![]() |
#1291 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ze swojej strony polecam: - nozyczki do paznokci Canpola, - Balneum Baby Krem na szorstka skore, - pampersy - chusteczki nawilzane Nivea Soft and Care- bardzo delikatne i przyjemnie pachna, - butelki i smoczki z Aventu, - body, pajacyki, rampersy, - Tormentalum na odparzenia (jest to tormentiol bez kwasu borowego), - Nivea na kazda pogode (na zime), - gryzaczki wypelnione woda- bardzo pomocne podczas zabkowania, - krzeselko do karmienia odradzam: - oliwki, - sudocrem - malutka wanienke z wezykiem do wylewania wody - |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
kellys, jaki masz ten łuk???
![]() |
#1295 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Na szczęście już ich do herbatki nie używam, przeszliśmy na bidonik.
![]() |
#1296 |
Zadomowienie
|
mi tez aventy przeciekają (bardzo żadko) ale tylko wtedy gdy źle zakręcę, po prostu sprawdzam czy się wylewa i jak tak to zakręcam jeszcze raz i jest w porządku. Zdarza się chyba troszkę częściej niż w przypadku innych butelek ponieważ aventy nie mają dziurki odpowietrzającej w smoczku tylko mają 6 rowków przylegających do krawedzi butelki dlatego trzeba je dobrze zakręcać- jak zresztą wszystko
#1297 |
Wtajemniczenie
|
Zapomnialam dodac, ze polecam taz spiworek do spania.
Z odciagaczy mam dwa- najpierw zakupilam Mini Electric z Medeli i bylam/ jestem zadowolona. Niestety cos sie zepsulo i nie chce wogole ciagnac. Musialam szybcioutko zakupic drugi. Karmie butelka swoim mlekiem, wiec nie bylo czasu na poszukiwanie gdzie taniej ew. zakupy na allegro. Kupilam Aventu ISIS i w sumie jak juz sie nauczylam go obslugiwac to sciaganie nie jest takie dlugie i namachawac sie wajcha nie trzeba. Jedyne co mnie denerwuje to to ze jak bardzo zassie piers to taki plastikowy dinks wypada i trzeba rozkrecic caly laktator zeby go wlozyc z powrotem ![]() Mnie niekapek z Aventu przecieka (moze dlatego ze zalozylam zwyklego smoczka). Z butelkami nie mam takiego problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
karuzelke mam taka :
http://www.toys.ie/Shop_View_Large.a...de=E09803&pfix= a łuk taki: http://www.toys.ie/Shop_View_Large.a...de=E07777&pfix= jest super, mozna go zaczepic gdzie sie chce.. np. ja daje go malemu nawet do łózeczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
skylie, moze zużyła się ta mała gumowa część? ja tak miałam
![]() |
#1300 |
Wtajemniczenie
|
Wszytsko wyglada ok. Juz sprawdzalam na 1000 sposobow
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tam jest jakaś gumowa część w nakrętce? Chyba coś przeoczyłam ![]() Zaraz obejrzę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
tam jest taka gumowa "membrana". Maluteńka część w tym co się przykłada do piersi. Takie coś: http://www.allegro.pl/item672678834_...ric_wa_wa.html
![]() |
#1303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam reczny z aventu i tez mi tez jak zassie za bardzo to ten dinks sie przekreca i musze wszystko rozkrecac ![]() miałam w zestawie 3 dodatkowe dinksy no i wymieniałam ale jakos nie widze róznicy.... ![]() Po prostu staram sie czesciej odczepic laktator od piersi zeby nie zasysało za bardzo i juz mi sie nie przekreca ta gumka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zadomowienie
|
jak komuś wypada z laktatora aventa zaworek (biała "gwiazdka") to polecam dokupienie innego zaworka avent takiego lejka. Kiedys one były tylko w elektrycznych laktatorach avent (przerabianych na ręczne) a teraz juz sa we wszystkich nowych avent isis.
Załączam link z zaworkiem, w sklepach o ile mi wiadomo to jest klopot z kupieniem samego zaworka bo teraz się dużo pozmienialo w avencie i jest cos takiego jak "zestaw naprawczy" i sprzedawcy przewaznie nie chca go dzielić na części bo jak ktoś chce kupić cos do laktatora to przeważnie jest to zaworek i nie ma co zrobic z resztą (korpusem, membraną,....) a avent nie sprzedaje teraz samych zaworków (info od przedstawicielki avent) http://allegro.pl/item671116064_sagi...sis_zawor.html
#1305 |
Zakorzenienie
|
U mnie sprawdziły się:
-ręczny laktator Medela-absolutny hit, odciągałam mleko dosłownie jednym palcem w 10-20 minut. Świetnie radził sobie nawet ze sporymi zastojami w piersiach ![]() -przewijak na łóżeczko -butelki Lovi te z dynamicznym smoczkiem (wg mnie o wiele lepsze od Aventu) -woda dla maluszków Mama i Ja (nie muszę przegotowywać, szybciutko do podgrzewacza i gotowe) -oczywiście Frida do noska -pieluchy Huggies Premium, lepsze od Pampersów i wszystkich innych -krem do pupci z Hippa (zero odparzeń) -duże ręczniczki z kapturem z Ikei (mam kilka z innych firm i strasznie się z nich sypie, a te są bez zażutu) -karuzelka Fisher price z miśkami (mała bardzo ją polubiła) -no i wózek się sprawdza w 100% jestem bardzo zadowolona i ze spacerówki i z gondolki (Nurse Dakar) - z ciuszków śpiochy/pajace rozpinane na całej długości (gdy niunia była mniejsza), teraz hitem są bodziaki ![]()
#1306 |
Zadomowienie
|
...tak z ciekawosci zapytam: jaka masz gondole do dakara ? duplo (łamie się w fotelik 0-13) czy zwykłą
#1307 |
Zakorzenienie
|
A jeśli chodzi jeszcze o zabawki to dla takich dzieci 12 + polecam:
piramidę - takie nakładane kółka od największego do najmniejszego (moja córcia bardzo lubi się tym bawić, choć oczywiście nie za długo ![]() ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1309 |
Zadomowienie
|
Pytałam bo w sumie gondola duplo cieszy się u mnie dość duzym powodzeniem, ale ostatnio miałam klienta, który po pierwszym spacerze jednak stwierdził, że lepsza byłaby capazzo + fotelik osobno no i mu wymieniłam (mówił że duplo jest za płytka) ale i tak wiecej sprzedaje duplo chyba dlatego, że taniej wychodzi. Dzięki za odpowiedź
![]() |
#1310 |
Zadomowienie
|
![]()
Polecam:
Pampersy r. 1 i 2, bo te wypróbowałam, pieluchy z Lidla Toujours r. 3 (dalej jeszcze nie zaszliśmy) tanie i dobre, kosmetyki Hipp, przewijak nakładany na łóżeczko, pajacyki rozpinane na całej długości, rampersy, body kopertowe - szczególnie dla noworodka, dla niemowlaka mogą być przez głowę, gryzaki wodne, grzechotki, pieluchy tetrowe w roli śliniaka i czegoś co jest zawsze pod ręką by wytrzeć to i owo, co wypłynie z buźki, obcinacz do paznokci Canpol, sól fizjologiczna w ampułkach do noska, Odradzam: ubranka zapinane na plecach lub zakładane przez głowę dla noworodka - mało wygodne w zakładaniu, tzw. czapeczki kąpielowe - moje dziecię chyba by szału dostało gdybym mu je zakładała po kąpieli; nie wykorzystałam ani jednej rożek - mnie się nie przydał, wygodniej było mi karmić bez, a poza tym moje dziecię jakoś od samego początku nie lubiło być ciasno owinięte - ostatecznie wykorzystywałam jako kołderkę do przykrycia.
#1311 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie tez do pasji doprowadza jak musze caly laktator rozkrecac podczas odciagania ![]() A z tym odczepianiem to zauwazylam, ze wtedy leci mniej mleka. ![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz juz nie bede dokupowac zaworku, bo mi pomalutku laktacja zanika ![]() Cytat:
![]() Fride- stosujemy na zatkany nosek, ale przy katarze zdecydowanie lepszy "katarek" montowany do odkurzacza- duzo szybciej i skuteczniej wyciaga wydzieline z noska przez co nie umeczy sie tak dziecka. Woda- Zywiec Zdroj Tez polecam. Mozna nia tez oczka przemywac ![]() U nas sprawdzil sie jeszcze 70% spirytus do przemywania pepka. Polecam rowniez zabawki firmy Lamaze. Moje dziecko jest nimi zafascynowane- mamy zfyrafe, pawia i pajaka. Poza tym zwykla pilke plazowa (taka dmuchana)- kupilam chyba za 3,50 ![]() Ostatnio kupilam kilka body na ramiaczkach. Ku mojemu zaskoczeniu otwor na glowe jest tak maly i nierozciagliwy (napow i guziczkow brak), ze nie ma szans "przepchniecia" przez niego glowy malucha ![]() Przepraszam, ze tak na raty, ale pisze jak mi sie cos przeypomni ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2009-07-02 o 23:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Raczkowanie
|
Uffff..
Dziewczyny jesteście niezastąpione ![]() Przeczytanie wątku od początku do końca zajęło mi dwa dni i pół nocy ![]() Mam listę najpotrzebniejszych rzeczy (na podstawie Waszych doświadczeń), ale jeszcze sporo czasu na zakupy. Właśnie wkraczam w 6 miesiąc ciąży. Będę śledzic Wasz wątek, bo jeszcze wiele rzeczy jest dla mnie tajemnicą. Pozdrawiam serdecznie ![]()
#1313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie Wam współczuję, bo bardzo dużo czasu spędziłam na odciąganiu pokarmu - strasznie wkurzało mnie to machanie rączką - z czasem to cała ręka bolała...jednak...mimo wszystko muszę powiedzieć, że mój laktator był 100% sprawny, działał bez zarzutu - szlag by mnie trafił chyba gdybym musiała coś jeszcze rozkrecać, coś przestawiać, czegoś szukać albo w jakiś specjalny sposób "to" robić, a nie tak j ak mi się akurat chce (np w nocy to chyba jakiś koszmar) . Jesteś bardzo dzielne ![]() ![]() ![]() PS. Miałąm ręczny laktator z TT, nie żałuję, że nie miałam elektrycznego. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Zadomowienie
|
Jak miałaś TT to mi napisz czy ci sie membrana nie blokowała od tej strony co jest rączka a właściwie pod nią (wolniej opada z tej strony) ? Bo ja który bym do ręki nie wzięła z TT to się przycina ta membrana, widocznie wszystkie tak maja tylko nie wiem czy podczas odciągania tez sie tak przycina.
#1315 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
ja mam TT i nic nigdy sie sie przycinało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Śliczne są te zabaweczki kellysss! Dzięki za pomysł ![]() http://www.tinylove.com/toy.aspx?toyId=224 W sumie podobny do twojego łuku, ale ma jeszcze pozytywki, na których mi tez zależało. Edytowane przez kotikaa Czas edycji: 2009-07-04 o 16:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic mi się nie blokowało, super chodziło. Odciągałam pokarm w różnym tempie - zdarzało się i bardzo szybko (jak na mój gust) i powoli...Membrana się nie zacinała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mialam laktator Tommee Tippee i sprawdzal sie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Raczkowanie
|
Pytałam wczoraj koleżanki, która właśnie teraz używa laktatora z Tomme Tippee - również działa bez zarzutu, nic się nie zacina.
Narzekała natomiast na pokrętło przy podgrzewaczu (też TT). |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zadomowienie
|
to ja nie wiem czy mi sie same walone sztuki trafiają? Nie wiecie czasem czy da się umiescic na wizazu w formie linku taki 3 sekundowy filmik? to bym wam pokazała o co mi chodzi
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.