|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!
włosy wypadają mi około pół roku-bardzo intensywnie , przy myciu :200-350, nie licząc tego co wypadnie w ciągu dnia. Czy przy łysieniu androgenowym tak właśnie wypadają włosy czy jest to proces powolny, rozłożony w czasie? Wyniki badań -norma- książkowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Przyczajenie
|
Proszę Was! Jeśli znacie odpowiedz ( a zapewne znacie) to napiszcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Raczkowanie
|
tu mozesz poczytac o lysieniu androgennym
http://www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005020405 http://www.mediweb.pl/diseases/wyswietl.php?id=1276 |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj znalazłam na allegro mnóstwo produktów GAL, kupię jak tylko będę miała za co
![]() chluzia, na wszystko musi być wytłumaczenie, włosy nie wypadają od tak sobie..chociaż czasami sama powątpiewam w to, że dowiem się skąd to wszystko wzięło się u mnie. póki co nie mam jeszcze wyników wszystkich badań, więc biorę wszystkie wspomagacze - tabletki na włosy, myję specjalnymi szamponami, używam WAXa, wcieram ampułki, jem zdrowo, ćwiczę...co się da...ale efekty są takie sobie, więc czekam na wyniki hormonów i one powinny rozjaśnić sprawę. poproś lekarza o inne badania. czy ostatnio miałaś badaną androge..(cośtam) - nie pamiętam dokładnej nazwy, a zaraz obok badań testosteronu to właśnie ten hormon mówi o łysieniu androgennym... próbuj wszystkimi środkami dziewczyno!! trzymam kciuki!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Raczkowanie
|
raus,dla mnie tak,ale oczywiscie musimy pamietac,ze zaden specyfik jeszcze nie pomogl kazdemu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, znalazłam dziś na stronie o Vitapilu niesamowitą jak dla mnie informację. Oto ona:
"Bardzo ważne w zachowaniu bujnych i pięknych włosów jest zapewnienie prawidłowego krążenia obwodowego. Niestety wypadanie włosów jest bardzo częste u osób z takimi problemami. Wtedy nawet prawidłowa, zbilansowana dieta zda się na nic, gdyż potrzebne do wzrostu włosa aminokwasy i witaminy nie docierają do miejsca najważniejszego, czyli cebulki włosa. Dlatego ważne są ćwiczenia, które pobudzają krążenie. Warto też zapewnić organizmowi odpowiednie dawki substancji, które wspomagają mikrokrążenie. Do takich substancji należy min. witamina PP (niacyna). Rozszerza drobne naczynia w obrębie skóry głowy i ułatwia odżywienie cebulki włosa. " I wiecie co, to może być własnie mój problem, bo ja generalnie mam problemy z krążeniem (ciągle marzną mi ręce i stopy pomimo dość wysokich temperatur. Co prawda łykam od 3 miesięcy Vitapil a tam witamina PP jest dostarczana w 194% dziennego zapotrzebowania, ale może nie docierają te substancje do skóry głowy, skoro nadal włosy mi wypadają. Jakie mogą być ćwiczenia pobudzają krążenie? Postanowiłam kupić sobie dodatkowo tą witaminę PP. Może to pomoże ![]()
![]() |
#1931 |
Raczkowanie
|
mysza_87, wiesz, mi zawsze mówiono, że masaż to dobra sprawa; i w salonie fryzjerskim - gdzie fryzjerka myjąc głowę i nakładając maskę na włosy dodatkowo je masowała przez pięć minut; i na opakowaniu Dercos Aminexil - że płyn należy wcierać w głowę i masować, aby się wchłonął.
na upartego, to nawet na opakowaniu WAXa jest napisane, że masaż jest niezbędny, więc coś w tym musi być. a jak wygląda taki masaż? powinnaś poszukać na jakiś stronach internetowych, bo mi jest ciężko opisać słowami to jak powinno się poruszać opuszkami palców. dzięki własnym poszukiwaniom odkryłam stronę, na której jeszcze wcześniej nie byłam: http://samozdrowie.interia.pl/uroda/...ews?inf=483330 piszą tu o wszystkich możliwych przyczynach wypadania włosów, specyfikach do używania i skutkach, no i przy okazji o masażu głowy ![]() mam nadzieję, że pomogłam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 |
Zakorzenienie
|
Raus, dzięki
![]()
![]() |
#1933 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A może ktoś jeszcze używa czegoś innego delikatnego do farbowania? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Raczkowanie
|
ja czytałam o tym składniku, ale żeby się nie potwarzać to wpisz w wyszukiwarce na forum SLS, to jest składnik wielu kremów, płynów, szamponów, etc. podobno nie nadaje się do skóry wrażliwej ze skłonnością do przetłuszczania, ale to pamiętam a propo skóry twarzy, więc poczytaj dokładniej na forum
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 |
Raczkowanie
|
dzięki poszukam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Zadomowienie
|
Kobietki,
Własnie doszukałam się informacji na temat kwasu moczowego, którego nadmiar w organizmie powoduje m.in. nadmierne wypadanie włosów, również suchą skórę, czyli objawy, które mogą być mylone np. z niedoczynnością tarczycy. Oprócz tego należy zwrócić uwagę czy czasem dodatkowo nie wystepują jakieś dolegliwości stawowe (bóle w kolanach itd.). Nie no, co i rusz coś nowego, ale popędzę w przyszłym tygodniu i zrobię też ten kwas moczowy. Badanie robi się z krwi (żeby ktoś nie pomyślał, że z moczu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Raczkowanie
|
no a moze jakies rady co do lojotoku ??? lecze , lecze i tylko pomaga na chwilke. Niech przemowi ktos kto walczyl z tym.
DaisyDee_Remaiz jak tam u Was ???? DaisyDee mam mozliwosc zamowienia tych ampulek Folcare, napisze nastepnym razem na pw dokladnie, pozdrawiam
![]() |
#1939 |
Przyczajenie
|
czy to prawda, że z nadmiernego łojotoku może zrobic się łysienie łojotokowe lub androgenowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Wtajemniczenie
|
Diewczyny ja jeszcze sie dowiedzialam niedawno ze mam niedoczynnosc tarczcy. I to tez powod ( a moze wlasnie to jest glowny powod a cala reszta to tylko skutki)
Dostalam leki i powinno byc lepiej. Ma ktos tu takie samo rozpoznanie ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Raczkowanie
|
Hmmm, nie radziłabym Ci samej kombinować za wiele z witaminą PP, bo z tego, co wiem, jej nadmiar jest toksyczny i może powodować różne niemiłe skutki... W ogóle to nie jestem pewna czy sprzedają ją bez recepty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Zadomowienie
|
A jakie miałaś wyniki TSH i FT3 i FT4? Jeśli lekarz jest absolutnie pewny, że masz niedoczynnosc to wypadanie włosów może być tylko i wyłącznie tym spowodowane, więc leki znormalizują pracę hormonów i włosy przestaną wypadać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,a ja mialam przerozne badania robione,wzsystko jest w normie jedynie zelazo za niskie ,wiec je lykam,zmienialam juz 4 razy Dermatologow,kazdy od poczatku robil te badania a wlosy nadal mi wychodza garsciami,kiedy mialam bardzo geste w dodatku krecone,teraz to co mam na glowie blaga o litosc,nawet moj maz,krory mnie nieustannie podtrzymuje na duchu,teraz zauwazyl,ze to jednak nie zarty,bo wczesniej to mowil,"wiesz,chyba jest juz troche lepiej",a teraz to sam biedaczysko nie wie co powiedziec. A ja wpadam w totalna depreche,nawt ni spotykam sie juz tak czesto ze znajomymi,po prostu sie wstydze. Trudno jest spotkac specjaliste od wlosow,bo raczej dermatolodzy robia to wszystko rutynowo,normalnie to niechcialabym juz widziec zadnego dermatologa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
BAN stały
|
Od jakiegos czasu uzywam Waxu, zuzylam juz okolo 1/2 opakowania. I zauwazylam,ze po jego zstosowaniu wlosy leca mi bardziej niz po zwyklym szamponie i odzywce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
Ehhh, no to już sama nie wiem co jest ze mną nie tak
![]() Poza tym kończy mi się Vitapil i się zastanawiam czy nie zmienić tabletek na jakieś inne, bo te chyba na mnie nie działąją ![]()
![]() |
#1947 |
Raczkowanie
|
Chce wam opowiedzieć o mojej NASZCZĘSCIE pomyślnej walce z wypadywaniem włosów.. Generalnie to jak obdarowano mnie naprawdę niezłą cerę (nigdy w życiu nie miałam pryszcza) to z włosami się nie postarali. Zawsze miałam problemy przeważnie z tym, że włosy się szybko przetłuszczają i są cienkie.. lecz przyzwyczaiłam się do tych minusów ale od tego lata przeżywałam czyste katusze .. Zaczęło się oczywiście od farbowania (już nie pierwszego) kiedy to uzyskałam niechcący czarny kolor i załamana swoim wyglądem w ramach szału kupiłam kolejną farbę która koloru i tak nie zmieniła.. na głowie miałam mopa a nie włosy .. załamałam się totalnie .. po jakimś czasie włosy zaczęły wychodzić garściami .. a mi odbiło na tyle, że każdego włosa oglądałam z minutę i myślałam -- cholecia zdrowy włos a wyszedł... poszłam do dermatologa który nawet nie zajrzał w moje włosy a przejął się bardziej tym, że one się przetłuszczają a nie tym że straciłam ich połowę. rozpoczęłam samotną walkę z włosami która trwa już od miesiąca :
* witamina B6, witamina PP i cynk * Garnier Neril (szampon) * wyciśnięty sok z rzepy własnej roboty * no i ze względu na smród jaki zostawia po sobie rzepa bo Neril przy niej to perfumy.. oraz ze względu na to że Neril robi z włosów siano stosuje odżywkę Timotejka - wiśniową do włosów farbowanych która zabija zapach i nawilża trochę moje kłaczki.. Dziś wychodzi mi może z 30 włosów podczas mycia i góra z 10 włosów w ciągu dnia .. co jest ooogromną zmianą przy tym jak wychodziło mi ich niekiedy około 250/300.Co ważne nie wydałam na tą kurację dużych pieniążków a włosy trzymają się głowy i to baaardzo mocno. Fakt-- będę musiała za jakiś czas rozpocząć kuracje odnawiającą i nawilżającą ale to pikuś przy mojej miesięcznej walce z utratą włosów. Życzę wam dziewczyny powodzenia!! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanko, czy cynk i witamina B6 są na recepte?
![]() |
#1949 |
Zadomowienie
|
W aptekach dostępne są preparaty zawierające cynk i witaminę B6, i one są bez recepty. Revalid np. jest takim preparatem, który zawiera i cynk (2mg) i witaminę B6 (10mg). Ja zażywam Zincas Forte (0,15g), ale on jest tylko na receptę i należy uważać przy stosowaniu innych preparatów zawierających cynk, żeby nie przedawkować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Raczkowanie
|
Oile pamiętam to ten cynk i witaminy były na recepte.. lecz nie napisze na 100% dlatego, że dostałam od dermatologa preparat na pieprze i on był napewno zapisany na recepte a nie licząc tego cały zestaw tych witamin .. a czy można je kupic indywidulanie tego ja nie jestem w stanie potwierdzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.