|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Zakorzenienie
|
Co do Belissy, to na razie zażyłam szóstą tabletkę, więc za wcześnie, żeby mówić o efektach.
Co zaś do drożdży, to kupuję w piekarni pół dużej kostki drożdży na wagę. Wciskam (inaczej nie można tego nazwać) około 2 łyżeczek drożdży do szklanki i dodaję 1/4 kostki bulionu z kury - zabija trochę ohydny smak. Zalewam gorącą, ale nie wrząca wodą, dokładnie mieszam i piję póki ciepłe. Uprzedzam, smak i zapach jest ohydny, trzeba sie zmuszać, ale ja widziałam efekty, więc było mi łatwiej. Nawet moja kuzynka, która z zawodu jest fryzjerką, powiedziała mi po dłuższym okresie niewidzenia: "O, Tobie chyba zgęstniały włosy". Wiem, że są tabletki Dromin na bazie wyciągu z drożdży, ale chyba trzeba ich połykać ogromne ilości, więc jak komuś sie uda, lepiej pić naturalne niż faszerować wątrobę kilkoma tabletkami w ciągu dnia. A Belissa nie jest taka droga, ja za 50 tabletek płaciłam 14,75 zeta, bierze się 1 tabletkę dziennie.
#3303 |
Raczkowanie
|
Vitapil:
Wit. B5 (pantotenian wapnia), Dwuwinian choliny, Inozytol, Niacyna (Wit. PP), PABA, Kwas foliowy, Wit. B12, Żelazo (II), Miedź, Jod, Mangan, Cynk, Proteiny sojowe, Drożdże(źródło wit. B1, B2, B6, B12). Belissa: Wyciąg ze skrzypu polnego, ziele skrzypu polnego, beta karoten, L-cysteina, witaminy A, C, E, B1, B2, B6, B12 i PP, biotyna, pantotenian wapnia, kwas foliowy, mikroelementy: cynk, jod i żelazo. Wg. mnie Vitapil cały czas pozostaje na podium ![]()
#3304 | ||
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
Cytat:
dzięki dziewczyny ![]() ![]() Macie na myśli też z Phytopharmu tak? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
|
tak się jakoś napaliłam na to wszystko, że jutro kupuję też sok z brzozy i łopianu
![]() robię domową wersję Kamiwazy ![]() oby podziałało!
![]() |
#3307 |
Zakorzenienie
|
gaagatka Vitapil biorę, regularnie od tygodnia (wcześniej brałam nieregularnie, to się nie liczy), więc jeszcze za krótko na efekty, ale jutro śmigam po ten sok z pokrzywy
![]() Czy jak myję głowę na noc, to mogę wetrzeć ten sok (bez rozcieńczania) i iść spać, nic więcej z tym nie robiąc, czy lepiej wysuszyć włosy? A ile tego soku wcieracie? Przepraszam, za takie głupie pytania, ale pierwszy raz zastosuję ten sok i chcę się upewnić.
#3308 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiaj wyjeżdżam na wakacje ![]() Pozdrawiam was wszystkie, mam nadzieję że jak wrócę to wszystkie będziecie pisać o zwycięstwie bądź chociaż dużej poprawie ![]() ![]()
![]() |
#3311 |
Zakorzenienie
|
Aggie125 - dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() Ja wybrałam się wczoraj do znajomej lekarki, żeby mi cos poradziła i żeby nie zabierać się jednak za to wszystko tak w ciemno. Przepisala mi tabletki merz special, zestaw witamin falvit i do tego szampon dermena. Dzisiaj zaczynam kurację. Zobaczymy co z tego wyniknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Zakorzenienie
|
noseknosek dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() gaagatka ja również mam nadzieję, że coś się poprawi i Tobie i Nam. Miłego wypoczynku ![]()
#3314 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie liczyłam, ile włosow zostaje mi na poduszce, czy w wannie przy myciu i ciężko mi to ocenić. Ale widzę ogromną rożnicę. Kiedyś fryzjerki mowiły zawsze "ale ma pani dużo tych włosow" i ogolnie się zachwycały.. ehh kiedy to było ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Przyczajenie
|
Rok temu też to przeżywałam, w aptece polecono mi szampon przeciwko wypadaniu włosów Dermena (kosztuje 20pare złotych), jak się nie mylę są jeszcze jakieś odżywki, mnie pomógł sam szampon - po miesiącu mycia (na tyle starcza mniej więcej opakowanie przy myciu włosów do łopatek co 2dni), wypadało mi o wiele mniej włosów (jak wiesz, normą jest do ok. 150dziennie), a włosy zaczęły odrastać - zauważyłam to po jakichś 2miesiącach od skończenia kuracji.
Dodatkowo łykałam zestaw witamin (może być Vitaminer, kosztuje jakoś 7złotych) i tabletki z cynkiem Zincteral - również niedrogie. Musisz się przyszykować, że szampon ten wypłukuje farbę z włosów, a włosy po nim są bardzo sypkie i trudne do ułożenia, ale nie można narzekać, kiedy potem włosy wracają do kondycji ze wspomnień ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3316 |
Przyczajenie
|
Rok temu też to przeżywałam, w aptece polecono mi szampon przeciwko wypadaniu włosów Dermena (kosztuje 20pare złotych), jak się nie mylę są jeszcze jakieś odżywki, mnie pomógł sam szampon - po miesiącu mycia (na tyle starcza mniej więcej opakowanie przy myciu włosów do łopatek co 2dni), wypadało mi o wiele mniej włosów (jak wiesz, normą jest do ok. 150dziennie), a włosy zaczęły odrastać - zauważyłam to po jakichś 2miesiącach od skończenia kuracji.
Dodatkowo łykałam zestaw witamin (może być Vitaminer, kosztuje jakoś 7złotych) i tabletki z cynkiem Zincteral - również niedrogie. Musisz się przyszykować, że szampon ten wypłukuje farbę z włosów, a włosy po nim są bardzo sypkie i trudne do ułożenia, ale nie można narzekać, kiedy potem włosy wracają do kondycji ze wspomnień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że Tobie pomogł ten szampon ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Przyczajenie
|
![]()
a słyszałyście o grzebieniu elektrycznym? Ponoć mają to kosmetyczki i że niby to pomaga w 100 % (tak twierdzi moja sąsiadka tyle ze jej wypadały włosy jakieś 20 lat temu) jak byłam u kosmetyczki w moim miescie to powiedziala że tego nie zrobi bo sie boi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Raczkowanie
|
A ja ostatnio znowu wybralam sie do dermatologa ale tym razem jestem zaskoczona. Otoz stwierdzila ona,ze moje wypadanie jest na 100% spowodowane lojotokiem..hm...to juz zawsze cos znac przyczyne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3322 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() zewnętrznie: pomógł mi Neril (szampon i tonik), olejek rycynowy wcierany w skórę głowy dziewczyny chwalą sobie też sok z pokrzywy, szampon tatarowo-chmielowy Barwy, inne oleje (kokosowy, vatika, amla) Cytat:
![]() wypada mi już gdzieś 1/3 tego co wcześniej, dla mnie to duży sukces ![]() warto też przyłożyć się do porządnego wcierania czegoś w skórę głowy (ja używam toniku Nerila, Gaagatka poleca sok z pokrzywy) - ja zwilżam wacik i wklepuję w skórę głowy miejsce po miejscu - owszem, czaso- i enrgochłonne, ale skutki są, a to najważniejsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no to super ![]() a jaki to salon?? ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy zdobyć się na takową reklamę owego fryzjera ![]() Niestety nie mieści się on w moim ukochanym Poznaniu, a bardziej na zachód. Jeżeli bardzo Cię interesuje adres, to podam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
|
dziewczyny!
![]() kupiłam dzisiaj te wszystkie soki, wymieszałam. No i będę zaraz wcierać. Uch! ale emocje ![]()
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
Któraś z was podawała jakiś czas temu link do jakiś tabletek na wzmocnienie włosów, ale niestety nie moge znaleźć tego linku
![]() ![]()
![]() |
#3326 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kojarzysz czy tabletki te były z kategorii naturalnych środków czy nie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Raczkowanie
|
mertz spezial super
![]() + sok z czarnej rzepy - najlepiej w tym spać (szczypie skurczybyk i strasznie śmierdzi ale naprawde działa) wypróbowane i narazie mam spokój ![]()
#3329 |
Zakorzenienie
|
To były tabletki które miały w sobie wiele składników jak w Vitapilu ale były od niego tańsze bo miały bodajże 100tabl i łykało sie je po 1 tabletce dziennie.
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
Coś mi net szwankuje i dlatego pojawiły sie 2 posty :/ ten link był wrzucony wcześniej niż na 72 stronie (chyba że go przeoczyłam
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.