![]() |
#3391 |
Konto usunięte
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Ja polecam najpierw sprawdzić w ogóle, czy sa potrzebne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
szeryfcio
|
U nas to samo
![]()
#3393 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja teściowa doradziła mi gencjanę, ale boję się, że jej tyłek wypali. Cytat:
![]() też czytałam, że dobry na odparzenia, ale pomyślałam, że sudocrem powinien dać radę. minęło 5 dni i nie dał. Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Oprócz tego jeszce wywala ciuchy z komody ale to poukładam na nowo i już. Można poradzić sobie taśmą ale nie wygląda to szałowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Zakorzenienie
|
dzięki za rady dot. zabezpieczeń do szuflad, moja młoda niestety bardzo się nimi interesuje, a ze pod telewizorem mamy szafkę z czterema dużymi szufladami, to ma co otwierać i w czym sobie przycinać paluszki
![]()
#3396 |
Zadomowienie
|
Dzięki za rady- u nas są potrzebne te zabezpieczenia- wiadomo lepiej uczyć dziecko że nie wolno ale ile razy można powtarzać? W łązience mam 2 szafki- w jednej może grzebać (mam się maluje do pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zakorzenienie
|
Moja córka sobie z 2-3 razy przycięła palce szufladami i teraz już nie rusza, albo robi to bardzo ostrożnie i sprawdza, czy palce się nie przycinają
![]() ![]() ![]()
#3398 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez gwiazdeczka89 Czas edycji: 2011-11-28 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Zakorzenienie
|
![]()
Moja mała nie wchodzi sama do łazienki jeszcze (pewnie jeszcze długo nie da rady) więc wszystkie chemiczne trucizny są bezpieczne. A reszta szafek nie zawiera niebezpiecznych narzędzi - z tych, do których dosięgnie. Ale uświadomiłaś mi, że tak czy siak będę musiała pomyśleć o zabezpieczeniu noży i innych niebezpiecznych narzędzi, do których na razie mała (14 m-cy) nie dostaje.
#3400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do zabezpieczania kuchni.. my mamy kuchnię oddzielną i szerokie przejście. kupiliśmy bramkę babydan konfigurowalną na 1,80 cm. mamy całkowicie odciętą kuchnię, bo i jedzenie psu wyżerała i w śmietniku grzebała, a ja dużo gotuję. słuchajcie, bardzo uważajcie w kuchni, najlepiej ją w ogóle zamknąć bramką, choćby z jednej strony, jak się da. ostatnio byliśmy w szpitalu i jest dużo poparzonych dzieci. acha, nie wiem, czy byście na to wpadły, ale wnuk znajomego niespełna roczny wlazł sam na drabinę ![]() moja sama weszła po schodach i to na pierwsze piętro. miała wtedy 9 mcy i nie sądziłam, że takie coś jest możliwe. nie wiem, może to mój brak wyobraźni ![]() ![]() co do łazienek.. nie wiem, czy nie kupić takiej miękkiej zakładki, bo moja ostatnio wsadziła rękę we framugę i mało sobie nie złamała palców. nie wiem, ale ostatnio mam świra, że ona sobie coś zrobi. non stop coś. ja nie mogę nawet chwili przez telefon porozmawiać! człowiek głowę odwróci i już coś. Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2011-11-28 o 19:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mojej się zdarzy spaść z kanapy bo potrafi sama się na nią wspiąć, no ale zejść już nie... Pilnuje jej ale tak jak mówisz chwila nie uwagi i już ![]() A ja trzymam chemie pod zlewem w kuchni, i kosz na śmieci też i zaczęła tam zaglądać ostatnio i wyżerać śmieci ![]() ![]() Własnie! Ciągle muszę patrzeć czy moj mąż(drugie dziecko ![]() ![]() Edytowane przez gwiazdeczka89 Czas edycji: 2011-11-28 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3402 |
Zakorzenienie
|
Jak mój syn zaczął pełzać cała chemia powędrowała tam gdzie nie sięgnie czyli na zlewozmywak w kuchni i w taki koszyk, który stoi na półeczce przy wannie. Nawet teraz tego nie dosięgnie, w kuchni może jakby taboret przytachał i na niego wlazł ale takich zapędów jeszcze nie widziałam no i nie zostawiam go samego, bo to typ co ma milion pomysłów na minutę
#3403 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wiadomo, nie z kazdym dzieckiem sie uda, ale pomyslałam, że co mi przyjdzie z zabezpieczania mieszkania, skoro u dziadków czy w gościach u kogoś nie będę latać i zakładać zabezpieczeń na szafki, drzwi czy stoły - a wiadomo, wystarczy chwila nieuwagi i nieszczęście gotowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Zakorzenienie
|
Z tym, ze uczyć można od pewnego wieku, moja córeczka ma obecnie 8 miesięcy, raczkuje wszędzie jak szalona i zagląda w każdy kat, ale moich przestróg i zakazów jeszcze nie rozumie
![]() Zresztą idąc tokiem rozumowania, ze po co zabezpieczenia, skoro w gościach ich nie będzie, to można równie dobrze nie wkładać zaślepek do kontaktów, stawiać szklanki z herbata na brzegu ławy itp, bo w końcu u znajomych mogą tak stawiać, zaślepek tez nie powkładają raczej, jeśli sami dzieci nie maja. Wiadomo, ze nie da sie zabezpieczyć całego świata, ale jednak w mieszkaniu dziecko spędza na tyle dużo czasu, ze warto choć trochę zminimalizować czyhające na nie zagrożenia.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-11-28 o 22:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Rozeznanie
|
No tak, wiek ma znaczenie. Temperament dziecka również
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3406 |
Zakorzenienie
|
Najgorszy jest wiek, gdy dziecko już jest bardzo mobilne i łatwo może zrobić sobie krzywdę, a jeszcze nie rozumie, gdy się mu tłumaczy, ze czegoś nie wolno.
![]()
#3407 |
Konto usunięte
|
Traicionera, ale to też od dziecka zależy, bo moja raczkując próbowała kilka razy otworzyć JEDNĄ szafkę i tyle. A tak - pełen olew, najlepsza zabawa była gdy mogła wsadzić na siebie piankowe puzzle, te duże takie - wyciągała cyfry i wkładała na szyję i tułów resztę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Zadomowienie
|
Ja na razie "zabezpieczyłam" szafkę w łazience podkolanówką bo dzisiaj strasznie ją tam ciekawiło...Jedną ma do grzebania ale w 2 są proszki do prania itp więc nie wolno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3410 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wiadomo, na początku trzeba asekurować, ale dzieci bardzo szybko łapią o co chodzi (ale fakt, moje dziecko nie było jakoś specjalnie zainteresowane łażeniem po kanapie, wolał wspinać sie na worek sako ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Zadomowienie
|
u nas to nie tyle ciekawość co nauka wstawania
![]() ![]() zainteresowania gniazdkami nie widzę wiec nie bede kupowała tych zabezpieczen, tak samo kanty tylko te nieszczesne szuflady
#3412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3413 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30786678]Traicionera, ale to też od dziecka zależy, bo moja raczkując próbowała kilka razy otworzyć JEDNĄ szafkę i tyle. A tak - pełen olew, najlepsza zabawa była gdy mogła wsadzić na siebie piankowe puzzle, te duże takie - wyciągała cyfry i wkładała na szyję i tułów resztę
![]() moja takie zabawy tez uskutecznia, ale mimo wszystko otwieranie szuflad czy gładzenie gniazdka to jest to ![]() Cytat:
![]() |
#3414 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy da sie w praktyce to zrobic ale zgadzam sie ![]() moj maly chrzesniak wpadal do nas i ciagle go lapalam to ze srubokretem, to butelka chloru w rekach , a kiedys slady zebow na gumowej raczce od ostrego noza znalzlam - dochodzilo do tego ze pol mieszkania trzeba bylo poprzestawiac przed jego przyjazdem plus nie moglam uzywac piecyka a nie wspomne nic o telewizorze.... wrrrrrr nie wiem jak to zrobic i caly sprawdzian przede mna, ale bede starac sie tlumaczyc (chociaz noze i chemie pochowam) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Rozeznanie
|
Wiesz, zaufanie zaufaniem, ale wg mnie tam gdzie są małe dzieci to chemia powinna stać w miejscu niedostępnym (u mnie dość wysoko w łazience).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Wtajemniczenie
|
dlatego tez bede to wszystko chowac...
wlasciwie dopiero maly chrzesniak mi uswiadomil jak nie przystosowane jest nasze mieszkanie do dziecka no i bede inwestowac w bramke miedzy salonem a kuchnia, przede wszystkim do uzycia jak piec wlaczony |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3418 |
Wtajemniczenie
|
do mamus ktore robia papki dla dzieci: czego uzywacie? gotujecie na parze czy w wodzie? uzywacie blendera?
co polecacie dla maluszka do przechodzenia na pokarmy stale? |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Zadomowienie
|
Ja gotowałam w wodzie a potem blenderem, na początku marchewka, ziemniak, dynia. Polecam stronę osesek.pl tam jest wszystko fajnie opisane, jest tabelka rozszerzania diety, przepisy itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Zakorzenienie
|
ja dopiero zaczynam
![]() narazie jest opcja parowar + blender ,robię "bazę" ,słoiczkuję,a pozniej mam zamiar dodawać warzywa,które robię nam do obiadu
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.