|
|
#1801 |
|
BAN stały
|
Dot.: Polityka sklepów zwrot/wymiana/reklamacja/odłożenie towaru
ja teraz tez sie zrobilam bardziej swiadoma i pyskata. od razu inaczej mnie traktuja i nie robia zadnych problemow. ale w przeszlosci roznie bywalo.
|
|
|
|
|
#1802 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiecie czy jak chcę oddac rzecz w h&m to mogę zrobic to w innym sklepie niż została kupiona ? czy muszę jechac do tego samego?
|
|
#1803 |
|
Wtajemniczenie
|
może to być inny sklep
|
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
|
|
#1805 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie jak z orsayem? Można zwracac przecenione rzeczy?
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
up
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
no litości
|
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
Witam może ktoś pracuje, pracował w Wojasie i pomoże...
Z góry przepraszam jeśli nie w tu post gdzie trzeba... Witam. 27 Listopada zakupiłem Buty w sklepie Wojas SCC Katowice. Po jakimś czasie zauwazyłem że nie zależnie od tego czy ide po ldzie czy po ubitym śniegu zaraz mam mokro w bucie ( obuwie zimowe ) Buty po zakupie zostały zapastowane pastą która rzekomo była tylko do tego obuwia. Również zakupiona w sklepie Wojas. Problem na tyle uciążliwy że postanowiłem sie udać do sklepu z tym. Dziś byłem w sklepie, Pani była bardzo niemiła, bardzo opryskliwa. Powiedziała że nie mam prawa żądać zwrotu lub wymiany na inne ponieważ nie obejmuje tego polityka firmy. Więc pytam Panią jak to? Skoro jesteśmy w UE to mamy takie prawo do tego. A ona na to że absolutnie nie i że firma zastrzegła sobie prawo do tego ( co dla mnie jest bzdurą, bo można tak w ogole? ) Co wiecej dostałem prawa konsumenta do poczytania kilkanascie stron?! Powiedziałem że skonsultuje to sobie u rzecznika praw konsumenta. Pani cieżko przyjeła reklamacje ale stwierdziła że mimo wszystko pewnie i tak bedzie odrzucona. Co moge zrobić? Rzeczywiscie można tak? A co do Pani to chętnie bym jej zrobił koło dupy za tą jej "uprzejmość" Buty wróciły z reklamacji, odebrałem. Pochodziłem i co? Problem dalej ten sam. Wycieczka do garażu i spowrotem po ubitym śniegu, tudzież lodzie i znowu mokro w środku:/ Lipa. Jakieś pomysły poza kolejną reklamacją? Dodam jeszcze że dopiero teraz zauwazyłem że nie dostałem paragonu spowrotem:/ Uznają mi ta reklamacje? Tak czy inaczej powinna być kopia reklamacji która składałem jakiś tydzien temu wiec chyba tak ? POMOCY! |
|
|
|
|
#1809 |
|
Przyczajenie
|
Mam problem, ponieważ kupiłam buty w sklepie Butik, lecz stwierdziłam, ze nie pasują mi do niczego i chciałabym je oddac. Czy jest taka możliwosc w tym sklepie? Dodam, że kupiłam je 21.12 i mam paragon.
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie:
czy faktem jest, że w h&m można dokonać reklamacji bez posiadania paragonu? niestety jak nigdy paragon wyrzuciłam a buty jak na złość rozwaliły się ;/
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpisuję na twoją wiadomość, bo sama walczyłam z tą firmą kilkakrotnie. Faktem jest, że możliwość dokonania zwrotu zakupionego towaru bez względu na członkostwo w UE czy nie, jest tylko dobrą wolą sprzedawcy (czyt. właściciela). Nie ma żadnego przepisu prawnego, który by to regulował. Z kolei prawo do gwarancji posiada każdy konsument, który ma dowód zakupu(paragon) i w chwili zawarcia umowy (zakupu) nie był świadomy wady, lub wada była ukryta. Najczęściej występującym okresem gwarancyjnym są 24mc (tak przynajmniej jest w wojasie). Niestety, ku rozpaczy wielu konsumentów tzw. "przeciekanie" obuwia nie podlega gwarancji (co dla mnie jest absurdalne i niedorzeczne). Najczęściej reklamowane obuwie powraca do nas z odmowną decyzją. Co mogę Ci poradzić? Chyba tylko uzbroić się w cierpliwość i odwoływać się od decyzji. Albo faktycznie skontaktuj się z rzecznikiem, powiedz o co chodzi i zapytaj, co może zaproponować? Pozdrawiam, trzymam kciuki. |
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 593c75013b50657667b63d87728634e1b99aec69_5ffb951521a8c Czas edycji: 2013-01-05 o 15:12 |
|
|
|
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
1) Czy w New Yorkerze możliwe jest odkładanie towaru/ rezerwowanie?
2) Jeśli kupię coś dzięki kuponowi podarunkowym to mogę zwrócić tą rzecz i dostać kasę do ręki? Jak tak to ile jest dni na zwrot towaru?? |
|
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasami wydaje mi się, że niektórzy kupują ciuchy tylko po to, by je zwracać... Odpowiedź na pytanie - tak, możesz dokonać zwrotu bez metki papierowej. |
|
|
|
|
|
#1815 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 593c75013b50657667b63d87728634e1b99aec69_5ffb951521a8c Czas edycji: 2013-01-05 o 15:13 |
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Raczkowanie
|
czy w inditexie można odkładać ubrania? jeśli tak to do ilu dni maksymalnie?
|
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Można odkładać na 1 dzień, nie odkładają rzeczy przecenionych
|
|
#1819 |
|
Raczkowanie
|
Czy w Bershce można dokonać zwrotu butów, które już przy kupowaniu nie miały metki z ceną? Jeśli tak to ile jest czasu na zwrot takiej rzeczy?
|
|
#1820 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktos sie orientuje jak jest ze zwrotami w Gino Rossi?
|
|
|
|
|
#1821 |
|
... choć nie Westwood
|
Z Bershką pewnie jak jak z innymi sklepami- w przypadku braku metki przy kupnie powinna być adnotacja na paragonie.
|
|
|
#1822 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy w Housie moge zwrucić /wymienić rzecz wyprzedażową?jak tak to do ilu dni?
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Konto usunięte
|
1. kupiłam 2 miesiące temu czarne spodnie w h&m, po 2 praniach zrobiły się mega wyblakłe, mam paragon, uznają reklamację?
2.rok temu kupiłam jeansy w camaieu, szybko zrobiła mi się dziura w kroku (nie przetarcie), dopiero teraz znalazłam paragon, warto reklamować mówiąc, że wada powstała w ostatnim czasie? uznają? |
|
|
|
|
#1824 |
|
Raczkowanie
|
To ja wam opowiem moja przygode z firma puma. To bylo w lato-moj maz w pumie na targowku kupil sobie buty za ok 400zl. A ze do pracy nie nosi sportowego obowia,zakladal je sporadycznie np w weekendy.Po 3 miesiacach od zakupu, na materiale z boku pojalwiko sie "oczko".A ze ja nigdy sklepom nie daruje nawen natjmniejszych wad-odrazu buty w samochod i pojechalam do sklepu. Panie tam oczywiscie reklamacje przyjely i powiedzialy ze za ok 2tygodnie bedzie odpowiedz czy moja reklamacja zostala uznana(a w pismie zarzadalam wymiany na taki sam lub inny model)po tym czasie skontaktowam sie z firma i telefonicznie pani powiedziala ze reklamacja zostala uznana i buty zostaly naprawione....jak je zobaczylam toplakac mi sie chcialo.oczko byloporostu naciagniete i mazniete kropelka i do tego but po drugiej stronie zostal mazniety klejem. Dlugo sie klocilam z ekspedienkami ze to smieszne zeby serwis pumy tak narawil buty...i ich nie wzielam do domu-napisalam kolejna reklemacje ze tak naprawili ze moj maz w tych botach to juz napewno nie bedzie chodzil, ze to buty za 400 zl a nie 20.I znowu mialam czegac ok 2 -3 tyg. (a moj maz camy czas bez butow byl heh i musial kupic sobie zastepcze
).Po jakims czsaie zadzwonila pani z targowka ze buty juz sa i moja reklamacja zostala odrzucona brrrrr nie chcecie wiedziec jaka ja zla bylam. Zadzwonulam wiec do biora rzecznika praw kosumenckich, powiedzialam jak wyglada sprawa. I ten pan podal mi paragraf :p pod jaki podlega moja sprawa. To bylo jakos tak ze rzecz ktora kupilam w momencie zawierania umowy kupno, posiadala wade ukryta o ktorej sprzedawca mnie nie poinformowal. Pojechalam do pumy- oczywiscie znowu dostalam swoje buty heh i pytamich co dalej...one ze moge jeszcze raz,ostatni zareklamowac ale one nic nie moga zrobic. Wiec wyjelam karetczke z tymi pragrafami, zaczelam mowic ze dzwoilam do rzecznika praw konsumenckich...heh miny im sie zmienily. Zaczely dzwonic gdzies, kazaly przyjsc mi za 10 minut ze bedzie juz szef. Przyszlam i juz bylo po sprawie-milutka pani przeprosla za cala sytuacje i moglam przyjechac z mezemzeby wybral sbie nowe buty ![]() Bylo ciezko ale mysle ze warto. Dziewczyny zawsze probujcie a jak wam nie wyjdzie a uwazacie ze macie racje to sprwzie sobie w necie nr do biora praw konsumenta i dzwocie-oni od tega sa. Ale sie rozpisalam pozdrawiam ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- A i dodam jescze ze moja siostra kupila kiedys w dziecko na targowku kutrke na zime dla swojego syna.Zime przechodzil, ona ja uprala i cos z ta kurtka sie stalo ale ie pamietam czy kolor czy sie skurczyla ale zareklamowala ja i dostala pieniadze spowrotem Ona to ma farta bo wozek nwet kiedys zareklamowala i tez jej pieniadze oddali i mogla kupic sobie spacerowke bo gondoli juz nie potzrebowla ![]() Powodzenia dziewczyny |
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Czy w NEW YORKER można zwracać rzeczy przecenione? W dodatku są to buty, nienoszone, ale z oderwaną metka papierową (mam ją, ale buty nie są połączone tą gumką). I czy mozna dokonac zwrotu w innym sklepie niż się kupiło? Do ilu dni?
|
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() MOJE PYTANIE: dzis kupilam w stradim legginsy. obejrzalam je dokaldnie w domu- okazalo sie ze maja dziurke( w sumie nie taka bardzo malutka), sa wszystkie metki, spodnie nieuzywane. Czy wymienai mi je bez problemu czy trzeba bedzie czekac na jakie srozpatrzenie sprawy czy cos? Albo moga mnie wogole olac i powiedziec ze to moja wina?
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Mam pytanie co do sklepu TopSecret. Otóż kupiłam u nich 3 dni temu torebkę pod marką Troll'a (na wyprzedaży), i po przyniesieniu do domu i dosłownie założeniu jednym na ramię (była pusta, nie obciążona) odleciał taki metalowy element i jedno ramiączko w ten sposób się rozwaliło. Torebka jest jeszcze z metką, mam rachunek. Czy muszę ją oddać w TopSecrecie(w którym kupiłam) czy mogę w Troll'u(innym)? Bo mam trochę do Trolla bliżej, a w dodatku to była ostatnia na sklepie, więc liczę na to, że może w Trollu będą jeszcze mieć z jeden egzemplarz :/ No i oczywiście mam nadzieję, że coś takiego podlega pod wymianę lub ewentualnie zwrot gotówki, jeśli nie będą mieli takiej drugiej... |
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy, mogą mieć w swoim Regulaminie że "towar przeceniony nie podlega zwrotom i gwarancji"... najlepiej sprawdź Regulamin TopSecret, bo tam kupiłaś torebkę. W Trollu raczej Ci nie przyjmą, wybierz się od razu do TS.
|
|
|
#1830 |
|
Przyczajenie
|
A to, że produkt był wadliwy samo przez się nie determinuje, że mogę go zwrócić?
![]() Niestety na necie znalazłam tylko regulamin ich sklepu internetowego i nie było tam nic za bardzo o wyprzedażach ani o produktach wadliwych. Edytowane przez Falkaa Czas edycji: 2011-01-13 o 00:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

). I teraz pytanie - czy mogę go zwrócić wyłącznie z metkami wewnętrznymi? W Zarze istnieje taka możliwość. Co z resztą Inditexu?

).