|  2007-06-06, 14:35 | #31 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Dot.: Co jecie na II śniadanie w pracy???

| 
|     |   | 
|  2007-06-08, 22:10 | #32 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: Kraina gwiazd 
				 | 

Ja przeważnie jem jakiś owoc albo coś słodkiego...

| 
|     |   | 
|  2007-06-08, 22:31 | #33 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-05 Lokalizacja: Gorzów Wlkp. 
				 | 

A ja nie jem nic.Koleżanki mnie pytają, czy ja nie odczuwam głodu, co jest nienormalne,a ja na to,że czuję głód,ale mam to gdzieś    | 
|     |   | 
|  2007-06-08, 23:06 | #34 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

Ja zabieram z domu jakiś obiadek w pojemniczku, a w pracy wrzucam do mikrofalówki i podgrzewam. Wczoraj były naleśniki, dziś pierogi, jutro będzie makaron z sosem bolońskim   Czasem jest to ryż z jakimś kotletem lub dewolajem.  Bo ja w pracy jem obiad, nie drugie śniadanie  ) | 
|     |   | 
|  2007-06-09, 18:22 | #35 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: Kraina gwiazd 
				 | 

Orange to masz się fajnie    | 
|     |   | 
|  2007-06-09, 23:05 | #36 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Orange fajnie masz z tąmikrofalówką bo możesz sobie podgrzać. ja w pracy też staram się jeść coś wartościowego a nie zapychacze, a że do tej pory po pracy jeżdziłam 3 razy w tygodniu jeszcze na uczelnię, to musiałam sobie rónież obiad tak brać .

| 
|     |   | 
|  2007-06-10, 07:23 | #37 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-02 Lokalizacja: Weston-super-Mare 
				 | 

fajnym pomysłem jest kanapka z 2 liści kapusty pekińskiej a między nimi plaster pomidora, ogórka i sera    
				__________________ A prayer for the wild at heart, kept in cages... | 
|     |   | 
|  2007-06-10, 07:53 | #38 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: Polska 
				 | 

Ile można jeść kanapki ?   wystarczy kupić pudełka na żywność - i wtedy pełne pole do popisu Sałatki, serki wymieszane z ulub. składnikami, jogurty naturalne z owocami, wypieki (np. zdrowy sernik  lub inne tego typu - zapiekanka twarogowo - jabłkowa - przepis jest na forum, osobiście często robię ją dzień wcześniej, abym na drugi mogła wziąc na zajęcia). | 
|     |   | 
|  2007-06-12, 00:03 | #39 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

ja rano o 6:30 zaraz przed wyjsciem z domu jem 1 banana, o 10 na pierwszej przerwie ( czyli jakby na 2 gie sniadanie) jem tez banana, a o 12 kanapke    i tak codziennie   | 
|     |   | 
|  2007-06-12, 00:46 | #40 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

co prawda nie w pracy a w szkole    soczek pomidorowy albo kefir,takie moje drugie sniadanie..  albo czesto tez nic nie wiem po prostu,tylko sniadanie i tak do obiadu.Moze i czuje sie glodna,ale jak stres zjada to nie mysle o tym ,a i lepiej to wyjdzie na moja figure  Jesli jest zima to zabieram czasem jakas kanape .Jest o zazwyczaj jakaś pieczeń [np. z kurczaka] ,na to ser i ogorek swiezy lub rzodkiewka lub nic. 
				__________________  "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..."   https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam  !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! | 
|     |   | 
|  2007-06-12, 06:16 | #41 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: Polska 
				 | 

Cytat: 
  No ale więcej się dowiesz w dziale dietetyki. Co do drugiego śniadania, ja np. na dzisiaj mam upieczoną 'zdrową zapiekankę' - twarogowo jabłkową, a do tego wezmę activię i kawałki ananasa w pudełku na żywność   Możliwości wiele, trzeba tylko chcieć   | |
|     |   | 
|  2007-06-12, 09:54 | #42 | |
| BAN stały Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Cytat: 
    | |
|     |   | 
|  2007-06-12, 10:01 | #43 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: uroczysko 
				 | 

sine.ira a co cię tak dziwi ??

__________________ Połam język  Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł.  MIŁEGO DNIA   | 
|     |   | 
|  2007-06-12, 10:51 | #44 | 
| Zakorzenienie | 

Dot.: oryginalne drugie śniadanie

ja jeszcze do pracy nie chodzę, ale może napiszę co moja mama zawsze wcina w pracy. 2 kromki pieczywa WASA, jogurt naturalny i pomidorek lub zielony ogórek. Wszystko na szybko no i smaczne   | 
|     |   | 
|  2007-06-14, 18:23 | #45 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Dziura pod Poznaniem 
				 | 

Dot.: Co jeść w pracy????

