![]() |
#3901 |
Konto usunięte
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
A naprawdę uważasz, że choćby nie wiem jak bajerancki nocnik spasuje dziecku, które jest niegotowe na sikanie?
![]() Poczekaj, może dziecko po prostu niegotowe do odpieluchowania. A zapewniam, że najcudowniejszy nocnik na nic w takim razie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Drugi, taki sam, tylko nie grający też mamy i córka wiedziała, że ten jest czarodziejski a ten nie ![]() ![]() Poza tym, "mój" sposób: ma córka jakiś autorytet? Jakąś ulubioną bajkę, bohatera itp? Moja miała/ ma Mysię. Mam odcinek o Mysi jak sika. Są też książeczki o sikaniu na nocnik: o Mysi też, o takim dziecku sikającym z kaczuszką, są grające z nocnikami itp. Są też o Franklinie i innych bajkowych bohaterach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Raczkowanie
|
Hej, to znów ja.
![]() ![]() ![]() Dalej w temacie: Polecam: - Pampers Premium Care - dobrze odciągają siku od pupki. Nie powodują odparzeń - przynajmniej u nas. ![]() - Herbatka z kopru włoskiego HIPP - świetnie u nas poradziła sobie ze wzdęciami i bólami brzuszka. - Do szpitala doradziłabym (prócz podstawowych rzeczy) zabranie kilku butelek (4-5) gotowego mleka modyfikowanego. Ja przez pierwsze 3 dni nie miałam pokarmu, bałam się, że synuś będzie głodował, na szczęście położna nas uratowała takim mlekiem właśnie. ![]() - Z innych rzeczy to mogę polecić specjalny kosz na pieluchy, który nie przepuszcza zapachów (ja mieszkam na 4 piętrze i nie wyobrażam sobie zbiegać specjalnie z każdą pieluchą), oraz laktator - cud techniki. ![]() Odradzam: - Mleko modyfikowane Nestle Nan Pro 1 - przez pierwsze kilka dni było ok, później maluszek miał wzdęcia, bóle brzuszka po tym mleku... Zmieniliśmy na Bebilon i chwilowo problem nie pojawił się. ![]() Chwilowo to by było na tyle. Jak sobie jeszcze coś przypomnę to dopiszę. ![]()
#3904 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3905 |
Zakorzenienie
|
Z mlekiem to indywidualna reakcja organizmu, bo np wiele dzieci z powodzeniem pije bebilon pepti, a moja córa miała po nim mocne bóle brzucha i przeszliśmy na nutre.
#3906 |
Konto usunięte
|
Pomijam, że doradzanie brania mleka do szpitala mija się z celem, bo szpital ma obowiązek pokarm zapewnić.
A, herbatka z kopru może też powodować kolosalne wzdęcia, biegunki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3908 |
Zakorzenienie
|
Dziecko tak zaraz po porodzie nie gloduje, wystarcza mu kilka kropel siary, a warto wykorzystać ten czas na rozbujanie laktacji, chyba że ktoś od początku ma zamiar karmić mm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - MM do szpitala - po co? Przecież szpital zawsze zapewnia mleko. Poza tym, po porodzie z tym pokarmem to właśnie tak jest, że może się go wydawać niedużo. A podanie MM to może być pierwszy krok do zakończenia przygody z karmieniem piersią, zanim na dobre się zacznie. I panie położne, które mówią, żeby dokarmiać, absolutnie nie powinny być tu autorytetem. Niestety ![]() - Premium Care u nas przeciekały,a sprawdziły się zielone Pampersy ![]() - jak by położne obcięły w szpitalu mojemu dziecku pazurki, to bym awanturę zrobiła ![]() ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-06-09 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zakorzenienie
|
W naszym szpitalu było bardzo ciężko z mm.
Pampersy premium też przeciekaluy bardzo, lepsze były zielone.
#3911 |
Konto usunięte
|
Ale szpitam ma OBOWIĄZEK zapewnić mleko dla dziecka i już.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 |
Zakorzenienie
|
Zależy na kogo trafisz, u nas była taka pani pediatra, która uważała mm za truciznę, a mnie za matkę, która nie kocha dziecka, bo mi się młoda nie chciała odpowiednio przyssac i sporo spadła na wadze.
#3913 |
Konto usunięte
|
Nie, nie zależy, na kogo trafisz, tylko warto zdawać sobie sprawę zw swoich praw
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
Pracuje w szpitalu i szpital ma obowiązek zapewnić mleko dla dziecka!!!
#3915 |
Konto usunięte
|
No przecież to piszę
![]() Swoją drogą, naprawdę przed porodem warto zapoznać się z Kartą Praw Pacjenta i z ustawą o zozach i o świadczeniach opieki zdrowotnej. To nie są kolosalne jakieś ustawy, ta osatatnia bodajże 150 stron ma, spokojnie strawna jest a warto wiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34604093]No przecież to piszę
![]() Swoją drogą, naprawdę przed porodem warto zapoznać się z Kartą Praw Pacjenta i z ustawą o zozach i o świadczeniach opieki zdrowotnej. To nie są kolosalne jakieś ustawy, ta osatatnia bodajże 150 stron ma, spokojnie strawna jest a warto wiedzieć.[/QUOTE] W Polsce świadomość praw pacjenta jest bardzo niska niestety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam w Londynie. Tu w Anglii są bardzo duże naciski na karmienie piersią. Aż do paranoi. Moja koleżanka nie miała 3 dni po porodzie pokarmu. Na szczęście miała przygotowane mm w razie czego. Kiedy poprosiła położną o pomoc w podgrzaniu mm ta zgodziła się, ale pod warunkiem, że nikt się o tym nie dowie bo mogłaby mieć problemy z tego powodu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie nie czulam presji na karmienie piersia, polozne zarowno w szpitalu jak i te, ktore odwiedzialy mnie w domu nic nie mowily. Health vistors tez mialy do tego luzne podejscie - nie karmisz piersia, to nie, dziecko przybiera, jest zdrowe wiec probemu nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Rozeznanie
|
Dziekuje za rady w spawie nocnika FP. zrezygnowala. Kupilam dzis zwykly z pozytywka za 14,90
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 |
Konto usunięte
|
No to polecisz dalej i za kilka dni wymontujesz pozytywkę, jak cię wkurzy albo dziecko wystraszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Rozeznanie
|
Ja pamiętam jak u starszej córki kiedyś nocnik z pozytywką po dłuższym użytkowaniu zaczął sam grać w nocy w łazience
![]() ![]()
#3922 |
Zakorzenienie
|
przewertowałam sporo wątków/postów dot. termometrów i jestem skołowana, bo ciągle nie wiem co wybrać
![]() ![]()
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie, przy moim malym, niecierpliwym niemowlaku - termometr do uszka. Szybki, dokladny pomiar. Kupilam Braun. Normalny elektroniczny sporo tanszy okazal narazie niepraktyczny, wolalam doplacic i uniknac placzu dziecka. Sama uzywam. Zupelna pomylka termometrowa to gadzecik jaki sprawila mi 'tesciowa' - termometr smoczek - pomiar trwa 5 minut. Dla niesmoczkowego dziecka - odpada. Nie wiem jak z dokladnoscia - sama mam lekkie watpliwosci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
a możesz napisać jaki dokładny model masz?
#3926 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Ale teraz bym chciała taki zbliżeniowy jaki w szpitalach mają. Super sprawa ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Ja mam termometr zblizeniowy Microlife NC100, co jakis czas mozna go promocyjnie kupic w Superpharmie. Szybko i dokladnie mierzy temperature, nie wybuda mi mlodej, ma tez tryb pomiary temp otoczenia, wiec mozna sprawdzic np, ile stopni ma podgrzewane jedzenie. Moja corka uwielbia sie nim bawic, a mimo wszsytko termometr dziala bez zarzutu.
#3929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczesniej mielismy douszny /doczołowy AMG http://allegro.pl/aeg-termometr-bezd...389292527.html i nie dawał wiarygodnych pomiarów
![]() |
#3930 |
Przyczajenie
|
To że szpital ma obowiązek zapewnić mm to jedno a doproszenie się o nie to drugie. U nas na położniczym nastawieni są tylko i wyłącznie na karmienie piersią. Po cc nie miałam pokarmu aż do 3 doby, młoda płakała z głodu a z piersi nawet kropla nie poleciała (laktator nie pomagał). Gdy poprosiłam o mm musiałam podpisać stertę papierów i do tego dowiedziałam się że "sztuczne mleko jest dla małych krówek". Oczywiście położna przy każdej wizycie pediatry nie omieszkała przypomnieć jej "że ta pani dokarmia". Nie muszę chyba pisać w jakim stanie psychicznym wyszłam ze szpitala . . .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.