![]() |
#2881 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: Polecamy - odradzamy :)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ps. A na 2 latka młody poszedł do dużego łóżka, do własnego pokoju i nie raz narozrabiał z rana, korzystając z faktu, że rodzice śpia. ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
aha, a wydawało mi się, że jednak nie przejdzie przez taka szparkę dzieciak
![]() dzięki za oświecenie ![]()
#2883 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
#2885 |
Przyczajenie
|
smoczki w rockowym stylu sa super ale nie przejda,mamuska raczej slodko misiowa jest. Wydawalo mi sie ze skoro to takie jest popularne za granica to chyba jednak nie jest za ciezka ta maskotka, z rezsta takie maluszki sa na zdjeciach z tym ze czasem sa wielkosci maskotki:p
kurcze nie wiem szukam dalej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zadomowienie
|
Mam taką samą nianię babyono i słychać płacz, rozmowę itp wszystko. Warto kupic. Mam ją pół roku i jestem zadowolona, jedyny minus to fakt, że brzęczy odbiornik "łapie fale", nie wiem jak jest z innymi. Acha i korzystam głównie z prądu, a baterie i tak muszą być włożone żeby działała
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
carmela soprano ja mam el. nianie baby ono. kupilam uzywana w komisie - i srednio jestem zadowolona.
Glownie z tego wzgledu ze nie wlacza sie plynnie jak mala zacznie stekac ze juz wstala - najpierw jest taki specyficzny trzask. mnie sam trzask budzi. dodam ze trzask ten jest przy zalaczeniu i wylaczeniu fonii - np mala steknie wlocza sie z trzaskiem i zachwile gdy mala nie placze juz wylacza sie tez z trzaskiem ![]() Nie wiem moze moja jakas wadliwa, ale wydawalo mi sie, ze kolezanka ktora miala aventowska nianie jakos cicho to wszytsko u niej dzialalo. Co prawda chyba da sie zrobic tak, ze odbiodnik ustawic tylko w pozycji 'on' na najcichrzym jakby poziomie i wtedy tylko swiatelka chyba daja znac o aktywnosci dziecia - bo jak sie da 'glosniej' to i fonia i swiatelka ![]() ![]() No i moja oprocz dziecka nic nie odbiera innego. Albo wkolo nikt nie stosuje nic wchodzacego na jej fale albo nie wiem ![]() ![]() misqa fajnie by bylo wiezic malego szkraba w lozeczku bez wyjmowanych szczebelek. ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2011-06-07 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej wystarczył żel do kąpieli i sudocrem. nie kupowałam dodatkowo szamponu, w końcu tych włosków malutko jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam ALECTTO (czy jakoś tak) i byłam mega zadowolona - nic nie trzeszczało, nie strzelało....Jak budziłam się w nocy zeschizowana,że z córką coś nie tak-wystarczyło ze wsłuchałam się ( w i tak ściszoną do minimum) nianię i słyszałam spokojny oddech córeczki
![]() ![]()
#2891 |
Zakorzenienie
|
oliwka jak dlamnei to porazka jest
![]() a puder - u mnie sprawdzil sie pod paszki, bo sie tam dzownie skora odparza malej, jakby nie dalo sie jej tam do sucha wytrzec ![]() ![]() do kapielu babydream, do smarowania emolium - emulsja specjalna - bo lekko alergiczne wypryski miala, szampon hipp - ladny zapach ma delikatny dzieckiem pachnie. do pupy sudocrem do twarzy na dzien krem beabydream na lato emulsja ziajka faktor 30 - bo 50 lubia uczulac. no wlasnie te trzaski wkurzajace,ale dziecki temu jak sie nic nie dzieje to nie ma podsluchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwki też nie używałam bo córcia od urodzenia miała po niej wysypkę-zresztą do tej pory ją ma ![]() I od początku używałam balsamu Hipp-w ogóle wszystkiego uzywałam z Hippa i byłam bardzo zadowolona ![]()
![]() |
#2893 | ||||
Zakorzenienie
|
napisałyście o uczuleniach po chicco 50 i ja też właśnie sobie uświadomiłam, że moja mała ma jakieś takie drobne krostki na ciele, których nie miała i to w miejscu, gdzie ją smarowałam.
