Polityka sklepów zwrot/wymiana/reklamacja/odłożenie towaru - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-10, 18:06   #421
Reniz
Raczkowanie

Dot.: Polityka sklepów zwrot/wymiana/reklamacja/odłożenie towaru

Jeżeli chodzi o reklamacje to tak jak pisała ZielonaOliwka, w momencie gdy reklamacja została odrzucona wówczas sprzedający ma obowiązek w terminie 14 dni poinformować klienta o decyzji (ale uwaga!! spotkałam sie niedawno, że na zgłoszeniu reklamacyjnym małym druczkiem była zapisana informacja, że to niby ja jako klientka muszę sama dzwonic i dowiadywac się w sprawie decyzji...)
donay-jeżeli nie masz takowej informacji na swoim zgłoszeniu reklamacyjnym to prawo jest po Twojej stronie i przyjmuje sie wówczas, że twoje żadanie reklamacyjne zostało uznane
Reniz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 18:14   #422
Reniz
Raczkowanie

donay - Aaa, już inna sprawa, że w swietle przepisów nie ma czegoś takiego jak "zwrot gotówki". Jeżeli towar da sie naprawić to wówczas jest on naprawiany, a jeśli jest to wada, której nie mozna juz usunąć to wówczas jest wymiana na ten sam model, ewentualnie inny......
Jeżeli nie poinformowali Cię w czasie spisywania reklamacji o twoich prawach w sprawie żądań, wówczas zawsze możesz udawać tzw. "głupa"

Ale radze zacznij od tego, ze nie poinformowali Cie w ciagu 14 dni, ple ple, ple i zawsze w czasie rozmowy możesz wtrącić słowa "federacja konsumentów"
Stary 2008-12-10, 19:41   #423
farfalla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolinda Pokaż wiadomość
a ja chcę wymienic płaszcz w orsayu na inny(droższy)ale
1.płaszcz który kupiłam był przeceniony-nie wiem czy taki towar podlega zwrotowi?
2.oderwałam już metkę
mam jakieś szanse?
wydaje mi się że niestety nie przyjmą zwrotu przecenionej rzeczy jeśli urwałaś metkę
/A.H/
farfalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-10, 20:09   #424
mmagdaa_p
Zakorzenienie

A jak jest ze zwrotami w reserved

To znaczy się wiem że jest 30 dni na zwrot, tylko czy muszę w tym samym sklepie zwracać co kupiłam czy w dowolnym
Stary 2008-12-13, 08:16   #425
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

dziewczyny mam pytanie, czy jakbym kupiła teraz coś w h&m w cenie regularnej, a potem okazałoby się że w ciągu tych 28dni które mam na zwrot przecenili tą rzecz, to czy mogłabym tą rzecz nie noszoną z metkami zwrócic i zakupic ponownie tą samę co oddałam za niższą ceną?

robiła któraś tak?? albo może pracuje któraś z was w h&m i wie cos na ten temat
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 10:03   #426
klosik_93
Rozeznanie

a wiecie może jak jest w ccc z wymianą, można wymieniać w innym sklepie czy w tym co się kupiło?

klosik_93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 10:58   #427
PomylonaKsiezniczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie, czy jakbym kupiła teraz coś w h&m w cenie regularnej, a potem okazałoby się że w ciągu tych 28dni które mam na zwrot przecenili tą rzecz, to czy mogłabym tą rzecz nie noszoną z metkami zwrócic i zakupic ponownie tą samę co oddałam za niższą ceną?

Pamietam ze tu na wizazu pisala dziewczyna, ktora wymieniala cos w h&m, a miedzy zakupem a wymiana obnizyli cene ciucha i zwrocili jej roznice... Z tym, ze o ile pamietam wymieniala na taki sam ciuch, bo zakupiony mial wade chyba..

PomylonaKsiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-13, 11:13   #428
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Cytat:
Napisane przez PomylonaKsiezniczka Pokaż wiadomość
Pamietam ze tu na wizazu pisala dziewczyna, ktora wymieniala cos w h&m, a miedzy zakupem a wymiana obnizyli cene ciucha i zwrocili jej roznice... Z tym, ze o ile pamietam wymieniala na taki sam ciuch, bo zakupiony mial wade chyba..

to jakas nadzieja jest
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-13, 13:21   #429
mmagdaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
to jakas nadzieja jest
A nie możesz po prostu zwrócić tego ciuszka a potem sobie kupić tego samego po niższej cenie

Masz prawo do zwrotu więc z niego korzystasz i to niezależnie od tego czy coś kupisz innego w zamian czy nie.
Stary 2008-12-13, 20:10   #430
miracle567
Raczkowanie

GG do miracle567
Dot.: Zara - zwroty podczas wyprzedaży

Ja się podzielę moim dzisiejszym doświadczeniem ze zwrotem nie trafionego w gust swetra w C&A. Na rachunku pisało, że zwrotowi podlega tylko towar z rachunkiem i etykietą, ale ja genialnie wyrzuiłam tą metkę zaraz po kupieniu, więc miałam wątpliwości, ale uznałam, że jak nie spróbuję to będe żałować. Jestem pozytywnie zaskoczona, bo pan z obsługi przyjął ten sweter bez problemu, nie czepiał się aż tak bardzo braku tej metki. To było bardzo miłe, a dla pozostałych dziewczyn, które też mają wątpliwości czy można zwrócić towar bez metki radzę również spróbować.
miracle567 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-14, 18:43   #431
izula
Przyczajenie

ja sie musze podzielic z wami opinią na temat sklepu Danija ( obuwie). Zakupiłam tam calkiem niedawno zimowe kozaki i spotkala mnie niemila niespodzianka. okazalo sie ze buty przemakaja po chwilowym kontakcie z woda tzn np po paru minutach na deszczu. Sniuegow tej zimy nie bylo za bardzo wiec mozecie sobie wyobrazic ze wiele im nie trzeba zeby przemoknać . Oczywiscie wrocilam do sklepu z reklamacja. Tam mi pani pokazala jakas ulotke gdzie malenkim druczkiem bylo napisane ze przemakanie nie podlega reklamacji.
I tak zostalam z zimowymi butami, ktore sa bezuzyteczne i portwelem lzejszym o 300zl:/
Zdecydowanie nie polecam!!!
izula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-14, 19:17   #432
women101
Zadomowienie

GG do women101

A powiedzcie mi jako to wygląda w monnari?Przeczytałam kiedyś na jednym z forów ,że zwrotom mówią stanowcze NIE. Ale wolę się upewnić ,można tam zwrócić rzecz?
women101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 10:29   #433
praline
Zakorzenienie

witam,
mam pytanie odnośnie h&m- na paragonie mam napisane:
"towary zakupione w GC Campaign nie podlegają zwrotowi tylko wymianie w ciągu 28 dni od daty zakupu."

Wiecoe może co to jest to GC Campaign? kupiłam jedną rzecz tego dnia i chciałabym ją zwrócić
praline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 11:01   #434
Reniz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izula Pokaż wiadomość
ja sie musze podzielic z wami opinią na temat sklepu Danija ( obuwie). Zakupiłam tam calkiem niedawno zimowe kozaki i spotkala mnie niemila niespodzianka. okazalo sie ze buty przemakaja po chwilowym kontakcie z woda tzn np po paru minutach na deszczu. Sniuegow tej zimy nie bylo za bardzo wiec mozecie sobie wyobrazic ze wiele im nie trzeba zeby przemoknać . Oczywiscie wrocilam do sklepu z reklamacja. Tam mi pani pokazala jakas ulotke gdzie malenkim druczkiem bylo napisane ze przemakanie nie podlega reklamacji.
I tak zostalam z zimowymi butami, ktore sa bezuzyteczne i portwelem lzejszym o 300zl:/
Zdecydowanie nie polecam!!!
Hmmm, tak szczerze powiedziawszy to niestety ale tak jest wszędzie. Wiadome jest, że każde buty przemakają (no może opócz kaloszy) Aczkolwiek jeżeli buty przemokły bo tak krótkim czasie to kwestia jest złej jakości skóry. Niestety nie jesteś w stanie tego nikomu udowodnić, chyba że wysłałabyś je na ekspertyzę -ale to za dużo problemów...
Stary 2008-12-15, 11:12   #435
Reniz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez praline Pokaż wiadomość
witam,
mam pytanie odnośnie h&m- na paragonie mam napisane:
"towary zakupione w GC Campaign nie podlegają zwrotowi tylko wymianie w ciągu 28 dni od daty zakupu."

Wiecoe może co to jest to GC Campaign? kupiłam jedną rzecz tego dnia i chciałabym ją zwrócić
Dziwne! Az zaczełam szukać paragonu z H&M i niestety ostatni jaki posiadam to z poczatku lipca :/ Mam notke na nim ze"na podstawie paragonu w ciagu 28 dni przyjmujemy zwrot lub wymieniamy towar w kazdym sklepie H&M", wiem ze to stary paragon i teraz mogło się wszystko zmienić, ale pod koniec pażdziernika sama zwracałam wcześniej zakupiony płaszcz w H&M i nie było problemu!! Dodam, że miało to miejsce w Galerii Krakowskiej. No chyba, że H&M ma różne spółki i to już juch indywidualne decyzje.... nie wiem
Stary 2008-12-15, 15:19   #436
praline
Zakorzenienie

Reniz
to chyba chodzi o jakieś bony...pytałam babki, ale nie potrafiła mi ładnie wytłumaczyć czym jest ów tajemnicze "GC Campaign" ...powiedziała, że trochę się teraz zmieniły zasady zwrotu/wymiany. Na innym paragonie z 18 listopada mam tak jak Ty napisane.
Stary 2008-12-15, 18:29   #437
PoZiOmEcZkA=*
Rozeznanie

GG do PoZiOmEcZkA=*

a ja odnośnie h&m rownież... kupiłam dzis sweter przeceniony w kazimierz ale okazuje sie ze tylko tam jest na przecenie...w krakowskiej sweter jeszcze nie jest przeceniony... a jak przyszłam do domu to zdecydowałam ze jednak rozmiar mi troche nie odpowiada... i chciałabym wymienić... w Kazimierz była to jedyna sztuka a w krakowskiej jest ich jeszcze troche ale jak mowie w regularnej cenie... czy jest szansa na wymiane w krakowskiej... ? czy musze dopiero zapolować az tak przecenią?

Myśli cukrują nazbyt rzeczy one.
PoZiOmEcZkA=* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 18:45   #438
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

pochwalę Orsay. Przyjęli zwrot w zupełnie innym sklepie w innym mieście (kupione w Katowicach, oddane w Gliwicach) i to z uśmiechem na ustach, zero pytań, bez najmniejszych problemów. Pieniądze po tygodniu oddane na konto (płatność kartą). Duży plus.
Stary 2008-12-23, 12:21   #439
daga.c
Przyczajenie

A ja mam taki mały, lecz nurtujący mnie problem. W sobotę zwróciłam spodnie w Zarze, oczywiscie nie było zadnego problemu, płaciłam kartą, więc zwrot tym samym tez miał być na konto. Dzisiaj jest już wtorek, a na moim koncie nie ma tej gotówki. Mam ten świstek potwierdzający zwrot, myślicie, że to wina banku i przedświatecznego zamieszania czy też w sklepie o czymś zapomnieli
daga.c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-23, 13:59   #440
eyo
Zakorzenienie

Cytat:

szczerze ?

to taki numer robiłabym w dwie osoby a nie sam czyli poszłabym oddała ciuszek a kumpela czy TZ na przykład wziąłby ten sam tańszy żeby już nie było problemów jak coś

ale swoją drogą niezła koncepcja

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-23, 14:34   #441
mmagdaa_p
Zakorzenienie

A ja jestem wkurzona na sklep Top secret

Upatrzony miałam portfel. Kosztował 89 zł, a teraz dodatkowo była przecena 50%. Widziałam już go w dwóch sklepach ale niestety nie było koloru który chciałam. Dzisiaj udało mi się go dorwać. Jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłam że portfel kosztuje 99 zł przed przeceną. Oczywiście był bez metek- co świadczy o tym że cena celowo zawyżona. Zapytałam się dlaczego jest droższy niż podaje to producent na stronie www...panie odburknęły że one nie wiedzą i że on od zawsze tyle kosztował....
robią w balona ludzi w TS. to już nie chodzi o te 5 zł które zapłaciłam więcej ale o sam fakt że naciągają ludzi, nie każdy musiał już wcześniej np wiedzieć ile co kosztuje.
Jestem zła, mimo że kupiłam ten portfel to jakoś zadowolona nie jestem

Chciałam napisać @ do TS ale oczywiście nie przechodzi moja wiadomość przez formularz kontaktowy bo jest zbyt długa
A napisałabym im że nie podoba mi się polityka jaką prowadzą w stosunku do swoich bądź co bądź klientów

