Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-09, 09:16   #1921
neska951
Zakorzenienie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez balitagscarlet Pokaż wiadomość
Anuska77
To może dziwne ale właśnie nie zauważyłam. Jak pierwszy raz poszłam do endo to popatrzyła na moje włosy i powiedziała,że są w świetnej kondycji, błyszczące, nawilżone, żadnych rozdwojonych końcówek. Zmieniła zdanie dopiero jak przejechała po nich ręką i okazało się, że została w niej wielka kula kłaczków. Wypadały mi strasznie przy myciu, czesaniu, w ciągu dnia wystarczyło, że chwyciłam za włosy i wyciągałam mała kitkę Wszędzie było ich pełno na dywanie, wannie i w ogóle, raz przy czesaniu doliczyłam do 160 i dałam za wygraną bo już nie chciałam się dalej pogrążać Na szczęście teraz wypada ich o wiele mniej, przy czesaniu i myciu nawet tylko kilka Wiesz, wydaje mi się, że u mnie to hormony całkiem sfiksowały, włosy wypadały mi przez rok, podejrzewam,że mogła mieć też na to wpły słynna Diane35, którą wtedy odstawiłam.fT4 i fT3 jak najbardziej w normie i to kolejna niespodzianka, ale podobno też się zdarza...Chyba jestem jakimś przypadkiem 1 na milion
to jesteśmy dwie ja też mam fT4 i fT3 w normie
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-09, 13:55   #1922
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
to jesteśmy dwie ja też mam fT4 i fT3 w normie
No chyba raczej trzy
Anuska77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-09, 17:28   #1923
chluzia
Przyczajenie

hej dziewczyny!
włosy wypadają mi około pół roku-bardzo intensywnie , przy myciu :200-350, nie licząc tego co wypadnie w ciągu dnia. Czy przy łysieniu androgenowym tak właśnie wypadają włosy czy jest to proces powolny, rozłożony w czasie? Wyniki badań -norma- książkowe.
chluzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-09, 17:46   #1924
chluzia
Przyczajenie

Proszę Was! Jeśli znacie odpowiedz ( a zapewne znacie) to napiszcie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ti4.jpg (1,7 KB, 279 załadowań)
Stary 2006-11-09, 18:07   #1925
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chluzia Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
włosy wypadają mi około pół roku-bardzo intensywnie , przy myciu :200-350, nie licząc tego co wypadnie w ciągu dnia. Czy przy łysieniu androgenowym tak właśnie wypadają włosy czy jest to proces powolny, rozłożony w czasie? Wyniki badań -norma- książkowe.
A robiłaś potrzebne badania łącznie z wszystkimi hormonami? I czemu podejrzewasz u siebie łysienie androgenowe?
Stary 2006-11-09, 20:30   #1926
ulunia11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chluzia Pokaż wiadomość
Proszę Was! Jeśli znacie odpowiedz ( a zapewne znacie) to napiszcie.
tu mozesz poczytac o lysieniu androgennym
http://www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005020405

http://www.mediweb.pl/diseases/wyswietl.php?id=1276
ulunia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 00:21   #1927
raus
Raczkowanie

GG do raus

ja dzisiaj znalazłam na allegro mnóstwo produktów GAL, kupię jak tylko będę miała za co widziałam też lotion polecany przez ulunia11!! naprawdę taki rewelacyjny??

chluzia, na wszystko musi być wytłumaczenie, włosy nie wypadają od tak sobie..chociaż czasami sama powątpiewam w to, że dowiem się skąd to wszystko wzięło się u mnie. póki co nie mam jeszcze wyników wszystkich badań, więc biorę wszystkie wspomagacze - tabletki na włosy, myję specjalnymi szamponami, używam WAXa, wcieram ampułki, jem zdrowo, ćwiczę...co się da...ale efekty są takie sobie, więc czekam na wyniki hormonów i one powinny rozjaśnić sprawę. poproś lekarza o inne badania. czy ostatnio miałaś badaną androge..(cośtam) - nie pamiętam dokładnej nazwy, a zaraz obok badań testosteronu to właśnie ten hormon mówi o łysieniu androgennym...
próbuj wszystkimi środkami dziewczyno!! trzymam kciuki!!
raus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 07:41   #1928
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
No chyba raczej trzy
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 08:28   #1929
ulunia11
Raczkowanie

raus,dla mnie tak,ale oczywiscie musimy pamietac,ze zaden specyfik jeszcze nie pomogl kazdemu...
ulunia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 08:32   #1930
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Dziewczyny, znalazłam dziś na stronie o Vitapilu niesamowitą jak dla mnie informację. Oto ona:
"Bardzo ważne w zachowaniu bujnych i pięknych włosów jest zapewnienie prawidłowego krążenia obwodowego. Niestety wypadanie włosów jest bardzo częste u osób z takimi problemami. Wtedy nawet prawidłowa, zbilansowana dieta zda się na nic, gdyż potrzebne do wzrostu włosa aminokwasy i witaminy nie docierają do miejsca najważniejszego, czyli cebulki włosa. Dlatego ważne są ćwiczenia, które pobudzają krążenie. Warto też zapewnić organizmowi odpowiednie dawki substancji, które wspomagają mikrokrążenie. Do takich substancji należy min. witamina PP (niacyna). Rozszerza drobne naczynia w obrębie skóry głowy i ułatwia odżywienie cebulki włosa. "

I wiecie co, to może być własnie mój problem, bo ja generalnie mam problemy z krążeniem (ciągle marzną mi ręce i stopy pomimo dość wysokich temperatur. Co prawda łykam od 3 miesięcy Vitapil a tam witamina PP jest dostarczana w 194% dziennego zapotrzebowania, ale może nie docierają te substancje do skóry głowy, skoro nadal włosy mi wypadają.

Jakie mogą być ćwiczenia pobudzają krążenie? Postanowiłam kupić sobie dodatkowo tą witaminę PP. Może to pomoże
Stary 2006-11-10, 08:39   #1931
raus
Raczkowanie

GG do raus

mysza_87, wiesz, mi zawsze mówiono, że masaż to dobra sprawa; i w salonie fryzjerskim - gdzie fryzjerka myjąc głowę i nakładając maskę na włosy dodatkowo je masowała przez pięć minut; i na opakowaniu Dercos Aminexil - że płyn należy wcierać w głowę i masować, aby się wchłonął.
na upartego, to nawet na opakowaniu WAXa jest napisane, że masaż jest niezbędny, więc coś w tym musi być.
a jak wygląda taki masaż? powinnaś poszukać na jakiś stronach internetowych, bo mi jest ciężko opisać słowami to jak powinno się poruszać opuszkami palców. dzięki własnym poszukiwaniom odkryłam stronę, na której jeszcze wcześniej nie byłam: http://samozdrowie.interia.pl/uroda/...ews?inf=483330
piszą tu o wszystkich możliwych przyczynach wypadania włosów, specyfikach do używania i skutkach, no i przy okazji o masażu głowy który jak dla mnie można jednak wykonywać też "na sucho", czyli nie tylko na umytych lub potraktowanych jakimś specyfikiem włosach.

mam nadzieję, że pomogłam
Stary 2006-11-10, 10:50   #1932
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Raus, dzięki
Stary 2006-11-10, 13:20   #1933
Snufki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez raus Pokaż wiadomość
najlepiej to wcale nie farbować włosów, ale wiadomo, że czasami to niemożliwe. najlepszym wyborem byłaby po prostu szamponetka koloryzująca, ale np. moich włosów wcale nie łapie. ja korzystałam kiedyś z serii Casting L'oreal, to była farba bez amoniaku, koloryzująca ton w ton, ale przynajmniej z efektem. na zdjęciu opakowania miała Letita Casta (jakkolwiek się jej imienia i nazwiska nie pisze ). zauważyłam, że seria była dostępna tylk ow perfumeriach, ale możesz sprawdzić też w normalnym Rossmanie.
raus Bardzo dziekuje za odpowiedz Już kiedyś raz miałam tą farbę, a właściwie szmpon koloryzujący i byłam bardzo z niego zadowolona, szcególnie z dołączonej do niego odżywki Wiem ,że najlepiej nie farbować, jezli włosy wypadają, bo to tylko może pogorszyć ich stan, ale niestety czasami trzeba jak napisałaś.

A może ktoś jeszcze używa czegoś innego delikatnego do farbowania?
Snufki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 13:23   #1934
pati23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eevvaa Pokaż wiadomość
dziewczyny dołączę się do Was... Mi tez straszliwie wypadają włosy, zwłaszcza po myciu albo jak są przetłuszczone... Od miesiąca stosuję Vitapil i Magnez B5 ale nie zauważyłam żadnych rezultatów Do tego mam lotion Seboradin ale ten do zniszczonych włosów- przez pomyłkę dostałam zamawiając z apteki internetowej a miał być Seboradin Niger...
Używam szamponu Dove granatowego i ma on w składzie SLS. Czy to może miec wpływ na wypadanie włosów, czy powinnam zmienić szampon?
Co to jest SLS ?
pati23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 13:38   #1935
raus
Raczkowanie

GG do raus

ja czytałam o tym składniku, ale żeby się nie potwarzać to wpisz w wyszukiwarce na forum SLS, to jest składnik wielu kremów, płynów, szamponów, etc. podobno nie nadaje się do skóry wrażliwej ze skłonnością do przetłuszczania, ale to pamiętam a propo skóry twarzy, więc poczytaj dokładniej na forum

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-10, 14:01   #1936
pati23
Raczkowanie

dzięki poszukam
pati23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 16:12   #1937
Anuska77
Zadomowienie

Kobietki,
Własnie doszukałam się informacji na temat kwasu moczowego, którego nadmiar w organizmie powoduje m.in. nadmierne wypadanie włosów, również suchą skórę, czyli objawy, które mogą być mylone np. z niedoczynnością tarczycy. Oprócz tego należy zwrócić uwagę czy czasem dodatkowo nie wystepują jakieś dolegliwości stawowe (bóle w kolanach itd.). Nie no, co i rusz coś nowego, ale popędzę w przyszłym tygodniu i zrobię też ten kwas moczowy. Badanie robi się z krwi (żeby ktoś nie pomyślał, że z moczu)
Stary 2006-11-10, 17:28   #1938
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

no a moze jakies rady co do lojotoku ??? lecze , lecze i tylko pomaga na chwilke. Niech przemowi ktos kto walczyl z tym.

DaisyDee_Remaiz jak tam u Was ????

DaisyDee mam mozliwosc zamowienia tych ampulek Folcare, napisze nastepnym razem na pw dokladnie, pozdrawiam
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 18:27   #1939
chluzia
Przyczajenie

czy to prawda, że z nadmiernego łojotoku może zrobic się łysienie łojotokowe lub androgenowe?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-10, 18:56   #1940
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Diewczyny ja jeszcze sie dowiedzialam niedawno ze mam niedoczynnosc tarczcy. I to tez powod ( a moze wlasnie to jest glowny powod a cala reszta to tylko skutki)
Dostalam leki i powinno byc lepiej.

Ma ktos tu takie samo rozpoznanie ??
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 19:05   #1941
fabienne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza_87 Pokaż wiadomość
Postanowiłam kupić sobie dodatkowo tą witaminę PP. Może to pomoże
Hmmm, nie radziłabym Ci samej kombinować za wiele z witaminą PP, bo z tego, co wiem, jej nadmiar jest toksyczny i może powodować różne niemiłe skutki... W ogóle to nie jestem pewna czy sprzedają ją bez recepty ja miałam na receptę w każdym razie.
fabienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-10, 19:30   #1942
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Diewczyny ja jeszcze sie dowiedzialam niedawno ze mam niedoczynnosc tarczcy. I to tez powod ( a moze wlasnie to jest glowny powod a cala reszta to tylko skutki)
Dostalam leki i powinno byc lepiej.

Ma ktos tu takie samo rozpoznanie ??
A jakie miałaś wyniki TSH i FT3 i FT4? Jeśli lekarz jest absolutnie pewny, że masz niedoczynnosc to wypadanie włosów może być tylko i wyłącznie tym spowodowane, więc leki znormalizują pracę hormonów i włosy przestaną wypadać.
Stary 2006-11-10, 19:39   #1943
schmetterling
Raczkowanie

Dziewczyny,a ja mialam przerozne badania robione,wzsystko jest w normie jedynie zelazo za niskie ,wiec je lykam,zmienialam juz 4 razy Dermatologow,kazdy od poczatku robil te badania a wlosy nadal mi wychodza garsciami,kiedy mialam bardzo geste w dodatku krecone,teraz to co mam na glowie blaga o litosc,nawet moj maz,krory mnie nieustannie podtrzymuje na duchu,teraz zauwazyl,ze to jednak nie zarty,bo wczesniej to mowil,"wiesz,chyba jest juz troche lepiej",a teraz to sam biedaczysko nie wie co powiedziec. A ja wpadam w totalna depreche,nawt ni spotykam sie juz tak czesto ze znajomymi,po prostu sie wstydze. Trudno jest spotkac specjaliste od wlosow,bo raczej dermatolodzy robia to wszystko rutynowo,normalnie to niechcialabym juz widziec zadnego dermatologa.
schmetterling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 13:06   #1944
Dziewczyna z perłą
BAN stały

Od jakiegos czasu uzywam Waxu, zuzylam juz okolo 1/2 opakowania. I zauwazylam,ze po jego zstosowaniu wlosy leca mi bardziej niz po zwyklym szamponie i odzywce Czy ktoras z Was ma tak samo? Moze wiecie czemu sie tak dzieje? Uzywalam juz kiedys waxy i nie mialam takich problemow.Powinnam go odstawic?
Dziewczyna z perłą jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-11, 13:42   #1945
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, znalazłam dziś na stronie o Vitapilu niesamowitą jak dla mnie informację. Oto ona:
"Bardzo ważne w zachowaniu bujnych i pięknych włosów jest zapewnienie prawidłowego krążenia obwodowego. Niestety wypadanie włosów jest bardzo częste u osób z takimi problemami. Wtedy nawet prawidłowa, zbilansowana dieta zda się na nic, gdyż potrzebne do wzrostu włosa aminokwasy i witaminy nie docierają do miejsca najważniejszego, czyli cebulki włosa. Dlatego ważne są ćwiczenia, które pobudzają krążenie. Warto też zapewnić organizmowi odpowiednie dawki substancji, które wspomagają mikrokrążenie. Do takich substancji należy min. witamina PP (niacyna). Rozszerza drobne naczynia w obrębie skóry głowy i ułatwia odżywienie cebulki włosa. "

I wiecie co, to może być własnie mój problem, bo ja generalnie mam problemy z krążeniem (ciągle marzną mi ręce i stopy pomimo dość wysokich temperatur. Co prawda łykam od 3 miesięcy Vitapil a tam witamina PP jest dostarczana w 194% dziennego zapotrzebowania, ale może nie docierają te substancje do skóry głowy, skoro nadal włosy mi wypadają.

Jakie mogą być ćwiczenia pobudzają krążenie? Postanowiłam kupić sobie dodatkowo tą witaminę PP. Może to pomoże
Wiesz, ja mam podobnie jeśli chodzi o krążenie. Zawsze niskie ciśnienie i wiecznie zimne ręce i stopy (nawet latem), ale nigdy wcześniej nie miałam problemów z włoskami, wręcz przeciwnie (gęste, lśniące i oczywiście bardzo mocne), więc nie wiążę mojego wypadania z zaburzeniem krążenia w organizmie.
Stary 2006-11-11, 19:48   #1946
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Ehhh, no to już sama nie wiem co jest ze mną nie tak

Poza tym kończy mi się Vitapil i się zastanawiam czy nie zmienić tabletek na jakieś inne, bo te chyba na mnie nie działąją
Stary 2006-11-12, 11:27   #1947
Namiastka_lodz
Raczkowanie

Lokalizacja: Z Laptopu.. siedząc na balkonie w moim srebnym mieście Łodzi...
GG do Namiastka_lodz

Chce wam opowiedzieć o mojej NASZCZĘSCIE pomyślnej walce z wypadywaniem włosów.. Generalnie to jak obdarowano mnie naprawdę niezłą cerę (nigdy w życiu nie miałam pryszcza) to z włosami się nie postarali. Zawsze miałam problemy przeważnie z tym, że włosy się szybko przetłuszczają i są cienkie.. lecz przyzwyczaiłam się do tych minusów ale od tego lata przeżywałam czyste katusze .. Zaczęło się oczywiście od farbowania (już nie pierwszego) kiedy to uzyskałam niechcący czarny kolor i załamana swoim wyglądem w ramach szału kupiłam kolejną farbę która koloru i tak nie zmieniła.. na głowie miałam mopa a nie włosy .. załamałam się totalnie .. po jakimś czasie włosy zaczęły wychodzić garściami .. a mi odbiło na tyle, że każdego włosa oglądałam z minutę i myślałam -- cholecia zdrowy włos a wyszedł... poszłam do dermatologa który nawet nie zajrzał w moje włosy a przejął się bardziej tym, że one się przetłuszczają a nie tym że straciłam ich połowę. rozpoczęłam samotną walkę z włosami która trwa już od miesiąca :
* witamina B6, witamina PP i cynk
* Garnier Neril (szampon)
* wyciśnięty sok z rzepy własnej roboty
* no i ze względu na smród jaki zostawia po sobie rzepa bo Neril przy niej to perfumy.. oraz ze względu na to że Neril robi z włosów siano stosuje odżywkę Timotejka - wiśniową do włosów farbowanych która zabija zapach i nawilża trochę moje kłaczki..
Dziś wychodzi mi może z 30 włosów podczas mycia i góra z 10 włosów w ciągu dnia .. co jest ooogromną zmianą przy tym jak wychodziło mi ich niekiedy około 250/300.Co ważne nie wydałam na tą kurację dużych pieniążków a włosy trzymają się głowy i to baaardzo mocno.
Fakt-- będę musiała za jakiś czas rozpocząć kuracje odnawiającą i nawilżającą ale to pikuś przy mojej miesięcznej walce z utratą włosów.
Życzę wam dziewczyny powodzenia!!
Namiastka_lodz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-12, 12:28   #1948
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

Mam pytanko, czy cynk i witamina B6 są na recepte?
Stary 2006-11-12, 13:19   #1949
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanko, czy cynk i witamina B6 są na recepte?
W aptekach dostępne są preparaty zawierające cynk i witaminę B6, i one są bez recepty. Revalid np. jest takim preparatem, który zawiera i cynk (2mg) i witaminę B6 (10mg). Ja zażywam Zincas Forte (0,15g), ale on jest tylko na receptę i należy uważać przy stosowaniu innych preparatów zawierających cynk, żeby nie przedawkować.
Stary 2006-11-12, 13:27   #1950
Namiastka_lodz
Raczkowanie

Lokalizacja: Z Laptopu.. siedząc na balkonie w moim srebnym mieście Łodzi...
GG do Namiastka_lodz

Oile pamiętam to ten cynk i witaminy były na recepte.. lecz nie napisze na 100% dlatego, że dostałam od dermatologa preparat na pieprze i on był napewno zapisany na recepte a nie licząc tego cały zestaw tych witamin .. a czy można je kupic indywidulanie tego ja nie jestem w stanie potwierdzić.
Namiastka_lodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości