|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]()
"...Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego..." Marek Aureliusz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() To nie pomoglo. Potem skierowal mnie na badanie żelaza i magnezu.Wszystko w normie.Sama wpadłam na to ze to może tarczyca mialam robione THS,no prawie niedoczynnosc ale wyniki jeszcze miescily sie w granicy "wszystko w porządku" teraz jak tylko będę miała chwile to ide wyżebrać badanie pozostalych hormonow ale myśle że bez kłamstwa sie nie obejdzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
mój endo twierdzi że u młodych osób górna granica normy lub lekkie przekroczenie normy świadczy o utajonej niedoczynności tarczycy którą trzba leczyć ...........
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak się okazuje ma jednak wiele innych zastosowan nie wymienionych na ulotce : mi np. kiedys obok tabletek na oczy okulistka przepisała Biostymine doustnie ![]() A na lepsze włosy preparat trzeba wcierać w skóre głowy - ponoc efekty są... myśle ze nie zaszkodzi spróbowac - w końcu nie jest to drożyzna straszna.
![]() |
#1805 |
Raczkowanie
|
witam,
dolaczam do Waszego grona z tym samym problemem ![]() dziewczyny wiele rzeczy probowalam, kiedys wydawalo mi sie, ze jest dobrze i wlosy sie trzymaja glowy, ale trwalo to miesieac ![]() pamietam, ze mialam wtedy Dermene (polecany przez moja fryzjerke) i zazywalam Merz-Special. potem problem niestety wrocil, wiec szukam dalej. Teraz staram sie jak najrzadziej myc wlosy obecnie Neril, by ich nie wyciagac przy tym myciu, ssie Biotyne, koncze zazywac Lewitan i zamierzam kupic Silice i nic ![]() Ale ten szampon chyba wzmogl wypadanie ![]() szukam nowego szamponu przecieko wypadaniu (chcialabym by dodatkowo byl bez SLS) ![]() co polecacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Raczkowanie
|
![]() DaisyDee Moja Droga kolezanko cos milczysz, ciekawe jak u Ciebie.Strach napisac ze u mnie lepiej bo zaraz bedzie to samo, Sabal Ducray TFU TFU okazal sie naklepszy na lojotok, za to po salicylolu i diprosalicu duzo wiecej wypadalo mi wlosow. Louix sie nie odzywa, zrobilam tak jak ona z tym lojotokiem, jestem ciekawa czy jej przestaly te wlosy wypadac.
![]() |
#1808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Rozeznanie
|
Biostymina to polski produkt - nie wiem czy zagranica dostaniesz; jest tylko jeden rodzaj - ten do zastrzyków (więc na recepte); ale te ampułki (dalej jedne i te same) przepisuja czasem lekarze do picia , a wcieranie w skore glowy ponoc zapewnia wzmocnienie włosów
#1810 |
BAN stały
|
zażywałam przez 2 tygodnie regularnie rano i wieczorem skrzyp. i naprawdę pomogło. niedrogi, w aptece bez recepty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Ja to chyba juz przestane sie czesac bo wtedy dopiero mi wylatuja!
![]()
"Just come to see me everyday and let me remind you how much I care" I told myself I won't miss you,but I remember what it feels like beside you... Edytowane przez julka:) Czas edycji: 2006-10-28 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Raczkowanie
|
Moje Drogie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
-płciowe (nie robiłam, ale zamierzam wysępić skierowanie od ginekologa, może się uda); -hormony nadnerczy Dhea i Dhea-s (ktoś o tym wspominał wcześniej, więc pewnie bardziej się orientuje, ja nie robiłam więc nie wiem, a propos ktoś wie jaki jest kosz badań tych hormonów, i czy można dostać na nie skierowanie). To byłoby na tyle jeśli chodzi o moją wiedzę w tym temacie. Może ktoś uzupełni, również dla mojej wiadomości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
a ja zaczynam sie stresowac, kupilam pare produktów Matrixa na allegro i kobita sie nie odzywa... a kasa juz dawno jest na koncie, a załpacilam za priorytet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sprawdzałas jakie ma komentarze? Może najlepiej będzie jak do niej zadzwonisz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, juz myslalam ze taki post z mojej strony nigdy nie nadejdzie
Ale moge powiedziec ze uporalam sie z problemem... wielkie uffff Wypadaja nadal ale w duuuużo mnjiejszej ilosci.. jest tak normalnie. Moge je czesac, nie boje sie myc, nie zatykam kranów, są zdecydowanie silniejsze. Bylam nawet ostatnio u fryzjera, znajoma dobrze pooglądala wlosy i mowi ze strasznie duzo ich rosnie. Cala ta historia z wlosami, pozwolila mi odkryc inna chorobe, i problem z hormonami. zawsze wiedzialam ze u mnie jest cos nie tak ale dopiero wypadanie wlosow zmotywowalo mnie do szukania przyczyn chodzenia po specjalistach itd. Moze i dobrze ze tak sie stało... I Wam wszystklim zycze wyleczenia problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
a ja stwierdzilam ze to wina prztluszczania sie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Wtajemniczenie
|
Anuska
na ubezpieczenie to dostalam tylko THS ( i to wyzebralam od lekarza rodzinnego, bo moja dematolog wogole nie wiazala problemu wypadania z hormonami) za reszte trza wyłozyć ![]() Wogole to sztuka chyba uzyskac skierowanie i zrobic badania bezplatnie, jak probowalam cos powiedziec to patrzyli na mnie jak na wariatke i mowili ze to za duże koszty. Endokrynolog to by moze wypisal, tylko zeby sie do takiego dopchac u mnie to trzeba odczekac z 6 miesiecy jak nic, wiec ja juz prywatnie ide chociaz i tak kolejka jest duża. |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
lipiec na maksa!!! :)
|
agnes czy mozesz napisac jakie inne badania robilas?
jak dlugo czeka sie na wyniki?
![]() |
#1825 |
Raczkowanie
|
Agnes, a w Twoim przypadku to wina jakich hormonów spowodowała wypadanie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Wtajemniczenie
|
Narazie nie robilam badan, czekam ciagle na wizyte u endokrynologa. Z moim problemem bylam tez u ginekologa, podczas badan usg wyszlo ze mam prawdopodobnie zespol PCO. Od zawsze mialam zaburzenia miesiaczki wiec to ze mam zaburzenia hormonalne co bylo widac czarno na bialym mnie nie zdziwilo. PCO zazwyczaj objawia sie hirsutyzmem, tj nadmiernym owlosieniem, wiec jestem troche zaskoczona, bo z tym nie mam problemow ( w sumie nie wiem co gorsze ) Narazie mam mentlik w glowie, kazdy lekarz mowi co innego.
Z tego co wiem musze brac hormony. Kiedys juz bralam, a po odstawieniu mialam fale wypadania ale jakos nie skojarzylam tych dwoch faktow. Jeszcze nie mam dokladnych wynikow, ale wiem ze mam za duzo androgenow. Swoja drogą wlosy mnie juz przestaly interesowac teraz mam nowa obsesje.. ze nie bede mogla zajsc w ciąze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, przeczytałam post Ani@ z początku października i ja też stosuję taki zestaw jak ona (Dermena, Vitapil, Wax, Magnez) tylko że magnez łykam dość żadko - raczej po to by zapobiegać skórczom łydek, bo poziom magnezu w organizmie mam w normie, no i nie myję włosów Dermeną codziennie tylko co 2 dni. W jakim czasie ci się tak znacznie poprawił stan włosów? Gratuluję, bo 3 cm na 3-4 tygodnie to rewelacyjny wynik!!! Ja niestety nadal męczę się od ponad roku z problemem wypadania i różne różniaste kuracje nie pomagają ;(
![]() |
#1829 |
Przyczajenie
|
czytam i czytam o sposobach na wypadanie włosów. i wreszcie postanowiłam coś z tym problemem zrobić....nie chce wyłysieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Raczkowanie
|
Widzę że ogólnie polecany jest szmpon Dermena, odzywka Henne Treatment Wax oraz Skrzypowita, ale czy któraś z was może mi powiedziec gdzie mozna je kupic? W drogerii czy raczej w aptece? I ile to kosztuje, wie któraś z Was?
Pozdrawiam, Paula ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.