Narazie NIC już tak nie kupię
Stary 2008-12-28, 23:03   #442
Nija_
Zakorzenienie

Dziewczyny, a nie wiecie przypadkiem jak jest w Oysho?
Kupiłam tam w sobotę top (elegancki, na ramiączkach, koronkowy), ale jakoś mi się nie widzi Oczywiście metka jest na swoim miejscu, paragon też mam.
Mogę zwrócić?
Stary 2008-12-28, 23:53   #443
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cudzoziemiec Pokaż wiadomość
słyszałem (i już to na forum czytałem, ale chciałem się upewnić), że w New Yorker'ze nie przyjmują zwrotów, tak? bo kupiłem kurtkę a chciałbym ją teraz oddać (wiele powodów).

i myślałem, ale nie wiem czy to coś pomoże... czy przyjmują chociażby reklamacje z powodu uszkodzonego towaru? czy w takim wypadku jest możliwy zwrot pieniędzy czy też tylko wymiana?

dodam, że chodzi o NY w Katowicach, może ktoś kiedyś miał jakiś udany przypadek zwrotu?

z góry dziękuję za odpowiedź.

Niestety to prawda

Przede mną stała babka która kupiła spodnie tego samego dnia, miała wszystkie metki i paragon ale nie przyjeli jej zwrotu.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 10:48   #444
Sesja
Zakorzenienie

sluchajncie chce zwrocic spodniczne z croppa , na paragonie jest napisane ze mam na to 30dni. nie bedzie problemow jak myslicie? musze to jakos uzasaniac..?
Stary 2008-12-29, 11:15   #445
praline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sesja Pokaż wiadomość
sluchajncie chce zwrocic spodniczne z croppa , na paragonie jest napisane ze mam na to 30dni. nie bedzie problemow jak myslicie? musze to jakos uzasaniac..?
jak zmieściłaś się w tym 30 dniowym terminie to nie będzie żadnych problemów Co do uzasadniania w H&M nie pytają, w Orsayu raz mi się zdarzyło a w Croppie to nie wiem...jak nie masz dobrego wytłumaczenia to powiedz, że po prostu chcesz skorzytać ze swojego uprawnienia, które jako klientce tego sklepu Ci przysługuje

Zresztą co ich to obchodzi...chyba, że na formularzu musi kasjerka wypełnić taka rubrykę jak przyczyna zwrotu- no to można zawsze powiedzieć, że źle dobrany rozmiar .

Edytowane przez praline
Czas edycji: 2008-12-29 o 11:17
Stary 2008-12-29, 11:19   #446
Sesja
Zakorzenienie

dzieki powiem ze mama mi kupila i za maly rozmiar bo to xs. Chociaz jest dobra
Stary 2008-12-29, 11:20   #447
praline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sesja Pokaż wiadomość
dzieki powiem ze mama mi kupila i za maly rozmiar bo to xs. Chociaz jest dobra
jak się nie zapytają o przyczynę to nie ma się co wyrywać .
Możesz też powiedzieć, że kobieta zmienna jest co zapewne jest tutaj prawdą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-29, 11:23   #448
Sesja
Zakorzenienie

poprostu powiem ze chce zwrocic i tyle paragon mam , metka tez jest wiec nie powinno byc problemow
Stary 2008-12-29, 11:37   #449
effcia82
Zakorzenienie

ostatnio kupiłąm bluzkę w promodzie - dość drogą. jeszcze jej nie nosiłam, ma wszystkie metki.
wczoraj widziałam, że są obniżki. być może i ta bluzka jest na promocji. zastanawiam się nad jej oddaniem (jest możliwy zwrot do 30 dni) i ponownym zakupem. tylko nie sądzicie, że to obciach?
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-29, 13:59   #450
mmagdaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
ostatnio kupiłąm bluzkę w promodzie - dość drogą. jeszcze jej nie nosiłam, ma wszystkie metki.
wczoraj widziałam, że są obniżki. być może i ta bluzka jest na promocji. zastanawiam się nad jej oddaniem (jest możliwy zwrot do 30 dni) i ponownym zakupem. tylko nie sądzicie, że to obciach?
nie
Ja kupiłam niedawno sweter w mango, kosztował 140 zł Nie chodziłam w nim jeszcze a zauważyłam że teraz jest przeceniony i kosztuje 80 zł

Poszłam więc z koleżanką oddałam sweter kasę dostałam z powrotem a za chwilę koleżanka kupiła dla mnie ten sam sweter 60 zł tańszy

Pani się tylko uśmiechnęła ale nic nie powiedziała
Mam prawo do zwrotu więc z niego korzystam a to że kupię jeszcze raz po niżej cenie to przecież chyba nie grzech

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości