|
|
#301 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ?studentki Gdzie Pracujecie I Ile Zarabiacie?
da rade zrbic licencjata w studium i pozniej studia magisterkie?
jest ktos z wro? jak tam jest z praca dla studentow?
|
|
#302 |
|
Przyczajenie
|
bedac studentka zalozylam punkt ksero. Akurat mi sie udalo, gdyz na owej uczelni nie bylo ani jednego ani w poblizu. Niby taka mala dzialalosci gospodarcza sie wydaje, a mimo to stac mnie bylo na oplacanie studiow i na utrzymanie siebie
![]() Poddaje pomysl
|
|
|
|
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
cztalam niewszystko, aczkolwiek wiele stron tego watku i z przyjemnoscia stwierdzam, ze dla chcacego nic trudnego
oraz nie bedzie wiekszego problemu ze znalezieniem pracki, tym bardziej we Wrocku...;p niby rok mi zostal, ale...no trzeba juz sie martwic na zapas prawda? powiedzcie mi tylko prosze...jakiej pracy moge szukac by wiazala sie z moim przylszmym kierunkiem tzn. dziennikarstwem, chce je studiowac raczej zaocznie, ale nie ukrywam, iz jesli znajde ciekawa, dosc oplacalna fuche, studiujac zaocznie to podejme sie takiego wyzwania hmmm? podpowiedzcie mi cos prosze ahaa! oplaca sie juz cv skladac jeszcze przed rozpoczeciem wakacji, tzn. np. maj w tym wypadku, odrazu jak skoncze szkole, z zaznaczeniem, ze tu i tu ide.
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po dobrym dziennikarstwie mozesz byc oczywiscie dziennikarka copy-writerem, rozne prace wykonywac w redakcjach, wydawnictwach, mozesz pracowac jako rzecznik prasowy, mozesz pracowac w agencjach reklamowych i wiele wiele innych, wszystko zalezy od twoich zainteresowan jesli chcesz byc dziennikarka, to polecam dziennikarstwo, ale jako drugi kierunek
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
|
#305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no tak to po studiach, a gdzie mozna sie zakrecic podczas studiow? hmmm dwa kierunki? slyszalam cos o tym, lecz samo dziennikarstwo nie starczy? braknie mi czasu i kasy na dwa kierunki ;p
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mnie. Studiuję studia dzienne- techniczne. Praca w tygodniu odpada- mam nieregularne godziny zajęć, np. jednego dnia do 14 innego do 20, poza tym godzinami ślęczę nad projektami. Na razie dorabiam na allegro. Nie jest to duży zarobek, przeważnie ok 100 zł ale jak jest duży popyt mogę zarobić 500-600 zł na miesiąc(zwykle tylko 2-3 miesiące w roku). Chwilowo wystarczy, bo mieszkam z rodzicami i jestem na ich utrzymaniu, a te pieniądze wydaję na własne przyjemności. Plusem jest, że idę wysłać paczkę kiedy chcę. Ale przydałoby się gdzieś zatrudnić, aby mieć coś w CV. Myślałam o jakiejś drogerii, albo empiku, tylko czy zechcą zatrudnić kogoś tylko na weekendy??
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
|
|
#308 |
|
Raczkowanie
|
Jestem na drugim roku Politologii i od roku pracuje w H&M na reke dostaje 9,50zł za godzine, ale to nie jest tak lekka praca jak by mogło się wydawać...
Pozdrawaim
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Lovelight, możesz powiedzieć coś więcej o swojej pracy?
|
|
|
|
|
#310 |
|
Raczkowanie
|
Praca jest na zmiany od 8.30 - do 21.30 w tym czasie pojawiają się trzy zmiany, zmiana od 12.45 do 21.30 jest naj ciezsza trzeba posprzatac sklep po zamknieciu czesto wychodzimy nawet po 23 (nadgodziny płatne 150%) zakres obowiązków: praca na magazynie (klipsowanie towaru), praca na sklepie(kasa, pomoc kilientowi, dotowarowywanie sklepu, praca na przymierzalni, układanie ubrań) może brzmi niepozornie ale czasem potrafi dokuczyć zwaszcza gdy trafi sie naprawde ciężki klient ![]() Co do zespołu w kórym pracuje naprawde świetna ekipa, gdy sie już pozna zasady pracy w hm robi się dużo łatwiej - to moja pierwsza praca i wydaje mi sie ze lepiej nie moglam trafic polecam!
|
|
#311 |
|
Rozeznanie
|
niby ciezko, szczegolnie z ta zmiana na sam koniec i z tym sprzataniem, ale skoro 150% platne..pzoa tym masz 9,50/h u mnie w Walbrzychu w Housie stawka wynosi 4zl (potem chyba wzrasta do 5) wiec chcac zatrudnic sie tam to nawet bym dlugo myslala, by to zorbic w wakacje (jelsi wyjazd za granice lub nad morze mi sie nie uda), puszkam czegos innego, nawet ulotki wole roznosic, przynajmniej sportu troche ;d
hmmm a nie am w sklepach odziezowych tam u Ciebie np. zmian co pol dnia, ze np. 8-15 15-21 (cos takiego)
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
Zmiana A: 8.30-17.15
Zmiana B: 9.00-18.30 Zmiana C: 12.45-21.30... tylko umownie do 21.30 bo wychodzimy jak juz na sklepie bedzie czysto wiec zdaza sie nawet 22-23
|
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem studentką studiów dziennych - I rok (kraków) i dzisiaj własnie znalazłam prace
bede pracowala dorywczo jako pomoc barmańska w godzinach popołudniowych/wieczornych i w weekendy , w milej restauracji za 7zl / h (prawdopodobnie bez napiwkow), bardzo ruchome dni pracy, na prawde jestem strasznie szczesliwa, ze udalo mi sie znalezc cos co przy odpowiednim planie nie bedzie kolidowalo ze studiami dzis zaczynam .. troche sie boje ![]()
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie bede robila ksiazeczke sanepidowska i od poczatku lipca do pracy
|
|
|
|
|
#315 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanko,czy to 9,5 płacą Ci na umowe zlecenie,czy umowe o prace?
|
|
|
#316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zaczelam szukac nie majac ksiazeczki, dostane ja dopiero w nastepnym tygodniu ... za 2.5h wychodze, stresuje sie ![]()
|
|
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
na umowe o prace, wczesniej trzy miesiace pracowalam na zlecenie
|
|
#318 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo mnie zaciekawiłas
Mogłabyś zdradzic ile to wychodzi w skali miesiąca? Bo tak myśle nad tym h&m ale wole sie dopytać \u zródła
|
|
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
To zalezy od tego ile sie pracuje, ja mam umowe na 1/4 etatu powinnam pracowac 10h jednak realia sa inne, pracuje od 20-30h i jednoczesnie studiuje dziennie wiec czasem prosto z uczelni biegne do pracy
zarobki w miesiacu wypadaj naprawde rozne od 600 do 1200 bo w takich granicach dostawalam wyplate przez ten rok bywaja miesiace ze malo pracuje ale sa tez takie ze nie mam czasu na sen
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki wielkie za odpowiedz,może i ja zobacze jak to jest z tym hm
Pozdrawiam cieplutko
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
Ja dostałam się tam z polecenia znajomej, trudno sie tam dostac w poznaniu proces selekcji ma 3 poziomy odbywaja sie dwie rozmowy kwalifikacyjne w roznych sklepach ale jak juz cie przyjma to dlugo mozesz tam zostac!
A poczatek standardowo piszesz CV i zostawiasz w sklepie - mi sie udalo dopiero za trzecim razem jak juz przekazałam CV przez znajomą ;/ Jednak teraz w Poznaniu bardzo potrzebuja pracownikow i mozna dostac ppraktycznie od reki prace
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
na bo właśnie zastanawiałam się czy po sesji nie spróbować pracować w h&m(poznań), tylko ze ja od połowy sierpnia do prawie końca września(z małymi przerwami) mam praktyki. Myślisz, że to mnie od razu skreśla? Przypuszczam, że pracy na 2mies mi nie dadzą, ale jakbym chciałą kontynuować po praktykach, to jakiś bezpłatny urlop czy coś?
Kurcze, to praktyki są mi całkowicie niepotrzebne, będę robić za darmo, nie mówiąc już o praktykach terenowych;/btw, w którym h&m pracujesz? |
|
|
|
|
#324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
To ja też coś od siebie. Jestem na 5. roku dziennych. Pracuję jako niania - 6zł/h, bardzo mało jak na krakowskie warunki, bo tu można wynegocjować 9 zł. Na 4. roku - knajpa, 5 - 6zł/h, czasem premie. Teraz jako niania dostaję 1000zł i wydaję wszystko na rachunki ( wynajem mieszkania). Dobrze, ze TŻ jeszcze zarabia... Od czerwca szukam nowej roboty!
|
|
|
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem tegoroczną maturzystką, pracuje w wypożyczalni kaset video i zarabiam 8/h. Czyli w miesiącu od 1300 do 1500, to zależy od weekendów.
|
|
|
|
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale juz ze 2 razy wysylalam CV i nic Narazie mam prace,wiec to mnie nie martwi.Marti mnie co innego:Jestem kelnerka (co juz wczesniej gdzies tutaj pisalam) i mam dosc swojej pracy,ale nie przez sama prace,ale przez nowa szefowa.No nie mozemy sie po prostu dogadac.Czy ktoras z Was pracwala w Piramidzie,albo w Sphinxie (w jakimkolwiek miescie).Chce nadal pozostac kelnerka,lubie ta prace i jestem w niej dobra.Ale musle o zmianie lokalu Chcialabym uzyskac jakies info na temat tych restauracji
|
|
|
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#329 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę o wypowiedź w tym wątku na temat nowego działu " edukacja" pomożecie nam przekonać że to dobry pomysł??
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...95#post8819795 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

zarobki w miesiacu wypadaj naprawde rozne od 600 do 1200 bo w takich granicach dostawalam wyplate przez ten rok bywaja miesiace ze malo pracuje ale sa tez takie ze nie mam czasu na sen
Chcialabym uzyskac jakies info na temat tych restauracji