Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-07, 13:28   #3301
xyoko
Zakorzenienie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ja nie mam problemu z wypadaniem włosów, choć kiedyś miałam. Wiosną i jesienią włosy nieźle mi "leciały", ale nie na tyle, żeby mówić o łysieniu. Zaczęłam więc eksperymentować i najlepsze efekty jak dla mnie dawały drożdże piekarskie zmieszane z gorącą wodą. Po takiej kuracji problem wypadania włosów się skończył. Dobre efekty były po Silice i Inneovie, aktualnie biorę Belissę (ze względu na dużą zawartość skrzypu), ale raz dziennie piję drożdże. Zawierają bardzo dużo witamin z grupy B, wzmacniają włosy i wygładzają cerę.
A mogłabyś napisać, z jakiej ilości drożdży przygotowujesz napoj? I czy widzisz jakieś efekty po belissie? Byłabym wdzięczna
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 13:58   #3302
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Co do Belissy, to na razie zażyłam szóstą tabletkę, więc za wcześnie, żeby mówić o efektach.

Co zaś do drożdży, to kupuję w piekarni pół dużej kostki drożdży na wagę. Wciskam (inaczej nie można tego nazwać) około 2 łyżeczek drożdży do szklanki i dodaję 1/4 kostki bulionu z kury - zabija trochę ohydny smak. Zalewam gorącą, ale nie wrząca wodą, dokładnie mieszam i piję póki ciepłe. Uprzedzam, smak i zapach jest ohydny, trzeba sie zmuszać, ale ja widziałam efekty, więc było mi łatwiej. Nawet moja kuzynka, która z zawodu jest fryzjerką, powiedziała mi po dłuższym okresie niewidzenia: "O, Tobie chyba zgęstniały włosy".

Wiem, że są tabletki Dromin na bazie wyciągu z drożdży, ale chyba trzeba ich połykać ogromne ilości, więc jak komuś sie uda, lepiej pić naturalne niż faszerować wątrobę kilkoma tabletkami w ciągu dnia.

A Belissa nie jest taka droga, ja za 50 tabletek płaciłam 14,75 zeta, bierze się 1 tabletkę dziennie.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 15:25   #3303
gaagatka
Raczkowanie

Vitapil:

Wit. B5 (pantotenian wapnia), Dwuwinian choliny, Inozytol, Niacyna (Wit. PP), PABA, Kwas foliowy, Wit. B12, Żelazo (II), Miedź, Jod, Mangan, Cynk, Proteiny sojowe, Drożdże(źródło wit. B1, B2, B6, B12).

Belissa:

Wyciąg ze skrzypu polnego, ziele skrzypu polnego, beta karoten, L-cysteina, witaminy A, C, E, B1, B2, B6, B12 i PP, biotyna, pantotenian wapnia, kwas foliowy, mikroelementy: cynk, jod i żelazo.

Wg. mnie Vitapil cały czas pozostaje na podium

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 18:29   #3304
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
ja tez mialam ten sam sok i nie rozcienczalam, wcieralam w skore i suszylam bez splukiwania. efekt owszem byl. teraz od niego odeszlam, ale chyba siegne znowu, bo mala cena a rezultat dobry.
Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie taki sam sok i wcale go nie rozcieńczam po prostu wcieram bezpośrednio (nie spłukuję) i potem normalnie suszę włosy. Mam jeszcze opakowanie z pompką po Loxonie i do niego soczek przelewam i za jego pomocą rozprowadzam po głowie.

dzięki dziewczyny jutro zastosuję po raz pierwszy
Macie na myśli też z Phytopharmu tak?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1903_d.jpg (10,9 KB, 17 załadowań)

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 21:09   #3305
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny jutro zastosuję po raz pierwszy
Macie na myśli też z Phytopharmu tak?
tak
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 21:36   #3306
noseknosek

tak się jakoś napaliłam na to wszystko, że jutro kupuję też sok z brzozy i łopianu
robię domową wersję Kamiwazy
oby podziałało!

biegam
Stary 2007-08-07, 21:45   #3307
virka
Zakorzenienie

gaagatka Vitapil biorę, regularnie od tygodnia (wcześniej brałam nieregularnie, to się nie liczy), więc jeszcze za krótko na efekty, ale jutro śmigam po ten sok z pokrzywy

Czy jak myję głowę na noc, to mogę wetrzeć ten sok (bez rozcieńczania) i iść spać, nic więcej z tym nie robiąc, czy lepiej wysuszyć włosy? A ile tego soku wcieracie? Przepraszam, za takie głupie pytania, ale pierwszy raz zastosuję ten sok i chcę się upewnić.

virka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-07, 21:52   #3308
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
tak się jakoś napaliłam na to wszystko, że jutro kupuję też sok z brzozy i łopianu
robię domową wersję Kamiwazy
oby podziałało!
ja chyba tez
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-07, 21:54   #3309
noseknosek