Dobrze sprawdza się sałatka z kawałków panierowanej piersi kurczaka, kruchej sałaty, odrobiny majonezu albo sosu vinaigrette. Do tej bazy można dodać co się chce: kukurydzę z puszki, podsmażone pieczarki, paprykę, pomidory, ogórka...etc,etc  Wszystko ląduje w szczelnym pojemniku na żywność i obiad do pracy gotowy. Niezawodne są jogurty, pod warunkiem, ze ktoś potrafi się nimi najeść, ja np. nie   | 
|     |   | 
|  2007-07-14, 20:36 | #46 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 Lokalizacja: Paris 
				 | 

Ja kiedys mialam problemy z zoladkiem, bo nie jadlam obiadow, wiec obowiazkowo w porze obiadowej jem obiad. A ze jestem w tygodniu o tej porze zawsze w pracy, wiec jem ten obiad w pracy. Czasem kupuje obiad (jak mi sie nie chce/nie mam czasu gotowac) lub tez (ostatnio coraz czesciej) przynosze wlasne jedzenie w pudelku i podgrzewam ja w mikrofali (wtedy to moze byc leczo, ziemniaki z miesem etc).  To zazwyczaj wystarczy, aby przetrwac do 18 -19. Czasem jem tez jakis jogurt czy tradycyjna kanapke. | 
|     |   | 
|  2008-07-01, 14:29 | #47 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Eh...ma ten sam problem - co jeść w pracy. Od kanapek robi mi się już niedobrze. Podziwiam Was, że chce Wam się robić jedzenie do pracy dzień wcześniej.

__________________ Jak spakować 3 osoby do jednego plecaka na 3 tyg w Tajlandii i Kambodży??? | 
|     |   | 
|  2008-07-01, 17:29 | #48 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: "zawsze tam gdzie Ty" ;) 
				 | 

Cytat: 
 ------------------------------------------------ Ja dziś jogurt, jabłko, jedną kanapkę, kawę, wodę, miętowe w przerwie cukierki | |
|     |   | 
|  2008-07-03, 12:37 | #49 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Ja jem już od jakiegoś czasu serek wiejski lekki (bo bardziej mi smakuje od zwykłego) z przegryzaną rzodkiewką, a potem pije sobie kubusia małymi łyczkami co jakiś czas. Tym sposobem udaje mi się wytrzymać do obiadu, który zazwyczaj jem o 17:30. Jak nie wyrabiam, to piję gorący kubek zupę brokułową    | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2008-07-03, 17:15 | #50 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-12 
				 | 

Cytat: 

__________________ | |
|     |   | 
|  2008-07-07, 18:07 | #51 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

Ja sniadanie jem ok 6.30 - staram sie zjeść coś sycącego ale niekalorycznego przesadnie - np jogurt i musli lub płatki albo kanapki z chleba razowego z Pasetllą (uwielbiam je   ), w pracy ok 9.30 wypijam pół Activii, o 12.30 na przerwie obiadowej owoc plus serek wiejski raz na slodko raz na słono a czasami noszę ze sobą w torebce przyprawe Fit Up do twarogu, malo miejsca zajmuje a swietnie poprawia smak. Ok 14 koncze Activie a w domku o 18 lekki obiadek typu piers kurczaka i warzywa jak np dzis  Liczę na to że ten zestaw sie sprawdzi i troszeczkę schudnę na nim, dopiero tydzien za mną a i tak czuję się jakby lżejsza   | 
|     |   | 
|  2008-07-29, 15:14 | #52 | 
| Raczkowanie | 

Właśnie przeglądam forum i szukam jakieś inspiracji na drugie śniadanie do pracy. U mnie zawsze jest tak: - Jogurt naturalny z płatkami lub bez - kafir lub jogurt do picia, jabłko albo inny owoc - sałatka, surówka, twarożek, mozzarella, ewentualnie jakaś kanapka Jogurt jest ok interesuje mnie urozmaicenie tego ostatniego posiłku - już mi się znudziło. | 
|     |   | 
|  2008-08-09, 12:51 | #53 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-02 
				 | 

Dawniej jakoś nie myślałam o tym co jem w pracy i zazwyczaj zapychałam się słodkościami, kanapkami z białego pieczywa, zamawianymi przez resztę pracowników fast foodami czy kawą z mlekiem i cukrem. Odkąd zaczęłam się odchudzać wygląda to trochę inaczej. Ponieważ jestem zmuszona jeść w pracy 3 posiłki- II śniadanie, obiad i podwieczorek- staram się, żeby były zdrowe i niskokaloryczne. Generalnie jem... -------> na drugie śniadanie: - wieśniak lekki + jakiś owoc - kanapkę z pełnoziarnistego pieczywa, zazwyczaj z chudą wędlinką i warzywami -------> na obiad: - zawsze jakaś sałatka np. z gotowaną piersią kurczaka, tofu, soczewicą czy czymś innym białkowym, co nie ma intensywnego zapachu; przygotowuję ją sobie w domu i zabieram do pracy w pojemniczku -------> na podwieczorek: - garść orzechów + kilka łyżek wieśniaka lekkiego albo kilka plastrów chudej wędliny. Jak widać mało to skomplikowane i nie wymaga dużego nakładu czasu na przygotowywanie posiłków, a sprawdza się bez pudła, bo nie dość, że chudnę to jestem pełna energii   
				__________________ Kobiety i koty zawsze robią co chcą. Mężczyźni i psy niech się z tym pogodzą… | 
|     |   | 
|  2008-08-09, 12:58 | #54 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: Augustów 
				 | 

my w pracy jemy na sniadanko serek wiejski plus wkrojony pomidorek z sola i pieprzem do tego buleczka ,czasami kanapki ale generalnie wersja z serkiem jeszcze sie nie znudzila    
				__________________ http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png | 
|     |   | 
|  2008-08-09, 14:18 | #55 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-08 
				 | 

ja też często kupuję sobie serek wiejski, do tego wkrajam pomidorka i się najadam. DO tego kawa z ekspresu z odrobiną cukru i dużą ilością mleka. druga wersja śniadań w pracy to musli z dużym jogurtem naturalnym - taki posiłek starcza mi na pół dnia w pracy, do tego jeszcze jakiś owoc, np. brzoskwinia albo jabłko i też czuję się syta. | 
|     |   | 
|  2008-08-09, 16:23 | #56 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-12 
				 | 

ja od kilku dni pracuje w KFC   wczoraj jadlam zingera a dzis "dietetyczna" salatke Vega z odrobina sosu  fajnie ze mam wybor i moge pic wode lub pepsi light(no ale to raczej sporadycznie bo jest niezdrowa) sa 3 rodzaje salatek i 2 desery na bazie jogurtow  zreszta i tak sama przygotowuje tam sobie posilki i zawsze daje malo sosow i tego co najbardziej tuczace. Nastepnym razem zjem sobie pocket'a bo jeszcze nie probowalam   podoba mi sie ta praca hehe   
|  2008-09-18, 15:12 | #57 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: Skierniewice 
				 | 

ja trafiłam ostatnio przypadkiem na coś co się zwie bento box. to takie pudełka na drugie śniadanie/lunch. Z tego co wiem, pomysł jest japoński, ale mogę się mylić. Podobno mamusie prześcigają(/ują?) się w pomysłach jak urozmaicić swoim dziecom śniadania i wychodzą z tego prawdziwe cuda   sama zamierzam od października brać sobie swoje własne pudełko z kolorowym jedzeniem na uczelnię  Co prawda mam tylko zwykłe przezroczyste pojemniki, ale to nic, wazniejsza jest zawartość. Pokazuję kilka przykładów z flickr.com ja się od kilku dni ślinię do monitora   | 
|     |   | 
|  2008-09-18, 17:03 | #58 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: Wawa 
				 | 

Mi ostatnio zasmakowała truskawkowa fitella( te w małych opakowaniach) plus jogurt z tesco truskawkowy( taki jak jogobella tylko większy). Śniadano pyszne i sycące   
				__________________ Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam  7.7.2012 godz 17  7.3.2015 moje druga miłość  Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu | 
|     |   | 
|  2008-09-20, 22:37 | #59 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-11 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

adrijah już nie mogę sie doczekać fotek na blogu    | 
|     |   | 
|  2008-11-17, 19:10 | #60 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-10 
				 | 

Ja jem kanapki z ciemnego pieczywa z szynką i serem, czasami ciemne bułki z serkami topionymi,almette,czy jakimiś twarożkami. Jak akurat mama robi to biorę tez sałatkę. Brałam jogurty,ale już nie biorę,bo po co mi pulpa owocowa,chyba,że naturalne. Do tego zawsze w 0,5-litrowym termosie herbata i 0,5 litra wody. 
				__________________ Denerwować się to mścić na własnym zdrowiu za głupotę innych. | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.