![]() a kurde drogi to był krem. przynajmniej w aptece stacjonarnej. czy wiecie, że w aptekach internetowych wszystko jest znacznie tańsze? wiem, że to nie jest odkrycie Ameryki, ale kupuję mleko Enfamil, które dość drogie jest w aptece 37 zł, a w necie 20 zł. dostałam dostawę, jest gites, długi termin ważności. dwa razy taniej, prawie! ![]() jakby ktoś pytał, jakie mleko jest godne polecenia, to ja polecam Enfamil. nasza mała po cc była dokarmiana, potem tylko mleko matki, a teraz jak przechodzę na sztuczne, to uważam, że to jest najlepsze, bo ma lipil i jest najbliższe mleku matki. niestety ale bebilonu nie lubi. mam problem, żeby jej to wcisnąć i przez to je mniej. teraz już mam dostawę enfamilu. uważajcie, bo każda zmiana mleka rodzi małe bóle brzuszka. mi dzisiaj płakała cały dzień. fajnie by też było, nie wiem czy jest, stworzyć taki wątek o przetworach dla dzieci. ja np. nie kupię nic z gerbera - do nestle należy gerber i bobofrut. bobofrut dla dzieci pow. 4 mca pakuje cukier, jest on wszędzie. bobovita ma same owocki, bez cukru. poza tym mleko nestle zatruło w chinach dużo dzieci i były śmiertelne zejścia. była też woda gerber bez gotowania, która też została wycofana z rynku. i szkło w słoiczkach dla dzieci. bez kitu, najtańsze te słoiczki, tańsze od polskiej bobovity, w sumie bardzo znana marka, ale ja już nic od nich nie kupię. moja marchewka wygląda jak marchewka, ich marchewka jest napakowana skrobią kukurydzianą, albo inną jako zagęszczacz. nie sądziłam, że się stanę, ale zostałam przeciwniczką słoików. narobiłam sama weków przecierowych w małych słoiczkach zakupionych na allegro na kosmiczne pieniądze 75 zł za 60 słoików, ale wystarczy 10 kg jabłek, pół kilo moreli, kilka gruszek i marchewek i żarcia na kilka miesięcy. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
żałuję, wolałabym znów większe kupić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
wiesz co, w świecie dziecka często są takie rabaty. jak były 20 proc., to kupiliśmy wózek, a potem zrobili 20 proc. na łóżeczka. taka informacja nigdzie nie jest wywieszona, po prostu trzeba zapytać, albo możesz też znaleźć w necie najlepszą ofertę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]()
![]() |
#2900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Enfamil chyba kupujemy w tej samej aptece na v, gdzie kurier powyżej 200 zł gratis ![]()
![]() |
#2901 |
Konto usunięte
|
o rety,
ja mam zwykłe łóżeczko, najzwyklejsze: żółte, sosnowe kupione 9 lat temu na przecenie dopiero teraz, przy trzecim dziecku odłupało się drewienko przy ruchomym szczebelku (gdy podłożę papierek to szczebelek nie wypada) nie chwieje, nie kolebie się a między sezonami stało u mojej mamy na strychu, pod blaszanym dachem (lato, zima) |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Rabat jeszcze można dostać od wysokości kwoty jaką wydacie. Ale od jakiej kwoty zaczynają się rabaty, nie pamiętam, trzeba zapytać sprzedawcę. Wiem, że od 200 zł dostaje się kartę stałego klienta i na wszystko jest na stałe 5 % zniżki.(oprócz promocji rzecz jasna). [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;27375192]o rety, ja mam zwykłe łóżeczko, najzwyklejsze: żółte, sosnowe kupione 9 lat temu na przecenie dopiero teraz, przy trzecim dziecku odłupało się drewienko przy ruchomym szczebelku (gdy podłożę papierek to szczebelek nie wypada) nie chwieje, nie kolebie się a między sezonami stało u mojej mamy na strychu, pod blaszanym dachem (lato, zima)[/QUOTE] Ja też miałam zwykłe łóżeczko Drewex - i tandeta jakich mało ![]() Źle wykończone, gdzieniegdzie zadziorki, dykta przykrywająca szufladę źle przycięta - nie dało sie zamknąc szuflady (mąż przycinał sam, bo mu się już nie chciało jeździć do sklepu drugi raz) , ponadto dykta ta nieoklejona od wewnątrz, brudziła pościel, musieliśmy ją oklejać sami. Po jakimś czasie wypadająca szuflada. No ludzie, ja nie wiem, jak niektórym producentom w Polsce nie wstyd. Nie pierwszy raz spotykam się z byle jak wykonanym polskim produktem (a mam porównanie do lepszych, dlatego się czepiam). Dlatego też dziewczynom przebierającym w lepszych mebelkach się nie dziwię. Oczywiście wiele osób powie, że im tam nic w tym łóżeczku nie przeszkadza, że takie rzeczy się zdarzają i jest ok, no ale właśnie, są wymagania i wymagania. Jednym nie przeszkadza, drugim przeszkadza niska jakość wykonania i szukają czegoś lepszego.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-06-08 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam łóżeczko drewexa o ile z wykonczeniem samego łóżeczka jest okey, nie ma zadziorków, wszystko gładko, nic się nie wyszczerbia, to ta szuflada to badziewie straszne
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc chciałabym wiedzieć, która firma robi nie tylko ładne, ale też solidne i bezpieczne łóżeczka.
![]() |
#2905 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
łózeczko własnie ponownie zostalo skręcone i nie ma na nim śladu użytkowania.. szuflada tez śmiga jak trzeba.. jest wykonane z drewna bukowego..które jest twardsze niż sosnowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
mi tez kolorem nie do końca pasował.. ale jeśli miałabym wybierać między jakością a wyglądem to wybiorę te pierwsze bo za tym idzie też bezpieczeństwo dziecka..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Teraz gdybym miała drugi raz kupować, rozejrzałabym się za czymś lepszym, zrobiła rozeznanie, popytała na forach, porozglądała po sklepach. Na razie nie muszę, więc nazwami nie sypnę, ale dziewczyny tu dużo na ten temat piszą. Co do tych tańszych, najbardziej popularnych; I Klupś i Drewex są byle jakie, mają złe opinie. Wyżej stoi Gluck, tak jak pisała scorpionec.
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
Widocznie nie czytałaś całego wątku, bo ja się z nim zapoznałam dwa lata temu i o Klupsiu były pozytywne opinie. Ja mam łóżeczko tej firmy sosnowe Radek VII z szufladą i jestem z niego bardzo zadowolona. Może i szuflada chodzi trochę "tępawo", ale nie używam jej na co dzień - służy jako schowek. Reszta jest jak najbardziej OK - ładnie wykończone drewno, szczebelki w barierkach i w spodzie dobrze trzymają. Na barierki dokupiłam tylko plastikowe nakładki z Ikei, więc nie są ani poobijane, ani pogryzione przez synka.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.