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
gaagatka Vitapil biorę, regularnie od tygodnia (wcześniej brałam nieregularnie, to się nie liczy), więc jeszcze za krótko na efekty, ale jutro śmigam po ten sok z pokrzywy

Czy jak myję głowę na noc, to mogę wetrzeć ten sok (bez rozcieńczania) i iść spać, nic więcej z tym nie robiąc, czy lepiej wysuszyć włosy? A ile tego soku wcieracie? Przepraszam, za takie głupie pytania, ale pierwszy raz zastosuję ten sok i chcę się upewnić.
nie stosowałam jeszcze co prawda, ale wydaje mi się, że możesz. Ja na pewno nie będę suszyć, no w sensie,że suszarką, dam im spokojnie wyschnąć. Najważniejsze jest chyba dobre wmasowanie?

biegam
Stary 2007-08-08, 08:27   #3310
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość

Ja używam duuużo soczku nie żałuję ... w końcu cena do tego zachęca Nie musisz suszyć włosów i możesz iść spać

Dzisiaj wyjeżdżam na wakacje ciekawe jak będzie z włoskami po powrocie, trzymajcie kciuki !!!

Pozdrawiam was wszystkie, mam nadzieję że jak wrócę to wszystkie będziecie pisać o zwycięstwie bądź chociaż dużej poprawie

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-08, 08:46   #3311
xyoko
Zakorzenienie

Aggie125 - dziękuję za odpowiedź Może się skuszę na te drożdże

Ja wybrałam się wczoraj do znajomej lekarki, żeby mi cos poradziła i żeby nie zabierać się jednak za to wszystko tak w ciemno. Przepisala mi tabletki merz special, zestaw witamin falvit i do tego szampon dermena. Dzisiaj zaczynam kurację. Zobaczymy co z tego wyniknie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-08, 09:19   #3312
noseknosek

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Aggie125 - dziękuję za odpowiedź Może się skuszę na te drożdże

Ja wybrałam się wczoraj do znajomej lekarki, żeby mi cos poradziła i żeby nie zabierać się jednak za to wszystko tak w ciemno. Przepisala mi tabletki merz special, zestaw witamin falvit i do tego szampon dermena. Dzisiaj zaczynam kurację. Zobaczymy co z tego wyniknie
xyoko, a Tobie dużo włosów wypada?? i od kiedy??

biegam
Stary 2007-08-08, 10:03   #3313
virka
Zakorzenienie

noseknosek dziękuję za odpowiedź , dobrze, że nie trzeba suszyć
gaagatka ja również mam nadzieję, że coś się poprawi i Tobie i Nam.
Miłego wypoczynku

Stary 2007-08-08, 10:36   #3314
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
xyoko, a Tobie dużo włosów wypada?? i od kiedy??

Ja nigdy nie liczyłam, ile włosow zostaje mi na poduszce, czy w wannie przy myciu i ciężko mi to ocenić. Ale widzę ogromną rożnicę. Kiedyś fryzjerki mowiły zawsze "ale ma pani dużo tych włosow" i ogolnie się zachwycały.. ehh kiedy to było Najgorsze jest uczucie, jak łapię włosy w kucyk i widzę, że jest tego tak z 1/3 w porownaniu do tego, co było kiedyś Trwa to mniej więcej 2 lata, raz wypadają bardziej, raz mniej. Ale dopiero ostatnio postanowiłam się za nie zabrać, bo stwierdziłam, że jak dalej tak będę sobie odpuszczać, to zostanę całkiem łysa
Stary 2007-08-08, 11:11   #3315
greenpea
Przyczajenie

Rok temu też to przeżywałam, w aptece polecono mi szampon przeciwko wypadaniu włosów Dermena (kosztuje 20pare złotych), jak się nie mylę są jeszcze jakieś odżywki, mnie pomógł sam szampon - po miesiącu mycia (na tyle starcza mniej więcej opakowanie przy myciu włosów do łopatek co 2dni), wypadało mi o wiele mniej włosów (jak wiesz, normą jest do ok. 150dziennie), a włosy zaczęły odrastać - zauważyłam to po jakichś 2miesiącach od skończenia kuracji.
Dodatkowo łykałam zestaw witamin (może być Vitaminer, kosztuje jakoś 7złotych) i tabletki z cynkiem Zincteral - również niedrogie.
Musisz się przyszykować, że szampon ten wypłukuje farbę z włosów, a włosy po nim są bardzo sypkie i trudne do ułożenia, ale nie można narzekać, kiedy potem włosy wracają do kondycji ze wspomnień
greenpea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-08, 11:12   #3316
greenpea
Przyczajenie

Rok temu też to przeżywałam, w aptece polecono mi szampon przeciwko wypadaniu włosów Dermena (kosztuje 20pare złotych), jak się nie mylę są jeszcze jakieś odżywki, mnie pomógł sam szampon - po miesiącu mycia (na tyle starcza mniej więcej opakowanie przy myciu włosów do łopatek co 2dni), wypadało mi o wiele mniej włosów (jak wiesz, normą jest do ok. 150dziennie), a włosy zaczęły odrastać - zauważyłam to po jakichś 2miesiącach od skończenia kuracji.
Dodatkowo łykałam zestaw witamin (może być Vitaminer, kosztuje jakoś 7złotych) i tabletki z cynkiem Zincteral - również niedrogie.
Musisz się przyszykować, że szampon ten wypłukuje farbę z włosów, a włosy po nim są bardzo sypkie i trudne do ułożenia, ale nie można narzekać, kiedy potem włosy wracają do kondycji ze wspomnień
greenpea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-08, 11:54   #3317
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez greenpea Pokaż wiadomość

Cieszę się, że Tobie pomogł ten szampon Jakoś raźniej mi się od razu zrobiło, może mi też pomoże?
Stary 2007-08-08, 11:54   #3318
nusia2605
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez greenpea Pokaż wiadomość
Zazdroszczę.Ja stosowałam Dermenę regularnie przez 3mies i żadnego efektu a nawet mam wrażenie że wypada ich teraz o wele więcej.Ale powodem zwiększonej wypadalności nie musi być Dermena,bo teraz się odchudzam.Ale mimo wszystko Dermena mi nie pomogła,a szkoda.Teraz zastanawiam się jaki tym razem szampon kupić i szczerze mówiąc nie wiem?
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-08, 13:09   #3319
chinese
Przyczajenie

Post Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

a słyszałyście o grzebieniu elektrycznym? Ponoć mają to kosmetyczki i że niby to pomaga w 100 % (tak twierdzi moja sąsiadka tyle ze jej wypadały włosy jakieś 20 lat temu) jak byłam u kosmetyczki w moim miescie to powiedziala że tego nie zrobi bo sie boi
chinese jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-08, 13:45   #3320
nitek
Raczkowanie

A ja ostatnio znowu wybralam sie do dermatologa ale tym razem jestem zaskoczona. Otoz stwierdzila ona,ze moje wypadanie jest na 100% spowodowane lojotokiem..hm...to juz zawsze cos znac przyczyne powiedziala tez,ze da sie to wyleczyc(musialam zapytac bo juz lekko watpie we wszystko). Wiec jesli wszystkie badania macie w porzadku (tak jak ja) to spytajcie dermatologa czy to nie pzrez lojotok.
nitek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-08, 13:50   #3321
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chinese Pokaż wiadomość
a słyszałyście o grzebieniu elektrycznym? Ponoć mają to kosmetyczki i że niby to pomaga w 100 % (tak twierdzi moja sąsiadka tyle ze jej wypadały włosy jakieś 20 lat temu) jak byłam u kosmetyczki w moim miescie to powiedziala że tego nie zrobi bo sie boi
Brzmi to jak jakieś średniowieczne narzędzie tortur

Cytat:
Napisane przez nitek Pokaż wiadomość
A ja ostatnio znowu wybralam sie do dermatologa ale tym razem jestem zaskoczona. Otoz stwierdzila ona,ze moje wypadanie jest na 100% spowodowane lojotokiem..hm...to juz zawsze cos znac przyczyne powiedziala tez,ze da sie to wyleczyc(musialam zapytac bo juz lekko watpie we wszystko). Wiec jesli wszystkie badania macie w porzadku (tak jak ja) to spytajcie dermatologa czy to nie pzrez lojotok.
Ciekawa teoria...Ja mam bardzo przetłuszczające się włosy, może też coś ten łojotok szkodzi... Co Ci zapisała?

Stary 2007-08-08, 16:49   #3322
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź I mam jeszcze prośbę. Mogłabyś podać, ktore z tych tańszych środkow są przez Ciebie sprawdzone i naprawdę skuteczne? Wiem, że na każdego może podziałac lepiej coś innego, ale czytam ten wątek i coraz bardziej się gubię. Nie wiem już sama od czego zacząć
wewnętrznie: Vitapil i tylko on
zewnętrznie: pomógł mi Neril (szampon i tonik), olejek rycynowy wcierany w skórę głowy

dziewczyny chwalą sobie też sok z pokrzywy, szampon tatarowo-chmielowy Barwy, inne oleje (kokosowy, vatika, amla)

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
No i jak?Powiedz proszę coś więcej na ten temat.Ja nie mogę sobiepozwolić na porażkę tym razem bo zostane łysa.
no i jest dużo lepiej
wypada mi już gdzieś 1/3 tego co wcześniej, dla mnie to duży sukces

warto też przyłożyć się do porządnego wcierania czegoś w skórę głowy (ja używam toniku Nerila, Gaagatka poleca sok z pokrzywy) - ja zwilżam wacik i wklepuję w skórę głowy miejsce po miejscu - owszem, czaso- i enrgochłonne, ale skutki są, a to najważniejsze

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
Od kiedy?Odkąd pamiętam.Teraz jednak to się bardzo nasiliło nawet za bardzo.60-80włosów mi dziennie wypada chyba ze 140 nie ma co idę w końcu do dermatologa bo zwariuję.
140 to i tak nie tak źle

Cytat:
Hmmm.. myślę że 300 włosów codziennie podczas mycia nie nazwałabym zmianą okrycia wierzchniego .........................

................. i to na pewno nie było zjawisko naturalne .
mi wypadało też gdzieś tyle jak nie więcej

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Ależ mam sympatyczną fryzurkę. Ścięcie ukrywa wszystkie prześwity i pięknie modeluje loki. Od dziś to mój ulubiony salon fryzjerski!. Pozdrawiam
Przepraszam, że się tak chwalę i ekscytuję, ale podczas mycia (bałam się ile moich włosów zostanie na dłoniach fryzjera) nie dało się zauważyć żeby wypadały (przynajmniej tak mówił)

no to super
a jaki to salon??

Cytat:
Dzisiaj wyjeżdżam na wakacje ciekawe jak będzie z włoskami po powrocie, trzymajcie kciuki !!!

Pozdrawiam was wszystkie, mam nadzieję że jak wrócę to wszystkie będziecie pisać o zwycięstwie bądź chociaż dużej poprawie
miłego wyjazdu, odpocznij porządnie
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-08, 18:29   #3323
levante
Zadomowienie

Cytat:

Pewnie już wyjechałaś, ale i tak życzę udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
no to super
a jaki to salon??
Nie wiem czy zdobyć się na takową reklamę owego fryzjera
Niestety nie mieści się on w moim ukochanym Poznaniu, a bardziej na zachód. Jeżeli bardzo Cię interesuje adres, to podam
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-08, 18:57   #3324
noseknosek

dziewczyny!
kupiłam dzisiaj te wszystkie soki, wymieszałam. No i będę zaraz wcierać. Uch! ale emocje

biegam
Stary 2007-08-08, 19:01   #3325
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Któraś z was podawała jakiś czas temu link do jakiś tabletek na wzmocnienie włosów, ale niestety nie moge znaleźć tego linku Gdyby osoba o którą mi chodzi mogła podac to jeszcze raz to bedę wdzięczna
Stary 2007-08-08, 19:18   #3326
levante
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny!
kupiłam dzisiaj te wszystkie soki, wymieszałam. No i będę zaraz wcierać. Uch! ale emocje
Powodzenia! Ja właśnie wtarłam pokrzywę i wypatruję efektów

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Któraś z was podawała jakiś czas temu link do jakiś tabletek na wzmocnienie włosów, ale niestety nie moge znaleźć tego linku Gdyby osoba o którą mi chodzi mogła podac to jeszcze raz to bedę wdzięczna
Pewnie niejeden link się pojawił w naszym temacie
A kojarzysz czy tabletki te były z kategorii naturalnych środków czy nie?
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-08, 19:19   #3327
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
wewnętrznie: Vitapil i tylko on
zewnętrznie: pomógł mi Neril (szampon i tonik), olejek rycynowy wcierany w skórę głowy

dziewczyny chwalą sobie też sok z pokrzywy, szampon tatarowo-chmielowy Barwy, inne oleje (kokosowy, vatika, amla)

Dziękuję za odpowiedź
Stary 2007-08-08, 20:00   #3328
Ecstasy1985
Raczkowanie

GG do Ecstasy1985

mertz spezial super tylko na efekty trzeba poczekać miesiąc
+ sok z czarnej rzepy - najlepiej w tym spać (szczypie skurczybyk i strasznie śmierdzi ale naprawde działa)
wypróbowane i narazie mam spokój

59 miech!!!!
_________________________ _________________________ ____

Misja w Zambii!! Pomóż!!

Ecstasy1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-08, 20:13   #3329
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Pewnie niejeden link się pojawił w naszym temacie
A kojarzysz czy tabletki te były z kategorii naturalnych środków czy nie?
To były tabletki które miały w sobie wiele składników jak w Vitapilu ale były od niego tańsze bo miały bodajże 100tabl i łykało sie je po 1 tabletce dziennie.
Stary 2007-08-08, 20:15   #3330
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Coś mi net szwankuje i dlatego pojawiły sie 2 posty :/ ten link był wrzucony wcześniej niż na 72 stronie (chyba że go przeoczyłam )

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości