Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-05, 21:30   #841
As!a
Raczkowanie

GG do As!a
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez MisQa
kobietki weźcie nie straszcie mnie tym loxonem...używam go i aż się boję pomyśleć co będzie się działo jak odtawię po tym co tu przeczytałam...
A pomaga Ci?
Stary 2006-04-05, 21:38   #842
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

najpierw zauważyłam, że włoski jakieś grubsze jakby się zrobiło...i jakby ich więcej, ale teraz znów jest jak kiedyś....rzadki i wypadają....i nie wiem czy używac tego dalej czy zostawić w cholerke....
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-05, 21:51   #843
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez As!a
Ja byłam ostatnio u dermatologa i mi zabronił używania loxonu. To jest lek na łysienie androgenowe i tego leku przy takim schorzeniu używa się cały czas, nie tak, że pomaga po kilku miesiacach używania.
As!a ma rację .
Kwestia Loxonu przewijała się już kilka razy przez ten wątek.
Mi na przykład pani w aptece właśnie go odradziła, więc reguły rynku tu nie zadziałały, tylko życzliwość aptekarki .

http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=109
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90147
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=95674
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-05, 21:58   #844
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ja piernicze..to teraz to juz serio dygam co dalej....Ale mnie pani dermatolog od siedmiu boleści załatwiła....;/ az jutro się przejdę do niej i zażądam wyjaśnienia czemu mi to przypisała....i niech teraz ratuje moja czuprynke babiszon ten..;/
Stary 2006-04-05, 22:04   #845
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MisQa
ja piernicze..to teraz to juz serio dygam co dalej....Ale mnie pani dermatolog od siedmiu boleści załatwiła....;/ az jutro się przejdę do niej i zażądam wyjaśnienia czemu mi to przypisała....i niech teraz ratuje moja czuprynke babiszon ten..;/
Wiesz, chodzi głównie o to, że skoro na opakowaniu jest napisane:
"Wskazania:
Leczenie łysienia androgenowego u mężczyzn i kobiet."

to chyba tak powinno być stosowane .

Nie chcę być brutalna, ale myślę że w przypadku niektórych lekarzy jest to po prostu jeden z nielicznych środków tego typu jakie znają, dlatego przypisują to "komu popadnie"
Stary 2006-04-05, 22:46   #846
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ech...i właśnie dlatego nigdy nie lubiłam chodzic do lekarza....
Stary 2006-04-05, 22:55   #847
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MisQa
ech...i właśnie dlatego nigdy nie lubiłam chodzic do lekarza....
To nie tak...
Trzeba chodzić, ale niestety takie przypadki się zdarzają.
Głowa do góry! Będzie dobrze .

Ja mimo tego, że siostra jest lekarzem, mam podobne podejście i szczerze tego nie znoszę. Ale czasami trzeba. Fajni i dobrzy lekarze też są - tylko trzeba ich cierpliwie szukać. Czasami bardzo cierpliwie...

Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-05, 23:11   #848
Karmen_22
Raczkowanie

Ciesze sie ze dalej nie targnęłam z tym Loxonem a czemu on tak oslabił moje cebulki po tygodniu to nie wiem.Włosy wypadały tak ze przerzadzily sie tam gdzie psiukałam. Mam nadzieje ze to ustąpi.Moczu nie stosowałam ale to jest tak ze kobieta albo mezczyzna mają zdrowy mocz gdy zarzywają witaminy i zdrow sie odżywiają.Moze i zastosuje,podpytam lekarza.
Będe stosowac Radical szampon, koleżanka nasza z forum- Czeko tez odstawiła Loxon i opanowala wypadanie włosów radicalem,moze i mnie pomoże,spróbuje ///

można stracha dostac.
Karmen_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-06, 10:45   #849
martucello
Przyczajenie

GG do martucello Send a message via Skype™ to martucello

Od stycznia zauważyłam u siebie wzmożone wypadanie włosów i po przeczytaniu wielu wątków na ten temat, zdecydowałam się na osobistą walkę z tym męczącym problemem.

Oto moje próby kosmetyczne:

- Vischy "Dercos" - ampułki + szampon (0 rezultatu)
- Schwarzkopf "Seborin" - tonik (0)
- woda brzozowa, nafta (0)
-2 razy dziennie tebletki z wyciągiem ze skrzypu polnego i pokrzywy ( 0)
- 1 dziennie musujące tableki z cynkiem i wit.C (bez rewelacji)
- napój z drożdży (stosuję od tyg. i czekam na efekty)
- Garnier "Neril" - tonik + szampon (od tyg.)

I teraz mam do Was pytanie:

czy po zastosowaniu Nerilu odczuwałyście swędzenie skóry, nawet po 2 dniach po jego zastosowaniu? Czy to normalna reakcja skóry, czy może objaw jakiegoś uczulenia lub łojotoku? Jakie Wasze są odczucia, co do tego kosmetyku?
martucello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-06, 12:26   #850
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez martucello

I teraz mam do Was pytanie:

czy po zastosowaniu Nerilu odczuwałyście swędzenie skóry, nawet po 2 dniach po jego zastosowaniu? Czy to normalna reakcja skóry, czy może objaw jakiegoś uczulenia lub łojotoku? Jakie Wasze są odczucia, co do tego kosmetyku?
Ja używałam tylko szamponu Garnier Neril i, mimo iż na wypadanie włosów nie pomógł, to akurat skóra głowy mnie przestała po nim swędzieć. Z tego co pamiętam Myszi miała podobne odczucia. Nam pomógł właśnie na swędzeia, a nie wywołał je.
Stary 2006-04-06, 17:35   #851
mala_ania
Przyczajenie

A mi pomału odrastają włosy
Chociaż walka była długa, męcząca i niestety kosztowna...
Jak juz pisałam powodem łysienia była Helicobacter pylori.
Nie chcę nikogo straszyć, ale mój dermatolog powiedział mi, że tą paskudną bakterię ma co najmniej połowa społeczeństwa. I polecam przebadanie pod tym kątem. Wystarczy zbadać krew (jeśli lekarz nie przepisze Wam skierowania, to koszt badania wynosi ok 60 zł, może to dużo a może nie... zależy jak na to spojrzeć).
Używam cały czas szamponu Pregaine i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona. Dzieki temu nie musze myć głowy codziennie, raz na 3 dni wystarczy .
Z witaminek nadal zażywam Merz Special i ekstrakt z grapefruita.
No i coś dla zasobnych: byłam na kilku zabiegach mezoterapii. Niestety koszt jednego to ok. 200 zł , więc nie każda z nas może sobie na to pozwolić... Ale jak mi powiedział dermatolog, to już jest tylko dodatek. Po prostu preparaty witaminowe podaje się bezpośrednio do cebulek włosa.

Życzę powodzenia
Stary 2006-04-06, 18:04   #852
_mina_
Raczkowanie

Dziewczyny nie krzyczcie, ale jesli chodzi o ta "niechec" lekarzy do przepisywania np badan krwii to np taka zwyczajna morfologia kosztuje 5zl i dokladnie tyle lekarz dostaje na Was co miesiac.Czyli macie wizyte ktora jest w takim razie darmowa i potem jeszce konsultacja wynikow.A jesli sobie zazyczycie takie badanie ktore kosztuje 10zl to lekarz przyjmuje Was wlasciwie za darmo (oczywiscie chodzi mi o to ze tych 5zl to smieszna sumka ktora na nic nie starcza). Dlatego kombinuja jak moga z tymi badaniami i wierzcie mi ze wcale nie jest im z tym przyjemnie i latwo.Winny jest wylacznie panstwo a wszyscy, i pacjenci, i lekarze sa poszkodowni.

Kramik:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...31#post3489631
Torby:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=148476
_mina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-06, 18:43   #853
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez _mina_
Dziewczyny nie krzyczcie, ale jesli chodzi o ta "niechec" lekarzy do przepisywania np badan krwii to np taka zwyczajna morfologia kosztuje 5zl i dokladnie tyle lekarz dostaje na Was co miesiac.Czyli macie wizyte ktora jest w takim razie darmowa i potem jeszce konsultacja wynikow.A jesli sobie zazyczycie takie badanie ktore kosztuje 10zl to lekarz przyjmuje Was wlasciwie za darmo (oczywiscie chodzi mi o to ze tych 5zl to smieszna sumka ktora na nic nie starcza). Dlatego kombinuja jak moga z tymi badaniami i wierzcie mi ze wcale nie jest im z tym przyjemnie i latwo.Winny jest wylacznie panstwo a wszyscy, i pacjenci, i lekarze sa poszkodowni.
Będę krzyczeć.
Studiuję zdrowie publiczne i ciągle uczą mnie, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Państwo więcej zapłaci za chorobę tego człowieka niż za zrobienie badania przed i podjęcie odpowiednich środków zapobiegawczych.

Musiałam się wypowiedzieć własnie ze względu na kierunek studiów.
Stary 2006-04-06, 18:52   #854
201804200952
Konto usunięte

Ja też muszę ...
Raz, że zgadzam się z As!ą.

Dwa, że nie jest to do końca tak jak przedstawiłaś (ale to nie ten temat).

Trzy, że:
Cytat:
Napisane przez _mina_
Winny jest wylacznie panstwo a wszyscy, i pacjenci, i lekarze sa poszkodowni.
Strasznie nie lubię pojęcia "państwo", a co to jest "państwo"? Dla mnie pacjenci i lekarze też sobie władze wybierają, mogą o tym decydować. A takie podejście sugeruje, że jest to jakiś twór, od którego wszyscy zależymy i nie mamy na niego wpływu. Sami tworzymy sobie rzeczywistość i na nią przyzwalamy (ale to tym bardziej nie na temat).

Przepraszam za zbaczanie z tematu, ale nie mogłam milczeć .
Stary 2006-04-06, 19:08   #855
_mina_
Raczkowanie

To zawsze jest "nie do konca tak" niestety i zawsze "cos" sie znajdzie. Akurat co to jest panstwo wiem bardzo dobrze, bo studiuje politologie. Powinno sie zapobiegac a nie leczyc to oczywiste- mnie tyko chodzi o to ze skoro potracaja podatki na ZUS obowiazkowo to nie powinny przeznaczac milionow na wymiane aut w ministerstwie, rozrost biurokracji tylko wlasnie na profilaktyke i na to zeby mozna bylo dojsc czemu nam wlasciwie te wlosy wypadaja.
I tak wracamy do tematu wlosow Mam nadzieje ze wszystkie bedziemy miec czupryny jak Violetta W

Kramik:
Torby:
Stary 2006-04-06, 19:20   #856
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _mina_
Akurat co to jest panstwo wiem bardzo dobrze, bo studiuje politologie.
Nie chciałam Cię urazić.
Nie studiuję politologii i też wiem, więc myślę, że nie ma to znaczenia

I myślę, że problem tkwi nie tylko w pieniądzach i możliwościach lekarzy, ale też w ich mentalności i dobrych chęciach. Bo znam takich, którzy nie mają z tym problemu.

Ale dyskutować tak możemy długo, więc EOT w sprawie "służby zdrowia" .
Stary 2006-04-06, 19:54   #857
_mina_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszi
Nie chciałam Cię urazić.
Nie studiuję politologii i też wiem, więc myślę, że nie ma to znaczenia

Ale dyskutować tak możemy długo, więc EOT w sprawie "służby zdrowia" .
Ee nie czuje sie urazona bo przeciez nikt mnie nie obrazaMentalnosc to tez oczywiscie problem bo jak wiadomo to tylko ludzie. Zgadzam sie koniec tematu. Zreszta nie chcialam tu fermentu siac niepotrzebnie, bo dzieki temu watkowi trafilam na Dermene ktora mi pomogla za co Wam dziekuje

Czytalam tu ze Wax moze zapobiec ponownemu wypadaniu-mam nadzieje ze to prawda bo jak tak dalej pojdzie to wylysieje do konca studiow przez te sesje okropne. Pocieszam sie tylko tym ze juz je koncze i ze Wax zadziala.

pozdrawiem Was serdecznie

Kramik:
Torby:
Stary 2006-04-06, 21:09   #858
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _mina_
pozdrawiem Was serdecznie
Ja równiez pozdrawiam!
I powodzenia życzę
Stary 2006-04-07, 14:59   #859
balitagscarlet
Raczkowanie

Kurcze ja chyba też przyłącze się do tych poszkodowanych z wypadającymi włoskami Teraz wychodzą mi strasznie, poprostu garściami, a o widoku owłosionej wanny po umyciu głowy nawet nie wspomnę Dopiero od niecałego tygodnia używam NERIL tonik i jeszcze jakies tabletki, do tej pory nie spotkałam się żeby któraś z was wymieniała ich nazwe na forum a myśle, że warto - wyciąg ze skrzypu polnego z witaminami firmy VITAMEX. I jak zwykle w takim przypadku najważniejsze to żeby popatrzeć na skład, a więc: ekstrakt ze skrzypu polnego, pokrzywy, wit A, B1,B2, B6, E i z tych rzeczy które mi jeszcze coś mówią to:żelazo, wyciąg z alg morskich, drożdże, magnez, krzemionka. Jak narazie tylko cynku brakuje ale to można ew dodatkowo sobie czasem łyknąc . Czy któraś z was używała tego już wcześniej? Mi poleciła je znajoma aptekarka i podobno są naprawde dobre, nawet kobiety po chemioterapii je sobie bardzo chwalą...
balitagscarlet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-07, 19:42   #860
Karmen_22
Raczkowanie

Czesc Balitagscarlet !!!

czy to jestes TY na tym zdjęciu ??? masz czarne fajne włoski )) wiesz to tak jest ze jak ktoś spojrzy na nasze wlosy to problemu nie widzi.
O takich tabletkach nie slyszałam.Łykam revalid od tygodnia bo Zincas Forte sie nie sprawdził.A wlosy myje w Radical,zobacz czy pomoże ///

----blog mojego synka www.kubulek2005.blog.onet.pl--------------
Stary 2006-04-07, 19:44   #861
Karmen_22
Raczkowanie

jeszcze raz ja, jak bedziesz czuć poprawe po tabletkach swoich daj znać ))
Stary 2006-04-07, 19:53   #862
LadyD
Raczkowanie

Tez borykam sie z problemem wypadających wlosów podczas mycia w szczegolnosci bo w dniu jakoś są to minimalne ilosci zaledwie kilka na szczotce.Za to dobija mnie ich ilosc podczas mycia i rozczesywania Stosowałam już WAX i jakos nie pomogł mi szczegolnie wiadomo wlosy są lsniące ale denerwowały mnie małe krostki na skorze głowy.Slyszałam ze to przez odrastające włoski sie tak dzieje ale sama nie wiem...Teraz biore witaminy i kupiłam ostatnio Szampon Dove 2w1 natychmiastowa pielęgnacja do czestego stosowania i podczas mycia i rozczesywania wypada mi mniej włosów! zastanawiam sie czy to moze pomoc na dłuzsza mete i przynieść jakies wieksze efekty... nie pozostaje chyba nic jak tylko sprobowac!
LadyD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-08, 08:31   #863
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez Karmen_22
Czesc Balitagscarlet !!!

czy to jestes TY na tym zdjęciu ??? masz czarne fajne włoski )) wiesz to tak jest ze jak ktoś spojrzy na nasze wlosy to problemu nie widzi.
O takich tabletkach nie slyszałam.Łykam revalid od tygodnia bo Zincas Forte sie nie sprawdził.A wlosy myje w Radical,zobacz czy pomoże ///

----blog mojego synka www.kubulek2005.blog.onet .pl--------------
Weszłam na blog Twojego synka. Skoro Twój synek nie ma jeszcze roczku to Twoje wypadanie włosów może być tym wypadaniem włosów po ciąży... To na pewno też uciążliwe i przerażające, ale z tego co piszą takie wypadanie w wielu przypadkach jest właściwie normalne z powodu zmian hormonalnych jakie zachodząw organizmie. Także niedługo się pewnie skończy.
Jesli źle postawiona diagnoza to na mnie nakrzycz. Ale miałam nadzieję, ze jakoś Cię uspokoję. Beliczek kiedys pisała, że na wypadanie włosów po ciąży pomogła jej Dermena.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-09, 09:16   #864
Karmen_22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez As!a
Weszłam na blog Twojego synka. Skoro Twój synek nie ma jeszcze roczku to Twoje wypadanie włosów może być tym wypadaniem włosów po ciąży... To na pewno też uciążliwe i przerażające, ale z tego co piszą takie wypadanie w wielu przypadkach jest właściwie normalne z powodu zmian hormonalnych jakie zachodząw organizmie. Także niedługo się pewnie skończy.
Jesli źle postawiona diagnoza to na mnie nakrzycz. Ale miałam nadzieję, ze jakoś Cię uspokoję. Beliczek kiedys pisała, że na wypadanie włosów po ciąży pomogła jej Dermena.
Fajnie ze zajrzałas na blog Synka wiesz ja juz przeszlam osłabienie wlosów po porodzie,poprawily sie bardzo,dopoki nie zasięgnęla po ten Loxon.Wiesz lykam witaminy,uzywam Radical,lykam dodatkowo cynk,pije ziola byc moze ma byc tak jak powiedziała mi dermatolog,to co ma mi wypasc przez ten Loxon wypadnie i nie zatrzymam tego.Sięgnęłam dzis nawet po Wax,mam nadzieje ze on pomoze moim nowym wloskom poodrastac.Jestem tylko ciekaw czy zwiększy mi sie wypadanie wlosów ? akurat jak dziś umylam wypadło ze 3.
Stary 2006-04-09, 14:56   #865
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez Karmen_22
Fajnie ze zajrzałas na blog Synka wiesz ja juz przeszlam osłabienie wlosów po porodzie,poprawily sie bardzo,dopoki nie zasięgnęla po ten Loxon.Wiesz lykam witaminy,uzywam Radical,lykam dodatkowo cynk,pije ziola byc moze ma byc tak jak powiedziała mi dermatolog,to co ma mi wypasc przez ten Loxon wypadnie i nie zatrzymam tego.Sięgnęłam dzis nawet po Wax,mam nadzieje ze on pomoze moim nowym wloskom poodrastac.Jestem tylko ciekaw czy zwiększy mi sie wypadanie wlosów ? akurat jak dziś umylam wypadło ze 3.
Cała przyjemnośc po mojej stronie
Dobrze, że odstawiłaś ten Loxon. Coś czuję, że będzie już tylko lepiej z twoimi włoskami.
Stary 2006-04-09, 16:14   #866
Karmen_22
Raczkowanie

Dziewczyny mam do Was prośbe!!!
moze któras robila sobie badania,miała skierowania od dermatologa albo pediatry i napisze mi oco powinnam poprosic.Moze powinnam poszukac przyczyny w zdrowiu,tarczyca,hormony tylko jak to sie dokładnie mówi...
nie smiejcie sie,ja po prostu nigdy nie mialam z tym problemu . A moze wlasnie w moim zdrowie są luki,dbam o siebie jak moge a moze jednak jest cos co nie pozwala trzymac sie moim wlosom na glowie a Loxon temu tylko dopomógł i teraz to wyszło.Piszcie,bede wdzieczna ))

---------------kubulek2005.blog.onet.pl-----------------
Stary 2006-04-09, 16:56   #867
czarna_orchidea21
Rozeznanie

Włosy wypadają wiosną bo po zimie i jesienią. Też mam ten problem a raczej miałam,bo teraz mam 50% mniej włosów i wypada ich obecnie już mało :/ Byłam wczoraj w aptece. Powiedziałam ze mam osłabione włosy i wypadają. Chciałam kupić Wax nie tyle na wypadanie co na poprawe kondycji włosa ale Pani w aptece poleciła mi Szampon na bazie wyciągu z chininy i witaminą B firmy KLORANE Laboratoires. Ponoć ma on znikome ślady chemii i dlatego jest bardzo skuteczny. Kobiety ponoć sobie go chwalą. Kosztował 22,36 zł Jest do włosów osłabionych i wypadających. Wzmacnia i zapobiega wypadaniu. Tej firmy jest wiele różnych szamponów, na łupiez tłusty,suchy, do farbowanych, do przetłuszczających,suchyc h i łamliwych itd.
Dopiero zaczne go stosować. Jest też balsam i odżywka (tzw. KURACJA KLORANE PRZECIW WYPADANIU WŁOSÓW),ale ja na razie przetestuje szampon. Ciekawe czy faktycznei jest taki dobry
czarna_orchidea21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-09, 17:31   #868
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez Karmen_22
Dziewczyny mam do Was prośbe!!!
moze któras robila sobie badania,miała skierowania od dermatologa albo pediatry i napisze mi oco powinnam poprosic.Moze powinnam poszukac przyczyny w zdrowiu,tarczyca,hormony tylko jak to sie dokładnie mówi...
nie smiejcie sie,ja po prostu nigdy nie mialam z tym problemu . A moze wlasnie w moim zdrowie są luki,dbam o siebie jak moge a moze jednak jest cos co nie pozwala trzymac sie moim wlosom na glowie a Loxon temu tylko dopomógł i teraz to wyszło.Piszcie,bede wdzieczna ))

---------------kubulek2005.blog.onet.pl-----------------
Informacje zaczerpniete z kasiążki pt."Co zrobić, żeby nie wypadały włosy", autor Spencer David Kobren.
"Zanim lekarz psotawi diagnozę, powinien zlecić przeprowadzenie badań; są to:
  • stężenie hormonów (DHEA, testosteron, androstenedion, prolaktyna, folikulotropina, lutropina),
  • stężenie żelaza w osoczu,
  • stężenie ferrytynt w osoczu,
  • całkowita zdolność wiążania zelaza (TIBC),
  • stężenie hormonów tarczycy (T3, T4, TSH),
  • odczyn VDRL,
  • morfologia krwi,
  • biopsja skóry głowy,
  • badanie włosów,
  • mikroskopowa ocena struktury włosa (żeby wykluczyć niedorozwój łodygi włosa)."
Nie sądzę, zeby jakiś lekarz dał skierowania na wszystkie te badania, szczerzę mówiąc nie wiem czy wszystkie badania da się wykonać w Polsce. Ale skoro prosiłaś o informacje to podaję jak najbardziej fachowe
Stary 2006-04-09, 19:53   #869
sylssa
Raczkowanie

GG do sylssa

Cytat:
Napisane przez czarna_orchidea21
Włosy wypadają wiosną bo po zimie i jesienią. Też mam ten problem a raczej miałam,bo teraz mam 50% mniej włosów i wypada ich obecnie już mało :/ Byłam wczoraj w aptece. Powiedziałam ze mam osłabione włosy i wypadają. Chciałam kupić Wax nie tyle na wypadanie co na poprawe kondycji włosa ale Pani w aptece poleciła mi Szampon na bazie wyciągu z chininy i witaminą B firmy KLORANE Laboratoires. Ponoć ma on znikome ślady chemii i dlatego jest bardzo skuteczny. Kobiety ponoć sobie go chwalą. Kosztował 22,36 zł Jest do włosów osłabionych i wypadających. Wzmacnia i zapobiega wypadaniu. Tej firmy jest wiele różnych szamponów, na łupiez tłusty,suchy, do farbowanych, do przetłuszczających,suchyc h i łamliwych itd.
Dopiero zaczne go stosować. Jest też balsam i odżywka (tzw. KURACJA KLORANE PRZECIW WYPADANIU WŁOSÓW),ale ja na razie przetestuje szampon. Ciekawe czy faktycznei jest taki dobry
Dziewczynko, pisz, pisz jak tylko zobaszysz jakieś efekty !!! Bardzo ciekawi mnie ten szamponik

...on Cię wybrał dawno temu... wymyślił Cię sobie...

...i spotkasz go - powie Ci, że to Ty...

sylssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-11, 12:43   #870
kasik71
Raczkowanie

Jesli chodzi o wypadanie włosów po urodzeniu dziecka, to o paranojo, nie wypadają one zaraz po samym porodzie. Przeważnie w ciąży są one grubsze i mocniejsze. Zaczynają dopiero wypadać kilka miesięcy później (i niestety nie znam dziewczyny, która by przez to nie musiała przejść) Ma pewnie na to wpływ moze i karmienie dziecka, gdyż przecież matka oddaje mu wraz z pokarmem wszystkie najcenniejsze składniki odzywcze. Tak że młode mamy noski do góry, to na pewno przejdzie.
kasik71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości