|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś 2 szampony firmy EVA NATURE STYLE: tataro-chmielowy i brzozowy (na obu napisane jest do wlosów przetłuszczających się i normalnych, każdy po 200ml za 2,80 ). Jak myślicie, czy ten tataro-chmielowy będzie działać tak jak tatarowo-chmielowy Barwy o którym wczesniej pisałyście?
Jutro jadę jeszcze po sok z pokrzywy i brzozy, a ta wodę to poszukam w między czasie bo teraz muszę szybko działać, bo krucho z moimi włosami. Kupiłam sobie dziś także odzywkę Elseve Nutri ceramidy do wygładzania włosow. W czwartek wypróbuję zarówno szampon jak i odżywkę ![]() Używala któraś z was szamponu Avea? bo są jeszcze tańsze od Evy i zastanawiam się nad ich kupnem następnym razem
![]() |
#3663 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie,bo już nie wiem co robić,niedługo będę łysa!!!!!
Mam nadzieję,że zagęści mi się jak najszybciej,bo nie mam zamiaru już niczym osłabiać włosów,wręcz przeciwnie
![]() Kokuryu,mam do Ciebie jeszcze 2 pytanka jako do eksperta w dziedzinie włosów: ![]() 1)Czy jak będę nakładać na noc olejek rycynowy tylko na skórę głowy (tak się łatwiej zmywa i nie musiałabym niczym owijać)to da to jakiekolwiek efekty,np przyspieszy porost? 2)Możesz mi polecić jakąś odżywkę,najlepiej do spłukiwania.której mogłabym używać po każdym myciu?Zastanawiam się nad ziołową Fitomedu,ale nigdzie nie mogę jej dostać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Przyczajenie
|
![]()
Polecam Hemavit z wyciągiem ze skrzypu polnego i pokrzewy
![]() Cena około 12 zł za 100 tabletek |
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was, miłe wizażanki, robiła trichogramowe badanie struktury włosa? Szykuję się na takowe bowiem nie mogę znieść bezczynnego patrzenia na ubywające włosy...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Raczkowanie
|
Wlasnie od mniej wiecej miesiaca uzywa Garnier Neril. Jest to szampon plus tonik do wcierania w skore, ktory dostepny jest w aptekach. Jak narazie jestem bardzo z niego zadowolona, poniewaz wloski mi mniej wypadaja a i szybciej rosna. Nie zachwycam sie w 100% bo moze pewnego razu przyjsc rozczarowanie. Ale jak narazie jest bardzo dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Raczkowanie
|
A co to za badanie?? Poloega ono na tym , ze badajac wlos moga wykryc powod ich wypadania? Tak to to???
|
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niezależnie od przyczyn wypadania włosów leczymy każdy typ wypadania włosów, wykorzystując w tym celu: mezoterapię (wstrzykiwanie do skóry substancji pobudzających odrost włosa), masaże płynnym azotem, elektrostymulację, zabiegi laserem biostymulacyjnym i leczenie ogólne." Niestety, brzmi ładnie ![]() ![]() Słyszałaś o nim, jak widzę (czytam ![]() ![]() Wizażanki, któraś z Was wie, gdzie można zrobić trichogram na zachodzie naszego kraju? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() kiedyś już tu byłam, ale włoski przestały mi wypadać. Nie na długo..... Niestety, to co teraz mam na głowie, to.... obraz nędzy i rozpaczy ![]() Już się umówiłam na ścięcie, włosy na razie mniej wypadają, ale przez ostatni rok tak się przerzedziły, że mam prześwity..... Od miesiąca łykam, wit. A, PP, cynk i multiwitaminę. Pani dermatolog przepisałam mi to na trądzik. Na włosy też pewnie pozytywnie wpływa. Ale na efekty trzeba czekać parę miesięcy. Zaczęłam nakładac maseczkę z jajek i olejku rycynowego, używam odżywki Dermeny i nakładam raz na jakiś czas WAX. I na razie nie wypadają tak strasznie, ale fajnie by było jakby jeszcze odrosły te co wypadły. Chyba jeszcze włączę soczek z pokrzywy, sporo o nim pozytywnych opinii. Ciekawe, czy w ogóle możliwe jest, że te włosy co wypadły odrosną? I czy Wam też wypadały z cebulkami? Takimi grubymi i białymi? Czasem chce mi się płakać, jak patrzę w lustro..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3672 |
Raczkowanie
|
Kiedyś uważnie śledziłam ten wątek. teraz niestety jestem do tyłu i jako leń patentowany nie chce mi się tego nadrabiać.
Chciałabym się podzielić moimi zmaganiami z wypadaniem włosów... Od zawsze moje włosy raczej nie trzymały się głowy, mozna powiedzieć "taka moja uroda". jednak kiedy po każdym myciu zaczęłam obierać szczotkę z garści włosów, po myciu w kratce odpływowej zbierał się pęczek pomyślałam,że coś trzeba zrobić. Najpierw była cała seria Seboradinu Niger (czyli szampon, balsam i lotion)-nie dało to nic oprócz przetłuszczenia włosów po balsamie i okropnym fetorze za mną chodzącym. Potem Garnier Neril - pierwszy tydzień stosowania -Cudo!!! praktycznie w ogóle nic mi nie wypadało. Następny tydzień-coraz gorzej. 3. Tydzień-powrót do stanu pierwotnego. Powrót do lotionu Seboradin Niger- kiedy stosuje sporadycznie, to widze różnice przy następnym myciu, a kiedy stosuję regularnie-efektu nie ma ![]() Teraz stosuję Wax, ale po przeczytaniu składu jestem sceptycznie do niego nastawiona:/ i śmieszy mnie najeżdżanie na szampony z sls w składzie, a wychwalanie wax'a, który tez zawiera ich niemało!!! SZampon po prostu musi sie pienić,a jak pieni sie odzywka, to chyba cos tu jest nie tak, prawda?? a Wax bardzo mi się pieni przy spłukiwaniu ![]()
#3673 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie tracę nadziei i szukam dalej takowej ![]() Pewnie nie znasz przychodni z dobrą renomą, gdzie można zrobić trichogram? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3675 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3676 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Raczkowanie
|
Mój nic nie wyczuł
![]() ![]()
#3678 |
Raczkowanie
|
No, to już kupiłam i wtarłam. Jak często powinnam używać tej pokrzywy? Może na zmianę będę wcierała żel Dermeny i ten wyciąg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3680 |
Rozeznanie
|
![]()
Oooo jak dużo nowych postów.Teraz kupiłam tego Garniera Neril i zaczynam stosować.Łykam Merz i zaczynam pić od dziś regularnie Skrzyp polny który tatuś urwał mi na łąkach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczynki.mam pytanie:pamietam ze ktoras zainwestowala solidnie i zakupila serie Ducraya,w tym dosc drogi nowy preparat przeciw przewleklemu wypadaniu wlosow Chronostim.czy moglabym zapytac jak efekty,i czy warto????dzieki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ps. Skłamałabym - widzę małe włoski w paru miejscach, są dziwnie niesforne ![]() ![]() Szykujesz się na Ducray? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3683 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiecie co zażywam ten Vitapil (kończę pierwsze opakowanie) i jedno co mogę stwierdzić na pewno, to to, że włosy bardzo mocno mi się błyszczą ![]() ![]() ![]() Może wkleiłybyśmy tutaj zdjęcia swoich włosów, żeby ocenić czy tak źle wyglądają te nasze "mysie ogonki" ![]()
![]() |
#3685 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj dostałam zamówiony WAX do włosów wypadających i zniszczonych co by je trochę odbudować i poprawić ich wygląd,bo są jakieś takie nijakie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Już kiedyś podałam pomysł fotek ale dziewczyny się zlisiły ![]() Jeśli chodzi o mysi ogonek to mój wygląda żałośnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3687 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie super pomysł, tylko czy się znajdą jeszcze chętne...na razie jesteśmy dwie
![]()
#3688 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() ![]()
![]() |
#3690 |
Rozeznanie
|
Wiecie co ten pomysl z dodaniem fotek jest niezły,naprawdę,może jednak?Ja nie mam co pokazać bo moje włosy to 0,2 milimetra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.