![]() |
#3721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
![]() Co do wózka, to chciałabym, by przeżył choć dwójkę dzieci - czy nadal używany jest dobrym wyjściem? Szukam też dobrego materaca... ile tego jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cena wózków - tragedia ! Na szczęście dorwałam 3 in 1 za free od znajomych. ![]()
![]() |
#3723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wózka-lepiej uwazam kupic uzywana gondole (ale lepiej od kogos znajomego), potem nowa spacerówke, albo w ogóle wózek nowy 2 w jednym, czy nawet 3 w jednym. W kazdym razie fotelik samochodowy-bezwzglednie nowy. Foteliki maja ograniczony termin przydatnosci do uzycia (w swojej instrukcji wyczytałam, ze max 5 lat), wiec jak kupujesz z komisu czy all, to nie wiesz jak stary jest fotelik, ani co przeszedł(np. wypadek-wtedy nadaje sie juz tylko na smietnik). mam od kolezanki pozyczony swietny wózek 3 w jednym, Inglesina magnum bike. Służył 3 jej dzieci, wyglada jak nówka. Ale fotelik kupiłam nowy, a co do wózka-kiedys na spacerze złamała sie raczka-poszła w plastikach, po obu stronach. musialam odesłac do serwisu, zeby wymienili na nowa. Takze co sie dziwic-sprzet 9letni mial prawo sie popsuc. Zwykłe zmeczenie materiału. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kupy, to wystarcza dobre pieluchy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3725 |
Zakorzenienie
|
W kwestii pościeli, ja na początek miałam dwa komplety + 3 prześcieradełka (2 wystarczą byleby mieć możliwość zmiany w razie potrzeby) do tego ceratka pod prześcieradełko albo podkłady.
Jeśli chodzi o karuzelki to ja zdecydowałam się na taką najprostsza z niedenerwującą melodią i przede wszystkim pluszowymi misiami/zwierzątkami itp. Owszem zbierają kurz ale wystarczy je przetrzec/uprac a przynajmniej nie są ciężkie/gramotne i w razie wypadku nie zrobią krzywdy dziecku. Aha początkowo wieszałam dziecku czarny i biały balonik. Nie od tak dzidzia widzi kolory a właśnie czerń, biel odcienie szarości. Prócz tego polecam (wypróbowane ![]() Poleciła mi go położna, sprawdza się. Stosowałam go równiez do dezynfekcji pępusia dziecka. Zreszta tego preparatu używają w szpitalach, widziałam go na porodówce, w szpitalu właśnie octeniseptem dezynfekują rany poporodowe. Wszystkie inne preparaty powodowały u mnie "ciągnięcie szwów". Kora dębu zwłaszcza.
#3726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pieluch, to na kupę gigant, która brudzi cale plecy, nie ma mocnych ![]()
![]() |
#3727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3728 |
Wtajemniczenie
|
nam sie 'przekupana' pielucha jeszcze nie zdarzyla
![]() ja dopiero teraz kupilam kolderke, do tej pory synek spal w spiworku i/albo pod kocykami i przescieradelkiem ja nie jestem wielkim fanem mocnych kolorow poscielowych i kupuje biale wszytsko zeby latwiej bylo prac i wywabiac ewentualne plamy (ulewanie nasza zmora) karuzelki tez nie mamy, do spania po cichu kladziemy, ale ma kolorowe male swiatelko od kamerki |
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Zakorzenienie
|
u nas to się zaczęło wraz z "zębowymi" kupami, nawet jak corka siedzi, to i tak ta kupa idzie do gory i wyłazi z pampka. Z tego, co obserwowałam w żłobku, to nie jest w tym odosobniona
![]()
#3730 |
Wtajemniczenie
|
nie powiedziane ze przed nami nie ma takich atrakcji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wy zawsze macie fajne pomysły, doradźcie mi co kupić 2 letniej córce koleżanki na urodziny?
Sama mam córkę ale 6 miesięcy więc doświadczenia jeszcze mało ![]()
#3732 |
Konto usunięte
|
Jaka kwota?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pościeli miałam jedno przescieradlo nieprzemakalne, dwa zwykle, poduszkę, poszewki do poduszki i dwa spiworki feretti. Koldre używam dopiero od 2 miesięcy i mam dwa komplety pościeli. Nigdy nam nic nie przemoklo z pieluszki. Edytowane przez julka910 Czas edycji: 2012-03-24 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3734 |
Konto usunięte
|
Lowczyni, moja córa w maju skończy 2 lata i rozważam zakup (ew babcia czy ktoś tam z rodziny, bo pytają się co kupować) czegoś z tych rzeczy:
lala - bobas, taka 35-40cm, nie większa, niefunkcyjna raczej. Koszt- akurat wczoraj w realu oglądałam, bodajże baby born, 60zł Mały doktor ![]() Naczynia do mycia i/lub elementy śniadaniowe, o takie coś: http://www.dzieciologia.blogspot.com...ie-zabawy.html bo córa zainteresowana. Lego - duplo, biorę pod uwagę takie zestawy: http://allegro.pl/lego-duplo-ksiezni...218923617.html http://allegro.pl/lego-5644-duplo-ku...204200360.html http://allegro.pl/lego-duplo-4972-zw...220316071.html http://allegro.pl/lego-duplo-6785-kr...193819265.html Ciastolina - zestaw nie tematyczny, a taki do wykrawania różnych kształtów, np.: http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...roducer=hasbro Łóżeczko dla bobasa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o kwotę to mysle ze do 100 zł.
![]() |
#3736 |
Wtajemniczenie
|
w moim towarzystwie, dwu i trzylatki bardzo lubia aquadoodle
http://allegro.pl/listing.php/search...3660&country=1 sama sie wczoraj bawilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3737 |
Konto usunięte
|
O widzisz, córa już ma, na BN dostała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3738 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;33124395]O widzisz, córa już ma, na BN dostała
![]() ![]() Moja tez ma ale wcale nie chce sie tym bawić. Lepsza jest tablica i kreda dla niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
Zadomowienie
|
ja ostatnio kupiłam małej sąsiadce na 2 urodziny komplet pościeli
![]() wiedziałam, że bardzo lubi oglądać bajkę smerfy i auta, wiec padło na komplet z wielką smerfetką ![]() ![]() wiem ze dostala tez wtedy ubranka, lego duplo, i takie mini pianino elektryczne
![]() |
#3740 |
Zadomowienie
|
Ja mam dziewczynkę, któa ma rok i prawie 5 mies, lubi się bawić zabawkami typu kubek w kubek, a tak poza tym to może wózek dla lali? Albo zestawy do gotowania typu kuchnia, talerzyki, garnki, art spożywcze, mały doktor też fajny- moja dostała na gwiazdkę i trochę się już bawi- zakłada słuchawki i osłuchuje...Albo jakieś klocki, zabawki do piasku, tablica do rysowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3741 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja może zadam głupie pytanie no ale trudno.
Jakie farby dla 2-latka polecacie? Akwarele czy plakatowe? Wczoraj malowałyśmy pierwszy raz ale miałam jakieś kiepskie farby, które wcale prawie nie malowały, pędzelek też nijaki - miałam taki zestaw do malowania z gazety "Peppa Pig". I teraz chce jej kupić coś lepszego tylko co? i czy są jakieś farby nie toksyczne dla skóry dziecka i takie nie robiące krzywdy w razie polizania ich? ![]() z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Konto usunięte
|
Julko, żadne. O niebo lepiej sprawdzą się na razie te do malowania palcami
![]() ![]() Aha, i na wszelkich takich rzeczach jest wiek 3+, ale to chyba tyłkochron dla producenta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3743 |
Zakorzenienie
|
Szajajaba dzięki, nawet nie widziałam ze taki farby do malowania palcami istnieją
![]() Kupiłam dziś plakatowe farby marki Herlitz i jakieś tam 3 pędzelki. Do tego blok A3 i właśnie ceratowy obrus na stół. Rozlozylam małej na podłodze wszystko i było 2 godziny zabawy ![]() ![]() Ubranka w domu zakładam jej najczęściej takie już znoszone w spadku po innych dzieciach. Wstyd sie przyznać moze ale mała dziś biegala w spodniach dresowych w rozmiarze na 9 miesięcy i były dla niej jak rybaczki no ale w pasie jest ok i to tylko w domu ![]() A no i kupiłam dziś w carrefour pieluszki huggies rozmiar 4 70 sztuk za 39,90 zl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3744 |
Konto usunięte
|
Moja po domu też tak biega
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Zakorzenienie
|
Planuje zakup huśtawki, mam na oku taka z drewnianymi blokadami która pamięta jeszcze czasy mojego dzieciństwa albo taką z plastikowym siedziskiem. Widzę że te drewniane cieszą się nadal dużym zainteresowaniem.Jaka jest Wasza opinia drogie mamy w tym temacie.Poradźcie. Na jaki typ zdecydowałyście się Wy .
#3746 |
Zakorzenienie
|
Jako dziecko miałam taka drewniana i była super jedynie co pamietam ze cieżko było sie do niej dostać bo wszystkie szczebelki od strony gdzie były nogi trzeba było unieść do góry by moc tam je włożyć.
Nie wiem jaka plastikowa masz ma oku ale na moim placu zabaw jest taka huśtawka, jakby krzeselko z wysokim oparciem z blokada miedzy nogami z palastiku i fajnie sie je używa. Dziecko siedzi wygodnie, nie wypadnie, huśtawka jest lekka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby hustawka a tyle zachodu ![]()
![]() |
#3748 |
Konto usunięte
|
W domu zawieszona we framudze plastikowa, na działce stareńka, chyba jeszcze po moim mężu, taka właśnie drewniana. I powiem tak - ta drewniana ok, ALE zawieszona jest niziutko, do pohuśtania na moment, bo i oparcie średnie, do siedzenia wkładamy jakiś kocyk, bo dość duże szpary są między szczeblami. Ale nisko, więc nawet jakby córka wypadła, to nic sobie nie zrobi (nisko = dotyka nóżkami ziemi).
W domu mamy w tym stylu, ciut inny przód, ale poza tym widzę, że dokładnie takie samo funkcjonowanie: http://allegro.pl/hustawka-modulowa-...223712004.html Polecam spokojnie, mała się huśta w niej od 9-10mca - od kiedy całkowicie samodzielnie, stabilnie siedziała. Siedziała tak ciut wcześniej, ale odczekałam jeszcze trochę. Najpierw podkładałam też coś pod pupę + zapinałam szelkami (są w zestawie), teraz nawet nie zapinam, nie jest w stanie się wyśliznąć. No a potem pewnie też na działkę trafi sprzęt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3749 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Konto usunięte
|
Ta, którą pokazałam tak samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.