|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |
BAN stały
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() ![]() widziałam w którymś ze sklepów ze zdrową żywnością, jak poszukiwałam oleju kokosowego (bezskutecznie notabene ![]() w każdym razie - też jestem w szoku ![]() a ja chyba ozłocę wizaż za wygrzebanie z czeluści zapomnienia oleju rycynowego ![]() dzisiaj wtarłam go w kłaki, potem umyłam 2 razy włosy, 2 razy nałożyłam odżywkę - ogólnie spodziewałam się zapchanej wanny ![]() a tu - ledwo 60 włosków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zresztą zauważyłam, że rycyna w moim przypadku ma działanie długookresowe (na skórę, bo na włosy jakoś nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Własnie odkryłam ten wątek i bardzo to pocieszające, że nie tylko ja mam ten problem. Ok dwóch lat temu w ciągu pół roku wypadła mi połowa włosów - przeżyłam szok
![]() Łykam Humavita, używam maseczki Wax oraz szamponu Recept tak na wszelki wypadek. Niby włoski się błyszczą, są ładne, ale gdy pomyślę o tym co miałam kiedyś to łzy same napływają do oczek. |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Raczkowanie
|
[quote=benito_mruffkolini; 4878706]sok brzozowy to był
![]() ![]() widziałam w którymś ze sklepów ze zdrową żywnością, jak poszukiwałam oleju kokosowego (bezskutecznie notabene ![]() TYlko ten sok z brzozy(o ktorym sadze ze Benito mowi),taki w slojach, to jest na glukozie i slodki jak ulepek.zatem srednio do wcierania..chyba ze celem pozyskania dredow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | |
Zadomowienie
|
[quote=babethka;4880863]
Cytat:
![]() Moje włosy... temat wałkowany ![]() ![]() ![]() Pochwalę się co nowego wciskam w główkę - DUCRAY CHRONOSTIM http://www.lekolandia.pl/product_inf...oducts_id/4293 oraz DUCRAY ANASTIM http://mediweb.pl/sklep/product_info...oducts_id/1965 (ostatni już używałam, ale zbyt krótko). Jak pomyślę ile to wszystko kosztowało, to już mam wrażenie, że mi włosy nie wypadają ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Zadomowienie
|
Kupiłam dzisiaj olejek rycynowy w czystej postaci i zamierzam go razem z maseczką wax, szamponem recept oraz humavitem używać. Jak włoski od nadmiaru tego wszystkiego nie wypadną to będzie oki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3217 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wydałam już tak dużo kasy, że zaprzestałam prowadzić rachunki bo mnie trzęsie na samą myśl................... Nadal łączę fakty, co też stosowałam w okresie radykalnej poprawy (takowy zaistniał ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnie dni włosy siadły mi również pod względem kondycyjnym... ![]() Gdyby któraś z Was podała mi linki do jakiś sklepików gdzie mogę nabyć olejki - kokosowy, rycynowy i ten trzeci, o którym pisałaś, miła specjalistko gaagatko ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Zadomowienie
|
Levante kupiłam go w aptece - "Oleum Ricini" 100g czyli całkiem sporo butla za 5 zł. Do tego dodaję oliwy z oliwek, czasem soku z cytyny, i używam na brwi i rzęsu oraz paznokcie. Natomiast na głowę dodaję żółtko ale bez soku z cytryny bo chciałabym moje włoski lekko przyciemnićć. A i stosuję jeszcze odżywkę Wax i szapmon recept. Mam nadzieję, ze włoski odżyją.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Przyczajenie
|
CZesc jestem nowa na tym forum i prosze Was bardzo o wsparcie i pomoc..przeczytalam bardzo duzo poprzednich postow i troche zgadzam sie z opinia gosi888 anuski 77 i innychh dziewczyn...ja mam 22 lata wlosy leca mi juz z dobre 3 ale tak tragicznie jeszce nie bylo...wcieralam lykalam...ale szczerze mowiac mam mniejsze doswiadczenie jezeli chodzi o dermatologow bo unikalam ich..teraz widze jednak ze musze znalezcjakiegos dobrego i przedewszystkim zrobic badania hormonow..tylko nie wiem od czego mam zaczac...gdzie mozna sie dostac na takie badania. Bylamostatnio u jednej pani wew wroclawiu i szcerze mowiac zbyla mnie zapisujac loxon 2% a pozniej powiedziala ze moge sobie zaczac wcierac 5%.Z tego co juz zdazxylam poczytac na roznych forach wydaje mi sie ze mam androgenowe i tak sie zastanawiam jak to potwierdzic zeby zaczac brac hormony..blagam Was o pomoc jakas rade przedewszytkim jezeli chodzi o jakis dobrych dermatologow, ginekologow lub endokrynologow z okolic wroclawia opola. jezeli bedzie potzreba pojade nawet do ambroziaka do warszawy tylko prosze o namiary do niego i o opinie o nim.Chcialam spytac gosi8888 jak tam stan jesj wlosow...mam nadzieje ze jeszce tu zagladasz...chcialam tez spytac agocz ktora nawiazala tu do ksiazki, o ktorej juz slyszalam na forum kafeterii od Basi z anglii...stosujesz moze ktoras z tych kuracji??prosze o odpowiedz dziewczyny bo chyba tylko na Wasza pomocmoge liczyc. pozdrwiam serdecznie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Raczkowanie
|
A co do KAMIWAZE... Gdzie moglabym kupic?
