![]() |
#1351 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
![]() Cytat:
po pierwsze jest duzo do ogarniecia przy dziecku i zwyczajnie nie ma na to czasu.. a nawet jak jest to ja wolałam sie wykąpać i iść spać (tu zakladalam gacie by nie myslec czy zaleje pościel czy nie) ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, ja tam osobiście nie chciałabym w takim łóżku leżeć nawet ze świadomością, że to tylko moja fizjologia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Zakorzenienie
|
Na obchodzie, bo zaglądają pod kołdrę, by sprawdzić, jak wyglądają szwy i rana. Podobno ordynator krzyczy na pacjentki, które leżą wtedy w majtkach. A leży się wtedy z podkładem pod pupą.
#1354 |
Zadomowienie
|
Jak ja rodziłam to dokładnie tak było, tyle że połozna przychodziła 5 min przed obchodem poinformować że należy zdjąć majtki
![]()
#1355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do sprawy zwrotu kosztów leczenia to nie wiem jak to jest ale mnie często na patologii trzymali dobę a nie 3
![]() |
#1356 |
Zakorzenienie
|
u mnie było tak że mogłyśmy leżeć w majtkach, ale lekarz przy obchodzie nie patrzył w krocze tylko zerkał na podkład
![]() też nie wyobrażam sobie leżenia bez majtek, choćby dlatego że jak sie wtedy przekręcić na bok? (nie wiem jak reszta ale mnie wtedy zalewało) |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą u mnie sprawdziły się nocne podpaski + tanie bawełniane majtki z przeznaczeniem na jednorazówki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Zakorzenienie
|
My tu opisujemy głównie polskie realia szpitalne, a co szpital, to jeszcze inne zasady.
#1359 |
Zakorzenienie
|
malin, dlaczego głównie polskie realia mamy tu opisywac? Przecież na forum mamy mnóstwo mam mieszkających w uk...
![]() |
#1360 |
Zakorzenienie
|
Ja nie napisałam, że TRZEBA tu GŁÓWNIE opisywać polskie realia, tylko że opisujemy głównie polskie realia i mam wtedy wrażenie, że dziewczyny rodzące poza granicami Polski negują zaraz te wypowiedzi. Jak pisałam o majtkach i podkładach, to za każdym razem zaznaczałam, że tak jest u mnie w szpitalu i że w innych może być zupełnie inaczej i że trzeba pytać u źródła.
#1361 |
Zakorzenienie
|
Jesli dokładnie poczytasz to dziewczyn z uk jest na watku praktycznie tyle samo, co dziewczyn z polski... I się nie denerwuj kobieto, ja tylko zapytałam.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1363 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Przebrnęłam przez cały wątek, ale nigdzie nie znalazłam informacji na temat wiaderka tummy tub http://www.urwis.pl/sklep/z4852_tumm...niemowlat.html Czy któraś z mam ma takie cudeńko? Jeśli tak, to jak się sprawdza? Przyznam, że już je zakupiłam ale powoli zaczynam mieć wątpliwości, czy dobrze zrobiłam, bo piszecie tutaj o wanienkach, z których dzieciaki szybko wyrastają, a takie wiaderko jest znacznie mniejsze od każdej z proponowanych przez Was wanienek... |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Zakorzenienie
|
ja co prawda nie mam i nie miałma takiego ale wydaje mi sie one całkowicie bezuzyteczne i niepraktyczne
![]() na pewno nie posłuzy długo chocby dlatego, ze maluchy lubia chlapac i sie ruszac a w tym nie ma na to szans. Zresztą kąpiel w wodzie gdzie dziecko moze sie ruszac pozytywnie wpływa na rozwój układu nerwowego ![]() ale to tylko moje zdanie ja bym czegos takiego nie kupiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie ze zwykłych wanienek dzieciaczki szybko wyrastaja...
Dlatego ja zakupiłam taka najtansza... używalam jej do 5 miesiaca... Teraz to juz kapie w naszej duzej wannie.. Mój mały ma 6 miesiecy i zakupiłam mu ostatnio takie cudo: http://direct.tesco.com/product/images/?R=200-3103 polecam...naprawde super sprawa.. Mały bezpiecznie sobie siedzi a ja moge sie z nim bawic i go spokojnie myc.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
ja to wiaderko też mam w planach zakupowych, mimo, że jeszcze nie spodziewam się dziecka. Wiem, że na forum było o nim wspominane, może nawet w osobnym wątku. Dużo o tym czytałam i każda mama, która ma takie wiaderko chwali je sobie. Dodatkowo jest też polecane przez specjalistów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kapemy sie juz w duzej wannie z mata antyposlizgowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za odzew, szkoda tylko, że nie odezwały się mamy, które mają takie wiaderko.
Przyznam, że kupiłam je przede wszystkim ze względów ekonomicznych - mam bardzo mało miejsca w łazience nawet na trzymanie wanienki stąd ten pomysł z wiaderkiem. No nic, pozostało mi samej sprawdzić - za ponad dwa miesiące dam znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=wiaderko
ten wątek może ci pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Zadomowienie
|
Dziękuję, już czytałam.
Wychodzi na to, że te mamy, które mają to wiaderko bardzo sobie je chwalą, mam nadzieję, że i tak będzie ze mną. Chodź rzeczywiście nie wyobrażam sobie mycia np. dwulatka w takim wiaderku ale myślę, że do tej pory rozwiążemy problem kąpieli i małej łazienki. A tak przy okazji, czy któraś z Was kąpie małego pod prysznicem? Jeśli tak to od kiedy? Przyznam, ze już mi żal mojego synka, że nie będzie pływał w dużej rodzinnej wannie, bo nawet brodzik mamy płytki... pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna z dziewczyn na tym wątku słusznie zauważyła..nie taniej kąpać w zwykłym wiadrze? ![]() moje dziecko nie dalo by sie w czymś takim wykąpać ani jako noworodek ani teraz(9m-cy).. polecam zwykłą wanienkę + taka plastikowa podstawkę i na nia pielucha a potem wanne i mate antypoślizgową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Zadomowienie
|
Taniej z pewnością ale czy bezpieczniej
![]() Wiaderko zrobione jest z polipropylenu bez środków toksycznych (w pełni podlega recyclingowi), nie ma w nim ostrych krawędzi, jest stabilne, posiada hamulec antypoślizgowy, ma świadectwo jakości oraz atest higieniczny PZH i spełnia wszystkie normy dla sprzętu medycznego. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 |
Zadomowienie
|
TO wiaderko mnie przeraża. Nie wyobrażam sobie mojej córy w czymś takim.
Ja kąpie małą w wanience. Też mam łazienkę mikroskopijną wiec kąpiel odbywa się w pokoju na stole - (miało być w kuchni ale w zimie mam tam ciag wsteczny więc za bardzo wieje). Nie używaliśmy żadnych podkładek mat ani innych takich. Córa leżała na ręku rodzica. Teraz to młoda sobie zasiada i chlapie wodą na wszystkie strony. A jeśli chodzi o ten fotelik do kąpieli to muszę taki zakupić. Kumpela miała i była zachwycona. Majtki poporodowe- polecam siateczkowe Hartmana. Te z fizeliny nie przepuszczają powietrza wiec w moim szpitalu były zakazane ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Właśnie obejrzałam filmik z kąpieli w wiaderku. Okropność. Można dziecko totalnie zrazić do kapieli a pozatym to jak noworodka co czegoś takiego włożyć? |
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Zakorzenienie
|
Wiaderko to na moje oko typowy chwyt marketingowy wyciagający kase od mlodych rodziców..
Nie wyobrazam sobie jego obslugi od strony tech nicznej..Kąpiel to nie moczenie dziecka jak na tym filmiku ![]() ![]() No ale pewnie mozna sie tego nauczyc jak wszystkiego i wypracowac system ![]() A i w zyciu nie uwierzę ze stosuje je sie na oddzialach połozniczych(notka pod filmem)..Po pierwsze cena.. a po drugie(zakladajac ze dostali w gratisie od producenta).. dzieci w szpitlu polozne myją normalnie pod takim wydłużonym kranem nad wielkim zlewem(u mnie to tak wyglądało)..polozna mowila ze jakby dla kazdego dziecka mieli szykowac wanne(wiaderko) to by cala noc je kapali bo kazda wanne trzeba sterylizowac przed nastepnym dzieckiem itp.. a tak 3 min pod kranem i gotowe..choc dla rodzicow to widok szokujący ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-07-31 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Zakorzenienie
|
scorpioniec dobrze prawisz kobieto
![]() Ja tak nie wyobrazam sobie kapania dziecka w takim czyms. Zreszta gdzie radosc z chlapania np?
![]() |
#1377 | |||
Zadomowienie
|
Ufff, przebrnęłam przez cały wątek.
![]() Rady - bezcenne ![]() Całe mnostwo gratów wykreśliłam z listy zakupowej, co do innych mam już jako taki pogląd jakich firm i czego konkretnie poszukiwac! ![]() Cytat:
Nam położna mówiła, żeby miec albo jednorazowe z siateczki albo zwykłe bawełniane. Odradzała flizelinowe, bo nie przepuszczają powietrza i utrudniają gojenie się rany. No i przed ordynatorem też trzeba udawac, że się non-stop bez gatków leży ![]() Zamiast podkładów poporodowych polecała jakieś pieluszki Belli, ale nie dotarło do mnie jakie konkretnie i jak miałabym je nosic ![]() Cytat:
![]() Chcesz - zostajesz i pomagają Ci. Nie chcesz, wszystko ok z Tobą i maleństwem - wychodzisz do domu. Tak powinno byc. Nie pojmuję tej naszej "zasady 3 dni" niezależnie od woli i potrzeby. NFZ jednak bogaty jest... Cytat:
![]() Mało tego, rozmyślam nad czymś takim (sama jestem wodną maniaczką): http://www.akademiaruchu.eu/artykuly.html Któraś z Was się pluskała tak z dzieckiem w basenie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze mój wielkolud to chyba by się nie zmieścił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Zakorzenienie
|
Foka te pieluszki belli to takie duże prostokątne podpaski są. Można kupic w sklepach medycznych.
![]() |
#1380 |
Zadomowienie
|
ja bym w życiu tam dziecka nie włożyła, tam jest mowa, że to wiaderko jest do 3 roku życia, nigdy w to nie uwierzę 1-1,5 dziecko już by w tym nie usiedziało, mój syn (1,5 roku ciagle wstaje w dużej misce, już nie wspomne o tym jaka ma radochę z chlapania). Myślę że dwu letnie dziecko sie tam nie zmieści.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.