Pytanie o staż - wątek zbiorczy - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-31, 15:04   #3601
Jazzlyn
Zadomowienie

Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy

Ja dostałam skierowanie tydzień przed rozpoczęciem stażu i przez ten tydzień musiałam im donieść wyniki.
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 18:46   #3602
MissKiss
Raczkowanie

ja tez tak jakos tydzien przed. ale u mnie to było tak ze tylko poszłam w jeden dzien do przychodni, fajna pani doktor przyjmuje tam, i zbadała mnie troszke, i podpisała wniosek. To wszystko. A pozniej z tym do PUP nawet w ten sam dzien mozna isc i sprawa załatwiona. Ale zalezy jak ty masz, bo niektorzy wymagaja wielu badań....krwi......
MissKiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 19:25   #3603
Nimfa28
Raczkowanie

.....ja wogóle nie byłam na żadnych badaniach bo up nic mi o tym nie wspomniało nawet! A na Stażu jestem już miesiąc!!!!

Nimfa28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 19:32   #3604
Iines
Przyczajenie

Mam pytanie do osób starających się o staż w GUP Kraków czy ktos ostatni załatwiał tę sprawe?? jest szansa teraz dostać staż?? czy mają jeszcze na to środki??
Iines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 19:56   #3605
mimix86
Raczkowanie

GG do mimix86

Cytat:
Napisane przez Nimfa28 Pokaż wiadomość
.....ja wogóle nie byłam na żadnych badaniach bo up nic mi o tym nie wspomniało nawet! A na Stażu jestem już miesiąc!!!!
nie zawsze up wysyła na badania, ja dopiero po 2 miesiącach poszłam, ale to tylko dlatego, że szefowa w tej firmie co pracuję chciała.
mimix86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:55   #3606
Monisia :)
Raczkowanie

hej dziewczynki,

ja w piątek kończę staż i zastanawiam się czytając posty czemu chcecie przedłużać staż??? mi chcieli, ale powiedziałam że nie chcę, bo za ten czas to mogę sobie znależc pracę za normalne pieniądze.
Wogóle to całkkiem inaczej było mówione i miałam zostać okazało się że przez cięższą sytuację nie mogę.
Kiedy chcieli mi przedłużyć mówiąc, ze za miesiąc może akrat się coś zmieni, napoczątku się ucieszyłam, ale pózniej to przemyślałam i doszłam do wniosku ze nadzieja matką głupich, nie dam się wykorzyastać.
Bo tak właśnie się czuję, wszytsko było super pochwały, obiecanki cacanki, ja się bardzo starałam, dawałam z siebie jak nawięcej,a na półtora miesiąca przed zakończeniem okazało się, że już nie ma gwarancji
dlatego kiedy mi zaproponowali przedłużenie pomyślałam, ze chcą mnie jeszcze więcej wykorzystać.
jeszcze szkolę dziewczynę, która przyjdzie pełnić część moich obwiązków

Powiedźcie mi Wy na zakończenie kupywałyście ciasto? myślałam ze raczej nie, ale teraz to już się zastanawiam...

Edytowane przez Monisia :)
Czas edycji: 2009-03-31 o 20:59
Monisia :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 21:03   #3607
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monisia :) Pokaż wiadomość
Powiedźcie mi Wy na zakończenie kupywałyście ciasto? myślałam ze raczej nie, ale teraz to już się zastanawiam...
Ja przyniosłam ciasto Ale mi akurat bardzo dobrze się tam pracowało, zżyłam się z ludźmi, prawie wszystkich polubiłam i żal mi się było z nimi rozstawać. Na pożegnanie zaprosiłam wszystkich na kawę i ciasto.

U mnie UP na razie nie ma pieniędzy, najwcześniej za miesiąc będą. Czyli czekam cierpliwie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-01, 07:50   #3608
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monisia :) Pokaż wiadomość
ja w piątek kończę staż i zastanawiam się czytając posty czemu chcecie przedłużać staż??? mi chcieli, ale powiedziałam że nie chcę, bo za ten czas to mogę sobie znależc pracę za normalne pieniądze.
Staż nie przeszkadza przecież w szukaniu a wręcz przeciwnie - to bardzo dobry moment do tego. Nie siedzisz bezczynnie w domu, zdobywasz doświadczenie, jakąś tam kasę masz a w między czasie szukasz pracy. Staz można bez problemu przerwać jesli zostanie się zatrudnionym.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 19:38   #3609
Soft
Wtajemniczenie

mam pytanie do bardziej doświadczonych mianowicie koncze staz w pewnej firmie i chce go przedluzyc w tej samej firmie w tym samym biurze ( w tej firmie jest duzo roznych biór) tyle tylko,ze w innym dziale...i nie wiem jak do prawidlowo ując w podaniu o przedluzenie stazu. Moze moglbys mi ktos pomoc

Wymiana
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43332094 #post43332094
Soft jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 20:03   #3610
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez MissKiss Pokaż wiadomość
monika, to ty dostaniesz 773 zl za staz? a nie 670? Moze w tym juz masz zwrot za bilet autobusowy.....U mnie nie zwracaja niestety z tego co sie dowiedzialam
podana na świstku z UP kwota to brutto

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
mam pytanie - na ile dni wcześniej przed podjęciem stazu dostałyście wezwanie na badania. Ja zaczynam 16 czyli 2 dni po swiętach i sama nie wiem ile będę miała czasu na te badania, przed świętami raczej nie dam rady i pewnie korki będą ogromne - przychodnie mam dokładnie po drugiej stronie miasta.
i teraz też kombinuje z kim córeczkę zostawić, chyba bez babc sie nie obedzie
Ja dostałam skierowanie, następnego dnia badania, kolejnego zawieźć do UP i odebrać skietowanie a następnego na staż, czyli 3 dni. Moja koleżanka 2 dni wcześniej. Jednego dnia musiała zrobić badania i zawieźć do UP wyniki i odebrać skierowanie a następnego dnia na staż.

Cytat:
Napisane przez Soft Pokaż wiadomość
mam pytanie do bardziej doświadczonych mianowicie koncze staz w pewnej firmie i chce go przedluzyc w tej samej firmie w tym samym biurze ( w tej firmie jest duzo roznych biór) tyle tylko,ze w innym dziale...i nie wiem jak do prawidlowo ując w podaniu o przedluzenie stazu. Moze moglbys mi ktos pomoc
Ja pisałam po prostu podanie o przedłużenie stażu w danej instytucji (nie pisałam w jakim jej dziale), instytucja do UP wniosek składała i dostałam przedłużenie. Dopiero pierwszego dnia przedłużonego stażu ustalałam z opiekunem stażu w mojej instytucji do jakiego jej działu pójdę (miałam na to wpływ). Poszłam do innego działu tej samej instytucji.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 09:26   #3611
dominikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

Ja dostałam skierowanie, następnego dnia badania, kolejnego zawieźć do UP i odebrać skietowanie a następnego na staż, czyli 3 dni. Moja koleżanka 2 dni wcześniej. Jednego dnia musiała zrobić badania i zawieźć do UP wyniki i odebrać skierowanie a następnego dnia na staż.

.
to mnie nie pocieszyłaś,

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-03, 09:29   #3612
MissKiss
Raczkowanie

A no wlasnie, to jest brutto zapomnialam o tym.
A powiedzcie mi, bo ja mam staz od 20 marca, liste obecnosci zaniosłam niedawno za marzec, i u nas w PUP pieniazki wyplacają do 10-ego kazdego miesiaca, czyli czy dobrze rozumiem:
ja dostane tego 10-ego tylko połowe z tego co przepracowałam (od 20.03-10.04) czyli 330zl?? a 10 maja dopiero dostane całą sume? Czy mi dadzą tylko wypłate za marzec za te 10 dni??? Oby nie...
Stary 2009-04-03, 10:13   #3613
fireman240
Przyczajenie

dadzą tylko za te 10 dni w marcu, coś koło 220 zł, dopiero 10 maja dostaniesz całą kwotę za kwiecień
fireman240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 10:36   #3614
MissKiss
Raczkowanie

Aha oj szkoda...bo bardzo mi zalezalo na pieniazkach ojjjj
Stary 2009-04-03, 11:51   #3615
Atoska
Zakorzenienie

GG do Atoska

No skoro przepracowalas tylko 10 dni to jak mozesz dostac 670 zł (netto) ? wiadomo, kazdy by chcial no ale..

Ja juz na stazu powoli wysiadam.. Dobrze ze mam 2 kochane kolezanki, poza tym nic mnie juz tam nie trzyma. Jest jedna wredna baba, która jest po prostu tak hamska, że człowieka dobija Nic nie pozwala mi juz robic, niczego nowego nie moge sie nauczyc Siedze jak ten debil i nie moge wykorzystac tego, co nauczylam sie przez ten prawie rok(( teraz przedluzalam na ostatnie 3 miesiace. Do konca czerwca tam zostaje, a pozniej.. nie wiem...

Niby bedzie wolny etat nielugo w moim dziale i w zasadzie zwiazany z tym co robie aktualnie, tak na pare miesiecy na zastepstwo, ale teraz watpie ze mnie wezmą. Czuje sie niedoceniona, głupia itd. To jest poprostu jakies chore traktowanie Stazysci mają przesrane i tyle.. jak ja sie pomyle w czyms to jest afera, ale jak stali pracownicy, ktorzy robia to juz 10 lat popelnia blad, to wszystko sie pieknie, wszyscy siedza cicho i kazdy tylko w ukryciu poprawia swoje bledy zeby nikt sie nie zorientował.....

Jeszcze sie wkurzylam, ze zmienili ustawe i nie mozna isc po stazu na przygotowanie zawodowe n akolejny rok Czyli skoncze teraz staz moj roczny i zostanie mi tylko szukac normalnej pracy co równa się poprostu siedzeniu w domu, bo nikt nie przyjmie studiującej zaocznie i niedyspozycyjnej:/

Musialam sie wyzalic Mam czasami juz wszystkiego po dziurki w nosie

Edytowane przez Atoska
Czas edycji: 2009-04-03 o 11:55
Atoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 17:00   #3616
kukimonster
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Atoska Pokaż wiadomość
nikt nie przyjmie studiującej zaocznie i niedyspozycyjnej:/
Studiujesz zaocznie i uważasz, że nie jesteś dyspozycyjna? Bez przesady... Ludzie na dziennych pracują i studiują, i dają sobie radę, a na zaocznych to wręcz każdy pracuje..
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 17:34   #3617
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli skoncze teraz staz moj roczny i zostanie mi tylko szukac normalnej pracy co równa się poprostu siedzeniu w domu, bo nikt nie przyjmie studiującej zaocznie i niedyspozycyjnej:/
Ja szukam pracy od dwóch miesięcy i powiem Ci, że jest dużo fajnych ofert właśnie dla studentów zaocznych, tak że nie rozpaczaj-nie jesteś w takiej złej sytuacji.
Mnie wiele ciekawych ofert uciekło właśnie przez to, że nie mam statusu studenta
No ale zamierzam mieć od października

No a baby w pracy współczuję... Skąd się takie france biorą.
Stary 2009-04-03, 17:34   #3618
bs8
Przyczajenie

zastanawiam sie dlaczego za miesiac luty wyplacili mi tylko 616 zł ? skoro na reke jest 670 zl bez wzgledu na ilosc dni w miesiacu.
jestem na stazu od lutego. czyzby PUP sie pomylil?
bs8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 06:46   #3619
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez bs8 Pokaż wiadomość
zastanawiam sie dlaczego za miesiac luty wyplacili mi tylko 616 zł ? skoro na reke jest 670 zl bez wzgledu na ilosc dni w miesiacu.
jestem na stazu od lutego. czyzby PUP sie pomylil?
jeśli staż nie rozpoczął się 1 dnia miesiąca to liczy się liczba dni, które były przepracowane. 1.02 to była niedziela i nikt wtedy nie zaczął stażu, tego policzyli wam 27 dni a nie pełny miesiąc. kolejne miesiące już będą pełne niezależnie od tego jakim dniem się zaczną (sb-nd czy pon-pt).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-05, 18:22   #3620
Atoska
Zakorzenienie

GG do Atoska

Cytat:
Napisane przez kukimonster Pokaż wiadomość
Studiujesz zaocznie i uważasz, że nie jesteś dyspozycyjna? Bez przesady... Ludzie na dziennych pracują i studiują, i dają sobie radę, a na zaocznych to wręcz każdy pracuje..
Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Ja szukam pracy od dwóch miesięcy i powiem Ci, że jest dużo fajnych ofert właśnie dla studentów zaocznych, tak że nie rozpaczaj-nie jesteś w takiej złej sytuacji.
Mnie wiele ciekawych ofert uciekło właśnie przez to, że nie mam statusu studenta
No ale zamierzam mieć od października

No a baby w pracy współczuję... Skąd się takie france biorą.

przed stażem szukałam pracy przez ok 6 miesiecy... Wysylalam mase CV, chodzilam na rozmowy - jak tylko mowilam ze jestem studentką to wszyscy dziękowali ...

Wymianka
Atoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 19:02   #3621
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
przed stażem szukałam pracy przez ok 6 miesiecy... Wysylalam mase CV, chodzilam na rozmowy - jak tylko mowilam ze jestem studentką to wszyscy dziękowali ...
To przyznam, że jestem w szoku
Stary 2009-04-05, 19:53   #3622
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
ja niestety miałam identycznie.
głupota jak dla mnie, bo z tego co wiem, osoby pracujące od pon do nd mają 1 cały weekend i jedną niedzielę wolną, więc czemu pracodawcy robią aż taka łachę z dodatkową wolną sobotą gratis?? (może gdybym była pracodawcą też bym robiła łachę )

teraz siedzę na stażu za te 600 zł i dzień w dzień kseruję i biegam z ciężkimi kartonami nie cieszy mnie ten staż, bo nie sądzę aby latanie z kartonami i kserowanie podwyższyło moje kwalifikacje. na drugi staż na pewno nie pójdę, bo to wyzysk jest ... PRZYNAJMNIEJ W MOIM PRZYPADKU

ale jak się nie ma co się lubi, to trzeba lubić co się ma. lepsze te 600 i jakieś zajęcie niż nic...
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-05, 20:10   #3623
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
ja niestety miałam identycznie.
głupota jak dla mnie, bo z tego co wiem, osoby pracujące od pon do nd mają 1 cały weekend i jedną niedzielę wolną, więc czemu pracodawcy robią aż taka łachę z dodatkową wolną sobotą gratis?? (może gdybym była pracodawcą też bym robiła łachę )
Kurde to do kogo są te góry ofert-"warunek konieczny-status studenta"
Słowo, że co chwilę takie widzę i nie chodzi o sprzedawanie kebaba. Może zależy też od miasta. nie wiem.

Zresztą na litość-przecież osoba studiująca zaocznie jest dyspozycyjna no ale pracodawcom to się we łbach przewraca-studiujesz-źle, nie studiujesz-źle
Stary 2009-04-07, 10:07   #3624
summer222
Przyczajenie

Mam takie pytanie. Złożyłam do urzędu podanie o rezygnacje ze stażu i boje się że czeka mnie rozmowa z tym pracodawca jeszcze raz w celu wyjaśnienia. Bo wiem że jakaś osoba z urzędu dzisiaj jedzie do zakładu. Orientuje się ktoś jak to wygląda?
summer222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-07, 16:53   #3625
joie
Raczkowanie

Hej. CHciałam Was prosic o radę odnośnie stażu.

Studiuję zaocznie na II roku. Przez ponad rok pracowałam w biurze, ale niestety zamknięto nasz oddział i straciłam posadę. Teraz od lutego szukam pracy i narazie z marnym skutkiem :| . Teraz przysługuje mi zasiłek - to są marne grosze niewiele ponad 300zł i zastanawiam się nad stażem.
Czy warto rezygnowac z tego zasiłku ? Z 1 strony nie chce juz siedziec w domu, a z 2 strony może warto jeszcze poczekac do konca zasilku i wtedy sie zglosic na staz.
Dodam też, że nie chodzi mi o to, żeby siedziec bezczynnie w domu , bo juz mam dosc tego bezrobocia, ale caly czas mam nadzieje na normalną pracę ( musze oplacac szkołę...).
Proszę o radę, bo jestem w kropce
pozdrawiam )
Stary 2009-04-07, 17:02   #3626
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez joie Pokaż wiadomość
Hej. CHciałam Was prosic o radę odnośnie stażu.

Studiuję zaocznie na II roku. Przez ponad rok pracowałam w biurze, ale niestety zamknięto nasz oddział i straciłam posadę. Teraz od lutego szukam pracy i narazie z marnym skutkiem :| . Teraz przysługuje mi zasiłek - to są marne grosze niewiele ponad 300zł i zastanawiam się nad stażem.
Czy warto rezygnowac z tego zasiłku ? Z 1 strony nie chce juz siedziec w domu, a z 2 strony może warto jeszcze poczekac do konca zasilku i wtedy sie zglosic na staz.
Dodam też, że nie chodzi mi o to, żeby siedziec bezczynnie w domu , bo juz mam dosc tego bezrobocia, ale caly czas mam nadzieje na normalną pracę ( musze oplacac szkołę...).
Proszę o radę, bo jestem w kropce
pozdrawiam )
Sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie... Jeśli wolisz siedzieć w domu za najniższy zasiłek, który tak apropo wynosi około 400 a nie 300 zł to nikt do stażu Cię nie zmusi. Pomyśl jednak czy nie warto dostać się gdzieś chociaż na 3 miesiące i trochę dorobić a w między czasie czegos szukać?

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 09:00   #3627
dominikowa
Wtajemniczenie

a ja pomału zaczynam sie denerwować, 16 ide na staż ale jeszcze nie dzwonili odnośnie badań, umowy. pewnie zadzwonią po świetach i będę miała całe 2 dni na załatwienie wszystkiego - super

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-08, 16:56   #3628
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
a ja pomału zaczynam sie denerwować, 16 ide na staż ale jeszcze nie dzwonili odnośnie badań, umowy. pewnie zadzwonią po świetach i będę miała całe 2 dni na załatwienie wszystkiego - super
może tak być. a może wcale nie będziesz musiała robić badań. poza tym jeszcze 2 dni, mogą zadzwonić i przed świętami.
Stary 2009-04-08, 19:50   #3629
Ann80
Raczkowanie

a ja 14 kwietnia zaczynam staz ciesze sie bardzo bo juz rok czasu siedze bez pracy wiec ten staz bedzie lepszy niz nic kiepska płaca ale chociaz zajecie bedzie no i staz pracy odklepany
mam jedno pytanko; czy jesli zrobie jutro badania to musze najpierw z tym isc do urzedu pracy i ze skierowaniem, czy tego zaswiadczenia nie musze ciagnac do urzedu?
Ann80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 09:40   #3630
MissKiss
Raczkowanie

Do UP idziesz z tym zaswiadczeniem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości