
50 | 13,05% |
| Przy krotkim stosowaniu NIE,na dluzsza mete niszczą! |
|
152 | 39,69% |
| Głosujący: 383. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: flor illium
bylam ostatnio w sklepie fryzjerskim w krakowie na florianskiej i pani powiedzila,ze firma wycofuje powoli z rynku plukanke flor illum - mieli tylko jeszcze pare jej buteleczek
|
|
|
|
|
#752 |
|
Przyczajenie
|
czym przyciemnić żółte włosy?
Byłam u fryzjera i na czubku głowy mam teraz żółte włosy!!!!!!!!
Co mam zrobić, aby trochę przyciemnić je, do średniego lub ciemnego blondu? Aby nie wyszły pomarańczowe! POMOCY!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#753 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: czym przyciemnić żółte włosy?
piszcie PROSZE!!!!1
|
|
|
|
|
#754 |
|
Przyczajenie
|
uzyj płukanki flor illum, srebrnej najlepiej, tylko nie przesadź z iloscią. popłucz kilka razy, bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#755 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czy są płukanki do "brązów"?
odświeżam wątek
i jak z tą płukanką matowo-szarą minęło sporo czasu więc może już macie jakieś nowe doświadczenia ja kupiłam sobie ta płukankę tydzien temu zrobiłam nią włoski i nie widziałam żadnego efektu pewnie za mało jej wlałóam do wody.Powiedzcie dziewczyny jakie ma kolor woda juz z tą płukanka jest mocno szara ??
|
|
#756 |
|
Przyczajenie
|
czesc na twoim miejscu nie używałabym płukanek. One mają ładny odcień np. srebrny ale nierównomiernie sie nakładają na głowe w niektórych miejscach są srebrne w innych siwe a jeszcze w innych pozostają żółte. Najlepiej bedzie jesli kupisz sobie szampon koloryzujący srebrzysty blond i z połówki wmasujesz sobie go na 15 min na głowe i efekt bedzie rewelacyjny
|
|
|
|
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli więc chcesz nieco przyciemnic włosy najprostszym wyjsciem będzie szampon kolryzujący ( nie szamponetka !) lub farba w odcieniu ciemnego blondu ( ale uwaga te zazwyczaj wychodza jak jasny braz , więc skup sie na srednim blondzie jesli chcesz użyuc farby drogeryjnej) zasada jest taka, że aby pokryc zółc musi byc to jeden ton ciemniejszy odcień niz właśnie tez żólty. Mozesz udac sietez do fryzjera.
|
|
|
#758 |
|
Przyczajenie
|
DZIĘKUJĘ wszystkim za pomoc.
Kupiłam farbę bardzo jasny brąz i teraz mam super kolor- ciemny blond. Po żółtym kolorze zniknął ślad. |
|
|
|
|
#759 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: płukanka z ziół na zmianę koloru włosków
ja mysle ze tak.. dziwne rzeczy to tylko przy hennie i jej podobnym moga wyjsc jakies plamki i takie inne xD
ja sie wlasnie biore za parzenie herbatki szalwiowej i od dzis zaczynam nia polewac moje wlosy xD tez mam po farbowaniu ale o dziwne kolory sie nie boje bo to moze zmienic tak jak juz wczensiejdziewczny mowily kolor w granicach 1 tonu najdalej 2 wiec spokojnie mozna dzialac xD |
|
|
|
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
W tamtym roku płukałam przez jakis czas w wywarze z szałwi. JAkis spektekularnych efektow nie zauwazylam. No... moze trooche....... Mam włosy ciemny ciemny braz, znacie jakies zielska, zeby byly CZARNE? Albo jeszcze ciemniejsze?
|
|
|
|
|
#761 |
|
Raczkowanie
|
Ja też poszukuję naturalnego sposobu na bardzo ciemne włosy - prawie czarne. Korzystam teraz z basmy, ale nie uzyskuję włosów tak ciemnych jak bym chciała.
|
|
|
|
|
#762 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#763 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co chciałabyś wiedzieć. Basma jest bardzo podobna do henny. I podobno za jej pomocą można uzyskąć najciemniejsze odcienie włosów. Może powinnaś spróbować. Nie wiem czy masz naturalny kolor włosów czy farbowane chemicznie. Moje są zniszczone przez farby chemiczne i mogą inaczej reagować na basmę niż naturalne.
|
|
|
|
|
#764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I jak najbardziej działa od razu a kolor utrzymuje się około miesiąca ale to na pewno już kwestia indywidualna. Gorzej z tym że podobno nie można po niej stosować farb chemicznych tak samo jak po hennie choć czytałam tutaj że kilka osób tak robiło i żadne rewelacje bądź zielone włosy się nie pojawiły Gdzie ją kupić? Ja kupuje w hurtowni kosmetycznej za grosze ale można spotkać też w różnych sklepach kosmetycznych bądź nawet kioskach (w sklepach sieciowych nie widziałam).Aha jak przebiega proces farbowania... Basma to taki ziołowy proszek który zalewa się gorącą wodą i powstałą papke zakłąda na włosy. Jest to dość problematyczne bo można się nieżle upaćkać i wszystko wkoło ale czego się nie robi dla zdrowych włosów trzyma się to na włosach pod folią i najlepiej w ciepełku czyli reczniki. Można np pół godz ale również i 4 godziny co wływa tylko na intensywność koloru Najlepiej jak uda Ci sie kupić to wypróbuj na kosmyku włosów i będziesz wiedziała jaki efekt możesz uzysać.
|
|
|
|
|
|
#766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#767 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: która płukanka lepsza????
Hej!! Azyla ja mam "Srebrzyk". Sama nie wiem co o niej myśleć. Mam jasne pasemka (taki... kremowo-żółtawy blond) i ta płukanka jest zbyt słaba chyba. Nie robią się platynowe. Dawałam raz mniej raz więcej do wody, ale to także nie dawało efektu. Kupiłam wczoraj fioletowa Delię i... masakra. Moje jasne pasemka zniknęły...
Wiem teraz że na 2 litry powinnam wlać tylko 1 nakrętkę a ja dałam az 3!! Pozdrawiam "płukankowe" dziewczątka!!
|
|
|
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: która płukanka lepsza????
Hehe... Dopiero teraz zauważyłam że ten wątek to już "dziadek" z 2005...
|
|
|
|
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
płukanki ?:)
Hej dziewczyny,
Chodzi mi o płukanki...nie wiem czy fachowo to też się tak nazywa? Czym się je robi żeby rozjaśnić włoski gdzie to dostane? efekt jest dość wyraźny i jak długo się utrzymuje tylko między 1 a drugim myciem? Jeśli wiecie coś na ten temat to piszcie będe wdzieczna Mam średni blond ale miałam pasemka tylko bardzo zniszczyły mi wlosy wiec zastanawiam się jak te włoski troche zmienić żeby na sylwestra nie wygladały tak monotonnie...Przyszło mi takie coś do głowy jak macie jakieś doświadczenia w stosowaniu płukanek to czekam na porady z góry dzięki! |
|
|
|
|
#770 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: płukanki ?:)
Wyszukiwarka
Płukanka nie rozjasni odrostów,tylko te włosy juz rozjasnione-zniweluje zółty/złoty kolor. A jezeli miałaś na mysli inne płukanki(byc moze z rumianku tudziez z innych roslinek) to nie sądze zeby rozjasniły włosy w widocznym stopniu.
|
|
|
|
|
#771 |
|
Wtajemniczenie
|
Srebrna płukanka
witam ;]
mam pytanie odnosnie srebrnej płukanki. czy mozna ją dostać w sklepach typu Rossman? jesli nie, to gdzie? i jeszcze jedno. czy ona niszczy włosy? mam juz trochę suche i bardziej sianowatych nie chce miec. |
|
|
|
|
#772 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Srebrna płukanka
Witam
![]() Wiem tyle, że ta płukanka napewno jest w Rossmanie...prawie każdym z tego co wiem ale pewnie w innych drogeriach też się znajdzie... co do suchych włosów... podobno po długim czasie używania może ona lekko je wysuszać...ale nie wiem ile w tym prawdy, bo ja u siebie czegoś takiego jeszcze nie zauważyłam no to chyba wszystko...pozdrawiam
|
|
|
|
|
#773 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki basiu
|
|
|
|
|
#774 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam płukankę Florillum kolor srebrny, kupiłam ją w sklepie fryzjerskim SED FRyz za kwotę ok. 9zł wystarcza mi na bardzo długo jest wydajna, wystarczy kilka kropelek i efekt jest widoczny, jesli chcesz uzyskac mocnijeszy połysk to więcj rozcięczasz z wodą i efekt jest widoczny jesli będziesz stosowała odzywki to nie zniszczysz włosów!!! ja stosuję tą płukankę juz od pól roku i włosy nei uległy zniszczeniu, polecam
|
|
|
|
|
#775 |
|
Raczkowanie
|
Obecnie mam zrobiony baleyage... Chciałam zmienić go na platynowy blond, spróbowałam płukanką. I jestem zawiedziona, bo zamiast obiecywanego srebrnego wyszedł FIOLET! Co mam zrobić żeby ten kolor szybko się zmył? Użyłam płukanki z DELI - Srebnej i dałam według opisanych proporcji 1,5 nakrętki na 2l wody! Ratujcie, zaraz święta, a ja tu fioletową głowę mam
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płukanki Do Włosów!!
Myj i jeszcze raz myj. To schodzi! Umyj parę razy głowę (najlepiej szamponem przeciwłupieżowym lub do włosów przetłuszczających się - bo najlepiej oczyszczają). Następnym razem do całego garnka wlej jedną nakrętkę. Ja to robię przed myciem. Najpierw moczę włosy, potem wylewam na nie tą płukankę, zmywam, a potem normalnie szampon i odżywka.
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
|
|
|
|
|
#777 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: fioletowa płukanka zabarwia mi paznokcie!!!
Podbijam temat
Też chcialabym się czegoś dowiedziec o płukankach. Do rozjaśnionych blond lepsza fioletowa czy srebrna? I czy one niszczą włosy?
|
|
#778 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za poradę, umyłam 6 razy i dopiero teraz wyszedł kolor który obiecuje producent
|
|
|
|
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
Płukanka Delii jest bardzo mocna, stosując sie do rad producenta w tym przypadku zawsze uzyska się fioletowe włosy, tej płukanki nalezy dawac dużo , dużo mniej ( mnie starcza pół nakrętki)
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
ja polecam srebrną płukankę Flor Illum czy jakos tak
nigdy nie miałam problemyu żeby wyszedł mi fioletowy kolor pasemek zamiast platynowego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

i jak z tą płukanką matowo-szarą minęło sporo czasu więc może już macie jakieś nowe doświadczenia ja kupiłam sobie ta płukankę tydzien temu zrobiłam nią włoski i nie widziałam żadnego efektu
pewnie za mało jej wlałóam do wody.Powiedzcie dziewczyny jakie ma kolor woda juz z tą płukanka jest mocno szara ??

Wiem teraz że na 2 litry powinnam wlać tylko 1 nakrętkę a ja dałam az 3!!
tudziez z innych roslinek) to nie sądze zeby rozjasniły włosy w widocznym stopniu.