|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Ja dostałam skierowanie tydzień przed rozpoczęciem stażu i przez ten tydzień musiałam im donieść wyniki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Raczkowanie
|
ja tez tak jakos tydzien przed. ale u mnie to było tak ze tylko poszłam w jeden dzien do przychodni, fajna pani doktor przyjmuje tam, i zbadała mnie troszke, i podpisała wniosek. To wszystko. A pozniej z tym do PUP nawet w ten sam dzien mozna isc i sprawa załatwiona. Ale zalezy jak ty masz, bo niektorzy wymagaja wielu badań....krwi......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Raczkowanie
|
.....ja wogóle nie byłam na żadnych badaniach bo up nic mi o tym nie wspomniało nawet! A na Stażu jestem już miesiąc!!!!
#3604 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie do osób starających się o staż w GUP Kraków czy ktos ostatni załatwiał tę sprawe?? jest szansa teraz dostać staż?? czy mają jeszcze na to środki??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki,
ja w piątek kończę staż i zastanawiam się czytając posty czemu chcecie przedłużać staż??? mi chcieli, ale powiedziałam że nie chcę, bo za ten czas to mogę sobie znależc pracę za normalne pieniądze. Wogóle to całkkiem inaczej było mówione i miałam zostać okazało się że przez cięższą sytuację nie mogę. Kiedy chcieli mi przedłużyć mówiąc, ze za miesiąc może akrat się coś zmieni, napoczątku się ucieszyłam, ale pózniej to przemyślałam i doszłam do wniosku ze nadzieja matką głupich, nie dam się wykorzyastać. Bo tak właśnie się czuję, wszytsko było super pochwały, obiecanki cacanki, ja się bardzo starałam, dawałam z siebie jak nawięcej,a na półtora miesiąca przed zakończeniem okazało się, że już nie ma gwarancji ![]() dlatego kiedy mi zaproponowali przedłużenie pomyślałam, ze chcą mnie jeszcze więcej wykorzystać. jeszcze szkolę dziewczynę, która przyjdzie pełnić część moich obwiązków ![]() Powiedźcie mi Wy na zakończenie kupywałyście ciasto? myślałam ze raczej nie, ale teraz to już się zastanawiam... Edytowane przez Monisia :) Czas edycji: 2009-03-31 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie UP na razie nie ma pieniędzy, najwcześniej za miesiąc będą. Czyli czekam cierpliwie... ![]()
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Staż nie przeszkadza przecież w szukaniu a wręcz przeciwnie - to bardzo dobry moment do tego. Nie siedzisz bezczynnie w domu, zdobywasz doświadczenie, jakąś tam kasę masz a w między czasie szukasz pracy. Staz można bez problemu przerwać jesli zostanie się zatrudnionym.
#3609 |
Wtajemniczenie
|
mam pytanie do bardziej doświadczonych
![]() ![]()
![]() |
#3610 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3612 |
Raczkowanie
|
A no wlasnie, to jest brutto
![]() A powiedzcie mi, bo ja mam staz od 20 marca, liste obecnosci zaniosłam niedawno za marzec, i u nas w PUP pieniazki wyplacają do 10-ego kazdego miesiaca, czyli czy dobrze rozumiem: ja dostane tego 10-ego tylko połowe z tego co przepracowałam (od 20.03-10.04) czyli 330zl?? a 10 maja dopiero dostane całą sume? Czy mi dadzą tylko wypłate za marzec za te 10 dni??? Oby nie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Przyczajenie
|
dadzą tylko za te 10 dni w marcu, coś koło 220 zł, dopiero 10 maja dostaniesz całą kwotę za kwiecień
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Raczkowanie
|
Aha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
No skoro przepracowalas tylko 10 dni to jak mozesz dostac 670 zł (netto) ?
![]() ![]() Ja juz na stazu powoli wysiadam.. Dobrze ze mam 2 kochane kolezanki, poza tym nic mnie juz tam nie trzyma. Jest jedna wredna baba, która jest po prostu tak hamska, że człowieka dobija ![]() ![]() ![]() Niby bedzie wolny etat nielugo w moim dziale i w zasadzie zwiazany z tym co robie aktualnie, tak na pare miesiecy na zastepstwo, ale teraz watpie ze mnie wezmą. Czuje sie niedoceniona, głupia itd. To jest poprostu jakies chore traktowanie ![]() Jeszcze sie wkurzylam, ze zmienili ustawe i nie mozna isc po stazu na przygotowanie zawodowe n akolejny rok ![]() Musialam sie wyzalic ![]() ![]() Edytowane przez Atoska Czas edycji: 2009-04-03 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wiele ciekawych ofert uciekło właśnie przez to, że nie mam statusu studenta ![]() No ale zamierzam mieć od października ![]() No a baby w pracy współczuję... Skąd się takie france biorą.
![]() |
#3618 |
Przyczajenie
|
zastanawiam sie dlaczego za miesiac luty wyplacili mi tylko 616 zł ? skoro na reke jest 670 zl bez wzgledu na ilosc dni w miesiacu.
jestem na stazu od lutego. czyzby PUP sie pomylil? |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
jeśli staż nie rozpoczął się 1 dnia miesiąca to liczy się liczba dni, które były przepracowane. 1.02 to była niedziela i nikt wtedy nie zaczął stażu, tego policzyli wam 27 dni a nie pełny miesiąc. kolejne miesiące już będą pełne niezależnie od tego jakim dniem się zaczną (sb-nd czy pon-pt).
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3620 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przed stażem szukałam pracy przez ok 6 miesiecy... Wysylalam mase CV, chodzilam na rozmowy - jak tylko mowilam ze jestem studentką to wszyscy dziękowali ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
głupota jak dla mnie, bo z tego co wiem, osoby pracujące od pon do nd mają 1 cały weekend i jedną niedzielę wolną, więc czemu pracodawcy robią aż taka łachę z dodatkową wolną sobotą gratis?? ![]() ![]() teraz siedzę na stażu za te 600 zł i dzień w dzień kseruję i biegam z ciężkimi kartonami ![]() ![]() ale jak się nie ma co się lubi, to trzeba lubić co się ma. lepsze te 600 i jakieś zajęcie niż nic... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słowo, że co chwilę takie widzę i nie chodzi o sprzedawanie kebaba. Może zależy też od miasta. nie wiem. Zresztą na litość-przecież osoba studiująca zaocznie jest dyspozycyjna ![]() ![]()
![]() |
#3624 |
Przyczajenie
|
Mam takie pytanie. Złożyłam do urzędu podanie o rezygnacje ze stażu i boje się że czeka mnie rozmowa z tym pracodawca jeszcze raz w celu wyjaśnienia. Bo wiem że jakaś osoba z urzędu dzisiaj jedzie do zakładu. Orientuje się ktoś jak to wygląda?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Raczkowanie
|
Hej. CHciałam Was prosic o radę odnośnie stażu.
Studiuję zaocznie na II roku. Przez ponad rok pracowałam w biurze, ale niestety zamknięto nasz oddział i straciłam posadę. Teraz od lutego szukam pracy i narazie z marnym skutkiem :| . Teraz przysługuje mi zasiłek - to są marne grosze niewiele ponad 300zł i zastanawiam się nad stażem. Czy warto rezygnowac z tego zasiłku ? Z 1 strony nie chce juz siedziec w domu, a z 2 strony może warto jeszcze poczekac do konca zasilku i wtedy sie zglosic na staz. Dodam też, że nie chodzi mi o to, żeby siedziec bezczynnie w domu , bo juz mam dosc tego bezrobocia, ale caly czas mam nadzieje na normalną pracę ( musze oplacac szkołę...). Proszę o radę, bo jestem w kropce ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#3626 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Wtajemniczenie
|
a ja pomału zaczynam sie denerwować, 16 ide na staż ale jeszcze nie dzwonili odnośnie badań, umowy. pewnie zadzwonią po świetach i będę miała całe 2 dni na załatwienie wszystkiego - super
![]()
#3628 |
Zakorzenienie
|
może tak być. a może wcale nie będziesz musiała robić badań. poza tym jeszcze 2 dni, mogą zadzwonić i przed świętami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Raczkowanie
|
a ja 14 kwietnia zaczynam staz
![]() ![]() mam jedno pytanko; czy jesli zrobie jutro badania to musze najpierw z tym isc do urzedu pracy i ze skierowaniem, czy tego zaswiadczenia nie musze ciagnac do urzedu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Raczkowanie
|
Do UP idziesz z tym zaswiadczeniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.