![]() |
#3751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
![]() Ja dla córy kupiłam kubełkową-plastikową, taką jak ta, z wyższym oparciem. Zawieszona na drzewie w ogrodzie. Spędzała na niej całe dnie. Wytrzymała bardzo częstą eksploatację, aż z niej wyrosła na długość. Nie ma możliwości wychylenia się, wypadnięcia (nawet przy bardzo wysokim huśtaniu). http://allegro.pl/hustawka-hustawki-...216966252.html Jak miała 3 lata dostała taką, też na drzewo:http://allegro.pl/polska-hustawka-drewniana-3w1-do-domu-i-ogrodu-i2226319733.html (tylko kupiłam u kogoś innego, miała inne barwy i jeszcze taśmę między nóżki-opcjonalnie). Polecam. Super. (sama korzystam ![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2012-03-31 o 00:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3752 |
Konto usunięte
|
A w ogóle to te drewniane są w zwykłych zabawkowych czy np. w Realu, i kosztują grosze, nie warto na all brać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Zakorzenienie
|
Chyba jednak będzie lepsza ta plastikowa
![]() ![]() ![]() A jak sie mocuje taka hustawke w futrynie? Nie spadnie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 2 haki wkręcone w futrynę, ale taki stan już zastaliśmy, zastanawiam się czy jak będziemy drzwi wymieniać, to tez zrobić te haki żeby młoda mogła się huśtać mamy zwykłam drewnianą huśtawkę, i jestem zadowolona, ale jakby miała kupować teraz to bym wzięła ta plastikową co szaja pokazała
![]() |
#3755 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
czy ktos wie, jak najlepiej wkopac stelaz drewniany? moze zalac nogi betonem? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3756 |
Zakorzenienie
|
jesli pytasz o stelaz do huśtawki ogrodowej,to z tego co wiem mocuje sie go na kotwach i chyba betonuje.
#3757 |
Konto usunięte
|
Jeśli futryny są dziadowskie, to wyjściem jest też kupienie drążka rozporowego i na tym mocowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33281215]Jeśli futryny są dziadowskie, to wyjściem jest też kupienie drążka rozporowego i na tym mocowanie ![]() drążek jest rozporowy, więc siłą rzeczy te listwy wepchnie do środka futryny i rozwali futrynę. im nowsze drzwi tym produkują gorsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3759 |
Rozeznanie
|
Kotwy są to elementy służące do mocowania w podłożu. Np. balustrady są mocowane na kotwy. Kotwy mogą być i stalowe i chemiczne.
#3760 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, odnośnie tych haków w futrynie to uważajcie. Ja w dzieciństwie tak miałam. Tata sprawdzał wieszając się na tych hakach, używałam kilka miesięcy i pewnego dnia hak puścił. Efekt - złamana noga w wieku 9 m-cy
![]() |
#3761 |
Zakorzenienie
|
U nas to samo, jakiś miesiąc temu hak się urwał tj. pół haka zostało w futrynie. Córka akurat już skończyła się huśtać i tylko siedziała, więc skończyło się na uderzeniu głową o ziemię i otartym palcu.
#3762 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dlatego u nas była tylko stojąca huśtawka.
![]() |
#3763 |
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o butach Befado albo Zetpolu? Robie rozeznanie i różne opinie słysze, a ceny mają dość konkurencyjne (wiadomo nie są całe ze skóry) szukam jakiś butków na lato dla Agatuli (bedzie miala rok).
btw. Szaja powinnaś napisać na blog post o różnych akcesoriach plastycznych dla maluchów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3765 |
Zakorzenienie
|
ja buty Befado uwazam za swietne - bylyby jeszcze swietniejsze gdyby byly tansze
![]() trwalosc obuwia mniej wiecej na tym samym poziomie - moj syn nie zniszczyl ani jednej pary - po wypraniu wciąż wygladaja jak nowe
#3766 |
Konto usunięte
|
Do butów proponuję też Raweks - ta sama jakość, cena nieco niższa, styl podobny
![]() Scio - napiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej spisuje się Lemigo z wkładką skórkową |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do butów - ja polecam geoksa /przez iks/ - miałam zimowe, nieprzemakalne i teraz takie adidaski za 100 zł w promocji. mają oddychającą membranę oraz prześliczną stylistykę. kupuję na allegro, bo w sklepach ponad 200 zł. a model z wyprzedaży mi nie szkodzi. buty są skórzane, wkładka skórzana. moim zdaniem warte tej ceny. sama mam płaskostopie i zamierzam zainwestować w buty dla młodej, żeby nie miała problemu ani z koślawymi stopami, ani z płaskostopiem. po domu musi nosić memo zgodnie z zaleceniem ortopedy, niby profilaktycznie. to takie buty na 3 rzepy, coś okropnego, a jak nadepnie na stopę, to masakra, tak boli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Zakorzenienie
|
Pomocy kolejny raz mamusie!
![]() Znacie jakies sposoby na ulatwienie sobie zycia przy karmieniu butelka? Chodzi mi o skrocenie czasu przygotowania posilku do minimum bez negatywnego wplywu na jakosc i zdrowie dziecka. Chetnie poczytalabym o waszych sposobach. (Termin mam na dzis, a dziecka ani widu ani slychu... ) |
![]() ![]() |
![]() |
#3770 |
Konto usunięte
|
Hejo, dzieciątko, wyłaź! słońce świeci, fajny dzień na przyjście na świat, a jak jutro się urodzisz to zawsze będą cię kojarzyli z samolotem...
![]() A ułatwienie - termos z wrzątkiem, druga butelka z mineralną przegotowaną (po pół roku olałam gotowanie i mieszałam z mineralną niegotowaną). 30s i żarcie gotowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3771 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33430767]Hejo, dzieciątko, wyłaź! słońce świeci, fajny dzień na przyjście na świat, a jak jutro się urodzisz to zawsze będą cię kojarzyli z samolotem...
![]() A ułatwienie - termos z wrzątkiem, druga butelka z mineralną przegotowaną (po pół roku olałam gotowanie i mieszałam z mineralną niegotowaną). 30s i żarcie gotowe ![]() Chlop sie rok temu wlasnie 10go oswiadczyl ![]() O - podoba mi sie ten pomysl, zawsze na stanie jest woda moralna/przefiltrowana... A mleko proszkowe we wrzatku rozpuscic czy w tej 'zmieszanej' wodzie? Mnie to trzeba jak krowie na rowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Konto usunięte
|
Moja teściowa ma urodziny jutro
![]() A ja sama miałam termin na jutro, ale się nie udało. Kciuki trzymam ![]() Proszek rozpuszczasz w tej gotowej już wodzie, w takiej temp. jaką podasz dziecku ![]() Potem, jak byś podawała np. kaszkę przez butlę - to robisz dokładnie tak samo, robisz mleko, tylko jeszcze kaszkę dajesz. Ja na 210ml wody + 7 miarek mleka daję 4=5 identycznych miarek kaszki holle, ona bez cukru jest, akurat teraz bez glutenu też mam. A, na początku dla malucha oczywiście smoczek 1, po chyba 3 miesiącu 2, czasem firmy robią 3 po 6mcu, a czasem 3 jest już do kaszek, ale np. tommy tippee i dr browns mają do kaszek smoczki Y (albo X). Jakie masz butle? |
![]() ![]() |
![]() |
#3773 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mieszam 1/3 gorącej i 2/3 zimnej. Do tego mm i gotowe ![]() Ciut wolniej niż u szaji ale też szybko ![]()
![]() |
#3774 |
Zadomowienie
|
Oj, to ja już całkiem wygodna byłam. Moje dziecko zawsze piło mleko w temperaturze pokojowej, gotowałam wodę, wlewałam do dzbanka a jak przyszło do robienia butli wsypywałam mleko, zalewałam wodę z dzbanka i gotowe, na noc nasypywaliśmy mleko już do butelek aby tylko w nocy zalać wodą.
#3775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
Konto usunięte
|
Pearlaniu, a moje dziecko takiego chłodnego by nie tknęło, tak samo obiadek musiałam podgrzewać w mikrofali
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33431288]
Proszek rozpuszczasz w tej gotowej już wodzie, w takiej temp. jaką podasz dziecku ![]() A, na początku dla malucha oczywiście smoczek 1, Jakie masz butle?[/QUOTE] Butelki Tommy T, jedna Aventu (dostalam za darmo w ramach jakiejs promocji). Te butelki maja tez zakretki (jak do sloikow), wiec mysle, ze spokojnie bede w stanie serwowac wstrzasniete, nie mieszane mleko ![]() No - wlasnie - te smoczki - narazie mam zalozone 1, one maja jakas dziure? Czy ja mam to przebijac? A widze, ze sposobow na szybkie serwowane posilkow jest kilka - dziekuje dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
#3778 |
Konto usunięte
|
Mają dziurę
![]() Jakby ci dziecię kolek dostało, to poleam dr brownsa z rurką odpowietrzającą - błogi spokój ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3779 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam markę butelek MAM Baby
![]() ![]() Mój sposób na mleko: 1 do butelki wlewam odpowiednia ilośc wody 2 dodaje mleko wg ilości wskazanych przez producenta 3 wstrząsam 4 wstawiam do mikrofalowki Obecnie 210 ml mleka wstawiam na 40 sekund ale to zależy od mocy grzania mikrofalowki. Na noc proponuje uszykowac sobie 2-3 butelki z woda już odmierzona, są tez pojemniki do porcjowania mleka w proszku, np baby ono ma taki pojemnik, przydaje sie tez na wyjścia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3780 |
Zadomowienie
|
JULKA- MLEKO W MIKROFALI??!!!!????
Ja na noc przygotowywałam wodę w butelce i wstawiałąm do podgrzewacza, jak mała się obudziła to robiłam mleczko. moje dziecko przestało jeść w nocy jak miało ok 5 miesięcy więc przygotowanie mleka z ok 4-5 miarek mleka nie jest zbyt czasochłonne...Co innego teraz- 8 miarek mleka i 6 kaszki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.