|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
kosmitka
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Nie wiem, jakoś tak sobie wymyśliłam, że wtedy dostaną więcej środków odżywczych...
![]() |
#1592 |
Raczkowanie
|
ja też myłam prawie codziennie, bo jak były choć troche przetłuszczone to strasznie wypadały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
"...Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego..." Marek Aureliusz
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() Będę wdzięczna za opinię.
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Raczkowanie
|
Ja na całe szczęście (odpukać) nigdy się nie naliczyłam takiej ilości włosów przez jeden dzień (300). Max to było miesiąc temu - jakieś 120. Teraz jest trochę lepiej ale ja nadal mam wrażenie że włosy są bardzo przerzedzone i te 50 przy myciu głowy to zdecydowanie za dużo... Będę cierpliwie czekać aż do zimy... Może to tylko takie przesilenie i później wszystko wróci do normy.
![]() ![]() Ehh, nie rozumiem tylko dlaczego wypadają też te nowe... wprawdzie niewiele ale jednak ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dołączę się do Was... Mi tez straszliwie wypadają włosy, zwłaszcza po myciu albo jak są przetłuszczone... Od miesiąca stosuję Vitapil i Magnez B5 ale nie zauważyłam żadnych rezultatów
![]() Używam szamponu Dove granatowego i ma on w składzie SLS. Czy to może miec wpływ na wypadanie włosów, czy powinnam zmienić szampon? |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Zakorzenienie
|
ech kobietki ja używam nerilu juz jakis czas, właśnie jestem przy końcówce drugiego opakowania i powiem szczerze, ze widzę poprawę. kiedyś naprawdę włosy wychodziły mi garściami, a teraz 100 dziennie to na pewno nie tracę ( no chyba, że żyje w stresie, ale to juz inna sprawa).
trzymam kciuki za was i pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#1598 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam jeszcze o jednym - dam sobie rękę uciąć, ze jak wrócisz od fryzjera, doznaasz szoku, bo włosy przestaną Ci wypadać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Zakorzenienie
|
kurcze dlaczego nie mam subskrycji tego wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 | |
kosmitka
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze szok przyjdzie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Zadomowienie
|
Wtarłam wczoraj wieczorem we młosy moje mazidełko od pani doktor ( vitb6, hydorcorfisoni1,0 spiur.vini70 ad100,0mif.lotio- nie wiem czy dobrz eodczytłąam skąłd bo wiadomo jak aptekarze piszą:P) mam nadzieje ,ze któras z buteleczek mi pomoze. Choć lekarka mówiła,ze by po pierwszje czy 2 były jakieś efekty..nio ale ja wierze
![]() ![]()
#1603 |
Raczkowanie
|
"N@sty" wydaje mi sie,ze Waxa to nie dotyczy.Natomiast jesli chodzi o farbowanie wlosow henna to kiedys slyszalam wiele niepochlebnych opinii na ten temat.Tzn fryzjerzy mowili,ze henna obkleja wlos co moze powodowac wypadanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Rozeznanie
|
A mi znowu zaczely wypadac...To chyba na jesien, z reguly tak mam, wiec dokoncze opakowanie skrzypovity i planuje zakup tego Waxa ktory tak zachwalacie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Raczkowanie
|
Normalnie jestem wściekła !!! Właśnie umyłam włosy, zafundowałam sobie waxowy kompres i po spłukaniu... Właściwie nie tak duzo włosów zebrałam z sitka bo jakieś 60 ale za to 3/4 z tego to te włosy które sa krótsze (więc podejżewam że te nowe) no chyba że sa takie połamane... Nie rozumiem tego powinny przecież wypadać te stare
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1606 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a czy któraś z was stosowała może ampułki Vichy Dercos z Aminexilem? Ten aminexil ma chronić otoczkę kolagenową wokół korzenia włosa i przeciwdziałać wypadaniu. Ja tych ampułek jeszcze nie stosowałam, bo trochę drogie są, niestety (144 zł za 12 ampułek). Na razie poprzestaję na Humavicie ze skrzypem i pokrzywą. Ale może warto byłoby się zainteresować tymi ampułkami z Aminexilem? Czy któraś z was ma już jakieś doświadczenia z tym preparatem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1610 |
lipiec na maksa!!! :)
|
dziewczyny a ja mam pytanie. co pomaga przy wypadaniu wlosow spowodowanym braniem tabletek anty? już odstawilam je, ale wlosy wypadaja strasznie.. zapycha mi sie wanna, woda nie przeplywa
![]() ![]() witaminy raczej na hormonalne sprawy nie pomoga, wiec co? ![]()
![]() |
#1611 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja stosuję dokładnie od 12 dni, mam bardzo dobre opinie na temat ampułek vichy od znajomych i po rozmowie ze znajomą farmaceutką jednak się na nie zdecydowałam, tak naprawdę to efekt jest ponoc po 3 tyg stosowania, natomiast jeśli mogłoby cie pocieszyć to rzeczywiście od trzech dni nie wypadają mi w ilościach 300-400 włosów dziennie jak wcześniej a ok 150 - jak dla mnie - różnica przeogromna! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 |
Zadomowienie
|
Ja te ampułki stosuję 1,5 roku (tzn. kuracja jesienią, potem wiosną i znowu jesienią
![]() Teraz warto poszukać promocji, kupowalam w ub. tygodniu za 148 zł 18 ampułek w pudełku (więc o 50% więcej) |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co prawda nie liczyłam swoich straconych włosów, ale po łykaniu tabletek (najpierw Dromin, teraz Humavit), jakieś specjalnej poprawy nie zauważyłam. Pogorszenia też nie ma, ale liczyłam na poprawę jednak. Dzięki jeszcze raz! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z góry dziękuję za każdą wypowiedź na temat tego specyfiku! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Raczkowanie
|
Już po około 3 zastosowaniach zauwazyłam maleńkie włoski
![]() ![]() Jestem zadowolona dzisiaj przez cały dzień łącznie z nocą wypadło mi jakieś 6 włosków ![]() 3mam za was kciuki kobietki jakoś sobie damy radę !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Raczkowanie
|
ja zakupilam szampon czerwony Vichy ale stosuje dopiero tydzien wiec efektow nie widze ale tez przymiezam sie do zakupu ampulek tylko cene jest okrutna jest moze jakis tanszy zamiennik?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Raczkowanie
|
Ciampurek, dobre sa tez ampulki Radical, ziolowe ale dobre.
Co do anty dlatego nie zdecyduje sie na nie, jak uporam sie z problemem skory glowy to kupie zwykly szampon rumiankowy,odzywka i dziekuje; Zafundowalam moim wlosom za duzo kosmetykow i skora podrazniona, teraz stosuje Elocom steryd trzeci dzien; moze sie zagoi. DaisyDee wydaje mi sie ze napewno rosna Tobie nowe wloski tylko chowaja sie, pisalam Ci ze mi mama doglada glowe i skoro ja mam przy takim wrzeniu skory glowy to i TY masz. Ten Vichy czerwony to podobno dbry szampon. Dobra jest tez seria Radical, stosowalam, polecam, ziolowa ale dobra.Szczegolnie ampulki, zajrzyj na KWC; Pozdrawiam
![]() |
#1620 |
Raczkowanie
|
Karmen skad wiesz czy rosna Ci nowe wlosy na jakiej podastwie to stwierdzasz ja tez bym chciala sie dowiedzec czy mam nowe wlosy ale nie wiem jak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.