|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
Mam zamiar brać merz special do końca tego drugiego opakowania i jak nie zobaczę poprawy - zmienić na vitapil.
|
|
|
|
|
#4052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4053 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny a co polecicie na lojotok?? mam straszny problem z wypadaniem wloskow lykam tabletki biore odzywki ale nic nie pomaga;(
|
|
|
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się grono powiększa...zatrważające to jest
![]() Ja chyba złapałam doła, wczoraj po przeczesywaniu włosów palcami wyciągnęłam ich 50!! Później przy czesaniu wypadło około 70, a na ubraniach i podłodze, to już nie wspomnę, wszędzie moje kudły... ![]() Jeszcze jak nie umyję to jest zdecydowanie lepiej, natomiast po umyciu , jest koszmar, poduszkę bym już sobie zrobiła z tych włosów... Mam okres zwątpienia... To się wyżaliłam... Jednak mam nadzieję, że przynajmniej Wam się uda
Edytowane przez virka Czas edycji: 2007-09-17 o 12:27 |
|
|
|
#4056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
blehhh. przeszlam Na Garnier Neril i jest ok
|
|
|
|
|
#4057 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie kupiłam dzisiaj garnier neril i zobaczymy co to będzie, mam nadzieje, ze jeszcze bardziej mi włosków nie wysuszy... Do tego zakupiłam odżywkę hegron, ale to z braku funduszy:-P
|
|
|
|
#4058 |
|
Raczkowanie
|
ojj, ja tez juz mam chwile zalamania(ponownie wlasciwie). Niby bylo troche lepiej, przy myciu i plukaniu lecialo ok 15, przy rozczesywaniu tez cos kolo tego, a jak przeczesywalam palcami to tak po 2, 3. a wczoraj umylam i znow mi wypadlo 2 razy wiecej, dzis zlapalam za wlosy to w garsci mi zostalo 15 i tak pozniej kilka razy. masakra. a i tak mam naprawde malo wlosow. mysle zeby zaczac uzywac garnier(dotychczas uzywalam serii Radical), ale boje sie ze jeszcze mi sie lupiez zrobi...
|
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś standardowo wyleciało ponad 200
w srodę idę do fryzjerki i oby się dziewczyna nie przeraziła garścią włosów jaka jej zostanie w ręce po myciu moich włosów
|
|
#4060 |
|
Przyczajenie
|
moje wloski sie starasznie lamia, sa szorstki i wypadaja tak od kwietnia z malymi przerwami.. myslalam ze przejdzie samo i zaczelam dzialac dopiero w czerwcu roznymi odzywkami na wloski ale nic nie pomagaja... od dwoch miesiecy lykam slince a od miesiaca skrzypmax codziennie... myje wloski szamponem z rzepy dwa razy w tyg maseczke z olejku rycynowego( moge po tej maseczce stwierdzic ze wloski sa jakby bardziej gladkie w dotyku) plus do tego bioslink.. a mam takie duze platy lupiezu i jak narazie dzialal tylko dobrze na nie szampon z cazty zle wloski sie przyzwyczaily chyba i problem powrocil..
|
|
|
|
#4061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a i nie wypada mi malo wlosow a i slicznie rosna
|
|
|
|
|
#4062 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mi po tej całej poprawie, ostatnio też więcej włosków wypada, cały czas mam nadzieję że to jednak przez tą zmianę miejsca zamieszkania . A nie przez hiperprolaktynemię. Niestety mam już spore wątpliwości bo okres mi się mocno spóźnia ale tu znów mam nadzieję że to tylko przez tą zmianę . To co najmocniej mnie niepokoi to wypadanie takich króciutkich włosków razem z tymi długimi, niestety są to te odrosty o które tak walczyłam, mam wrażenie że mam coraz większe prześwity, coraz mniej włosów . Zaczęłam brać Vita-femin ... błagam niech mi pomoże
|
|
#4063 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was !
![]() Ja rowniez mam problem z wypadaniem wlosow. ALe rowniez choruje na tarczyce, wiec mam problemy z chormonami, tylko ze choruje od kilkunastu lat, badania robie systematycznie, no i biore odpowiednie lekki, a wlosy zaczely mi sie wpadac kilka miesiecy temu. Narazie wciaz szukam swojego cudownego srodka. Wax i rozne witaminy mi nie pomagaja. Wiec wciaz szukam no i mam nadzieje, ze znajade. Mam takie pytanie, czy branie pigulek antykoncepcyjnych moze miec wplyw na wypadanie wlosow ??? bo tak mi sie wydaje, ze odkad zaczelam brac pigulki wlosy zaczely mi bardziej wypadac. przynajmniej mi sie tak wydaje.
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4065 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli tak to po pewnym czasie wszystko powinno wrócić do normy Gorzej jeżeli to jest sprawka hormonów to wtedy z leczeniem wypadania jest kiepsko ![]() Musisz na pewno iść do lekarza i uregulować hormony a z tym nie jest łatwo i potrzeba duuuużo czasu ![]() Nie martw się do wesela jeszcze tylko 3 tygodnie Gorzej by było jakby ślub był za 3 m-ce Pozdrawiam Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
gaagatko dziękuję
Widzę, że kilka z nas przeżywa kryzys w walce o włosy... ![]() Dziewczyny może to chwilowe... Nie dajmy się, bo włosom to dobrze nie robi...
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
ufarbowałam łebek
wybrałam krem koloryzujący venity, niby bez rozjasniaczy i bez amoniaku, może nie zsianuje mi włosów... wypadają zdecydowanie mniej. mój program pielęgnacyjny: Łykam Humavit (już drugie opakowanie), co jakiś czas na noc olejek kokosowy, przed myciem nafta, po myciu seboradin, mgiełka radical, żeby łatwiej się układały. dodałam do odżywki trochę oleju rycynowego, a szaampon rozcieńczyłąm ziołami..... na razie działa ![]() ogólnie to moje włoski wyglądają super, są mocne zdrowe błyszczące.. pojedyńcze rozdwojone końcówki czy połamańce to normalka przy włosach zaz ramiona, zresztą często są związane. Gdyby jeszcze przestały wypadać
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
Ja też walczę z wypadającymi włosami. Na razie za krótko na efekty bo belisse łykam dopiero 12 dni, biorę też cynk no i zaobatrzyłam sie w seboradiny, wax naftę...
Kiedy mogę się spodziewać pierwszych efektów? Za miesiąc, dwa? |
|
|
|
#4071 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, wtedy wszystko było w normie. Ale organizm człowieka jest bardzo dynamiczny i non stop się zmienia, więc może powinnam znów zrobić badania ... tak myślę że jak nic się nie zmieni to tak właśnie zrobię![]() Cytat:
. Ale po prostu czasem aż chce się płakać, myślę że mnie rozumiesz ![]() Cytat:
) to nagle zamiast mojej standardowej normy w sitku po myciu (ok. 50) było tylko kilka !! ... wtedy mi się to baaaardzo podobało ale nie zdawałam sobie sprawy że jak odstawię tablety to w sitku będzie ich nagle ze 300 ![]() ![]() ... w efekcie tabletki (oprócz pewnej antykoncepcji) zdały mi się na tyle, że włosów wyleciała mi połowa ... szczerze? NIE WARTO JE ŁYKAĆ
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-10-04 o 08:58 Powód: post pod postem |
|||
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4073 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4074 |
|
Raczkowanie
|
A ja wam poradzę szampon i odżywkę Pantene Por-V Intensywna Regeneracja
bardzo pomaga na takie problemy ....
|
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Microgynon 21
Edit. Widziałam wczoraj w tv reklamę nowego szamponu i odżywki do włosów wypadających. Ale czy to nie chodzi raczej o włosy ktore wypadają, bo się złamały ?
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4077 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Ja miałam to większe
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
A po jakim czasie od odstawienia hormonow zaczyna sie wypadanie wlosow?
|
#4079 |
|
Raczkowanie
|
U mnie zaczęło sie po miesiącu.
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze szybko Ci to minie i ze ja jakos bardzo nie odczuje skutkow ubocznych dzialania tabsów.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

Mam zamiar brać merz special do końca tego drugiego opakowania i jak nie zobaczę poprawy - zmienić na vitapil.

.
o które tak walczyłam, mam wrażenie że mam coraz większe prześwity, coraz mniej włosów
. Zaczęłam brać Vita-femin ... błagam niech mi pomoże
Jeżeli tak to po pewnym czasie wszystko powinno wrócić do normy Gorzej jeżeli to jest sprawka hormonów to wtedy z leczeniem wypadania jest kiepsko 
) to nagle zamiast mojej standardowej normy w sitku po myciu (ok. 50) było tylko kilka !!