![]() |
#3222 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Levante nie kupowałam jeszcze olejków w sklepie bo cały czas mam butlę olejku zakupionego w zeszłym roku w Egipcie (to zapewne o ten ci chodziło ![]() ![]() ![]() http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 właściwie to bardziej jest jak wiórki masła ale przecież i tak się go podgrzewa nie? ![]() ![]() ![]() inny link http://www.ecospa.pl/oleje-roslinne-...zone-c-17.html P.S. e tam specjalistka ![]() Pozdrawiam ![]()
Edytowane przez gaagatka Czas edycji: 2007-07-31 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Raczkowanie
|
Chmureczka ja kupowałam w warszawie w sklepie ale nie polecam bo wydałam 60 zł
![]()
#3224 |
Raczkowanie
|
levante, sama sie niedawno zastanawialam nad zakupem tego chronostim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ps. No do Egiptu po olejek się nie wybiorę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
trochę pisałam o tym. Może się przydadza info ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ... nareszcie znalazłam link do tego olejku żeby wam go pokazać ![]() ... a najzabawniejsze jest to że jest to SUNSILK ![]() ![]() http://www.oriental-style.de/index.p...NR.%3A%20SSDMH
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ps. Jak tu dociec kosztów wysyłki, jak germańskie klimaty językowe są mi bardzo obce (nie lubię ich zwyczajnie ![]() Edytowane przez levante Czas edycji: 2007-07-31 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | ||
BAN stały
|
Cytat:
rzeczywiście trochę kosztowało ![]() teraz to MUSI pomóc (inaczej bym zaskarżyła chyba tych zdzierców ![]() łysiejące pozdrawiają levante ![]() ![]() Cytat:
![]() a w ogóle to nie mogę się doczekać, żeby umyć włosy w jakimś szamponie, który nie jest na wypadanie, nie wysusza i nie robi miotły z włosów ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vichy już powinnam zaskarżyć - dzień w dzień męczyłam się z tym wcieraniem i poszły 4 opakowania!!!!! - http://www.apteka.zabrze.pl/product_...roducts_id/998 Próbuję odszyfrować stronkę od gaagatki z olejkiem w celu jego zamówienia, ale niemiecki nie jest moim ulubionym językiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Generalnie chodzi o to że ma najwięcej kwasu laurynowego, próbowałam poszukać w naszych (chemicznych) bazach branżowych czy taki kwas można kupić (chciałam może do odżywki go dodać ![]() ale pewnie za słabo szukałam i niestety go nie znalazłam (później jak będę miała więcej czasu to się bardziej przyłożę). Jak na razie pozostaje więc mazać włosy tłustym olejem ![]()
![]() |
#3234 |
Raczkowanie
|
A mi 28 lipca minął miesiąc kuracji
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3235 |
lipiec na maksa!!! :)
|
gaagatko to już coś
![]() u mnie niestety dalej NIC.
![]() |
#3236 |
Rozeznanie
|
![]()
Po 3 miesiącach stosowania Dermeny poprawy BRAK.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() co do niemieckiego - nie znoszę ![]() co do Vichy - nie znoszę prawie tak samo jak niemieckiego ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no ja już 2 miechy się męczę - i też widzę poprawę ![]() ![]() za te warzywka to Cię podziwiam ![]() ![]() ![]() cierpliwości ![]() Cytat:
![]() teraz po prostu musisz z długiej listy dostępnych specyfików wybrać coś nowego ![]() ![]() bądź dzielna, bo walka z łysieniem to ciężki kawałek chleba ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3239 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A tak, za warzywka to i ja siebie podziwiam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lepiej jest, na szczęście, bo już chyba całkiem bym wyłysiała, jak tak dalej pójdzie to i kucyk zacznie mi grubieć ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.