Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-04, 10:01   #1591
anciaahk
kosmitka

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Nie wiem, jakoś tak sobie wymyśliłam, że wtedy dostaną więcej środków odżywczych...

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 11:19   #1592
daisydee
Raczkowanie

ja też myłam prawie codziennie, bo jak były choć troche przetłuszczone to strasznie wypadały.
daisydee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 12:03   #1593
k_rubia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez "N@sty" Pokaż wiadomość
Witam ! Ostatnio wyczytalam, ze po hennie nawet tej bezbarwnej zawartej w odzywkach (np. WAX) nie wolno uzywac chemicznych farb bo kolor moze sie calkowicie nie przyjac lub totalnie zniszcza sie wlosy - zaczna sie lamac na calej dlugosci. Czy to prawda ??? Prosze o odpowiedz osoby które uzywaja WAXa i jednoczesnie chemiczne farby.
przyznam się szczerze, że nie bardzo wiem co to sa "farby chemiczne" ale uzywając waxa od wielu lat i tez od wielu lat farbując włosy nie zauważyłam żadnej zależności w odniesieniu do koloru po farbowaniu.....powiem więcej, włosy regularnie nawilżane przez waxa szybciej i ładniej "łapią" kolor z farby ( nie wiem czy ja to dobrze tłumaczę.... ). tak więc JA pisze , że to nieprawda.
Stary 2006-10-04, 12:14   #1594
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez daisydee Pokaż wiadomość
ja też myłam prawie codziennie, bo jak były choć troche przetłuszczone to strasznie wypadały.
Daisydee - wiem, że pisałaś o farbowaniu włosów a jednocześnie chyba skusiłaś się na czerwonego vichy (pytałas mnie kiedyś o niego). W związku z tym mam pytanie - czy stosując go nie zauważasz wypłukiwania koloru? Ja teraz chwilowo mam trochę wolnego, więc nie byłam u fryzjera na farbowaniu, jednak jestem od prawie roku przefarbowaną z blondu brunetką i kolor mi się strasznie wypłukuje. Nie wiem czy będę mogła używać czerwonego vichy po farbowaniu - a wizytę u fryzjera mam 17.10 .
Będę wdzięczna za opinię.

Stary 2006-10-04, 13:15   #1595
moonshine
Raczkowanie

Ja na całe szczęście (odpukać) nigdy się nie naliczyłam takiej ilości włosów przez jeden dzień (300). Max to było miesiąc temu - jakieś 120. Teraz jest trochę lepiej ale ja nadal mam wrażenie że włosy są bardzo przerzedzone i te 50 przy myciu głowy to zdecydowanie za dużo... Będę cierpliwie czekać aż do zimy... Może to tylko takie przesilenie i później wszystko wróci do normy. Oby, bo jak tak dalej pójdzie to kiepsko widzę swoją psychikę. Neril szampon jak narazie lezy w szafie bo zdecydowałam że rozpocznę uzywanie jako ostateczność (przeraża mnie inrormacja na kartoniku że w pierwszych etapach stosowania może nasiliś się wypadanie !!!) Boję się tego jak cholera więc puki co zostanę przy WAXie i Vitapilu.

Ehh, nie rozumiem tylko dlaczego wypadają też te nowe... wprawdzie niewiele ale jednak !
moonshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 13:29   #1596
eevvaa
Zakorzenienie

dziewczyny dołączę się do Was... Mi tez straszliwie wypadają włosy, zwłaszcza po myciu albo jak są przetłuszczone... Od miesiąca stosuję Vitapil i Magnez B5 ale nie zauważyłam żadnych rezultatów Do tego mam lotion Seboradin ale ten do zniszczonych włosów- przez pomyłkę dostałam zamawiając z apteki internetowej a miał być Seboradin Niger...
Używam szamponu Dove granatowego i ma on w składzie SLS. Czy to może miec wpływ na wypadanie włosów, czy powinnam zmienić szampon?
eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 13:36   #1597
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ech kobietki ja używam nerilu juz jakis czas, właśnie jestem przy końcówce drugiego opakowania i powiem szczerze, ze widzę poprawę. kiedyś naprawdę włosy wychodziły mi garściami, a teraz 100 dziennie to na pewno nie tracę ( no chyba, że żyje w stresie, ale to juz inna sprawa).
trzymam kciuki za was i pozdrawiam serdecznie
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-04, 14:31   #1598
daisydee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Daisydee - wiem, że pisałaś o farbowaniu włosów a jednocześnie chyba skusiłaś się na czerwonego vichy (pytałas mnie kiedyś o niego). W związku z tym mam pytanie - czy stosując go nie zauważasz wypłukiwania koloru? Ja teraz chwilowo mam trochę wolnego, więc nie byłam u fryzjera na farbowaniu, jednak jestem od prawie roku przefarbowaną z blondu brunetką i kolor mi się strasznie wypłukuje. Nie wiem czy będę mogła używać czerwonego vichy po farbowaniu - a wizytę u fryzjera mam 17.10 .
Będę wdzięczna za opinię.
Wiesz co, trudno mi powiedzieć, ale ogólnie to mnie się ostatnio kolor wypłukuje maksymalnie szybko, bo przez te wszytski tabletki wlosy stały się mocniejsze i jak farbowałam w poniedziałek, to w piątek byłam na poprawce. Sama nie wiem od czego tak mi się dzieje, ale nie wydaje mi się zeby to była sprawka vichy, bo on jest super pielęgnacyjny w porównaniu np z dermeną czy nerilem, które mają w składzie praktycznie same kwasy (szczególnie neril) i po prostu wyżerają włos i wysuszają okropnie.
Stary 2006-10-04, 14:32   #1599
daisydee
Raczkowanie

Zapomniałam jeszcze o jednym - dam sobie rękę uciąć, ze jak wrócisz od fryzjera, doznaasz szoku, bo włosy przestaną Ci wypadać
Stary 2006-10-04, 14:37   #1600
eevvaa
Zakorzenienie

kurcze dlaczego nie mam subskrycji tego wątku
eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 14:55   #1601
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Wiesz co, trudno mi powiedzieć, ale ogólnie to mnie się ostatnio kolor wypłukuje maksymalnie szybko, bo przez te wszytski tabletki wlosy stały się mocniejsze i jak farbowałam w poniedziałek, to w piątek byłam na poprawce. Sama nie wiem od czego tak mi się dzieje, ale nie wydaje mi się zeby to była sprawka vichy, bo on jest super pielęgnacyjny w porównaniu np z dermeną czy nerilem, które mają w składzie praktycznie same kwasy (szczególnie neril) i po prostu wyżerają włos i wysuszają okropnie.
Właśnie nie wiem skąd ja to wiem, że szampony przeciwdziałające wypadaniu wypłukują kolor.

Mam nadzieję, ze szok przyjdzie, ale w przyszłym tygodniu jeszcze raz będę miała zabieg pod narkozą, co pewnie znów obciąży włosy .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-04, 15:00   #1602
infante
Zadomowienie

Wtarłam wczoraj wieczorem we młosy moje mazidełko od pani doktor ( vitb6, hydorcorfisoni1,0 spiur.vini70 ad100,0mif.lotio- nie wiem czy dobrz eodczytłąam skąłd bo wiadomo jak aptekarze piszą:P) mam nadzieje ,ze któras z buteleczek mi pomoze. Choć lekarka mówiła,ze by po pierwszje czy 2 były jakieś efekty..nio ale ja wierze Mma to wceirac codziennie wieczorem..wtarłam wczoraj i dzis rano nie mogłam wbić grzebienia we włosy..takei były twarde:/ ehh ..
  • mniej narzekania
infante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 16:46   #1603
nitek
Raczkowanie

"N@sty" wydaje mi sie,ze Waxa to nie dotyczy.Natomiast jesli chodzi o farbowanie wlosow henna to kiedys slyszalam wiele niepochlebnych opinii na ten temat.Tzn fryzjerzy mowili,ze henna obkleja wlos co moze powodowac wypadanie ..No i wlasnie jesli sie farbuje w ten sposob to nie powinno sie uzywac farby hemicznej dopoki nie zmyje sie henna...Ja kiedys probowalam takiego "naturalnego" farbowania i szczerze odradzam...Oprocz tego,ze wlosy byly okropne to zamiast brazu wyszedl mi krwisty czerwony
nitek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 18:36   #1604
kasiaberlin
Rozeznanie

GG do kasiaberlin

A mi znowu zaczely wypadac...To chyba na jesien, z reguly tak mam, wiec dokoncze opakowanie skrzypovity i planuje zakup tego Waxa ktory tak zachwalacie...
kasiaberlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 19:42   #1605
moonshine
Raczkowanie

Normalnie jestem wściekła !!! Właśnie umyłam włosy, zafundowałam sobie waxowy kompres i po spłukaniu... Właściwie nie tak duzo włosów zebrałam z sitka bo jakieś 60 ale za to 3/4 z tego to te włosy które sa krótsze (więc podejżewam że te nowe) no chyba że sa takie połamane... Nie rozumiem tego powinny przecież wypadać te stare A już się cieszyłam że po WAXie odrasta mi mnóstwo włosów...
Stary 2006-10-04, 19:53   #1606
"N@sty"
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nitek Pokaż wiadomość
"N@sty" wydaje mi sie,ze Waxa to nie dotyczy.Natomiast jesli chodzi o farbowanie wlosow henna to kiedys slyszalam wiele niepochlebnych opinii na ten temat.Tzn fryzjerzy mowili,ze henna obkleja wlos co moze powodowac wypadanie ..No i wlasnie jesli sie farbuje w ten sposob to nie powinno sie uzywac farby hemicznej dopoki nie zmyje sie henna...Ja kiedys probowalam takiego "naturalnego" farbowania i szczerze odradzam...Oprocz tego,ze wlosy byly okropne to zamiast brazu wyszedl mi krwisty czerwony
Dziekuje za zainteresowanie ! Ja wiem o skutkach farbowania wlosów henna natomiast z tego co wyczytalam na stronie o hennie to nawet ta w odzywkach obkleja wlos tak samo jak ta do farbowania przez co potem moga byc niespodzianki po zwyklej chemicznej farbie i tego sie boje :/ . A co do tego olejku rycynowego to mozna go dodac do szamponu zeby zmyc farbe ze skóry zaraz po farbowaniu czy tez lepiej nie ??? Ja uzywam farb garnier nutrisse i tam jest odzywka po farbowaniu i przez to sie zastanawiam czy moge kombinowac z olejkiem czy tylko szamponik i ta odzywka ?
"N@sty" jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 21:09   #1607
"N@sty"
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez "N@sty" Pokaż wiadomość
Witam ! Ostatnio wyczytalam, ze po hennie nawet tej bezbarwnej zawartej w odzywkach (np. WAX) nie wolno uzywac chemicznych farb bo kolor moze sie calkowicie nie przyjac lub totalnie zniszcza sie wlosy - zaczna sie lamac na calej dlugosci. Czy to prawda ??? Prosze o odpowiedz osoby które uzywaja WAXa i jednoczesnie chemiczne farby. I jeszcze jedno : czy zaraz po farbowaniu mozna dodac olejku rycynowego do szamponu zeby zmyc farbe ze skóry czy lepiej nie kombinowac ??? Prosze o odpowiedz i pozdrawiam

Kto pyta nie bladzi nie ???
"N@sty" jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 08:28   #1608
Dahlia
Raczkowanie

Dziewczyny, a czy któraś z was stosowała może ampułki Vichy Dercos z Aminexilem? Ten aminexil ma chronić otoczkę kolagenową wokół korzenia włosa i przeciwdziałać wypadaniu. Ja tych ampułek jeszcze nie stosowałam, bo trochę drogie są, niestety (144 zł za 12 ampułek). Na razie poprzestaję na Humavicie ze skrzypem i pokrzywą. Ale może warto byłoby się zainteresować tymi ampułkami z Aminexilem? Czy któraś z was ma już jakieś doświadczenia z tym preparatem?
Dahlia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 08:36   #1609
daisydee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moonshine Pokaż wiadomość
Normalnie jestem wściekła !!! Właśnie umyłam włosy, zafundowałam sobie waxowy kompres i po spłukaniu... Właściwie nie tak duzo włosów zebrałam z sitka bo jakieś 60 ale za to 3/4 z tego to te włosy które sa krótsze (więc podejżewam że te nowe) no chyba że sa takie połamane... Nie rozumiem tego powinny przecież wypadać te stare A już się cieszyłam że po WAXie odrasta mi mnóstwo włosów...
a po jak długim stosowaniu waxa zauważyłaś nowe włoski?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-05, 08:41   #1610
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

dziewczyny a ja mam pytanie. co pomaga przy wypadaniu wlosow spowodowanym braniem tabletek anty? już odstawilam je, ale wlosy wypadaja strasznie.. zapycha mi sie wanna, woda nie przeplywa i mam juz wrazenie, ze mam lyse miejsca

witaminy raczej na hormonalne sprawy nie pomoga, wiec co?

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 09:33   #1611
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja mam pytanie. co pomaga przy wypadaniu wlosow spowodowanym braniem tabletek anty? już odstawilam je, ale wlosy wypadaja strasznie.. zapycha mi sie wanna, woda nie przeplywa i mam juz wrazenie, ze mam lyse miejsca

Może powinnaś dostać jakieś tagbletki "przejściowe", które pomogą organizmowi uporać się z wahaniami hormonów i dojściem do samodzielnej, naturalnej gospodarki hormonalnej.

Stary 2006-10-05, 09:39   #1612
louix
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dahlia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy któraś z was stosowała może ampułki Vichy Dercos z Aminexilem? Ten aminexil ma chronić otoczkę kolagenową wokół korzenia włosa i przeciwdziałać wypadaniu. Ja tych ampułek jeszcze nie stosowałam, bo trochę drogie są, niestety (144 zł za 12 ampułek). Na razie poprzestaję na Humavicie ze skrzypem i pokrzywą. Ale może warto byłoby się zainteresować tymi ampułkami z Aminexilem? Czy któraś z was ma już jakieś doświadczenia z tym preparatem?

Ja stosuję dokładnie od 12 dni, mam bardzo dobre opinie na temat ampułek vichy od znajomych i po rozmowie ze znajomą farmaceutką jednak się na nie zdecydowałam, tak naprawdę to efekt jest ponoc po 3 tyg stosowania, natomiast jeśli mogłoby cie pocieszyć to rzeczywiście od trzech dni nie wypadają mi w ilościach 300-400 włosów dziennie jak wcześniej a ok 150 - jak dla mnie - różnica przeogromna!
louix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 09:57   #1613
bieta
Zadomowienie

Ja te ampułki stosuję 1,5 roku (tzn. kuracja jesienią, potem wiosną i znowu jesienią ) W moim przypadku jest to jednak tylko uzupełnienie kuracji, ale jestem zadowolona i na pewno będę starać się zachować ten cykl. Choć fakt, cena zaporowa ;>
Teraz warto poszukać promocji, kupowalam w ub. tygodniu za 148 zł 18 ampułek w pudełku (więc o 50% więcej)
bieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 11:50   #1614
Dahlia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez louix Pokaż wiadomość
Ja stosuję dokładnie od 12 dni, mam bardzo dobre opinie na temat ampułek vichy od znajomych i po rozmowie ze znajomą farmaceutką jednak się na nie zdecydowałam, tak naprawdę to efekt jest ponoc po 3 tyg stosowania, natomiast jeśli mogłoby cie pocieszyć to rzeczywiście od trzech dni nie wypadają mi w ilościach 300-400 włosów dziennie jak wcześniej a ok 150 - jak dla mnie - różnica przeogromna!
Dzięki Ci bardzo za te wieści to na pewno wielka różnica, mam nadzieję, że sobie w końcu zakupię i też mi się zmniejszy wypadanie....
co prawda nie liczyłam swoich straconych włosów, ale po łykaniu tabletek (najpierw Dromin, teraz Humavit), jakieś specjalnej poprawy nie zauważyłam. Pogorszenia też nie ma, ale liczyłam na poprawę jednak.
Dzięki jeszcze raz!
Stary 2006-10-05, 11:54   #1615
Dahlia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bieta Pokaż wiadomość
Ja te ampułki stosuję 1,5 roku (tzn. kuracja jesienią, potem wiosną i znowu jesienią ) W moim przypadku jest to jednak tylko uzupełnienie kuracji, ale jestem zadowolona i na pewno będę starać się zachować ten cykl. Choć fakt, cena zaporowa ;>
Rozumiem, że skoro powtarzasz te kuracje, to znaczy, że zauważyłaś jakieś pozytywne efekty?
Z góry dziękuję za każdą wypowiedź na temat tego specyfiku! Bo jak już się szarpnąć na coś tak drogiego, to dobrze wiedzieć, jak to działa.
Stary 2006-10-05, 14:18   #1616
moonshine
Raczkowanie

Cytat:
a po jak długim stosowaniu waxa zauważyłaś nowe włoski?
Już po około 3 zastosowaniach zauwazyłam maleńkie włoski Jedne mocniejsze, ciemniejsze inne cienkie i kruche ale były... Pocieszam się że wypadają te słabsze małe a te naprawdę mocne pozostają na głowie

Jestem zadowolona dzisiaj przez cały dzień łącznie z nocą wypadło mi jakieś 6 włosków To dla mnie naprawdę powód do radości... Może ten koszmar wkońcu się skończy. W każdym razie Vitapilem będę się wspomagać aż do zimy. A potem zadecyduje co dalej.

3mam za was kciuki kobietki jakoś sobie damy radę !!!
Stary 2006-10-05, 14:31   #1617
daisydee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość

ja tez musialam odstawic przez wypadanie, a bralam przez 3,5 roku bez przerwy, na hormonalne wypadanie jest vichy czerwony, ampułki vichy i szampon nisim
Stary 2006-10-05, 16:35   #1618
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

ja zakupilam szampon czerwony Vichy ale stosuje dopiero tydzien wiec efektow nie widze ale tez przymiezam sie do zakupu ampulek tylko cene jest okrutna jest moze jakis tanszy zamiennik?
CIAMPUREK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 19:42   #1619
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Ciampurek, dobre sa tez ampulki Radical, ziolowe ale dobre.

Co do anty dlatego nie zdecyduje sie na nie, jak uporam sie z problemem skory glowy to kupie zwykly szampon rumiankowy,odzywka i dziekuje; Zafundowalam moim wlosom za duzo kosmetykow i skora podrazniona, teraz stosuje Elocom steryd trzeci dzien; moze sie zagoi.

DaisyDee wydaje mi sie ze napewno rosna Tobie nowe wloski tylko chowaja sie, pisalam Ci ze mi mama doglada glowe i skoro ja mam przy takim wrzeniu skory glowy to i TY masz. Ten Vichy czerwony to podobno dbry szampon. Dobra jest tez seria Radical, stosowalam, polecam, ziolowa ale dobra.Szczegolnie ampulki, zajrzyj na KWC;
Pozdrawiam
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 19:47   #1620
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

Karmen skad wiesz czy rosna Ci nowe wlosy na jakiej podastwie to stwierdzasz ja tez bym chciala sie dowiedzec czy mam nowe wlosy ale nie wiem jak
CIAMPUREK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości