Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-29, 16:04   #3211
benito_mruffkolini
BAN stały

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
2 litrowy baniak soku z pokrzywy? czy z brzozy? Ja też taki chcę a gdzie go wyczaiłaś?
sok brzozowy to był w takim baniaczku prawie jak na winko, szklanym
widziałam w którymś ze sklepów ze zdrową żywnością, jak poszukiwałam oleju kokosowego (bezskutecznie notabene )
w każdym razie - też jestem w szoku

a ja chyba ozłocę wizaż za wygrzebanie z czeluści zapomnienia oleju rycynowego
dzisiaj wtarłam go w kłaki, potem umyłam 2 razy włosy, 2 razy nałożyłam odżywkę - ogólnie spodziewałam się zapchanej wanny
a tu - ledwo 60 włosków (tu powinna być taka ikonka :zataczajacysiezeszczesci a: )
zresztą zauważyłam, że rycyna w moim przypadku ma działanie długookresowe (na skórę, bo na włosy jakoś nie ) - w sensie, że po jej użyciu włosy mniej wypadają jeszcze po kilku myciach
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 17:15   #3212
ksylwia
Zadomowienie

Cześć dziewczyny! Własnie odkryłam ten wątek i bardzo to pocieszające, że nie tylko ja mam ten problem. Ok dwóch lat temu w ciągu pół roku wypadła mi połowa włosów - przeżyłam szok Odwiedziłam chyba większkość dermatologów w promieniu 300 km i na nic się to zdało. Kasy wydałam na różne specyfiki, maseczki, robione, kupne, tabletki do łykania. Wypadły - teraz mam ich dużo mniej, ale sytuacja raczej się unormowała.

Łykam Humavita, używam maseczki Wax oraz szamponu Recept tak na wszelki wypadek. Niby włoski się błyszczą, są ładne, ale gdy pomyślę o tym co miałam kiedyś to łzy same napływają do oczek.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-29, 21:35   #3213
babethka
Raczkowanie

GG do babethka

[quote=benito_mruffkolini; 4878706]sok brzozowy to był w takim baniaczku prawie jak na winko, szklanym
widziałam w którymś ze sklepów ze zdrową żywnością, jak poszukiwałam oleju kokosowego (bezskutecznie notabene )
TYlko ten sok z brzozy(o ktorym sadze ze Benito mowi),taki w slojach, to jest na glukozie i slodki jak ulepek.zatem srednio do wcierania..chyba ze celem pozyskania dredow
babethka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 14:58   #3214
levante
Zadomowienie

[quote=babethka;4880863]
Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
sok brzozowy to był w takim baniaczku prawie jak na winko, szklanym
TYlko ten sok z brzozy(o ktorym sadze ze Benito mowi),taki w slojach, to jest na glukozie i slodki jak ulepek.zatem srednio do wcierania..chyba ze celem pozyskania dredow

Moje włosy... temat wałkowany. Mogłyby się opamiętać i skończyć z tym wypadaniem
Pochwalę się co nowego wciskam w główkę - DUCRAY CHRONOSTIM http://www.lekolandia.pl/product_inf...oducts_id/4293
oraz DUCRAY ANASTIM http://mediweb.pl/sklep/product_info...oducts_id/1965
(ostatni już używałam, ale zbyt krótko). Jak pomyślę ile to wszystko kosztowało, to już mam wrażenie, że mi włosy nie wypadają; jednak to tylko ułuda i budzę się do łysiejącej rzeczywistości... Pozdrawiam wszystkie łysiejące.
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 15:54   #3215
ksylwia
Zadomowienie

Kupiłam dzisiaj olejek rycynowy w czystej postaci i zamierzam go razem z maseczką wax, szamponem recept oraz humavitem używać. Jak włoski od nadmiaru tego wszystkiego nie wypadną to będzie oki
Stary 2007-07-30, 18:44   #3216
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
[
Pochwalę się co nowego wciskam w główkę - DUCRAY CHRONOSTIM http://www.lekolandia.pl/product_inf...oducts_id/4293
(ostatni już używałam, ale zbyt krótko). Jak pomyślę ile to wszystko kosztowało, to już mam wrażenie, że mi włosy nie wypadają; jednak to tylko ułuda i budzę się do łysiejącej rzeczywistości... Pozdrawiam wszystkie łysiejące.
Jeeeeezu levante jakie to wszystko drogie ...ale czego się nie robi dla nieszczęsnych włosków ;(

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-30, 19:09   #3217
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj olejek rycynowy w czystej postaci i zamierzam go razem z maseczką wax, szamponem recept oraz humavitem używać. Jak włoski od nadmiaru tego wszystkiego nie wypadną to będzie oki
Gdzie kupiłaś olejek 'w czystej postaci'? Ja poluję na kokosowy i zapewne przyjdzie mi kupić przez internet...

