![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co jecie na II śniadanie w pracy???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Ja przeważnie jem jakiś owoc albo coś słodkiego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
A ja nie jem nic.Koleżanki mnie pytają, czy ja nie odczuwam głodu, co jest nienormalne,a ja na to,że czuję głód,ale mam to gdzieś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Ja zabieram z domu jakiś obiadek w pojemniczku, a w pracy wrzucam do mikrofalówki i podgrzewam. Wczoraj były naleśniki, dziś pierogi, jutro będzie makaron z sosem bolońskim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
Orange to masz się fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Orange fajnie masz z tąmikrofalówką bo możesz sobie podgrzać. ja w pracy też staram się jeść coś wartościowego a nie zapychacze, a że do tej pory po pracy jeżdziłam 3 razy w tygodniu jeszcze na uczelnię, to musiałam sobie rónież obiad tak brać .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
fajnym pomysłem jest kanapka z 2 liści kapusty pekińskiej a między nimi plaster pomidora, ogórka i sera
![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ile można jeść kanapki ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
ja rano o 6:30 zaraz przed wyjsciem z domu jem 1 banana, o 10 na pierwszej przerwie ( czyli jakby na 2 gie sniadanie) jem tez banana, a o 12 kanapke
![]() i tak codziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
co prawda nie w pracy a w szkole
![]() soczek pomidorowy albo kefir,takie moje drugie sniadanie.. ![]() albo czesto tez nic nie wiem po prostu,tylko sniadanie i tak do obiadu.Moze i czuje sie glodna,ale jak stres zjada to nie mysle o tym ,a i lepiej to wyjdzie na moja figure ![]() Jesli jest zima to zabieram czasem jakas kanape .Jest o zazwyczaj jakaś pieczeń [np. z kurczaka] ,na to ser i ogorek swiezy lub rzodkiewka lub nic.
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do drugiego śniadania, ja np. na dzisiaj mam upieczoną 'zdrową zapiekankę' - twarogowo jabłkową, a do tego wezmę activię i kawałki ananasa w pudełku na żywność ![]() Możliwości wiele, trzeba tylko chcieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
sine.ira a co cię tak dziwi ??
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Dot.: oryginalne drugie śniadanie
ja jeszcze do pracy nie chodzę, ale może napiszę co moja mama zawsze wcina w pracy.
2 kromki pieczywa WASA, jogurt naturalny i pomidorek lub zielony ogórek. Wszystko na szybko no i smaczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co jeść w pracy????
Dobrze sprawdza się sałatka z kawałków panierowanej piersi kurczaka, kruchej sałaty, odrobiny majonezu albo sosu vinaigrette. Do tej bazy można dodać co się chce: kukurydzę z puszki, podsmażone pieczarki, paprykę, pomidory, ogórka...etc,etc
![]() Wszystko ląduje w szczelnym pojemniku na żywność i obiad do pracy gotowy. Niezawodne są jogurty, pod warunkiem, ze ktoś potrafi się nimi najeść, ja np. nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedys mialam problemy z zoladkiem, bo nie jadlam obiadow, wiec obowiazkowo w porze obiadowej jem obiad. A ze jestem w tygodniu o tej porze zawsze w pracy, wiec jem ten obiad w pracy. Czasem kupuje obiad (jak mi sie nie chce/nie mam czasu gotowac) lub tez (ostatnio coraz czesciej) przynosze wlasne jedzenie w pudelku i podgrzewam ja w mikrofali (wtedy to moze byc leczo, ziemniaki z miesem etc).
To zazwyczaj wystarczy, aby przetrwac do 18 -19. Czasem jem tez jakis jogurt czy tradycyjna kanapke. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Eh...ma ten sam problem - co jeść w pracy. Od kanapek robi mi się już niedobrze. Podziwiam Was, że chce Wam się robić jedzenie do pracy dzień wcześniej.
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
------------------------------------------------ Ja dziś jogurt, jabłko, jedną kanapkę, kawę, wodę, miętowe w przerwie cukierki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Ja jem już od jakiegoś czasu serek wiejski lekki (bo bardziej mi smakuje od zwykłego) z przegryzaną rzodkiewką, a potem pije sobie kubusia małymi łyczkami co jakiś czas. Tym sposobem udaje mi się wytrzymać do obiadu, który zazwyczaj jem o 17:30. Jak nie wyrabiam, to piję gorący kubek zupę brokułową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Ja sniadanie jem ok 6.30 - staram sie zjeść coś sycącego ale niekalorycznego przesadnie - np jogurt i musli lub płatki albo kanapki z chleba razowego z Pasetllą (uwielbiam je
![]() ![]() Liczę na to że ten zestaw sie sprawdzi i troszeczkę schudnę na nim, dopiero tydzien za mną a i tak czuję się jakby lżejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Właśnie przeglądam forum i szukam jakieś inspiracji na drugie śniadanie do pracy.
U mnie zawsze jest tak: - Jogurt naturalny z płatkami lub bez - kafir lub jogurt do picia, jabłko albo inny owoc - sałatka, surówka, twarożek, mozzarella, ewentualnie jakaś kanapka Jogurt jest ok interesuje mnie urozmaicenie tego ostatniego posiłku - już mi się znudziło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Dawniej jakoś nie myślałam o tym co jem w pracy i zazwyczaj zapychałam się słodkościami, kanapkami z białego pieczywa, zamawianymi przez resztę pracowników fast foodami czy kawą z mlekiem i cukrem.
Odkąd zaczęłam się odchudzać wygląda to trochę inaczej. Ponieważ jestem zmuszona jeść w pracy 3 posiłki- II śniadanie, obiad i podwieczorek- staram się, żeby były zdrowe i niskokaloryczne. Generalnie jem... -------> na drugie śniadanie: - wieśniak lekki + jakiś owoc - kanapkę z pełnoziarnistego pieczywa, zazwyczaj z chudą wędlinką i warzywami -------> na obiad: - zawsze jakaś sałatka np. z gotowaną piersią kurczaka, tofu, soczewicą czy czymś innym białkowym, co nie ma intensywnego zapachu; przygotowuję ją sobie w domu i zabieram do pracy w pojemniczku -------> na podwieczorek: - garść orzechów + kilka łyżek wieśniaka lekkiego albo kilka plastrów chudej wędliny. Jak widać mało to skomplikowane i nie wymaga dużego nakładu czasu na przygotowywanie posiłków, a sprawdza się bez pudła, bo nie dość, że chudnę to jestem pełna energii ![]()
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
my w pracy jemy na sniadanko serek wiejski plus wkrojony pomidorek z sola i pieprzem do tego buleczka ,czasami kanapki ale generalnie wersja z serkiem jeszcze sie nie znudzila
![]()
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
ja też często kupuję sobie serek wiejski, do tego wkrajam pomidorka i się najadam. DO tego kawa z ekspresu z odrobiną cukru i dużą ilością mleka.
druga wersja śniadań w pracy to musli z dużym jogurtem naturalnym - taki posiłek starcza mi na pół dnia w pracy, do tego jeszcze jakiś owoc, np. brzoskwinia albo jabłko i też czuję się syta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
ja od kilku dni pracuje w KFC
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
ja trafiłam ostatnio przypadkiem na coś co się zwie bento box. to takie pudełka na drugie śniadanie/lunch. Z tego co wiem, pomysł jest japoński, ale mogę się mylić. Podobno mamusie prześcigają(/ują?) się w pomysłach jak urozmaicić swoim dziecom śniadania i wychodzą z tego prawdziwe cuda
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Mi ostatnio zasmakowała truskawkowa fitella( te w małych opakowaniach) plus jogurt z tesco truskawkowy( taki jak jogobella tylko większy).
Śniadano pyszne i sycące ![]()
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
adrijah już nie mogę sie doczekać fotek na blogu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Ja jem kanapki z ciemnego pieczywa z szynką i serem, czasami ciemne bułki z serkami topionymi,almette,czy jakimiś twarożkami.
Jak akurat mama robi to biorę tez sałatkę. Brałam jogurty,ale już nie biorę,bo po co mi pulpa owocowa,chyba,że naturalne. Do tego zawsze w 0,5-litrowym termosie herbata i 0,5 litra wody.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.