Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-15, 12:59   #4021
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Hej, to że tyle osób ma tą bakterię i nie ma ona wpływu na włosy, tu muszę się zgodzić ... ALE ... u części osób powoduje ona wrzody. A jak wiemy wrzody to jest stan zapalny ściany żołądka a jak wiemy stany zapalne wewnątrz organizmy powodują wypadanie włosów, jeśli taki stan zapalny rozniesie się dalej na dwunastnicę, to dodatkowo mamy spowodowaną mniejszą wchłanialność substancji odżywczych i niedobory .... jeszcze jakieś wątpliwości ??
Bardzo mądrze zrobiłaś
Absolutnie, myślałam podobnie, ale wolałam się dokładniej upewnić.
Więc moja nadzieja na poprawę stanu włosów jest realna Jeżeli odpowiada za nią przede wszystkim bakteria...
Ps. Błędnie piszę jej nazwę Helicobacter pylori
Ps.2 Zrobiłam mądrze? Dzięki
Kuracja nie jest przyjemna i lekka

Cytat:
Napisane przez mamawiki Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jakie sa jeszcze inne objawy posiadanie tego cholerstw ;p helicobacter???
Są, a jak. Jednak, co dziwne, ja ich niedoświadczam Zresztą, to bardzo dobrze

"Zakażenie H. pylori nie jest jednoznaczne z wystąpieniem jakiejś choroby górnej części przewodu pokarmowego. W niektórych przypadkach bakteria jest niewątpliwie przyczyną choroby, w innych może nią być, a w jeszcze innych zakażenie nie jest w jakikolwiek sposób powiązane z wystąpieniem objawów chorobowych.

Zapalenie błony śluzowej żołądka i dwunastnicy
Zakażenie H. pylori zawsze powoduje stan zapalny błony śluzowej. Najczęściej jest nim objęta dolna część żołądka, tzw. część przedodźwiernikowa. W niektórych przypadkach zapalenie dotyczy również górnej części żołądka lub pierwszej części dwunastnicy, to znaczy opuszki dwunastnicy. Przy długo utrzymującej się infekcji przewlekły stan zapalny może doprowadzić do zaniku błony śluzowej (zapalenia zanikowego). Nasilone zapalenie może powodować ubytki błony śluzowej nazywane nadżerkami lub nawet być przyczyną krwotoku (zapalenie krwotoczne). Eksperci zalecają leczenie infekcji w przypadku istnienia tylko intensywnych zmian zapalnych, z obecnością nadżerek.

Choroba wrzodowa dwunastnicy
Infekcję H. pylori stwierdza się niemal u wszystkich chorych z chorobą wrzodową dwunastnicy (ponad 95%). Istnieje wiele dowodów, że zakażenie jest przyczyną choroby wrzodowej. Najważniejszym z nich jest niemal całkowity brak nawrotów wrzodu (charakterystycznych dla tej choroby) po skutecznym wyleczeniu infekcji.Choroba wrzodowa dwunastnicy praktycznie zawsze jest wskazaniem do leczenia zakażenia H. pylori.

Choroba wrzodowa żołądka
Zakażenie H. pylori u chorych na owrzodzenie żołądka jest stwierdzane u 65- 80% chorych. Przyjmuje się, że infekcja H. pylori jest główną przyczyną choroby i jest wskazaniem do leczenia skierowanego przeciwko bakterii. Należy jednak pamiętać o lekach przeciwzapalnych z grupy aspiryny, które również często działają wrzodotwórczo.

Rak żołądka
U osób zakażonych H. pylori częściej powstaje rak żołądka. Dlatego H. pylori uznano za czynnik o udowodnionym działaniu rakotwórczym. Bakteria powoduje przewlekły stan zapalny błony śluzowej żołądka, który może być pierwszym krokiem na drodze wiodącej w kierunku rozwoju raka. Dalsze etapy są stanami przedrakowymi, czyli związanymi z wyraźnie większym ryzykiem wystąpienia raka. W nomenklaturze lekarskiej nazywa się je metaplazją jelitową i dysplazją. Jest to proces trwający wiele lat i ciągle nie są znane liczne jego aspekty. Mimo iż zakażenie H. pylori wydaje się zwiększać ryzyko rozwoju raka żołądka, to jednak należy sobie uświadomić, że jest to ryzyko ciągle niskie. Dlatego nie zaleca się leczenia przeciwbakteryjnego u każdej zakażonej osoby w celu zapobiegania rozwoju raka. Natomiast wskazaniem do leczenia są wymienione powyżej stany przedrakowe.
Chłoniak żołądka
Przewlekłe zapalenie żołądka w przebiegu infekcji H. pylori może doprowadzić do niekontrolowanego rozrostu tkanki układu chłonnego w żołądku. Taki stan jest nazywany chłoniakiem. Jest to choroba nowotworowa, na szczęście występująca rzadko. W ostatnich latach spostrzeżono, że likwidacja bakterii u chorych z chłoniakiem żołądka może powodować cofanie się choroby.
Choroba Menetriera
Jest to ciężka postać zapalenia żołądka, przebiegająca z przerostem fałdów żołądkowych. Prawdopodobnie jest rzadką formą reakcji błony śluzowej żołądka na obecność H. pylori. Po wyleczeniu infekcji niemal u wszystkich chorych dochodzi do całkowitego ustąpienia zmian.

Dyspepsja czynnościowa (niestrawność)
Dyspepsja czynnościowa jest zespołem dolegliwości pochodzących z górnej części przewodu pokarmowego u chorych, u których nie stwierdza się zmian anatomicznych ani biochemicznych mogących tłumaczyć te objawy. U części tych chorych obecne jest zakażenie H. pylori. Okazuje się jednak, że częstość występowania bakterii w tej grupie chorych jest taka sama jak u osób zdrowych. Nie ma również innych pewnych dowodów na znaczenie zakażenia H. pylori w powstawaniu objawów dyspeptycznych. Dlatego stwierdzenie obecności bakterii u osób z dyspepsją czynnościową nie jest na ogół wskazaniem do leczenia zakażenia. Leczenie takie podejmuje się zazwyczaj tylko w przypadku braku efektu typowego leczenia dyspepsji.

Choroba refluksowa żołądkowo-przełykowa
Do niedawna wydawało się, że zakażenie H. pylori nie ma żadnego wpływu na występowanie choroby refluksowej żołądkowo-przełykowej. Jednak ostatnio stwierdzono, że choroba refluksowa występuje częściej na obszarach, w których jest niska częstość zakażenia. Co więcej, po skutecznym wyleczeniu infekcji H. pylori objawy choroby refluksowej mogą się nasilać. Zatem wydaje się, ze można zaryzykowć przypuszczenie, iż zakażenie H. pylori „chroni” przed chorobą refluksową. To spostrzeżenie oznacza, że lekarze mogą zastanawiać się głęboko przed podjęciem decyzji o leczeniu przeciwko H. pylori u chorych z chorobą refluksową.

Polipy żołądka
U chorych z polipami żołądka, czyli guzowatymi tworami wielkości kilku milimetrów lub nawet centymetrów, wystającymi ze ściany żołądka w stronę jego wnętrza, często mającymi wyraźną szypułkę, zakażenie H. pylori jest bardzo częste. Ci chorzy mają usuwane polipy w czasie badania endoskopowego górnego odcinka przewodu pokarmowego (gastroskopii), a po usunięciu zwykle mają zalecaną kurację przeciwko H. pylori. "

Ps. Znalazłam
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ri#post4617351

O kurczaki
"6. Helicobacter pylori to bakteria odpowiedzialna za...
a) pewną rzadką chorobę bydła;
b) łysienie kobiet;
c) chorobę Jacoba-Kreutzfelda;
d) wrzody żołądka."
http://archiwum.wiz.pl/1997/97053000.asp
Może odpowiedź b) jest prawdziwa? No i niespodzianka - otóż nie!
Szukam dalej jakiegoś materiału potwierdzającego związek H. z łysieniem...

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2007-10-04 o 08:00 Powód: post pod postem
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-15, 13:36   #4022
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Dziewczyny mi na wypadające włosy pomógł szampon Radical (ze skrzypem polnym), mgiełka z tej samej serii oraz kuracja z olejka rycynowego Jak tylko zauważyłam wypadanie odrazu zainterweniowałam. Przeglądnęłam wątki na wizażu.Co prawda o Radicalu były raczej mało pochlebne opinie, ale zaryzykowałam(nie mialam zbyt wielu funduszy, a Radical jest stosunkowo tani), tym bardziej ze włoski mi jescze nie zaczęły wychodzic az tak szalenie. Z ręka na sercu mogę powiedziec, ze jeszcze 2 tyg temu przestrasznoa, dzis moge sobie jezdzic po włosach ile chce i nie wyciagam wogole

Pani w aptece mi powiedziała, ze teraz jest taki sezon po wakacjach, iż wypadaja włosy, więc może u wielu z Was jest to przejsciowe

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-15, 14:32   #4023
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Dziewczyny mi na wypadające włosy pomógł szampon Radical (ze skrzypem polnym), mgiełka z tej samej serii oraz kuracja z olejka rycynowego Jak tylko zauważyłam wypadanie odrazu zainterweniowałam. Przeglądnęłam wątki na wizażu.Co prawda o Radicalu były raczej mało pochlebne opinie, ale zaryzykowałam(nie mialam zbyt wielu funduszy, a Radical jest stosunkowo tani), tym bardziej ze włoski mi jescze nie zaczęły wychodzic az tak szalenie. Z ręka na sercu mogę powiedziec, ze jeszcze 2 tyg temu przestrasznoa, dzis moge sobie jezdzic po włosach ile chce i nie wyciagam wogole

Pani w aptece mi powiedziała, ze teraz jest taki sezon po wakacjach, iż wypadaja włosy, więc może u wielu z Was jest to przejsciowe
a mi radical nie pomogl na nic... mgielka dzialala jak woda... widac dla kazdego cos innego
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-15, 15:38   #4024
domi7ks
Zakorzenienie

kosmita77 co włos to inna reakcaa wogóle to kusi mnie, żeby wypróbować ten olejek kokosowy o którym często wspominasz wg Ciebie jest lepszy moze niż rycynowy?co on daje takiego, czego nie daje rycynowy?Rosną włosy po nim szybciej?

Stary 2007-09-15, 16:24   #4025
cini_mini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
O kurczaki
"6. Helicobacter pylori to bakteria odpowiedzialna za...
a) pewną rzadką chorobę bydła;
b) łysienie kobiet;
c) chorobę Jacoba-Kreutzfelda;
d) wrzody żołądka."
http://archiwum.wiz.pl/1997/97053000.asp
Może odpowiedź b) jest prawdziwa? No i niespodzianka - otóż nie!
Szukam dalej jakiegoś materiału potwierdzającego związek H. z łysieniem...

na pewno odp. d jest prawidlowa, a juz nie doczytalam czy moga byc 2 prawidlowe

jak juz dlugo szukasz i wszystko przebadane to dobrze zrobilas, pewnie ze tak..

u mnie to prawdopodobnie sprawa hormonow, ale czy wyjdzie z tego jeszcze cos gorszego to sie okaze...
cini_mini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-15, 16:35   #4026
sylweczka
Wtajemniczenie

GG do sylweczka

cześć dziewczynyPisze do was bo mam problem z moim Tźtem a raczej z jego włosami-oststnio mu jakos tak wypadaja a ma takie sliczneMusze mu wcisnac jakies tabletki tylko nie bardzo wiem co sama brałam humavit,skrzypowite, bo u niego wax i olejek rycynowy odpada( przeciez nie bedzie robił sobie maseczek).Nie wiem tylko jakie sa tabletki typowo przeciw wypadaniu włosów a nie jakies wzmacniajace...Czytam,ze piszecie cos o jakims Vitapilu,wiem,ze jest jeszcze seboradin tylko nie wiem co jest najbardziej odpowiedniego dla mezczyznyProsze o rade i z góry slicznie dziekuje

sylweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-15, 16:49   #4027
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
kosmita77 co włos to inna reakcaa wogóle to kusi mnie, żeby wypróbować ten olejek kokosowy o którym często wspominasz wg Ciebie jest lepszy moze niż rycynowy?co on daje takiego, czego nie daje rycynowy?Rosną włosy po nim szybciej?
na mnie dziala bardzo dobrze lepiej niz rycynowymam wrazenie ze wchodzi glebiej we wlosy niz rycyna. tzn po splukaniu wlosy sa dalej blyszczace, a po rycynie az takiego efektu nie mialam. wzrostu tez nie przyspiesza (mi nic nie przyspiesza, ale wole zeby wlosy rosly zdrowe i mocne, a nie zalezy mi na szybkim wzroscie byle jakich wlosow.) nakladam go od polowy dlugosci do konca. ladnie regeneruje, w ogole lepiej go rozprowadzic na suchych wlosach niz rycynowy. wygladza moje miotelkowate koncowki. milo pachnie, ale nie dlugo. ale jak widzisz, wszystko trzeba przestestowac na wlasnej skorze zeby wiedziec co jak dziala
Stary 2007-09-15, 17:02   #4028
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
na mnie dziala bardzo dobrze lepiej niz rycynowymam wrazenie ze wchodzi glebiej we wlosy niz rycyna. tzn po splukaniu wlosy sa dalej blyszczace, a po rycynie az takiego efektu nie mialam. wzrostu tez nie przyspiesza (mi nic nie przyspiesza, ale wole zeby wlosy rosly zdrowe i mocne, a nie zalezy mi na szybkim wzroscie byle jakich wlosow.) nakladam go od polowy dlugosci do konca. ladnie regeneruje, w ogole lepiej go rozprowadzic na suchych wlosach niz rycynowy. wygladza moje miotelkowate koncowki. milo pachnie, ale nie dlugo. ale jak widzisz, wszystko trzeba przestestowac na wlasnej skorze zeby wiedziec co jak dziala
W którymś wątku napisałas, ze mozna go kupić w sklepie ze zdrową żywnościa, ale czy tylko tam?? U mnie w mieście takich sklepów nie widziałam, albo poprostu nigdy nie zwróciłam na nich uwagi nie orientujesz się, czy w supermarketach bedzie?typu Tesco

Stary 2007-09-15, 19:15   #4029
elianka
Zakorzenienie

w tesco nie widziałam, tylko w sklepie ze zdrową zywnością
Stary 2007-09-15, 19:22   #4030
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
w tesco nie widziałam, tylko w sklepie ze zdrową zywnością

Stary 2007-09-15, 19:35   #4031
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cini_mini Pokaż wiadomość
na pewno odp. d jest prawidlowa, a juz nie doczytalam czy moga byc 2 prawidlowe

jak juz dlugo szukasz i wszystko przebadane to dobrze zrobilas, pewnie ze tak..

u mnie to prawdopodobnie sprawa hormonow, ale czy wyjdzie z tego jeszcze cos gorszego to sie okaze...
Wiesz, właśnie odebrałam wyniki badań hormonalnych płciowych (tarczycę już przerobiłam, to nie to...). Rzecz jasna robiłam na własną rekę (koszmar - ile to kosztuje). Z tego co widzę mieszczę się w normach (chociaż każde laboratorium ma swoje odnośniki wahadełek normy).
Trzeba się też wstrzelić w odpowiedni dzień cyklu. Sądzę, że spełniłam wszystkie 'warunki', z że wyniki są zadowalające, to chyba pyroli...
Nie wspominałam jeszcze, że jedną z hipnotez lekarzy jest fakt odstawienia przeze mnie antykoncepcji hormaonalnej...
Mam mętlik (ponownie).
Które hormony robiłaś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-15, 19:41   #4032
mamawiki
Raczkowanie

Cytat:
W którymś wątku napisałas, ze mozna go kupić w sklepie ze zdrową żywnościa, ale czy tylko tam?? U mnie w mieście takich sklepów nie widziałam, albo poprostu nigdy nie zwróciłam na nich uwagi nie orientujesz się, czy w supermarketach bedzie?typu Tesco
Wiesz ja osobiscie w Tesco nie widziala. Ale od kolezanki wiem, ze sa wlasnie w sklepach ze zrowa zywnoscia
mamawiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-15, 19:58   #4033
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wspominałam jeszcze, że jedną z hipnotez lekarzy jest fakt odstawienia przeze mnie antykoncepcji hormaonalnej...

ja też odstawiłam hormony dwa miesiące temu.. do tego miałam mooocno nieregularny okres od tego czasu... a kłaki mi wypadają mniej więcej od miesiąca.....czemu ja sama na to nie wpadłam no to mam przyczyne swojego linienia... czyli pozostaje tylko czekać az hormony się ustabilizują.

ps. jedyny plus- cera mi sie bardzo poprawiła odkąd nie biorę pixów
Stary 2007-09-15, 20:13   #4034
levante
Zadomowienie

Cytat:
ja też odstawiłam hormony dwa miesiące temu.. do tego miałam mooocno nieregularny okres od tego czasu... a kłaki mi wypadają mniej więcej od miesiąca.....czemu ja sama na to nie wpadłam no to mam przyczyne swojego linienia... czyli pozostaje tylko czekać az hormony się ustabilizują.

U mnie, jak wspominałam hipotezy dlaczego gubię włosy, są niezwykle różne. O skutkach antykoncepcji poczytałam tutaj - http://www.wizaz.pl/forum/showthread...3w#post4548247
Sęk w tym, że niewiadomo kiedy ustępują skutki uboczne...
Hormony pozostaja w organiźmie 3 miesiące po odstawieniu i dopier kiedy organizm oczyszcza się z nich (jakoś w 4 miesiącu po) zaczynają się dziać 'cuda', niestety koszmarne w przypadku łysienia.
Książkę można by napisać na ten temat
Stary 2007-09-15, 20:31   #4035
benito_mruffkolini
BAN stały

dziwne to, bo skoro masz hormony w normie to chyba jednak nie przez tabsy nie wiem, żaden ze mnie endokrynolog

za to wypadanie włosów od pylori to jest chyba bardzo rzadka sprawa (większość lekarzy raczej nawet nie ma o tym pojęcia), więc musiałabyś mieć wyjątkowego pecha żeby akurat to aż tak wpływało na Twoją czuprynkę
ale najważniejsze że się leczysz, jak ten antybiotyk nie poskutkuje to poszukamy Ci innej przyczyny
(a jak nie znajdziemy to zwalimy na stres, jak u mnie )

benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-15, 20:43   #4036
Copykat
Zakorzenienie

Ja odstawilam pigulki 2 miesiace temu i tez strasznie wypadaja mi wlosy. Podejrzewam jednak ze glownym winowajca jest tu szampon koloryzujacy Palette, bo po jego zastosowaniu sie to zaczelo. Uzylam 2 razy, ostatnio ponad miesiac temu a wlosy nadal mi wylaza garsciami mozecie polecic jakis szampon, maske albo inne metody na wzmocnienie wlosow?

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-15, 22:38   #4037
elianka
Zakorzenienie

no u mnie farbowanie + mnóstwo stresów (miałam wyjątkowo ciężki rok...) też nie pomogło.. ale wypadanie zaczęło się po odstawieniu pixów. Mam nadzieję, że wszystko wróci szybko do normy, bo brałam 6 lat (bez przerwy)
Stary 2007-09-16, 07:32   #4038
cini_mini
Raczkowanie

Levante -
z hormonow babskich:

E2 - estradiol (7,14,21 dc)
tarczycowe
prolaktyna (7dc) - wysoka prolaktyna tez wloski leca..
progesteron - 21dc
FSH, LH - 7+14 dc

tez odplatnie i tez koszmarnie drogo, wszystko wg zalecen ginki,w przyszly poniedzialek mam wizyte.. Ale to sa badania pod katem moich zaburzen miesiaczkowych, wiec nie wiem czy pod katem wloskow trzeba tak duzo.. Tylko ze ja to wszystko wlasnie wiaze..

Odnosnie wloskow to jeszcze jak nie przerabialas to testosteron.

Matko, to wszystko tak jest ze soba sprzezone ze szok po prostu..Wszystko od siebie zalezy, trybik jakis nie zaskoczy i wali sie wszystko.
Stary 2007-09-16, 09:05   #4039
elianka
Zakorzenienie

wiecie co? może to autosugestia, ale po wczorajszym zmasowanym ataku włosów na szczotce jakby mniej .... ale nie myłam ich dzisiaj ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-16, 09:15   #4040
mamawiki
Raczkowanie

Cytat:
wiecie co? może to autosugestia, ale po wczorajszym zmasowanym ataku włosów na szczotce jakby mniej .... ale nie myłam ich dzisiaj ...
Brawo i tak 3mac
mamawiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 10:36   #4041
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz, właśnie odebrałam wyniki badań hormonalnych płciowych (tarczycę już przerobiłam, to nie to...). Rzecz jasna robiłam na własną rekę (koszmar - ile to kosztuje). Z tego co widzę mieszczę się w normach (chociaż każde laboratorium ma swoje odnośniki wahadełek normy).
Trzeba się też wstrzelić w odpowiedni dzień cyklu. Sądzę, że spełniłam wszystkie 'warunki', z że wyniki są zadowalające, to chyba pyroli...
Mam mętlik (ponownie).
Które hormony robiłaś?
Cytat:

Levante, elianka ja też 2 lata temu odstawiłam tabsy i też mi po miesiącu zaczeły lecieć włosy, ale również po miesiącu przestały. To na pewno to ... ale to było tak dawno temu że jakoś nie chce mi się wierzyć żeby akurat teraz było to samo, ciekawe jak to będzie ... biorę teraz Vita-Femin na który się skusiłam i tam jest napisane że zawiera o Żeń-szeń Dong Quai , taką specjalną odmianę co reguluje żeński układ hormonalny .... ale jak na razie wzięłam 3 tabletkę więc na efekty trzeba poczekać

Cytat:
Napisane przez cini_mini Pokaż wiadomość
Levante -
z hormonow babskich:

E2 - estradiol (7,14,21 dc)
tarczycowe
prolaktyna (7dc) - wysoka prolaktyna tez wloski leca..
progesteron - 21dc
FSH, LH - 7+14 dc

tez odplatnie i tez koszmarnie drogo, wszystko wg zalecen ginki,w przyszly poniedzialek mam wizyte.. Ale to sa badania pod katem moich zaburzen miesiaczkowych, wiec nie wiem czy pod katem wloskow trzeba tak duzo.. Tylko ze ja to wszystko wlasnie wiaze..

Odnosnie wloskow to jeszcze jak nie przerabialas to testosteron.

Matko, to wszystko tak jest ze soba sprzezone ze szok po prostu..Wszystko od siebie zalezy, trybik jakis nie zaskoczy i wali sie wszystko.
cini_mini od wysokiej prolaktyny lecą włosy ?? !! ... jak ma się wysoką to i nieregularne miesiączki a ja tak czasem mam ... ale jak robiłam badania to była w normie, już sama nie wiem

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 10:59   #4042
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Copykat Pokaż wiadomość
Ja odstawilam pigulki 2 miesiace temu i tez strasznie wypadaja mi wlosy. Podejrzewam jednak ze glownym winowajca jest tu szampon koloryzujacy Palette, bo po jego zastosowaniu sie to zaczelo. Uzylam 2 razy, ostatnio ponad miesiac temu a wlosy nadal mi wylaza garsciami mozecie polecic jakis szampon, maske albo inne metody na wzmocnienie wlosow?
Kiedys tez zdawalo mi sie, ze ten szampon moze byc przyczyna bo moje klopoty z wlosami zaczely sie po zastosowaniu tego specyfiku. Nie wiem czy to jednak to, bo wloski wciaz nie wrocily do dobrej kondycji. Pamietam jednak, ze byly sliczne po tym szamponie ale trwalo to dosc krotko po czym zaczely mi bardzo wypadac wlosy...no czlowiek sie ciagle zastanawia co moze byc przyczyna
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 11:00   #4043
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
jezeli bedziesz je regularnie tak atakowac to bedzie lepiej zobaczysz
Cytat:
oj ja spotkalam go tylko w sklepie ze zdrowo zywnoscia... nawet apteki nie maja.
Stary 2007-09-16, 11:15   #4044
mila17
Zakorzenienie

Dziewczyny, a łykałyście kiedyś MERZ SPEZIAL?? Ja słyszałam o nim bardzo dobre opinie i kupiłam dzisiaj, i ciekawi mnie czy którejś z was te tabletki pomogły.

EDIT: już zalazłam
mila17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 11:19   #4045
sylweczka
Wtajemniczenie

GG do sylweczka

Cytat:
Napisane przez mila17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a łykałyście kiedyś MERZ SPEZIAL?? Ja słyszałam o nim bardzo dobre opinie i kupiłam dzisiaj, i ciekawi mnie czy którejś z was te tabletki pomogły.

Ja łykałam ale dawno temu hmmmm z tego co pamietam to na paznokcie mi bardzo pomogłA czy na włoay to nie pamietam....

sylweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 11:21   #4046
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mila17 Pokaż wiadomość

Hmmm...nie wiem ile razy byla juz o tym mowa...proponuje poczytac co nieco bo na temat Merz Special jest mnostwo info na forum i w tym watku zatem wyszukiwarka sie klania

ps. Przeoczylam Twoj edit i ciesze sie, ze udalo Ci sie znalezc
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 11:53   #4047
cini_mini
Raczkowanie

gaagatka - tak, wysoka prolaktyna moze wplywac na wypadanie wlosow. Pewnie tu chodzi o caly proces cyklu bo ta wysoka prolaktyna skads sie bierze , cos powoduje itd itp. Ale nawet dermatolog chial ode mnie badania na prolaktyne.
Jak mialas ok - to nie to, i dobrze i szkoda bo by bylo wiadomo..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-16, 13:29   #4048
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu

Dziewczyny widze, że w poprzednich postach piszecie o wypadaniu włosów po tabletkach anty, ja takze pod koniec marca odstawiłam, nie miałam okresu dłuugo, schudłam, cera mi się fest pogorszyła, a po jakims czasie zaczęły wypadać włosy... :-(( W tamtym czasie prostowałam je raz w tygodniu, suszarki prawie wcale nie używałam, uzywalam waxa, róznych odzywek - po prostu dbałam o nie ! Był okres, ze nawet podczas mycia głowy, nakładania odżywki nie zauwazałam zadnych włosów na rekach i wogóle, a po jakims czasie od odstawienia tabletek zaczęły wypadać.... Dodam, ze miałam niefarbowane włosy od roku. W wakacje zrobiłam sobie balejaż blond i to jeszcze bardziej przesuszyło włosy, jednak wypadały jeszcze przed farbowaniem. Teraz poprostu leca mi z głowy i to się nasila. Wydaje mi się, że to przez tabletki, dalej dbam o nie jak dbałam, jem silice ale to mnie dobija, ciagle zbieram wlosy, a po myciu to juz totalna porażka. I tak mi sobie mysle, czy mam czekac az te hormony dojda do normy (bo jeszcze nie jest normalnie, widze to po cerze i okresie, ktory bez lekow przyszedl dopiero miesiac temu od marca, i to w 20 dniu cyklu), a może zainwestować w jakieś inne specyfiki na wypadanie??Nie wiem w sumie co mam robic, bo każde nałożenie waxa i spłukanie gowy kończ sie garścia włosów w rękach.. eh poradźcie coś
izuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 13:57   #4049
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

dzisiaj nie wytrzymałam i umyłam włosy Gliss Kurem, bo Dermena nie dość że kiepsko myje, wysusza włosy to jeszcze powoduje u mnie coś na kształt łupieżu. Mam wrażenie niedomytej skóry głowy. Włosów wypadło więcej niż zwykle, ale może to kwestia tego, że w obfitej pianie z Gliss Kura zatrzymało się ich więcej na sitku. Nie wiem.
Trochę zmieniłam kurację.
Będę myć włosy zwykłym szamponem, a dopiero na umyte nakładać Dermenę.
Biorę już tylko Merz Spezial.
Co drugi dzień na noc sok na suche włosy sok z pokrzywy, a rano myję włosy i wcieram ampułkę Vichy.
Jak nas się tu dużo zrobiło.. to straszne

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-16, 14:25   #4050
*kasieńka*
Zadomowienie

witam i ja ponownie.... jakieś połtora miesiąca temu zaczęlam kurację ampułkami Vichy, szamponem z tej serii, oraz mnóstwem pigułek róznej masci (Inneov, wyciąg ze skrzypu, Panthenon czy jakoś tak)... Niestety pod koniec lipca odstawiłam anty i nie dość, że mam bardzo wysoką prolaktynę, brak miesiączki, to jeszcze włosy zamiast się poprawić to wypadają jeszcze bardziej. Jestem załamana, za 3 tygonie mam ślub, jak tak dalej pójdzie to zostanę łysa do tego czasu... Nie wiem już co robić, brałam leki na obniżenie prolaktyny, za tydzień idę robić badania. Nie wierzę, że jeszcze jest coś wstanie mi pomóc... Łączę się w bólu...

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości