|
|
#61 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Internetowe zmory...
Uwaga jesli ktos z was tu jest niepełnoletni i dał sie nabrac na tego pobieraczka to napiszcie do helpline.or.pl oni mi pomogli to tobie też na pewno pomogą!!!!!!!!
I uważajcie na tych oszustów |
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się nabrałam, ale zgodnie z ustawą o ochronie praw konsumentów od takiej umowy mozna odstapić w terminie 10 dni od jej zawarcia, a w przypadku jezeli kontrahent nie przyśle pisemnego potwierdzenia zawarcia umowy to mozna odstapić w terminie 3 miesięcy od zawarcia umowy. ja podałam fałszywe dane więc nie wiem czy mi wysłali ale podejrzewam że nie. Grożą ze namierzą moje IP i mnie znajdą. Mam w związku z tym pytanie bo wszyscy piszą, że dostali przedsądowe wezwania do zapłaty a czy ktoś dostał wezwanie do sądu. Ps. z tego co czytałam na innych forach to od tych co zapłacili dalej chcą jakiś piniędzy.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
pobieraczek.pl - oszustwo
Pobieraczek.pl - uważaj na oszustwo!
Ku przestrodze naiwnym. Już nawet rejestracja na jakiejś stronie warezowej może was kosztować... i to słono.... ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Wie ktos jak napisac odstapienie od umowy?? Tylko, ze ja mam tam konto jakis miesiac, ale nigdy nie korzystalam z tego serwisu, ja tylko sie zarestrowalam:/ I juz przyslali mi ostatnio przedsadowe wezwanie do zaplaty:/ Prosze o pomoc. Edytowane przez karolinka91lca Czas edycji: 2009-11-22 o 15:43 |
|
|
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: pobieraczek.pl - oszustwo
Ale to już było.....
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=348652 |
|
|
|
|
#65 | |
|
Wtajemniczenie
|
A wie ktos z Was może jak napisac odstapienie od umowy?? Tylko, ze ja mam tam konto jakis miesiac, ale nigdy nie korzystalam z tego serwisu, ja tylko sie zarestrowalam:/ I juz przyslali mi ostatnio przedsądowe wezwanie do zapłaty:/ Duzo osob radzilo wszystkim na innych stronach napisac do nich odstapienie od umowy, bo wedlug prawa mozna to zrobic w ciagu 3 miesiecy od podpisania umowy, tylko ze ja nie wiem jak to napisac. Prosze o pomoc.
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
Dziekuje za informacje, szukalam wczesniej tu czegos na ten temat, ale nie moglam znalezc za bardzo. Edytowane przez karolinka91lca Czas edycji: 2009-11-22 o 15:44 |
|
|
|
|
|
#66 |
|
KWC
|
http://www.pcworld.pl/news/349142/Ja...raczek.pl.html wyrejestruj się z tego pobieraczka na początek...
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To co robić?? Wpisać zamiast 10 dni to 3 miesiące?? Niewiadomo czy to uznają. Ale na niektórych forach ludzie piszą, że według prawa ma się na to 3 miesiące. Sama już nie wiem co robić:/ Kto się na tym zna?? Bardzo proszę o pomoc. ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Już wiem jak napisać odstąpienie od umowy. A więc: 1 strona Miejscowośc, data Imię Nazwisko Adres Oświadczenie o odstąpieniu od umowy na usługi Usenet. Na podstawie przepisów ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, odstępuję od umowy zawartej w dniu .............. z zachowaniem 10 (dziesięć) dniowego terminu od dnia zawarcia umowy (okres ten zostaje wydłużony do 3 miesięcy ) z firmą Eller Service S. C. z siedzibą w Gdańsku, ul.Chłopska 72 umowy o świadczenie usług Usenet . Podpis 2 strona Załącznik: Okres wypowiedzenia umowy zostaje przedłożony do 3 miesięcy z powodu niewywiązania się usługodawcy z pewnych podpunktów : Przed zawarciem umowy na odległość konsument powinien zostać poinformowany m.in. o: * imieniu i nazwisku przedsiębiorcy; * cenie i zasadach jej zapłaty; * koszcie, terminie i sposobach dostawy; * prawie odstąpienia od umowy w terminie 10 dni; * miejscu i sposobie składania reklamacji; * prawie wypowiedzenia umowy. Po zawarciu umowy wszystkie te dane przedsiębiorca powinien potwierdzić na piśmie. Urząd podkreśla, że jednym z podstawowych praw konsumentów korzystających z usług portali oferujących pobieranie plików czy kupujących w Internecie, jest prawo do odstąpienia od umowy w ciągu 10dni. Ponieważ nie otrzymałam od przedsiębiorcy pisemnego potwierdzenia wszystkich wymaganych przepisami danych, termin ten wydłuża się do trzech miesięcy. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Mam nadzieję, że komuś się to przyda Oczywiście oświadczenie najlepiej wysłać pocztą, listem poleconym z potwierdzeniem odbioru, żeby mieć dowód na to, że coś takiego zostało wysłane.
Edytowane przez karolinka91lca Czas edycji: 2009-12-18 o 15:46 |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny i jak się to u Was rozwiązało? Jestem kolejną naiwną
|
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dopiero wczoraj wysłałam oświadczenie o odstąpieniu od umowy, więc nie wiem jeszcze co tam z tym, ale nic mi już na e-maila nie przychodzi, ostatni raz jakiś miesiąc temu wysłali mi przedsądowe wezwanie do zapłaty. Ty też napisz takie oświadczenie i wyślij im pocztą
Edytowane przez karolinka91lca Czas edycji: 2009-12-18 o 15:47 |
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
nie odpisuj na ich e-maile. olej tych oszustów
ja odpisałam raz -napisali następny potem to olałam i już więcej nic nie dostałam ani nie myśl żeby im coś płacić!
|
|
#71 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się wkopałam w to, ale prawo jest po naszej stronie. Bo przepraszam bardzo, ale co jest ważniejsze polskie ustawodawstwo mówiące o tym, że mam prawo wypowiedzieć umowę rejestracyjną w terminie 3 miesięcy od jej zawiązania w przypadku umów na odległość, czy jedna z adnotacji w regulaminie internetowym, mówiąca, że mam na to 10 dni? Odpowiedź jest chyba jasna dla wszystkich
Poza tym, panuje tam jawne niedoinformowanie, a to jest karalne. Co więcej sprawdź swój adres IP czy zgodny Ci przysłali z Twoim prawdziwym?![]() Ja też wysłałam odstąpienie od umowy drogą elektroniczną jaki i tradycyjną, wypisałam wszystkie ustawy prawne, które złamano, ale i tak dostałam odpowiedź odmowną. Jestem już po pierwszym wezwaniu przedsądowym, czekam z niecierpliwością na następne
Edytowane przez askor90 Czas edycji: 2009-12-20 o 15:51 |
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
A dostałaś coś na pocztę do domu? Tego się boję jak to wygląda? Bo rodzice mnie zabiją
|
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
kurde też się nabrałam, i własnie przestraszyłam, ale już tamtego maila co z niego się zarejestrowałam skasowałam, i nie podałam prawdziwych danych więc, mam nadzieję że dadzą mi spokoj, bo nawet nie mają gdzie wysłać listu, a adresem IP myślę, że nie będzie chciało im się szukać! a u was jak tam rozwiązało się coś?
|
|
#74 | |
|
Wtajemniczenie
|
przestańcie panikować
macie, poczytajcie sobie ![]() http://www.wykop.pl/link/182216/pobi...prawa-w-sadzie pełno takich oszukanych ![]() nie bądźcie głupi i nic nie płaćcie EDIT: cytat z powyższego linka: Cytat:
I'm so glamorous, I piss glitter! Edytowane przez szien Czas edycji: 2010-01-15 o 20:09 |
|
|
|
|
|
#75 |
|
DOMator
|
Pobieraczkiem zajmuje się już UOKiK.
Potraktowali to jako zbiorowe naruszenie praw konsumentów. Prędzej czy później dobiorą się do nich, ale kto wie czy właściciele nie zwiną biznesu i nie pojawią się za jakiś czas pod postacią innego serwisu działającego na takich samych zasadach...
|
|
#76 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wysłałam odstąpienie od umowy i też dostałam odpowiedź odmowną, ale mam to gdzieś i tak im nie zapłacę. Nie będę płaciła za jakąś rejstrację, tym bardziej, że nawet z tego nie korzystałam, bo nie spodobała mi się ta strona.
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
dostalam dzis pierwszego maila i nie mam zamiaru im pisac zadnej odmowy. oleje ich i tyle
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą to śmieszne że po tej całej zadymie, całemu odcinkowi o nich w tvp 2 bodajże, jeszcze się bawią w te swoje wezwania do zapłaty i kierowanie sprawy na drogę sądową.
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Kłania się kolejna naiwna
Po ich pierwszym mailu myslałam, ze dostane zawału ale zamin zapłącę postanowiłam, ze poszperam w necie i znalazłam wielu oszukanych. Postanowiłam nie płacić tym oszustom. Ale wczoraj koleżanka, której oboje rodziców pracują w policji powiedziała, że jeżeli zalogowanie się oznaczało akceptację regulaminu to muszę zapłacić. I już sama nie wiem co o tym myśleć.
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, tu chyba nie o samo zalogowanie się chodzi. Bo bodajże po 10 dniach okresu próbnego ludzie zapominali o tym, a oni na tym korzystali bo po tych 10 dniach zaczynali żądać pieniędzy. Zresztą - nawet jak pisał rezygnację przed upływem 10 dni to i tak nic nie dawało. Z tego co czytałam ludzie z biura Rzecznika radzili by pisać rezygnację z umowy bo przed upływem 3 m-cy żądanie zapłaty jest bezprawne.
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Od mojego zalogowania się minął już chyba z miesiąc
Nie podawałam swoich danych więc... A zresztą już nie wiem co mam robić Czy olać sprawę i spać spokojnie czy co dalej. Podobno jeśli nie dostało się umowy na piśmie nie ma żadnej umowy...
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Umowa nie musi być zawarta na piśmie, ale ogólnie wprowadzanie konsumenta w błąd jest w ich przypadku zarzutem.
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
No więc co zrobić? Płacić czy nie płacić?
|
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
Nie płać. Po prostu nic Ci nie zrobią, tak jak nie zrobili nikomu innemu. Wątpię, żeby nagle zaciągnęli do sądu kilka tysięcy osób. Nie stać ich.
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
A więc zostaję przy swoim pierwszym zdaniu i nie zapłacę złodziejom
Nie będę słuchała koleżanek i jej rodziców policjantów
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
ja wczoraj dostalam przedsadowe upomnienie od nich no i nie mam zamiaru nic sobie z tego robic, do sadu nie pozwa bo sami rozprowadzali nielegalne filmy itp to samoboja sobie nie strzela
|
|
#87 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich Pokrzywdzonych!
Ja wczoraj nad ranem otrzymałam od nich maila z informacją, że musze zapłacić bo jak nie ... to wpis do rejestru dłużników i sądowe zawiadomienia itp, po prostu to co do Was Kochani piszą. ![]() Tak sie przestraszyłam, że zaczęłam szukac info w necie i po 8 godzinach szukania i studiowania prawnych rozporządzeń itp. napisałam maila do nich, że proszę o podanie za co konkretnie mam zapłacić, jakie pliki pobrałam skoro z ich witryny ok 80% ludzi sciagnac nic nie moze bo to dosc skomplikowane, poza tym w ich regulaminie nie ma podanbe, iż trzeba płacić z góry za 12miesięcy korzystania tylko jest podana kwota 7zl z groszami za korzystanie z pobieraczek5. poza tym napisalam maila do Urzędu Ochrony Konsumencji i konsumentów. Tu macie link do ich artykulu o pobieraczku http://www.uokik.gov.pl/aktualnosci....88&news_page=1 kolejna sprawa jest to, że na youtube jak wpiszecie pobieraczek to wyskoczy wam filmik z tvp o tym jak oni naciagaja ludzi, jednakze głownie on dotyczy naciagnietych dzieciakow i ich zestresowanych rodzicow, a np, ja jestem osoba w pelni pelnoletnia juz od dobrych paru lat i sama swiadfcze i orzekam o sobie a co za tym idzie musze brac odpowiedzialnosc za to co robie. ja poczekam jeszcze z pare dni na odp od urzednikow od spraw konsumenta i to wtedy bedzie ok 3 tyg od zalogowania na pobieraczku po*******aczku i wtedy wysylam droga pocztowa za pobraniem do nich list rowniez z groźba sadowa ze jezeli pomimo odstapienia mojej osoby od ich regulaminu beda mnie nekac pocztowa lub jakakolwiek mailowa informacja ze jestem u nich i tak dluznikiem to wchodze na droge sadowa.!!! ![]() poza tym moi KOCHANI jezeli te kilka tysiecy ludzi wniesie ze mna sprawe przeciw nim to na jedna osobe koszt zalozenia sprawy wyniesie mniej niz 1grosz na to obojetne czy jestes pelnoloetni czy nie wiec miejmy ich na prawde w glebokim powazaniu pozdrawiam
|
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny coś nowego u was z pobieraczkiem? u mnie narazie cisza
|
|
#89 |
|
Przyczajenie
|
Kochani nic urzędnicy jeszcze nie odpisali ale pewnie mają takich spraw dużo wiec sie nie przejmujmy
Poza tym pobieraczek nic mi nie pisze prócz tego pierwszego maila a drugi dostałam po tym jak im zadałam pytania to napisali swój kontakt na który nie odbierają wogóle. Więc za ok ponad tydzień wyśle ten polecony z rezygnacją i mam i w ... no i tyle ![]() A u was coś nowego strasza was czy cos? |
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
ja narazie nic nowego nie dostałam. nie wysyłałam im zadnej odmowy, nie pisałam im nic, poprostu ich olałam. ciekawa jestem czy ktoś naprawde dostał wezwanie sądowe
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

Oczywiście oświadczenie najlepiej wysłać pocztą, listem poleconym z potwierdzeniem odbioru, żeby mieć dowód na to, że coś takiego zostało wysłane.

Nie będę słuchała koleżanek i jej rodziców policjantów