Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-25, 15:43   #4981
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

mi już chyba nic nie pomoże
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-25, 16:06   #4982
nitek
Raczkowanie

mi chyba tez
nitek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-25, 16:39   #4983
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Dawno się nie odzywałam ponieważ... moje włosy odżyły i nie chciałam dołować tą rewelacją tych, którzy jeszcze nie doszli do stanu poprawy (piszę 'jeszcze' gdyż osiągnięcie tego zachwycającego stanu niewypadania jest możliwe - nie traćcie nadziei). I jeszcze jedna sprawa ze względu na którą miałam ostatnio opory rozpisywać się - bardzo chciałabym pomóc każdej/ każdemu z Was, a wiem, że to zwyczajnie niemożliwe... Straszna bezsilność, ale to uczucie już znacie...
Co do stanu osiągnięcia poprawy, to oczywiście należy poznać przyczynę swojego 'osobistego' wypadania i dobrać odpowiednie preparaty ratujące włosy i jednocześnie wspomagające odrost, a to już nie jest tak proste i oczywiste działanie...
Jednak życzę wszystkim powodzenia.
Ufam, że mój stan się utrzyma.
Cytat:
Napisane przez Wiolka525 Pokaż wiadomość
Aż boję sie to pisać żeby nie zapeszyć. Widzę znaczną poprawę, wypada dużo mniej włosów. Czasami już przestawałam wierzyć, że te wszelkie wcierki coś dają...TERAZ WIEM, ŻE WARTO!!! Bedę nadal kontynuować kuracje i łykać witaminki. Liczy sie systematyczność. Bardzo sie cieszę i chciałam z Wami podzielić sie moją radością. Tym samym życzę Wam tego samego, niech włos będzie z Wami
Gratuluję dziewczyny.

W takim układzie zgodnie z ideą wątku czas na podsumowanie dotychczasowej kuracji
Stary 2007-11-25, 22:00   #4984
Maybebaby
Raczkowanie

Jakoś tu spokojnie, mało postów....czyżby poprawa ogólnokrajowa;>
Ja tylko dodam, że łykam cynk od jakiegoś czasu i myśle, że to dzieki niemu włosy przestały wypadać....jak nie moje włosy
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-26, 05:47   #4985
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez Maybebaby Pokaż wiadomość
Ja tylko dodam, że łykam cynk od jakiegoś czasu i myśle, że to dzieki niemu włosy przestały wypadać....jak nie moje włosy
Poprawy żadnej a wręcz chyba pogorszenie ostawienie tabletek anty chyba zaczyna być widoczne na mojej głowie. Co przejadę ręką po włosach to wychodzi mi za każdym razem po 2-3 Kiedy to się wreszcie unormuje
Stary 2007-11-26, 08:14   #4986
Maybe_I_Can_Be_Angel
Raczkowanie

Mi wychodzi chyba z 5 po przejechaniu reka takim solidnym... ech i mam wrazenie ze sie pogarsza;/
Paul Virilio
Rock on

Maybe_I_Can_Be_Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-26, 08:24   #4987
alorah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
mi już chyba nic nie pomoże
Też tak mam Kiedyś mi gumki pękały, a fryzjerki kiedy chcialam się ściąć "Kobieto, oszalałaś?! Takie piękne włosy chcesz marnować? To może już lepiej sprzedaj?" A teraz to mi głupio do fryzjera iść ;(;(

Proszę odpisuj u mnie.
alorah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-26, 09:49   #4988
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Dawno się nie odzywałam ponieważ... moje włosy odżyły
Szczerze gratuluję

Cytat:
Napisane przez Wiolka525 Pokaż wiadomość
Aż boję sie to pisać żeby nie zapeszyć. Widzę znaczną poprawę, wypada dużo mniej włosów. ...niech włos będzie z Wami
Również gratuluję
Niech będzie, będzie...tylko moje coś nie chcą słuchać

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Gratuluję dziewczyny.

W takim układzie zgodnie z ideą wątku czas na podsumowanie dotychczasowej kuracji
Tak jest, ja też proszę o podsumowanie

Ja postanowiłam zmienić tabletki. Trzy miesiące brałam Vitapil, był okres, że była drobna poprawa, ale znowu jest kiepsko, więc może organizm przyzwyczaił się już do tego składu
Myślę o Merz Special...Spróbujemy...
Skąd tu brać cierpliwość, do tych wszystkich wcierek, jak efekt jest mizerny...
sama sobie wymierzam...Trzeba wierzyć i przestać się przejmować i wcierać dalej...ehhh

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-26, 10:59   #4989
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez biore cynk, ale bardziej na twarz niz wlosy. jednak wlosy nie wypadaja mocno, tylko tak troszke. nie wiem czy to cynk czy wcieranie brzozy i pokrzywy
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-26, 13:56   #4990
DeathDealer
Raczkowanie

Też wcieram brzozę i pokrzywę, ale ostatnio zaczęłam sie zastanawiać, czy to nie zniszczy i nie przesuszy mi włosów, tych przy głowie ze względu na codzienną porcję alkoholu, która przy wcieraniu zostaje na włosach...
DeathDealer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-26, 14:07   #4991
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
ja tez biore cynk, ale bardziej na twarz niz wlosy. jednak wlosy nie wypadaja mocno, tylko tak troszke. nie wiem czy to cynk czy wcieranie brzozy i pokrzywy
Jaki cynk zażywasz?
Czy oprócz cynku zażywasz też jakiś zestaw witamin na włosy?

Cytat:
Napisane przez DeathDealer Pokaż wiadomość
Też wcieram brzozę i pokrzywę, ale ostatnio zaczęłam sie zastanawiać, czy to nie zniszczy i nie przesuszy mi włosów, tych przy głowie ze względu na codzienną porcję alkoholu, która przy wcieraniu zostaje na włosach...
Możesz też robić sobie płukankę z naparu z pokrzywy (może być też brzoza, skrzyp, może być mix tych ziół). Nie ma alkoholu i nie wysusza tak włosów.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-26, 16:07   #4992
gabi139
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość

ps. kapsulki sie lyka a ampulki wciera (w skore) a nie we wlosy...
pomylio mi sie po prostu
gabi139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-26, 17:39   #4993
Maybebaby
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
Ja bym obstawiała z cynkiem.....widzę u siebie diametralną poprawę, może też zadziałał dercos aminexil w jakimś stopniu...
Jednak po dercosie miałam takie wypadanie, że jak przejechałam po włosach to zawsze coś zostało ale niewiele, teraz włosy wypadają do pewnego momentu(np. 2 minuty czesania-czas podaje tak orientacyjnie) i potem przestają.
Brałam pare miesięcy temu(wiem że się powtarzam, ale nie wszyscy mogą pamiętać) żelazo....na początku też była poprawa w wypadaniu, a potem wypadały cały czas tak samo w granicach 100, potem na jesień się pogorszyło.
Wyczytałam z ulotek dołączonych do suplementów że np. suplementowanie cynku zmniejsza wchłanianie żelaza i tak samo przy suplementowaniu żelaza zmniejsza się wchłanianie cynku.
Więc uzupełniając żelazo(przepisane przez lekarza) stopniowo mogłam ograniczać wchłanianie cynku, aż do kulminacyjnego momentu wypadania.
Niezła dedukcja prawda?
Bałam się że to sprawa hormonów albo tarczycy, ale chociaż nie badałam tego obstawiam, że było tak jak napisałam....

Doszłam też do jednego wniosku, że trzeba się bardzo pilnować w sprawach żywieniowych i w żadnej rzeczy sobie nie odpuszczać. Poprostu dbać o swój organizm
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-26, 21:34   #4994
Moola_
Raczkowanie

PROSZĘ O POMOC, to naprawde dla mnie ważne!

Od jakiegoś już czasu, a dokładniej od kwietnia, bardzo wypadają mi włosy. Poczatkowo mogłam wyciągać je garściami, dziś już jest trochę lepiej, ale dalej znacznie ich ubywa.

Jestem zrozpaczona. Strasznie przezedziły mi sie włosy. Mają pół razy mniejszą obiętość niż kiedyś. Dosłownie.. i teraz nie przesadzam.

Podejrzewam, że spowodowane jest to długim prostowaniem włosów [czego już nie robie właśnie od kwietnia]. Byłam u dermatologia. Niestety wizyta skończyła sie jedynie wypsaniem leków, chociaz lekarka nawet nie popatrzyła na włosy.

Przepisała mi szampon dermena i tabletki vitapil. Nie pomogło.

Najgorszym koszmarem jest dla mnie mycie włosów i rozczesywniem.
Wtedy nie moge powstrzymac wypadania.

Zauważyłam, że moje włosy [te które wypadły, wypadają..] mają takie coś białego na końcach.. To chyba nie cebulki?

Ps. nie chciałam zakładać nowego wątku na ten temat bo niepotrzebnie zasmieciłabym forum. I tak już dużo jest takich tematów.

Prosze o rady.. co byscie zrobiły na moim miejscu? Kolejna wizyta u lekarza? A może jakies sprawdzone, działające cuda preparaty?

z góry dziękuję.

PEACE!
Moola_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-26, 21:34   #4995
Maybe_I_Can_Be_Angel
Raczkowanie

a ja kupilam dzis tableteczki o nazwie SILICA...podobno super sa na wlosy..oby pomogly..smakuja wstretnie,ale czuc w nich ziola a to dobrze.
Paul Virilio
Rock on

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-26, 21:35   #4996
Maybe_I_Can_Be_Angel
Raczkowanie

Moola,dla mnie rozczesywanie i mycie to tez koszmar.. moze zainwestuje w te silice? nie moge powiedziec czy dziala czy nie ale Pani w aptece bardzo zachwalala..
Paul Virilio
Rock on

Stary 2007-11-26, 22:22   #4997
babethka
Raczkowanie

GG do babethka

....
Moola:_"Prosze o rady.. co byscie zrobiły na moim miejscu? Kolejna wizyta u lekarza? A może jakies sprawdzone, działające cuda preparaty"

jakby to powiedziec..Cale TO forum,cale bagatelka 157 stron tylko o tym..!!!a tak jednym zdaniem jak mialabym pokusic sie o streszczenie,to kazdy musi znalezc swoja wlasna przyczyne wypadania a potem metoda prob i bledow sposrod morza,oceanu srodkow,lekow,ludowych formulek tajemnych wyczaic panaceum na swoje wloski.
nr1 to diagnostyka,konkretnie badania hormonalne.wszystko jest w tym watku..
babethka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 05:46   #4998
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Cytat:
Napisane przez babethka Pokaż wiadomość
....
Moola:_"Prosze o rady.. co byscie zrobiły na moim miejscu? Kolejna wizyta u lekarza? A może jakies sprawdzone, działające cuda preparaty"

jakby to powiedziec..Cale TO forum,cale bagatelka 157 stron tylko o tym..!!!a tak jednym zdaniem jak mialabym pokusic sie o streszczenie,to kazdy musi znalezc swoja wlasna przyczyne wypadania a potem metoda prob i bledow sposrod morza,oceanu srodkow,lekow,ludowych formulek tajemnych wyczaic panaceum na swoje wloski.
nr1 to diagnostyka,konkretnie badania hormonalne.wszystko jest w tym watku..
Dokładnie, Moola musisz poczytać trochę ten wątek i na pewno znajdziesz coś, bo u ciebie przyniesie efekty.

Maybe_I_Can_Be_Angel, nie przysparzaj pracy moderatorom tylko edytuj posty
Stary 2007-11-27, 10:50   #4999
tootsie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moola_ Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że moje włosy [te które wypadły, wypadają..] mają takie coś białego na końcach.. To chyba nie cebulki?
Zainteresowało mnie to zdanie Nigdy nie zwracałam uwagi na to jak wyglądają włosy, które wypadają. Na pewno wypadanie włosów nie jest spowodowane w moim przypadku łamaniem się włosów przy skórze.
Sprawdziłam szczotkę do włosów i faktycznie, włosy wypadają mi z cebulkami (chyba,że to delikatnie wyczuwalne zgrubienie na końcu włosa to nie cebulka )

Więc jak to jest? Zaniepokoiłam się lekko

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-27, 10:59   #5000
tootsie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Jaki cynk zażywasz?
Czy oprócz cynku zażywasz też jakiś zestaw witamin na włosy?

Możesz też robić sobie płukankę z naparu z pokrzywy (może być też brzoza, skrzyp, może być mix tych ziół). Nie ma alkoholu i nie wysusza tak włosów.
mnie też ciekawi jaki cynk zażywasz
Idę dzisiaj do apteki po jakieś medykamenty
Tylko mam mętlik w głwie co kupić Wezmę chyba Belissę bo jest w fajnej cenie 7,49
Nie wiem czy dokupić do tego coś jeszcze

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 11:14   #5001
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tootsie Pokaż wiadomość
Zainteresowało mnie to zdanie Nigdy nie zwracałam uwagi na to jak wyglądają włosy, które wypadają. Na pewno wypadanie włosów nie jest spowodowane w moim przypadku łamaniem się włosów przy skórze.
Sprawdziłam szczotkę do włosów i faktycznie, włosy wypadają mi z cebulkami (chyba,że to delikatnie wyczuwalne zgrubienie na końcu włosa to nie cebulka )

Więc jak to jest? Zaniepokoiłam się lekko
Z tego co mi wiadomo, to ta "biała kulka" na końcu włosa, a raczej początku...to cebulka

Stary 2007-11-27, 12:28   #5002
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym obstawiała z cynkiem.....widzę u siebie diametralną poprawę, może też zadziałał dercos aminexil w jakimś stopniu...
Jednak po dercosie miałam takie wypadanie, że jak przejechałam po włosach to zawsze coś zostało ale niewiele, teraz włosy wypadają do pewnego momentu(np. 2 minuty czesania-czas podaje tak orientacyjnie) i potem przestają.
Brałam pare miesięcy temu(wiem że się powtarzam, ale nie wszyscy mogą pamiętać) żelazo....na początku też była poprawa w wypadaniu, a potem wypadały cały czas tak samo w granicach 100, potem na jesień się pogorszyło.
Wyczytałam z ulotek dołączonych do suplementów że np. suplementowanie cynku zmniejsza wchłanianie żelaza i tak samo przy suplementowaniu żelaza zmniejsza się wchłanianie cynku.
Więc uzupełniając żelazo(przepisane przez lekarza) stopniowo mogłam ograniczać wchłanianie cynku, aż do kulminacyjnego momentu wypadania.
Niezła dedukcja prawda?
Bałam się że to sprawa hormonów albo tarczycy, ale chociaż nie badałam tego obstawiam, że było tak jak napisałam....

Doszłam też do jednego wniosku, że trzeba się bardzo pilnować w sprawach żywieniowych i w żadnej rzeczy sobie nie odpuszczać. Poprostu dbać o swój organizm
hm... czyli biorac cynk nie wchlania sie zelazo, a biorac zelazo nie wchlania sie cynk... a oba pierwiastki sa odpowiedzialne za wypadanie wlosow? przynajmniej wspolodpowiedzialne. w kazdym razie kontynuuje branie cynku bo z twarza lepiej biore zincas, najtanszy ok 6zl. a Ty jaki?
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 13:41   #5003
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Z tego co mi wiadomo, to ta "biała kulka" na końcu włosa, a raczej początku...to cebulka
Ta biala koncowka to nie jest cebulka!!! Juz o tym pisalam w tym watku a info zaczerpnelam od dermatolog bo tez sie poczatkowo tym martwilam. Ona powiedziala, ze to biale cos to otoczka cebuki (jak pewnie zauwazylyscie latwo to sciagnac z wlosa) a nie sama cebulka (cebulka siedzi bardzo mocno-jej slowa). Biale koncowki to tez sprawa luszczenia sie skory glowy wiec warto sprawdzic czy nie ma jakis tego typu problemow...
Stary 2007-11-27, 14:16   #5004
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
Ta biala koncowka to nie jest cebulka!!! Juz o tym pisalam w tym watku a info zaczerpnelam od dermatolog bo tez sie poczatkowo tym martwilam. Ona powiedziala, ze to biale cos to otoczka cebuki (jak pewnie zauwazylyscie latwo to sciagnac z wlosa) a nie sama cebulka (cebulka siedzi bardzo mocno-jej slowa). Biale koncowki to tez sprawa luszczenia sie skory glowy wiec warto sprawdzic czy nie ma jakis tego typu problemow...
A jeśli tak, to przepraszam, za wprowadzenie w błąd (mylić się rzeczą ludzką...)

Stary 2007-11-27, 14:21   #5005
berethalia
Raczkowanie

GG do berethalia

a mi jak wlsoy wypadaja to nie maja takiej otoczki wlasnie. tylko wlos jest janiejszy i tworzy maluta kuleczke(ale nie taka jak kiedys mialam) to moze nzczyc ze mam malo odzywione cebulki???
To nikt nie kupuje ci kwiatów.
berethalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-27, 14:28   #5006
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez berethalia Pokaż wiadomość
a mi jak wlsoy wypadaja to nie maja takiej otoczki wlasnie. tylko wlos jest janiejszy i tworzy maluta kuleczke(ale nie taka jak kiedys mialam) to moze nzczyc ze mam malo odzywione cebulki???
To mi wyglada na ulamany wlos-w miejscu ulamania jest cienszy i jasniejszy z wlasnie taka charakterystyczna kuleczka...
Stary 2007-11-27, 14:35   #5007
berethalia
Raczkowanie

GG do berethalia

ale tak lisko skory y sie lamaly??
bo mam wlosy do ramion i te co zbieram sa dosyc dlugie
Stary 2007-11-27, 15:20   #5008
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez berethalia Pokaż wiadomość
ale tak lisko skory y sie lamaly??
bo mam wlosy do ramion i te co zbieram sa dosyc dlugie
Przy grzybicy skory glowy wlosy lamia sie blisko skory...
Stary 2007-11-27, 15:22   #5009
berethalia
Raczkowanie

GG do berethalia

ale ogolnie z wlosami i skora na glowie nie mam problemu.
ojej jak to zdiagnozowac trza isc do dermatologa??
moze to nie to...

Edytowane przez berethalia
Czas edycji: 2007-11-27 o 15:24 Powód: nowa mysl
Stary 2007-11-27, 15:39   #5010
lolitka123
Rozeznanie

A ja odkryłam, ze chyba mam łupiez. I boje sie, ze to wszystko jest zwiazen ze soba tzn. wypadanie wlosów i to. Tylko, ze tak:
włosy zaczeły mi wypadac tak gdzies od wrzesnia. Wtedy zmieniłam szampon, ale wypadanie wlosow to chyba nie od tego.
Glowa zaczela mi sie rowniez bardziej przetluszczac - ale podejrzewam o to tabletki z oleju z wiesiołka ktore brałam przez pewien czas (mozliwe to?)

no i jeszcze teraz ten lupiez. Jestem załamana, bo wlosy mam zniszczone prostowaniem, zawsze były cienkie, ale dośc duzo ich było, a teraz sa strasznie przerzedzone, no i łupiez (jesli to wogole jest lupiez bo tak dziwnie wyglada (?) - nigdy nie mialam lupiezu wiec nie wiem).
jak myslicie, isc z tym do dermatologa?

zaczelam brac srzypowite, pomoze?

pomozcie, prosze ;(

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości