![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
My mamy taką z Kauflanda noname, lekką prostą, kupioną przy okazji. I świetnie się sprawdza.
Koleżanki córka miała smoby taką hallo kitty, ze skrętnymi kółkami i Agacie się ciężko prowadziło. Tamtej chyba też, bo w tym sezonie mają inną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40627191]A to u nas w tym czasie GENIALNIE sprawdziło się takie banalne cudo
![]() http://allegro.pl/wozek-parasolka-la...222214328.html o dziwo zabawka bardzo wytrzymała! i co ważne - leciutki wózek, moja córa szybko nauczyła się go podnosić przez próg na przykład czy wchodzić na schodek/krawężnik z nim. Wytrzymały - mamy go półtora roku, córa wychodziła z nim też na dwór, siadała na nim czasem ![]() no i inna rzecz - te głębokie najczęściej spore są, dla takiej dziewczynki za duże. Moja córa teraz od mamy chrzestnej wiem, że wózek dostanie głęboki dopiero.[/QUOTE] Właśnie o takim "cudzie" myślałam ![]() ![]()
#4803 |
Konto usunięte
|
No to kupuj takie cudo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40627346]No to kupuj takie cudo
![]() ![]() ![]() To miałaś szczęście, licze na to że i my inny kolor zdobędziemy. Akurat córka za różem jest tak sobie, preferuje czerwony. ![]()
#4805 |
Zakorzenienie
|
Co do zabawkowych parasolek, to doradze z własnego doświadczenia zakup takich o metalowych rurkach. pierwsza kupilysmy za jakieś grosze, ale plastikową była i po jakiś dwoch tygodniach rączka nam się złamała, dlatego druga wybrałam składana w poziomie metalową, trochę ciezsza jest, ale przynajmniej trwała, cora nieraz na niej siada sama, a ma ponad 14 kg i wozek nadal żyje.
#4806 |
Zakorzenienie
|
moja córka ma taką sama parasolkę jak Agatka Szajajaby
![]() różową z siedziskiem w brązowe ciasteczka ale myślę, że to nie ma dla niej znaczenia, jak nie weźmie swojej to na placu zabaw każdy kolor dzieciom zabiera ![]() wózeczki są świetne, ja kupiłam w realu za 19,90, szał niesamowity, półtora roku jest eksploatowana maksymalnie, nawet na niej siada i każe się wozić ![]() ![]() Ja mam do was pytanie, co można dziecku zorganizować do zabawy na działce? Ma piaskownicę, huśtawkę, piłki, namiot, hulajnogę, wyżej wspomniany wózek dla lalek, przez 5 dni bawiła się wszystkim na raz, ale już wczoraj entuzjazm trochę opadł, zastanawiałam się czym jeszcze mogę ją zająć. Na działce jest duża altana, ma w niej stoliczek i krzesełka więc malowanie, czytanie, układanie klocków i zabawy podobne jak w domu można wykonać. Ale zastanawiałam się jak wykorzystać jeszcze fakt posiadania ogrodu ![]() ![]() Myślałam o kręglach, ale te plastykowe są strasznie niestabilne, czy ktoś posiada jakieś fajne i może polecić? Córka ma 2,5 roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Konto usunięte
|
Andziat, nasza też z Reala
![]() Tunel fajny. Agatka rok temu, miała 2,2 roku, wymyśliła sobie zabawę - zrobiła z metalowej tacki START, kazała odliczać 1,2,3 start! i biegała naokolo drzew i wracała ![]() Woreczki z grochem - do rzucania w dal, do noszenia na głowie, jak są różnokolorowe to rozrzucić i wołasz, który ma teraz szukać, fajna zabawa na sposrzegawczość i orientację. Gotowanie różnych potraw z trawy, kamyków ![]() Rysowanie kredą - jeśli macie kawałek czegoś na czym można rysować? Agatka z babcią kopie w ziemi ![]() ![]() Hamak? Budowanie domków z kocy i sznurków i klamerek do bielizby. Kręgle - weź butelki 1,5l i nasyb do nich ziemi czy piasku, stabilniejsze będą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szaja ty skarbnico wiedzy i pomysłów ![]() ![]() A jaki tunel polecacie, bo jest ich całe mnustwo na allegro i nie wiem jaki warto kupić. U mnie jest ten problem że musze kupić 2 jeden na działkę do rodziców i ten musi być tańszy bo to działka typowo ogrodnicza a do teściów to porządniejszy bo działka przy domku w którym mieszkają więc nikt nie ukradnie.
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2013-05-06 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zadomowienie
|
ja polecam grzebanie w ziemi
![]() moja ma 2 lata i 4 miesiące i to jej teraz najukochansze zajecia ![]()
#4810 |
Zakorzenienie
|
O rany, super, dziękuję za wszystkie pomysły
![]() Jesteś Supermamą ![]() Kopanie z babcią w ogródku to oczywiście obowiązek, Natalka pomagała i nadzorowała jak prawdziwy ogrodnik ![]() Z dziadkiem jeździła taczką i przenosiła patyczki, sprawy porządkowe ją jak najbardziej interesują, chodzi za dziadkiem i babcią i chce robić wszystko ![]() Kreda raczej odpada, babcia dopiero położyła kostkę i chyba nie byłaby zadowolona jej dekorowaniem ![]() Zapomniałam napisać o bańkach, Natalka je uwielbia. Tunel, woreczki i kręgle na pewno wykorzystam ![]() ![]() Właśnie, zapomniałam wyjąć hamaka ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- o tak, podlewanie to najlepsze zajęcie ![]() Przychodzi do mnie co chwila i mówi "nalej jeście" ![]() Grabki, łopatkę, wiaderko i konewkę córka ma z zestawu do piaskownicy ale ona woli te prawdziwe narzędzia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
fajne te zestawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
Jaki maasz tunel dla dziecka?
Dziewczyny ponawiam jakie tunele polecacie? w formie oczywiscie namiotow mam na myli i sprawdzone hamaki?
#4814 |
Konto usunięte
|
Ja mam taki:
http://allegro.pl/zestaw-namiotow-ig...194585576.html młoda dostała, ale smaych namiotów nie polecam, idiotycznie się je składa ![]() ale córa bawiła się też w tym tulenu z ikei i też fajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Zakorzenienie
|
mylaam o tym cyrku dla crki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30206882/
#4816 |
Konto usunięte
|
A w takim stylu i chyba tak samo składany mamy statek piracki z biedronki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Zadomowienie
|
My mamy taki namiot ale księżniczkowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40664284]A w takim stylu i chyba tak samo składany mamy statek piracki z biedronki
![]() Na pewno z biedronki tanszy tylko teraz nie do dostania jak znam zycie.
#4819 |
Konto usunięte
|
Wiesz co, niewiele, 50zł kosztował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Zakorzenienie
|
ja mam taki, specjalnie kupowany pod piłeczki
![]() http://allegro.pl/domek-namiocik-kry...212648556.html córka bardzo fajnie się w nim bawi, wyrzuca i wrzuca piłeczki z obu stron, lubi mieć też zamknięty namiot dlatego te ścianki z siateczki pozwalają oddychać, bo w lecie przy dłuższym siedzeniu jest trochę duszno ![]() To prawda, składa się je idiotycznie ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- tunelu nie mam, ale zawsze jak jesteśmy w ikei to ona tylko raz przejdzie przez tunel i koniec więc chyba zrezygnuję z zakupu, 60 zł wydać żeby leżał to szkoda trochę. Tez chciałam ten namiot z ikei bo jest przestronniejszy ale przecież musiały być piłki ![]() Namioty, podobne do mojego były chyba w biedronce przed weekendem majowym albo będą na dniach, zapytaj w sklepie bo ja juz nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
chciałam Was zapytać, czy Wasze dziewczynki w wieku 2 - 3 latka interesują się lalkami Barbie?
Teściowa wpadła na pomysł żeby kupić jej taką lalkę ale moja córka nie zwracała na nie uwagi, ani u innych dzieci ani w sklepie. Natomiast w sobotę zobaczyła reklamę lalki barbie z pływającymi delfinami i spytała "mama, co to". Wytłumaczyłam, powiedziała "aha, no tak" ![]() Ale nie wiem czy po takiej reakcji to warto barbie kupować ![]() Poza tym nie wiem czy bardziej nie interesowały ją te pływające delfinki, bo przeciez to woda a wszystko co z wodą związane jest super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kuzynki córka w wieku właśnie 2,5-3 lat miała szał na barbie, wszędzie chodziła z 3-4 sztukami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zakorzenienie
|
Moja lubi lalki ale takie bobaski, które można ułożyć w łóżeczku albo powozić wózeczkiem, przebrać najchętniej tylko rozebrać
![]() Uwielbia tez te małe figurki ludzików little people albo ludziki z lego duplo ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
andziat zuzka ma 2 i pół prawie. i ma dwie lalki barbie - jedna syrene i druga baletnice. i na poczatku jak dostala to był szał, ale teraz nie bawi sie.
woli sowe pacynke z Ikei, albo kubeczk i puzle. namietnie uklada puzle po 50elementow ze swinka peppa ![]() teraz woli rysowac/malowac/kleic klejem/wycinac i chodzic do piaskownicy i na zjezdzalnie niz sie bawic lalkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek ma bobasa, na 2ur dostała, lubi go ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za to zaczyna być faza na księżniczki. Niekoniecznie Disneya i niekoniecznie w wersji Barbie, ale kojarzy postaci i zauważa je. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
szajba moja te puzle pewnie uklada bo sa z peppa :d jakby byly z czyms innym to moze nie bylaby zainteresowana
![]() aha, czesto tez jak ulozymy razem, to przychodzi za godzine siada do tych ulozonych puzli, i nie rozwala ich kompletnie tylko wyciaga puzle pojedynczo z ulozonego obrazka i uklada na nowo ![]() a najlepszy jest tekst a gdzie to pasuje? ![]() mamy jeszcze takie - dopasowywanki puzlowe: Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2013-05-07 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Konto usunięte
|
Takie dopasowywanki mamy też, puzlino się to zwie i granna wydała, ale już nudne i za łatwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Samochodziki też lubi, od czasu kiedy obejrzała film Auta to teraz jest tylko zygzak i złomek na tapecie ![]() Jesli Twoja córka lubi te figurki to 9 maja wychodzi magazyn "Dziecko" własnie z 1 figurką lego duplo i chyba 3 klockami. Kosztuje 6 zł i opłaca się kupić tą gazetę bo sama figurka na allegro kosztuje ok 10 zł. Ja tak ostatnio w tej gazecie kupiłam zwierzątka ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja swojej jeszcze nie dałam nożyczek i kleju, może warto spróbować. A Twoja córka radzi sobie z wycinaniem? Malowanie tez lubi ale nigdy nie kończy malowac obrazka ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40674055] Podziwiam, moja córa 3letnia 15el ze mną tylko układa ![]() a jakie polecasz ? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40674055]Tia... córa dostała niedawno taką w stylu barbie, ale ciut mniejszą, wróżkę-baletnicę, bo te klimaty owszem. No i dobra, lala się spodobała, ale podkreślam - chodziło o klimat, nie samą lalę, a tu dup = tatuś rękę oderwał, chcąc lalę ubrać ![]() ![]() Cytat:
![]() Tesciowa ma u siebie takie puzzle piankowe i Natalia uwielbia je układać i jak nie wie gdzie dopasować albo trzyma nie tak to mówi mama a to gdzie? ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Jednym słowem pomysł z kupnem barbie odłożymy jeszcze na jakiś czas ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.