Polecamy - odradzamy :) - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-06, 20:26   #2881
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Dot.: Polecamy - odradzamy :)

Cytat:
Napisane przez kurusia Pokaż wiadomość
To znacie? http://babymouse.pl/pl/wubbanub-smoc...rzytulanka-2w1
jak myślicie? cz taki smoczek jest ok dla 3 miesięcznego dziecka? chce kupic na prezent?(dziecko jest smoczkowe).
nie kupiłabym. i w życiu bym nie powiedziała, że to tyle kosztuje.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Czy możecie mi poradzić w kwestii łóżeczkowej - u ilu z Was przydały się wyjmowane szczebelki, a u ilu były one zbędną opcją?
nie wyjmowałam szczebelek z łózka synka. więc u nas to była zbędna opcja. Mam bardzo mocny sen, więc jakby dzidek rano się obudził i biegał sam po domu, to nie byłoby ciekawie.
ps. A na 2 latka młody poszedł do dużego łóżka, do własnego pokoju i nie raz narozrabiał z rana, korzystając z faktu, że rodzice śpia.

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
dzięki za odp, to chyba u mnie jednak nie do tego, bo u mnie tylko 2 szczebelki się wyjmuje
i to wystarczy, dziecko się zmieści.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 20:29   #2882
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

aha, a wydawało mi się, że jednak nie przejdzie przez taka szparkę dzieciak
dzięki za oświecenie

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:12   #2883
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
aha, a wydawało mi się, że jednak nie przejdzie przez taka szparkę dzieciak
dzięki za oświecenie
Jejku, ale mi sie skojarzylo

Przepraszam za offtopa.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-06, 21:13   #2884
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Jejku, ale mi sie skojarzylo

Przepraszam za offtopa.
Stary 2011-06-07, 13:02   #2885
kurusia
Przyczajenie

smoczki w rockowym stylu sa super ale nie przejda,mamuska raczej slodko misiowa jest. Wydawalo mi sie ze skoro to takie jest popularne za granica to chyba jednak nie jest za ciezka ta maskotka, z rezsta takie maluszki sa na zdjeciach z tym ze czasem sa wielkosci maskotki:p
kurcze nie wiem szukam dalej najwyzej zapytam wprost co by chciala dostac
kurusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 20:04   #2886
Beata_Batumi
Zadomowienie

Mam taką samą nianię babyono i słychać płacz, rozmowę itp wszystko. Warto kupic. Mam ją pół roku i jestem zadowolona, jedyny minus to fakt, że brzęczy odbiornik "łapie fale", nie wiem jak jest z innymi. Acha i korzystam głównie z prądu, a baterie i tak muszą być włożone żeby działała

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 21:22   #2887
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Mam taką samą nianię babyono i słychać płacz, rozmowę itp wszystko. Warto kupic. Mam ją pół roku i jestem zadowolona, jedyny minus to fakt, że brzęczy odbiornik "łapie fale", nie wiem jak jest z innymi. Acha i korzystam głównie z prądu, a baterie i tak muszą być włożone żeby działała
Tylko pamiętajcie,że powinny to być baterie "do ładowania" bo ja durna nie wiedziałam i załatwiłam swoja nianię za którą dałam prawie 100 euro

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-07, 21:44   #2888
kliwia
Zakorzenienie

carmela soprano ja mam el. nianie baby ono. kupilam uzywana w komisie - i srednio jestem zadowolona.
Glownie z tego wzgledu ze nie wlacza sie plynnie jak mala zacznie stekac ze juz wstala - najpierw jest taki specyficzny trzask. mnie sam trzask budzi. dodam ze trzask ten jest przy zalaczeniu i wylaczeniu fonii - np mala steknie wlocza sie z trzaskiem i zachwile gdy mala nie placze juz wylacza sie tez z trzaskiem
Nie wiem moze moja jakas wadliwa, ale wydawalo mi sie, ze kolezanka ktora miala aventowska nianie jakos cicho to wszytsko u niej dzialalo.
Co prawda chyba da sie zrobic tak, ze odbiodnik ustawic tylko w pozycji 'on' na najcichrzym jakby poziomie i wtedy tylko swiatelka chyba daja znac o aktywnosci dziecia - bo jak sie da 'glosniej' to i fonia i swiatelka bo w nocy jak sie spi to po swiatelkach ... hahaha
No i moja oprocz dziecka nic nie odbiera innego. Albo wkolo nikt nie stosuje nic wchodzacego na jej fale albo nie wiem

misqa fajnie by bylo wiezic malego szkraba w lozeczku bez wyjmowanych szczebelek.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2011-06-07 o 21:47
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 21:46   #2889
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a możecie mi polecić KONKRETNE kosmetyki dla noworodka?. Takie które są odpowiednie od pierwszego dnia i które u Was się sprawdziły. Jakie marki lubicie?

I konkretnie co? Oliwka, krem do pupy czy może mleczko? Jakie mydło i szampon? A może leszy emolient do kąpieli (jaki)?

Z góry dzięki
wiesz co, im mniej kosmetyków stosujesz, tym lepiej dla Twojego dziecka. wyłącznie żel do kąpieli i sudocrem do pupy na odparzenia. ja na poczatek kupiłam oilatum, ale bardzo drogi i mało wydajny, chociaż sprawdził się na pierwsze kąpiele. potem stosowałam mustelę 500 ml, kupowałam w necie. teraz jonhson. mustela jest bezzapachowa i delikatna, z pompką, była super. jako krem z filtrem na dzień - chicco. nie stosuj oliwki, bo ponoć zapycha pory i teraz już nikt nie polecam oliwkowania oraz pudrowania.

mojej wystarczył żel do kąpieli i sudocrem. nie kupowałam dodatkowo szamponu, w końcu tych włosków malutko jest.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 21:50   #2890
kasica123
Zakorzenienie

Ja miałam ALECTTO (czy jakoś tak) i byłam mega zadowolona - nic nie trzeszczało, nie strzelało....Jak budziłam się w nocy zeschizowana,że z córką coś nie tak-wystarczyło ze wsłuchałam się ( w i tak ściszoną do minimum) nianię i słyszałam spokojny oddech córeczki Mogłam spokojnie spać dalej
Stary 2011-06-07, 21:51   #2891
kliwia
Zakorzenienie

oliwka jak dlamnei to porazka jest

a puder - u mnie sprawdzil sie pod paszki, bo sie tam dzownie skora odparza malej, jakby nie dalo sie jej tam do sucha wytrzec a maka ziemniaczana nie zdala egzaminu.
do kapielu babydream,
do smarowania emolium - emulsja specjalna - bo lekko alergiczne wypryski miala,
szampon hipp - ladny zapach ma delikatny dzieckiem pachnie.
do pupy sudocrem
do twarzy na dzien krem beabydream
na lato emulsja ziajka faktor 30 - bo 50 lubia uczulac.

no wlasnie te trzaski wkurzajace,ale dziecki temu jak sie nic nie dzieje to nie ma podsluchu
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 21:55   #2892
kasica123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
oliwka jak dlamnei to porazka jest

a puder - u mnie sprawdzil sie pod paszki, bo sie tam dzownie skora odparza malej, jakby nie dalo sie jej tam do sucha wytrzec a maka ziemniaczana nie zdala egzaminu.
do kapielu babydream,
do smarowania emolium - emulsja specjalna - bo lekko alergiczne wypryski miala,
szampon hipp - ladny zapach ma delikatny dzieckiem pachnie.
do pupy sudocrem
do twarzy na dzien krem beabydream
na lato emulsja ziajka faktor 30 - bo 50 lubia uczulac.

no wlasnie te trzaski wkurzajace,ale dziecki temu jak sie nic nie dzieje to nie ma podsluchu

Oliwki też nie używałam bo córcia od urodzenia miała po niej wysypkę-zresztą do tej pory ją ma

I od początku używałam balsamu Hipp-w ogóle wszystkiego uzywałam z Hippa i byłam bardzo zadowolona
Stary 2011-06-07, 22:16   #2893
Layla79
Zakorzenienie

napisałyście o uczuleniach po chicco 50 i ja też właśnie sobie uświadomiłam, że moja mała ma jakieś takie drobne krostki na ciele, których nie miała i to w miejscu, gdzie ją smarowałam.
a kurde drogi to był krem. przynajmniej w aptece stacjonarnej.

czy wiecie, że w aptekach internetowych wszystko jest znacznie tańsze? wiem, że to nie jest odkrycie Ameryki, ale kupuję mleko Enfamil, które dość drogie jest w aptece 37 zł, a w necie 20 zł. dostałam dostawę, jest gites, długi termin ważności. dwa razy taniej, prawie!
jakby ktoś pytał, jakie mleko jest godne polecenia, to ja polecam Enfamil. nasza mała po cc była dokarmiana, potem tylko mleko matki, a teraz jak przechodzę na sztuczne, to uważam, że to jest najlepsze, bo ma lipil i jest najbliższe mleku matki. niestety ale bebilonu nie lubi. mam problem, żeby jej to wcisnąć i przez to je mniej. teraz już mam dostawę enfamilu. uważajcie, bo każda zmiana mleka rodzi małe bóle brzuszka. mi dzisiaj płakała cały dzień.

fajnie by też było, nie wiem czy jest, stworzyć taki wątek o przetworach dla dzieci. ja np. nie kupię nic z gerbera - do nestle należy gerber i bobofrut. bobofrut dla dzieci pow. 4 mca pakuje cukier, jest on wszędzie. bobovita ma same owocki, bez cukru. poza tym mleko nestle zatruło w chinach dużo dzieci i były śmiertelne zejścia. była też woda gerber bez gotowania, która też została wycofana z rynku. i szkło w słoiczkach dla dzieci. bez kitu, najtańsze te słoiczki, tańsze od polskiej bobovity, w sumie bardzo znana marka, ale ja już nic od nich nie kupię. moja marchewka wygląda jak marchewka, ich marchewka jest napakowana skrobią kukurydzianą, albo inną jako zagęszczacz. nie sądziłam, że się stanę, ale zostałam przeciwniczką słoików. narobiłam sama weków przecierowych w małych słoiczkach zakupionych na allegro na kosmiczne pieniądze 75 zł za 60 słoików, ale wystarczy 10 kg jabłek, pół kilo moreli, kilka gruszek i marchewek i żarcia na kilka miesięcy. wiem, jestem szalona, ale akurat lubię gotować, a te musy jabłkowe robi się bajecznie prosto i wychodzi 2 razy taniej niż słoiki, a nawet wiele więcej taniej. i smaczniej.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
dziewczyny chce kupic elektroniczna nianie, mozecie polecic jakas firme?
ja polecam philips avent scd 520 - super zasięg. napisz do mnie pw, chętnie podpowiem.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
dziewczyny mam (głupie) pytanie

czy przez ta nianie slychac co dokładnie sie dzieje u dziecka, czyli płacz, rozmowy itp.???

czy tylko jest jakis sygnal ze cos sie dzieje?

http://allegro.pl/elektroniczna-nian...634698137.html
to jak mikrofalówka - słyszysz dokładnie dźwięki, jakie wydaje dziecko, a jak ktoś rozmawia, to rozmowy. na wyświetlaczu pojawiają się czerwone diody, które narastają im głośniej płacze - ale to zależy jaki model, ja taki mam,.
Cytat:
Napisane przez kurusia Pokaż wiadomość
Hmm szkoda, mi sie pomysl wydał fajny. Już nie wiem co mam kupić Maluch ma dosłownie wszystko bo dziadkowie maja na jego punkcie krecka:/ kasy nie dam ( obciach dac 50zł). Może macie jakiś pomysł?
A może to nie jest takie złe? Eh sama nie wiem.
kup śpioszek, to się zawsze przyda, tylko taki rozpinany z przodu., albo jeszcze lepiej - kocyk! kocyków nigdy za wiele, z firmy bobas są świetne, rewelacyjne wręcz, kosztują nie pamiętam, ale coś ok. 40 zł.
Cytat:
Witajcie

Czy możecie mi poradzić w kwestii łóżeczkowej - u ilu z Was przydały się wyjmowane szczebelki, a u ilu były one zbędną opcją?

I jeszcze jedno - czy któraś mam doświadczenie z łóżeczkami firmy Bellamy? Wiecie coś o ich jakości i stabilności?
Kochana, jestem w swoim żywiole, bo mam łóżeczko i komodę z bellamy. będziesz zachwycona! super, super jakość. ja się naczytałam, że te niektóre łóżeczka, to coś tam śrubka wypadnie, coś się rozleci, a jak zacznie się kiwać, to łóżko trachnie no i postanowiłam kupić droższe, ale rosnące z dzieckiem. kupiliśmy bellamy kremowe. komoda jest rewelacyjna, o wiele lepsza niż drewe, bo tam dykta i mało to stabilne. super się użytkuje. łóżeczko w ogóle rewelacja. po pierwsze śliczne, po drugie widać jakość, jest mocne i solidne, po trzecie ma oczywiście 3 poziomy, wyjmowane szczebelki i pokryte jakimś silikonem szczebelki - dzięki temu, jak zacznie obgryzać, to nie obgryzie lakieru. łóżko ma wymiary 140x70, więc jak urośnie, to przekształci się w tapczanik, wystarczy na 2-3 lata. inne tapczniki mogą tego nie dotrwać, ale bellamy jest super stabilne. naprawdę super wydane pieniądze. chociaż można oczywiście taniej, łóżeczko z ikei nie jest złe, ale różnica w jakości olbrzymia. kto co lubi jak zawsze. mi się wydaje, że kasa się zwróci, bo wystarczy na 3 lata. a ja bardzo długo wybierałam łóżeczko i oglądaliśmy wszystkie firmy.
Stary 2011-06-07, 22:21   #2894
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
Kochana, jestem w swoim żywiole, bo mam łóżeczko i komodę z bellamy. będziesz zachwycona! super, super jakość. ja się naczytałam, że te niektóre łóżeczka, to coś tam śrubka wypadnie, coś się rozleci, a jak zacznie się kiwać, to łóżko trachnie no i postanowiłam kupić droższe, ale rosnące z dzieckiem. kupiliśmy bellamy kremowe. komoda jest rewelacyjna, o wiele lepsza niż drewe, bo tam dykta i mało to stabilne. super się użytkuje. łóżeczko w ogóle rewelacja. po pierwsze śliczne, po drugie widać jakość, jest mocne i solidne, po trzecie ma oczywiście 3 poziomy, wyjmowane szczebelki i pokryte jakimś silikonem szczebelki - dzięki temu, jak zacznie obgryzać, to nie obgryzie lakieru. łóżko ma wymiary 140x70, więc jak urośnie, to przekształci się w tapczanik, wystarczy na 2-3 lata. inne tapczniki mogą tego nie dotrwać, ale bellamy jest super stabilne. naprawdę super wydane pieniądze. chociaż można oczywiście taniej, łóżeczko z ikei nie jest złe, ale różnica w jakości olbrzymia. kto co lubi jak zawsze. mi się wydaje, że kasa się zwróci, bo wystarczy na 3 lata. a ja bardzo długo wybierałam łóżeczko i oglądaliśmy wszystkie firmy.
Wielkie dzięki za odpowiedź, bo już myślałam, że nikt nie zna tej formy
Stary 2011-06-07, 22:21   #2895
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
napisałyście o uczuleniach po chicco 50 i ja też właśnie sobie uświadomiłam, że moja mała ma jakieś takie drobne krostki na ciele, których nie miała i to w miejscu, gdzie ją smarowałam.

czy wiecie, że w aptekach internetowych wszystko jest znacznie tańsze? wiem, że to nie jest odkrycie Ameryki, ale kupuję mleko Enfamil, które dość drogie jest w aptece 37 zł, a w necie 20 zł. dostałam dostawę, jest gites, długi termin ważności. dwa razy taniej, prawie!
jakby ktoś pytał, jakie mleko jest godne polecenia, to ja polecam Enfamil. nasza mała po cc była dokarmiana, potem tylko mleko matki, a teraz jak przechodzę na sztuczne, to uważam, że to jest najlepsze, bo ma lipil i jest najbliższe mleku matki. niestety ale bebilonu nie lubi. mam problem, żeby jej to wcisnąć i przez to je mniej. teraz już mam dostawę enfamilu. uważajcie, bo każda zmiana mleka rodzi małe bóle brzuszka. mi dzisiaj płakała cały dzień.