Cytat:
Jeeeeezu levante jakie to wszystko drogie ...ale czego się nie robi dla nieszczęsnych włosków ;(
Oby pomogło
Wydałam już tak dużo kasy, że zaprzestałam prowadzić rachunki bo mnie trzęsie na samą myśl...................
Nadal łączę fakty, co też stosowałam w okresie radykalnej poprawy (takowy zaistniał i odszedł w niepamięć), otóż okazuje się, że pomocny mógł być jedynie Ducray Anastim lub/i Inneov - ale po tym ostatnim musiałam zwalczać niepożądane włoski w innych miejscach...
Ostatnie dni włosy siadły mi również pod względem kondycyjnym....

Gdyby któraś z Was podała mi linki do jakiś sklepików gdzie mogę nabyć olejki - kokosowy, rycynowy i ten trzeci, o którym pisałaś, miła specjalistko gaagatko... Będę wdzięczna
Stary 2007-07-30, 19:22   #3218
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Princess Of Heaven Pokaż wiadomość
POMOCY!! Miałam dużo włowków na głowie, były cienkie ale było ich dużo. I tak nagle zrobiło sie ich o połowe mniej! Moje włosy poodzdzielały się w pasma. Przeczesze ję szczotką i jest w miare ale po minucie znów układaja się w pasma z odstepami. W ogołe jest ich naprawde mało, boje sie ich dotykać bo mam wrazenie ze 'nie trzymają się' głowy co robić? Jestem załamana. Ja łysieje
Stary 2007-07-31, 09:45   #3219
ksylwia
Zadomowienie

Levante kupiłam go w aptece - "Oleum Ricini" 100g czyli całkiem sporo butla za 5 zł. Do tego dodaję oliwy z oliwek, czasem soku z cytyny, i używam na brwi i rzęsu oraz paznokcie. Natomiast na głowę dodaję żółtko ale bez soku z cytryny bo chciałabym moje włoski lekko przyciemnićć. A i stosuję jeszcze odżywkę Wax i szapmon recept. Mam nadzieję, ze włoski odżyją.
Stary 2007-07-31, 10:42   #3220
andziul
Przyczajenie

CZesc jestem nowa na tym forum i prosze Was bardzo o wsparcie i pomoc..przeczytalam bardzo duzo poprzednich postow i troche zgadzam sie z opinia gosi888 anuski 77 i innychh dziewczyn...ja mam 22 lata wlosy leca mi juz z dobre 3 ale tak tragicznie jeszce nie bylo...wcieralam lykalam...ale szczerze mowiac mam mniejsze doswiadczenie jezeli chodzi o dermatologow bo unikalam ich..teraz widze jednak ze musze znalezcjakiegos dobrego i przedewszystkim zrobic badania hormonow..tylko nie wiem od czego mam zaczac...gdzie mozna sie dostac na takie badania. Bylamostatnio u jednej pani wew wroclawiu i szcerze mowiac zbyla mnie zapisujac loxon 2% a pozniej powiedziala ze moge sobie zaczac wcierac 5%.Z tego co juz zdazxylam poczytac na roznych forach wydaje mi sie ze mam androgenowe i tak sie zastanawiam jak to potwierdzic zeby zaczac brac hormony..blagam Was o pomoc jakas rade przedewszytkim jezeli chodzi o jakis dobrych dermatologow, ginekologow lub endokrynologow z okolic wroclawia opola. jezeli bedzie potzreba pojade nawet do ambroziaka do warszawy tylko prosze o namiary do niego i o opinie o nim.Chcialam spytac gosi8888 jak tam stan jesj wlosow...mam nadzieje ze jeszce tu zagladasz...chcialam tez spytac agocz ktora nawiazala tu do ksiazki, o ktorej juz slyszalam na forum kafeterii od Basi z anglii...stosujesz moze ktoras z tych kuracji??prosze o odpowiedz dziewczyny bo chyba tylko na Wasza pomocmoge liczyc. pozdrwiam serdecznie
andziul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 11:07   #3221
chmureczka88
Raczkowanie

A co do KAMIWAZE... Gdzie moglabym kupic?

a tak niewiele aby zostac tu...
chmureczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-31, 11:35   #3222
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Oby pomogło
Wydałam już tak dużo kasy, że zaprzestałam prowadzić rachunki bo mnie trzęsie na samą myśl...................
Nadal łączę fakty, co też stosowałam w okresie radykalnej poprawy (takowy zaistniał i odszedł w niepamięć), otóż okazuje się, że pomocny mógł być jedynie Ducray Anastim lub/i Inneov - ale po tym ostatnim musiałam zwalczać niepożądane włoski w innych miejscach...
Ostatnie dni włosy siadły mi również pod względem kondycyjnym....

Gdyby któraś z Was podała mi linki do jakiś sklepików gdzie mogę nabyć olejki - kokosowy, rycynowy i ten trzeci, o którym pisałaś, miła specjalistko gaagatko... Będę wdzięczna
Oj z tą kasą to dobrze cię rozumiem .

Levante nie kupowałam jeszcze olejków w sklepie bo cały czas mam butlę olejku zakupionego w zeszłym roku w Egipcie (to zapewne o ten ci chodziło ) ale on jest mieszaniną kokosowego, palmowego, z oliwek, sezamowego i jeszcze jakichś innych ... jeśli chodzi o kokosowy w czystej postaci to polecam ci sklep internetowy MAZIDŁA mocno wałkowany przez biochemiczki i takie chemiczki jak ja . Podaję ci link do tego olejku
http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27
właściwie to bardziej jest jak wiórki masła ale przecież i tak się go podgrzewa nie? taki jest łatwiejszy do nabrania. Jeśli masz ochotę pobawić się w kosmetyki home made to niżej masz przepisy na fajne odżywki z jego udziałem . Jeszcze ciekawe jest masło karite
inny link
http://www.ecospa.pl/oleje-roslinne-...zone-c-17.html
P.S. e tam specjalistka
Pozdrawiam

Edytowane przez gaagatka
Czas edycji: 2007-07-31 o 11:57
Stary 2007-07-31, 11:36   #3223
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chmureczka88 Pokaż wiadomość
A co do KAMIWAZE... Gdzie moglabym kupic?
Chmureczka ja kupowałam w warszawie w sklepie ale nie polecam bo wydałam 60 zł , bardziej polecam internet i allegro

Stary 2007-07-31, 16:11   #3224
nitek
Raczkowanie

levante, sama sie niedawno zastanawialam nad zakupem tego chronostim Ostatnio tez niemal zbankrutowalam na zakupie preparatow do wlosow....Tez czasem mam wrazenie,ze jak kupie cos drogiego to na pewno zaskutkuje
nitek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 16:15   #3225
levante
Zadomowienie

Cytat:
Oj z tą kasą to dobrze cię rozumiem .

Levante nie kupowałam jeszcze olejków w sklepie bo cały czas mam butlę olejku zakupionego w zeszłym roku w Egipcie (to zapewne o ten ci chodziło ) ale on jest mieszaniną kokosowego, palmowego, z oliwek, sezamowego i jeszcze jakichś innych ... jeśli chodzi o kokosowy w czystej postaci to polecam ci sklep internetowy MAZIDŁA mocno wałkowany przez biochemiczki i takie chemiczki jak ja . Podaję ci link do tego olejku
http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27
właściwie to bardziej jest jak wiórki masła ale przecież i tak się go podgrzewa nie? taki jest łatwiejszy do nabrania. Jeśli masz ochotę pobawić się w kosmetyki home made to niżej masz przepisy na fajne odżywki z jego udziałem . Jeszcze ciekawe jest masło karite
inny link
http://www.ecospa.pl/oleje-roslinne-...zone-c-17.html
P.S. e tam specjalistka
Pozdrawiam
Dzięki specjalistko!
Ps. No do Egiptu po olejek się nie wybiorę, wszystko dla włosów, ale bez przesady.
Stary 2007-07-31, 16:19   #3226
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nitek Pokaż wiadomość
levante, sama sie niedawno zastanawialam nad zakupem tego chronostim Ostatnio tez niemal zbankrutowalam na zakupie preparatow do wlosow....Tez czasem mam wrazenie,ze jak kupie cos drogiego to na pewno zaskutkuje
Zawsze możesz poczekać do 2 miesięcy aż będę widzieć efekty u siebie (albo niczego nie zobaczę). Jednak nie ma reguły, mi pomoże, a Tobie nie (lub na odwrót)...
Stary 2007-07-31, 16:28   #3227
nitek
Raczkowanie

wiem..niestety...ale zawsze to cos czego jeszzce nie probowalam wiec jest nadzieja,ze moze pomoze
nitek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-31, 16:38   #3228
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziul Pokaż wiadomość
CZesc jestem nowa na tym forum i prosze Was bardzo o wsparcie i pomoc..przeczytalam bardzo duzo poprzednich postow i troche zgadzam sie z opinia gosi888 anuski 77 i innychh dziewczyn...ja mam 22 lata wlosy leca mi juz z dobre 3 ale tak tragicznie jeszce nie bylo...wcieralam lykalam...ale szczerze mowiac mam mniejsze doswiadczenie jezeli chodzi o dermatologow bo unikalam ich..teraz widze jednak ze musze znalezcjakiegos dobrego i przedewszystkim zrobic badania hormonow..tylko nie wiem od czego mam zaczac...gdzie mozna sie dostac na takie badania. Bylamostatnio u jednej pani wew wroclawiu i szcerze mowiac zbyla mnie zapisujac loxon 2% a pozniej powiedziala ze moge sobie zaczac wcierac 5%.Z tego co juz zdazxylam poczytac na roznych forach wydaje mi sie ze mam androgenowe i tak sie zastanawiam jak to potwierdzic zeby zaczac brac hormony..blagam Was o pomoc jakas rade przedewszytkim jezeli chodzi o jakis dobrych dermatologow, ginekologow lub endokrynologow z okolic wroclawia opola. jezeli bedzie potzreba pojade nawet do ambroziaka do warszawy tylko prosze o namiary do niego i o opinie o nim.Chcialam spytac gosi8888 jak tam stan jesj wlosow...mam nadzieje ze jeszce tu zagladasz...chcialam tez spytac agocz ktora nawiazala tu do ksiazki, o ktorej juz slyszalam na forum kafeterii od Basi z anglii...stosujesz moze ktoras z tych kuracji??prosze o odpowiedz dziewczyny bo chyba tylko na Wasza pomocmoge liczyc. pozdrwiam serdecznie
Jeżeli rozważamy kwestię badań, to tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=70767&page=80
trochę pisałam o tym. Może się przydadza info.
Stary 2007-07-31, 17:20   #3229
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki specjalistko!
Ps. No do Egiptu po olejek się nie wybiorę, wszystko dla włosów, ale bez przesady.
Hehe ja byłam na wakacjach .. i włoski mi tak nie wypadały szukałam czegoś do odżywienia
... nareszcie znalazłam link do tego olejku żeby wam go pokazać
... a najzabawniejsze jest to że jest to SUNSILK a u nas go nie ma
http://www.oriental-style.de/index.p...NR.%3A%20SSDMH

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-31, 19:12   #3230
levante
Zadomowienie

Cytat:
Hehe ja byłam na wakacjach .. i włoski mi tak nie wypadały szukałam czegoś do odżywienia
... nareszcie znalazłam link do tego olejku żeby wam go pokazać
... a najzabawniejsze jest to że jest to SUNSILK a u nas go nie ma
http://www.oriental-style.de/index.p...NR.%3A%20SSDMH
Sunsilk i nie ma go w PL, jakoś nie jestem zaskoczona... Dziękuję za pomoc.
Ps. Jak tu dociec kosztów wysyłki, jak germańskie klimaty językowe są mi bardzo obce (nie lubię ich zwyczajnie)?

Edytowane przez levante
Czas edycji: 2007-07-31 o 19:59
Stary 2007-07-31, 19:34   #3231
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Moje włosy... temat wałkowany. Mogłyby się opamiętać i skończyć z tym wypadaniem
(ostatni już używałam, ale zbyt krótko). Jak pomyślę ile to wszystko kosztowało, to już mam wrażenie, że mi włosy nie wypadają; .
uuu
rzeczywiście trochę kosztowało
teraz to MUSI pomóc (inaczej bym zaskarżyła chyba tych zdzierców )

Cytat:
Pozdrawiam wszystkie łysiejące.
łysiejące pozdrawiają levante

Cytat:
Gdzie kupiłaś olejek 'w czystej postaci'? Ja poluję na kokosowy i zapewne przyjdzie mi kupić przez internet...
no mi niestety też

a w ogóle to nie mogę się doczekać, żeby umyć włosy w jakimś szamponie, który nie jest na wypadanie, nie wysusza i nie robi miotły z włosów
Stary 2007-07-31, 19:56   #3232
levante
Zadomowienie

Cytat:
uuu
rzeczywiście trochę kosztowało
teraz to MUSI pomóc (inaczej bym zaskarżyła chyba tych zdzierców )

łysiejące pozdrawiają levante

no mi niestety też

a w ogóle to nie mogę się doczekać, żeby umyć włosy w jakimś szamponie, który nie jest na wypadanie, nie wysusza i nie robi miotły z włosów
Dzięki za pozdrowienia! Moja szopa na głowie też się przyłącza to od szopy.
Vichy już powinnam zaskarżyć - dzień w dzień męczyłam się z tym wcieraniem i poszły 4 opakowania!!!!! - http://www.apteka.zabrze.pl/product_...roducts_id/998

Próbuję odszyfrować stronkę od gaagatki z olejkiem w celu jego zamówienia, ale niemiecki nie jest moim ulubionym językiem...
Stary 2007-08-01, 08:45   #3233
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Vichy już powinnam zaskarżyć - dzień w dzień męczyłam się z tym wcieraniem i poszły 4 opakowania!!!!! - http://www.apteka.zabrze.pl/product_...roducts_id/998

Próbuję odszyfrować stronkę od gaagatki z olejkiem w celu jego zamówienia, ale niemiecki nie jest moim ulubionym językiem...
Ja myślę że bym go raczej nie kupiła po raz kolejny. Pomimo że jest go dużo i niezbyt drogi to jednak ostatnio zainteresował mnie olejek kokosowy który działa NAJLEPIEJ na włosy ze wszystkich pozostałych olejków , więc moim skromnym zdaniem lepiej jest kupić taki olej w czystej postaci niż rozcieńczony innymi (tak jak w sunsilku)
Generalnie chodzi o to że ma najwięcej kwasu laurynowego, próbowałam poszukać w naszych (chemicznych) bazach branżowych czy taki kwas można kupić (chciałam może do odżywki go dodać)
ale pewnie za słabo szukałam i niestety go nie znalazłam (później jak będę miała więcej czasu to się bardziej przyłożę). Jak na razie pozostaje więc mazać włosy tłustym olejem

Stary 2007-08-01, 11:10   #3234
gaagatka
Raczkowanie

A mi 28 lipca minął miesiąc kuracji warzywno-Vitapilowo-pokrzywowej na dziś dzień stwierdzam że wypada mi 2 razy włosów mniej niż na początku ale mimo wszystko jest to cały czas ponad 100 . Jeszcze 2 miesiące ... .. i wtedy zobaczymy

Stary 2007-08-01, 11:12   #3235
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

gaagatko to już coś
u mnie niestety dalej NIC.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 17:54   #3236
nusia2605
Rozeznanie

Angry Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Po 3 miesiącach stosowania Dermeny poprawy BRAK. Powiedzcie mi co teraz?Dać sobie spokój na jakiś czas z leczniczymi szamponami czy dalej coś zastosować???
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-01, 19:24   #3237
levante
Zadomowienie

Cytat:
Ja myślę że bym go raczej nie kupiła po raz kolejny. Pomimo że jest go dużo i niezbyt drogi to jednak ostatnio zainteresował mnie olejek kokosowy który działa NAJLEPIEJ na włosy ze wszystkich pozostałych olejków , więc moim skromnym zdaniem lepiej jest kupić taki olej w czystej postaci niż rozcieńczony innymi (tak jak w sunsilku)
Generalnie chodzi o to że ma najwięcej kwasu laurynowego, próbowałam poszukać w naszych (chemicznych) bazach branżowych czy taki kwas można kupić (chciałam może do odżywki go dodać)
ale pewnie za słabo szukałam i niestety go nie znalazłam (później jak będę miała więcej czasu to się bardziej przyłożę). Jak na razie pozostaje więc mazać włosy tłustym olejem
O to dobrze wiedzieć. Zamówię przez internet, tam gdzie mi podałaś linka, czysty kokosowy bo niestety nigdzie u mnie w 'stacjonarnych' miejscach go nie uraczę.

Cytat:
A mi 28 lipca minął miesiąc kuracji warzywno-Vitapilowo-pokrzywowej na dziś dzień stwierdzam że wypada mi 2 razy włosów mniej niż na początku ale mimo wszystko jest to cały czas ponad 100 . Jeszcze 2 miesiące ... .. i wtedy zobaczymy
Zawsze coś!. Będzie lepiej, musi być

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-01, 20:23   #3238
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:

<-- to od mojej szopy dla Twojej szopy
co do niemieckiego - nie znoszę
co do Vichy - nie znoszę prawie tak samo jak niemieckiego dla mnie przereklamowane badziewie, wstydziliby się to w aptekach sprzedawać wszystko co miałam z tej firmy po krótkim czasie oddawałam lub wyrzucałam

Cytat:

no ja już 2 miechy się męczę - i też widzę poprawę przy myciu właściwie ok. 100 (czasami mniej), w ciągu dnia jeszcze trochę wypadają, ale już nie jest tak, że jak przejadę po włosach to mi zostaje garść kłaków w dłoni
za te warzywka to Cię podziwiam

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
gaagatko to już coś
u mnie niestety dalej NIC.
cierpliwości

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
Po 3 miesiącach stosowania Dermeny poprawy BRAK. Powiedzcie mi co teraz?Dać sobie spokój na jakiś czas z leczniczymi szamponami czy dalej coś zastosować???
mi dermena też nie pomogła
teraz po prostu musisz z długiej listy dostępnych specyfików wybrać coś nowego każdemu pomaga co innego, trzeba trafić na swoją kombinację mazideł i pigułek, które zadziałają
bądź dzielna, bo walka z łysieniem to ciężki kawałek chleba
Stary 2007-08-02, 12:23   #3239
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:

no ja już 2 miechy się męczę - i też widzę poprawę przy myciu właściwie ok. 100 (czasami mniej), w ciągu dnia jeszcze trochę wypadają, ale już nie jest tak, że jak przejadę po włosach to mi zostaje garść kłaków w dłoni
za te warzywka to Cię podziwiam
mniej niż 100? jak super już się nie mogę doczekać minięcia kolejnego miesiąca, za tydzień jadę na 2 tygodnie na wakacje to czas szybciej minie ale będę za wami tęsknić moje towarzyszki niedoli
A tak, za warzywka to i ja siebie podziwiam

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
Jeśli stosujesz SAMĄ dermenę to nie jestem zdziwiona . Powinnaś przede wszystkim zająć się swoim organizmem od środka. Ja np. swoją pokrzywę do wcierania używam jako takie dopełnienie całej kuracji, nawet nie oczekuję od niej zastopowania wypadania tylko raczej wzmocnienia tego co mi odrasta .

Stary 2007-08-02, 12:28   #3240
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
O to dobrze wiedzieć. Zamówię przez internet, tam gdzie mi podałaś linka, czysty kokosowy bo niestety nigdzie u mnie w 'stacjonarnych' miejscach go nie uraczę.

Zawsze coś!. Będzie lepiej, musi być
Ja też zamówię kokosowy ale to dopiero po powrocie, przyda mi sie na wysuszone słońcem i słoną wodą kudełki ehh.

Lepiej jest, na szczęście, bo już chyba całkiem bym wyłysiała, jak tak dalej pójdzie to i kucyk zacznie mi grubieć ale to chyba raczej za miesiąc, czemu to wszystko tak długo trwa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości