|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
najpierw zauważyłam, że włoski jakieś grubsze jakby się zrobiło...i jakby ich więcej, ale teraz znów jest jak kiedyś....rzadki i wypadają....i nie wiem czy używac tego dalej czy zostawić w cholerke....
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kwestia Loxonu przewijała się już kilka razy przez ten wątek. Mi na przykład pani w aptece właśnie go odradziła, więc reguły rynku tu nie zadziałały, tylko życzliwość aptekarki ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=109 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90147 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=95674 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
ja piernicze..to teraz to juz serio dygam co dalej....Ale mnie pani dermatolog od siedmiu boleści załatwiła....;/ az jutro się przejdę do niej i zażądam wyjaśnienia czemu mi to przypisała....i niech teraz ratuje moja czuprynke babiszon ten..;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"Wskazania: Leczenie łysienia androgenowego u mężczyzn i kobiet." to chyba tak powinno być stosowane ![]() Nie chcę być brutalna, ale myślę że w przypadku niektórych lekarzy jest to po prostu jeden z nielicznych środków tego typu jakie znają, dlatego przypisują to "komu popadnie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
ech...i właśnie dlatego nigdy nie lubiłam chodzic do lekarza....
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Trzeba chodzić, ale niestety takie przypadki się zdarzają. Głowa do góry! Będzie dobrze ![]() Ja mimo tego, że siostra jest lekarzem, mam podobne podejście i szczerze tego nie znoszę. Ale czasami trzeba. Fajni i dobrzy lekarze też są - tylko trzeba ich cierpliwie szukać. Czasami bardzo cierpliwie... Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Raczkowanie
|
Ciesze sie ze dalej nie targnęłam z tym Loxonem a czemu on tak oslabił moje cebulki po tygodniu to nie wiem.Włosy wypadały tak ze przerzadzily sie tam gdzie psiukałam. Mam nadzieje ze to ustąpi.Moczu nie stosowałam ale to jest tak ze kobieta albo mezczyzna mają zdrowy mocz gdy zarzywają witaminy i zdrow sie odżywiają.Moze i zastosuje,podpytam lekarza.
Będe stosowac Radical szampon, koleżanka nasza z forum- Czeko tez odstawiła Loxon i opanowala wypadanie włosów radicalem,moze i mnie pomoże,spróbuje /// można stracha dostac. |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Przyczajenie
|
Od stycznia zauważyłam u siebie wzmożone wypadanie włosów i po przeczytaniu wielu wątków na ten temat, zdecydowałam się na osobistą walkę z tym męczącym problemem.
Oto moje próby kosmetyczne: - Vischy "Dercos" - ampułki + szampon (0 rezultatu) - Schwarzkopf "Seborin" - tonik (0) - woda brzozowa, nafta (0) -2 razy dziennie tebletki z wyciągiem ze skrzypu polnego i pokrzywy ( 0) - 1 dziennie musujące tableki z cynkiem i wit.C (bez rewelacji) - napój z drożdży (stosuję od tyg. i czekam na efekty) - Garnier "Neril" - tonik + szampon (od tyg.) I teraz mam do Was pytanie: czy po zastosowaniu Nerilu odczuwałyście swędzenie skóry, nawet po 2 dniach po jego zastosowaniu? Czy to normalna reakcja skóry, czy może objaw jakiegoś uczulenia lub łojotoku? Jakie Wasze są odczucia, co do tego kosmetyku? |
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#851 |
Przyczajenie
|
A mi pomału odrastają włosy
![]() Chociaż walka była długa, męcząca i niestety kosztowna... Jak juz pisałam powodem łysienia była Helicobacter pylori. Nie chcę nikogo straszyć, ale mój dermatolog powiedział mi, że tą paskudną bakterię ma co najmniej połowa społeczeństwa. I polecam przebadanie pod tym kątem. Wystarczy zbadać krew (jeśli lekarz nie przepisze Wam skierowania, to koszt badania wynosi ok 60 zł, może to dużo a może nie... zależy jak na to spojrzeć). Używam cały czas szamponu Pregaine i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona. Dzieki temu nie musze myć głowy codziennie, raz na 3 dni wystarczy ![]() Z witaminek nadal zażywam Merz Special i ekstrakt z grapefruita. No i coś dla zasobnych: byłam na kilku zabiegach mezoterapii. Niestety koszt jednego to ok. 200 zł ![]() Życzę powodzenia ![]()
![]() |
#852 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie krzyczcie, ale jesli chodzi o ta "niechec" lekarzy do przepisywania np badan krwii to np taka zwyczajna morfologia kosztuje 5zl i dokladnie tyle lekarz dostaje na Was co miesiac.Czyli macie wizyte ktora jest w takim razie darmowa i potem jeszce konsultacja wynikow.A jesli sobie zazyczycie takie badanie ktore kosztuje 10zl to lekarz przyjmuje Was wlasciwie za darmo (oczywiscie chodzi mi o to ze tych 5zl to smieszna sumka ktora na nic nie starcza). Dlatego kombinuja jak moga z tymi badaniami i wierzcie mi ze wcale nie jest im z tym przyjemnie i latwo.Winny jest wylacznie panstwo a wszyscy, i pacjenci, i lekarze sa poszkodowni.
Im wyższy poziom rozwiju, tym rzadziej się śmiejemy, a częściej uśmiechamy. "Trud istnienia" K.Dąbrowski Kramik: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...31#post3489631 Torby: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=148476 |
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Studiuję zdrowie publiczne i ciągle uczą mnie, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Państwo więcej zapłaci za chorobę tego człowieka niż za zrobienie badania przed i podjęcie odpowiednich środków zapobiegawczych. Musiałam się wypowiedzieć własnie ze względu na kierunek studiów.
![]() |
#854 | |
Konto usunięte
|
Ja też muszę
![]() Raz, że zgadzam się z As!ą. Dwa, że nie jest to do końca tak jak przedstawiłaś (ale to nie ten temat). Trzy, że: Cytat:
Przepraszam za zbaczanie z tematu, ale nie mogłam milczeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Raczkowanie
|
To zawsze jest "nie do konca tak" niestety
![]() I tak wracamy do tematu wlosow ![]() ![]()
Im wyższy poziom rozwiju, tym rzadziej się śmiejemy, a częściej uśmiechamy. "Trud istnienia" K.Dąbrowski Kramik: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...31#post3489631 Torby: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=148476 |
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie studiuję politologii i też wiem, więc myślę, że nie ma to znaczenia ![]() I myślę, że problem tkwi nie tylko w pieniądzach i możliwościach lekarzy, ale też w ich mentalności i dobrych chęciach. Bo znam takich, którzy nie mają z tym problemu. Ale dyskutować tak możemy długo, więc EOT w sprawie "służby zdrowia" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czytalam tu ze Wax moze zapobiec ponownemu wypadaniu-mam nadzieje ze to prawda bo jak tak dalej pojdzie to wylysieje do konca studiow przez te sesje okropne. Pocieszam sie tylko tym ze juz je koncze i ze Wax zadziala. pozdrawiem Was serdecznie
|
![]() ![]() |
![]() |
#858 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I powodzenia życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Raczkowanie
|
Kurcze ja chyba też przyłącze się do tych poszkodowanych z wypadającymi włoskami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
Raczkowanie
|
Czesc Balitagscarlet !!!
czy to jestes TY na tym zdjęciu ??? masz czarne fajne włoski ![]() O takich tabletkach nie slyszałam.Łykam revalid od tygodnia bo Zincas Forte sie nie sprawdził.A wlosy myje w Radical,zobacz czy pomoże /// ----blog mojego synka www.kubulek2005.blog.onet.pl-------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Raczkowanie
|
jeszcze raz ja, jak bedziesz czuć poprawe po tabletkach swoich daj znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Raczkowanie
|
Tez borykam sie z problemem wypadających wlosów podczas mycia w szczegolnosci bo w dniu jakoś są to minimalne ilosci zaledwie kilka na szczotce.Za to dobija mnie ich ilosc podczas mycia i rozczesywania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli źle postawiona diagnoza to na mnie nakrzycz. Ale miałam nadzieję, ze jakoś Cię uspokoję. Beliczek kiedys pisała, że na wypadanie włosów po ciąży pomogła jej Dermena.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że odstawiłaś ten Loxon. Coś czuję, że będzie już tylko lepiej z twoimi włoskami.
![]() |
#866 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do Was prośbe!!!
moze któras robila sobie badania,miała skierowania od dermatologa albo pediatry i napisze mi oco powinnam poprosic.Moze powinnam poszukac przyczyny w zdrowiu,tarczyca,hormony tylko jak to sie dokładnie mówi... nie smiejcie sie,ja po prostu nigdy nie mialam z tym problemu . A moze wlasnie w moim zdrowie są luki,dbam o siebie jak moge a moze jednak jest cos co nie pozwala trzymac sie moim wlosom na glowie a Loxon temu tylko dopomógł i teraz to wyszło.Piszcie,bede wdzieczna ![]() ---------------kubulek2005.blog.onet.pl----------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Rozeznanie
|
Włosy wypadają wiosną bo po zimie i jesienią. Też mam ten problem a raczej miałam,bo teraz mam 50% mniej włosów i wypada ich obecnie już mało :/ Byłam wczoraj w aptece. Powiedziałam ze mam osłabione włosy i wypadają. Chciałam kupić Wax nie tyle na wypadanie co na poprawe kondycji włosa ale Pani w aptece poleciła mi Szampon na bazie wyciągu z chininy i witaminą B firmy KLORANE Laboratoires. Ponoć ma on znikome ślady chemii i dlatego jest bardzo skuteczny. Kobiety ponoć sobie go chwalą. Kosztował 22,36 zł Jest do włosów osłabionych i wypadających. Wzmacnia i zapobiega wypadaniu. Tej firmy jest wiele różnych szamponów, na łupiez tłusty,suchy, do farbowanych, do przetłuszczających,suchyc h i łamliwych itd.
Dopiero zaczne go stosować. Jest też balsam i odżywka (tzw. KURACJA KLORANE PRZECIW WYPADANIU WŁOSÓW),ale ja na razie przetestuje szampon. Ciekawe czy faktycznei jest taki dobry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Zanim lekarz psotawi diagnozę, powinien zlecić przeprowadzenie badań; są to:
![]()
![]() |
#869 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#870 |
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o wypadanie włosów po urodzeniu dziecka, to o paranojo, nie wypadają one zaraz po samym porodzie. Przeważnie w ciąży są one grubsze i mocniejsze. Zaczynają dopiero wypadać kilka miesięcy później (i niestety nie znam dziewczyny, która by przez to nie musiała przejść) Ma pewnie na to wpływ moze i karmienie dziecka, gdyż przecież matka oddaje mu wraz z pokarmem wszystkie najcenniejsze składniki odzywcze. Tak że młode mamy noski do góry, to na pewno przejdzie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.