fajnie by też było, nie wiem czy jest, stworzyć taki wątek o przetworach dla dzieci. ja np. nie kupię nic z gerbera - do nestle należy gerber i bobofrut. bobofrut dla dzieci pow. 4 mca pakuje cukier, jest on wszędzie. bobovita ma same owocki, bez cukru. poza tym mleko nestle zatruło w chinach dużo dzieci i były śmiertelne zejścia. była też woda gerber bez gotowania, która też została wycofana z rynku. i szkło w słoiczkach dla dzieci. bez kitu, najtańsze te słoiczki, tańsze od polskiej bobovity, w sumie bardzo znana marka, ale ja już nic od nich nie kupię. moja marchewka wygląda jak marchewka, ich marchewka jest napakowana skrobią kukurydzianą, albo inną jako zagęszczacz. nie sądziłam, że się stanę, ale zostałam przeciwniczką słoików. narobiłam sama weków przecierowych w małych słoiczkach zakupionych na allegro na kosmiczne pieniądze 75 zł za 60 słoików, ale wystarczy 10 kg jabłek, pół kilo moreli, kilka gruszek i marchewek i żarcia na kilka miesięcy. wiem, jestem szalona, ale akurat lubię gotować, a te musy jabłkowe robi się bajecznie prosto i wychodzi 2 razy taniej niż słoiki, a nawet wiele więcej taniej. i smaczniej.

ja polecam philips avent scd 520 - super zasięg. napisz do mnie pw, chętnie podpowiem.

to jak mikrofalówka - słyszysz dokładnie dźwięki, jakie wydaje dziecko, a jak ktoś rozmawia, to rozmowy. na wyświetlaczu pojawiają się czerwone diody, które narastają im głośniej płacze - ale to zależy jaki model, ja taki mam,.

kup śpioszek, to się zawsze przyda, tylko taki rozpinany z przodu., albo jeszcze lepiej - kocyk! kocyków nigdy za wiele, z firmy bobas są świetne, rewelacyjne wręcz, kosztują nie pamiętam, ale coś ok. 40 zł.

ja dla synka mam właśnie 140x70cm (ale mam Jake firmy Vento, nie Bellamy), super sprawa, ale drugie niestety musi być standard (120x60), bo wstawimy na początek do naszej sypialni, głównie ze względu na starszego,

żałuję, wolałabym znów większe kupić

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-07, 23:13   #2896
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Wielkie dzięki za odpowiedź, bo już myślałam, że nikt nie zna tej formy
jest w świecie dziecka, mieliśmy 20 proc. rabatu, może uda Ci się upolować w dobrej cenie. naprawdę warto mnie cieszą te mebelki każdego dnia

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ja dla synka mam właśnie 140x70cm (ale mam Jake firmy Vento, nie Bellamy), super sprawa, ale drugie niestety musi być standard (120x60), bo wstawimy na początek do naszej sypialni, głównie ze względu na starszego,

żałuję, wolałabym znów większe kupić
też mi się wydaje, że lepiej od razu większe kupić. potem myk myk i będzie tapczanik.
Stary 2011-06-07, 23:26   #2897
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
jest w świecie dziecka, mieliśmy 20 proc. rabatu, może uda Ci się upolować w dobrej cenie. naprawdę warto mnie cieszą te mebelki każdego dnia
A z jakiej okazji dostaliście taki fajny rabacik?
Stary 2011-06-08, 00:08   #2898
Layla79
Zakorzenienie

wiesz co, w świecie dziecka często są takie rabaty. jak były 20 proc., to kupiliśmy wózek, a potem zrobili 20 proc. na łóżeczka. taka informacja nigdzie nie jest wywieszona, po prostu trzeba zapytać, albo możesz też znaleźć w necie najlepszą ofertę.
Stary 2011-06-08, 09:53   #2899
brumek
Zakorzenienie

Dzięki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-08, 10:08   #2900
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

moja mała miala uczulenie na Chicco.

Enfamil chyba kupujemy w tej samej aptece na v, gdzie kurier powyżej 200 zł gratis
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 11:33   #2901
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

o rety,

ja mam zwykłe łóżeczko, najzwyklejsze: żółte, sosnowe
kupione 9 lat temu na przecenie

dopiero teraz, przy trzecim dziecku odłupało się drewienko przy ruchomym szczebelku (gdy podłożę papierek to szczebelek nie wypada)

nie chwieje, nie kolebie się
a między sezonami stało u mojej mamy na strychu, pod blaszanym dachem (lato, zima)
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 12:41   #2902
sheryl
szeryfcio

Cytat:
A z jakiej okazji dostaliście taki fajny rabacik?
Cytat:
wiesz co, w świecie dziecka często są takie rabaty. jak były 20 proc., to kupiliśmy wózek, a potem zrobili 20 proc. na łóżeczka. taka informacja nigdzie nie jest wywieszona, po prostu trzeba zapytać, albo możesz też znaleźć w necie najlepszą ofertę.
Pamiętam, że na wózki było 20 % zniżki w zeszłym roku i do tej pory ta zniżka jest przynajmniej na niektóre modele.
Rabat jeszcze można dostać od wysokości kwoty jaką wydacie. Ale od jakiej kwoty zaczynają się rabaty, nie pamiętam, trzeba zapytać sprzedawcę. Wiem, że od 200 zł dostaje się kartę stałego klienta i na wszystko jest na stałe 5 % zniżki.(oprócz promocji rzecz jasna).

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;27375192]o rety,

ja mam zwykłe łóżeczko, najzwyklejsze: żółte, sosnowe
kupione 9 lat temu na przecenie

dopiero teraz, przy trzecim dziecku odłupało się drewienko przy ruchomym szczebelku (gdy podłożę papierek to szczebelek nie wypada)

nie chwieje, nie kolebie się
a między sezonami stało u mojej mamy na strychu, pod blaszanym dachem (lato, zima)[/QUOTE]
Ja też miałam zwykłe łóżeczko Drewex - i tandeta jakich mało .
Źle wykończone, gdzieniegdzie zadziorki, dykta przykrywająca szufladę źle przycięta - nie dało sie zamknąc szuflady (mąż przycinał sam, bo mu się już nie chciało jeździć do sklepu drugi raz) , ponadto dykta ta nieoklejona od wewnątrz, brudziła pościel, musieliśmy ją oklejać sami. Po jakimś czasie wypadająca szuflada. No ludzie, ja nie wiem, jak niektórym producentom w Polsce nie wstyd. Nie pierwszy raz spotykam się z byle jak wykonanym polskim produktem (a mam porównanie do lepszych, dlatego się czepiam). Dlatego też dziewczynom przebierającym w lepszych mebelkach się nie dziwię.
Oczywiście wiele osób powie, że im tam nic w tym łóżeczku nie przeszkadza, że takie rzeczy się zdarzają i jest ok, no ale właśnie, są wymagania i wymagania. Jednym nie przeszkadza, drugim przeszkadza niska jakość wykonania i szukają czegoś lepszego.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-06-08 o 12:42
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 12:49   #2903
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Pamiętam, że na wózki było 20 % zniżki w zeszłym roku i do tej pory ta zniżka jest przynajmniej na niektóre modele.
Rabat jeszcze można dostać od wysokości kwoty jaką wydacie. Ale od jakiej kwoty zaczynają się rabaty, nie pamiętam, trzeba zapytać sprzedawcę. Wiem, że od 200 zł dostaje się kartę stałego klienta i na wszystko jest na stałe 5 % zniżki.(oprócz promocji rzecz jasna).

Ja też miałam zwykłe łóżeczko Drewex - i tandeta jakich mało .
Źle wykończone, gdzieniegdzie zadziorki, dykta przykrywająca szufladę źle przycięta - nie dało sie zamknąc szuflady (mąż przycinał sam, bo mu się już nie chciało jeździć do sklepu drugi raz) , ponadto dykta ta nieoklejona od wewnątrz, brudziła pościel, musieliśmy ją oklejać sami. Po jakimś czasie wypadająca szuflada. No ludzie, ja nie wiem, jak niektórym producentom w Polsce nie wstyd. Nie pierwszy raz spotykam się z byle jak wykonanym polskim produktem (a mam porównanie do lepszych, dlatego się czepiam). Dlatego też dziewczynom przebierającym w lepszych mebelkach się nie dziwię.
Oczywiście wiele osób powie, że im tam nic w tym łóżeczku nie przeszkadza, że takie rzeczy się zdarzają i jest ok, no ale właśnie, są wymagania i wymagania. Jednym nie przeszkadza, drugim przeszkadza niska jakość wykonania i szukają czegoś lepszego.
ta szuflada to jakaś porażka jest
też mam łóżeczko drewexa o ile z wykonczeniem samego łóżeczka jest okey, nie ma zadziorków, wszystko gładko, nic się nie wyszczerbia, to ta szuflada to badziewie straszne

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-08, 14:04   #2904
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego też dziewczynom przebierającym w lepszych mebelkach się nie dziwię.
A te lepsze mebelki, to Twoim zdaniem jakich firm? Bo to co widać w sklepach to wszystko Klups i Drewex i one niczym się od siebie nie różnią. I tu i Tu jakość pozostawia wiele do życzenia
Więc chciałabym wiedzieć, która firma robi nie tylko ładne, ale też solidne i bezpieczne łóżeczka.
Stary 2011-06-08, 14:25   #2905
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
A te lepsze mebelki, to Twoim zdaniem jakich firm? Bo to co widać w sklepach to wszystko Klups i Drewex i one niczym się od siebie nie różnią. I tu i Tu jakość pozostawia wiele do życzenia
Więc chciałabym wiedzieć, która firma robi nie tylko ładne, ale też solidne i bezpieczne łóżeczka.
wg mnie lepszej jakości jest np GLUCK.. ja kupiłam ich łóżeczko z szufladą 3 lata temu dla córki.. jeszcze chwilka i będzie spał w nim moj synek..

łózeczko własnie ponownie zostalo skręcone i nie ma na nim śladu użytkowania..

szuflada tez śmiga jak trzeba..

jest wykonane z drewna bukowego..które jest twardsze niż sosnowe
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 14:34   #2906
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
wg mnie lepszej jakości jest np GLUCK.. ja kupiłam ich łóżeczko z szufladą 3 lata temu dla córki.. jeszcze chwilka i będzie spał w nim moj synek..

łózeczko własnie ponownie zostalo skręcone i nie ma na nim śladu użytkowania..

szuflada tez śmiga jak trzeba..

jest wykonane z drewna bukowego..które jest twardsze niż sosnowe
Tylko że mi Glucki z wyglądu nie pasują. Nie ma kolorów które by mi pasowały do pokoju
Stary 2011-06-08, 15:01   #2907
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

mi tez kolorem nie do końca pasował.. ale jeśli miałabym wybierać między jakością a wyglądem to wybiorę te pierwsze bo za tym idzie też bezpieczeństwo dziecka..
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 19:32   #2908
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
ja bardzo polecam to, co mam - Vento model Jake, kupowałam na Allegro

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-08, 20:38   #2909
sheryl
szeryfcio

Cytat:
A nie wiem, bo: nie miałam lepszych mebelków, wpakowałam się w Drewexa Ponadto nie potrzebowałam mebelków, tylko łóżeczko.
Teraz gdybym miała drugi raz kupować, rozejrzałabym się za czymś lepszym, zrobiła rozeznanie, popytała na forach, porozglądała po sklepach. Na razie nie muszę, więc nazwami nie sypnę, ale dziewczyny tu dużo na ten temat piszą.
Co do tych tańszych, najbardziej popularnych; I Klupś i Drewex są byle jakie, mają złe opinie. Wyżej stoi Gluck, tak jak pisała scorpionec.
Stary 2011-06-08, 20:46   #2910
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Co do tych tańszych, najbardziej popularnych; I Klupś i Drewex są byle jakie, mają złe opinie. Wyżej stoi Gluck, tak jak pisała scorpionec.
Widocznie nie czytałaś całego wątku, bo ja się z nim zapoznałam dwa lata temu i o Klupsiu były pozytywne opinie. Ja mam łóżeczko tej firmy sosnowe Radek VII z szufladą i jestem z niego bardzo zadowolona. Może i szuflada chodzi trochę "tępawo", ale nie używam jej na co dzień - służy jako schowek. Reszta jest jak najbardziej OK - ładnie wykończone drewno, szczebelki w barierkach i w spodzie dobrze trzymają. Na barierki dokupiłam tylko plastikowe nakładki z Ikei, więc nie są ani poobijane, ani pogryzione przez synka.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości