![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Prezent od firmy dla przyszłej mamy..Jaki???
No to super, dajemy kasę
![]() Dzieki raz jeszcze i wszystkeigo naj dla wszystkich forumowych mamusiek ![]()
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
prezent dla przyszłej mamy :)
niedawno dowiedziałam się że moja siostra będzie mamusią
![]()
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: prezent dla przyszłej mamy :)
polecam link
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=101247 pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: prezent dla przyszłej mamy :)
Ja polecam wyszukiwarkę, istnieje kilka wątków o wręcz identycznym tytule
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Dot.: Upominek dla młodej mamy
Witam. i na początku przepraszam za odgrzewanie takiego starego wątku, ale właśnie mam problem z prezentem dla mamy. (co prawda jeszcze nie urodziła, ale to nastąpi niebawem, a że czasu też nie mam za wiele to wolałabym mieć ustalone wcześniej co mogę jej dać.) Z wypwoiedzi wybrałam jak na razie peeling albo balsam do ciała, ale wydaje mi się, że to mało...
Tak więc mam pytanie: do mam- co dostały od znajomych po urodzeniu dzidzi? do reszty wizażanek- co kupowały w upominku dla młodych mam? ![]()
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Ja się najbardziej cieszyłam z kremu na cienie i opuchliznę pod oczami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Ja ucieszyłam się z koszulki nocnej, jedna z moich dorosłych uczennic sprawiła mi taki prezent. Była ładna i zupełnie nie "matko-pociążowa" a mi zależało by czasem ktoś pomyślał o mnie nie tylko jako o fabryce mleka. Dostałam też czekoladki ale mała miała uczulenie na białko mleka krowiego więc zjadł je mój partner
![]() Uważam, że wizyta u fryzjera to znakomity pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
BAN stały
|
Ja ostatnio odwiedzalam 3 koleżanki, które zostały mamami i każdej kupiłam balsam do ciała. Ale ten pomysł z wiyta u fryzjera jest bardzo fajny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
![]()
biżuteria !! ładne kolczyki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
pomysł z koszulką nocna całkiem całkiem
![]() czy uniwersalny rozmiar będzie dobry? (bo przecież w końcu waga spadnie ![]()
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do porodu jeszcze zostalo mi trochę czasu,ale myslę,ze takie rzeczy "niemamowe" będa mnie cieszyć nabjardziej. Koszul typowo do karmienia nie mam zamiaru uzywac w ogole,bo paksudne są, staników-karmników też ,moze jeden do szpitala i na początek. Myslę,że kwiaty,jakas fajna koszulka,coś z biżuterii ,slodycze jesli młoda mama je je. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie jestem może jeszcze mamą ale planuję zostać i najlepszy by był prezent upiększający ![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Mi najbardziej podobały się prezenty "rozpieszczające" - dobre kosmetyki, biżuteria czy ubrania nie-ciążowe(w końcu
![]() ![]() A osobiście dla młodych mam polecam też książkę "W głębi kontinuum" Jean Liedloff - myślę że to jedyna książka jaką powinna przeczytać każda mama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Pomysł z książką trafiony, pod warunkiem, że wiemy czy młoda mama lubi czytać. W innym przypadku prezent wyląduje na półce (oby nie w koszu
![]() ![]() słodycze koleżanka dostanie, a co, ale w formie bukietu cukierkowego, do tego albo mus/masło do ciała, albo krem na cienie pod oczami i kolczyki. (Chociaż znając życie to kupię coś zupełnie innego, co mi wpadnie w patrzałki ![]() A tatusiek (początkowo planowałam kupić flaszeczkę) nie dostanie nic, bo się najmniej narobił ![]()
Kto pierwszy ten lepszy, ale... druga mysz bierze serek. Moje dzieła ![]() Preferencje https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=858471 Książkowy wątek Edytowane przez kasica6662 Czas edycji: 2011-01-12 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Wczoraj odwiedziłam przyjaciółkę i Maleństwo (którego będę chrzestną) w szpitalu. W prezencie wręczyłam:
1. książkę "Pierwszy rok życia dziecka", 2. Balsam do pielęgnacji brodawek piersiowych - Mustela, 3. pamiętnik niemowlaka (książeczka do której wpisuje się szczegóły i wkleja zdjęcia), 4. skromną i prostą grzechotka - jako symbol (Maleństo będzie się nią bawić za kilka miesięcy), 5. mój mąż przyniósł kwiaty dla młodej mamy. Przyjaciółka najbardziej ucieszyła się z książki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Ja ze wszystkich prezentów jakie dostałam, najbardziej ucieszyłam się z tego który sama sobie kupiłam tj. książki pt. "Padam na twarz"
![]() Polecam wszystkim mamom i kupuję na prezent i każda była zachwycona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcę taką książkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Polecam
![]() Wkleję tylko fragment książki ![]() ![]() 10 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć. 10 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć - tuż po porodzie:
10 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć: miesiące 0-3 czyli jak ja się nazywam? Ale tak serio, jak się nazywam?
10 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć: miesiące 3-6 czyli: straciłam rozum a na dodatek tracę włosy.
10 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć: miesiące 6-9 czyli moje dziecko jest lepsze od twojego! Tralalala!
10 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć: miesiące 9-12 czyli tak się nie da dłużej żyć!
10 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć: miesiące 12-15 czyli zabezpieczenia przed dziećmi, elektroniczne nianie i zepsute wózki.
10 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć: miesiące 15-18 czyli kupa na kupie i kupą pogania.
5 chwil macierzyństwa, o których ludzie "zapominają" Ci powiedzieć: miesiące 18-21 czyli naprawdę chciałabym jeszcze raz to samo? Naprawdę?
10 rzeczy, których się nauczyłam odkąd zostałam matką: miesiące 21-24 czyli: nie, ale tak serio, naprawdę jesteś z nami od dwóch lat????
![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-02-01 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Świetne
![]() Barneya juz znam za sprawą bratanka TZ ![]() a ten punkt Ojciec dziecka będzie cię irytował. przeraza mnie najbardziej... To na prawdę tak jest? Nie powiem,czasem mnie TZ wkurza,ale to jest chwila,szybko mija i nie zostawia sladu. Nie umiem sobie wyobrazic jak to jest z tą irytacja na dłuższa metę? Ogolnie kumam,zmeczenie materiału,hormony,nawal nowych obowiazkow...ale tak w praktyce...bardzo źle jest na początku? Tylko nie "zapomnij" mi powiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
Stokrotko, ponoć najgorszy pierwszy rok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24779751]Stokrotko, ponoć najgorszy pierwszy rok
![]() ![]() Rany...nie strasz ![]() ![]() Te powody do rozwodu to konkrety,czy taki chwilowy wnerw? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ad.2. Tak, to zmęczenie, nowe obowiązki, pierdzielnik w domu, bo czasem przy dziecku (na początku) naprawdę nie ma kiedy wyprasować, pozmywać, odkurzyć a ten qrna gnojek nie weźmie się za to ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Dodatkowo jako prezent proponuję jakieś zaplanowane z góry wyjście np. do fryzjera a po powrocie posprzątane mieszkanie na błysk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o...ten ostatni prezent tez super ![]() To ja muszę swjego juz zaczac tresować ![]() Nie umiem kłócić się tak po włosku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
A ja jakoś nie wierzę w tę irytację. Mam tak samo jak Stokrotka - mojego męża uwielbiam i nie wyobrażam sobie, że to się ma zmienić. W trakcie zakładania sklepu mieliśy tyle pracy, że bałagan w domu był non stop. Oboje jesteśmy bałaganiarzami i zdajemy sobie z tego sprawę. Żadne z nas nie ma o to pretensji do drugiego. Z dzieckiem będzie chyba podobnie. Jak człowiek drugą osobę kocha i akceptuje to chyba da się to wszystko ułożyć bez ciagłej irytacji? Aż jestem ciekawa jak to będzie wyglądało.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
Najlepszy prezent dla młodej mamy/
Butla z mlekiem dla taty i dziecka i bilet do kina dla niej i przyjaciółki :P 2 prezent - wizyta dziadków i kilka godzin odpoczynku dla rodziców 3 prezent - przespana noc i pobudka o 9 rano |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Ciekawa ta książka trzeba przyznać
![]() ![]() ![]() ![]() inkaczapela- chyba każda uwielbia swego męża ![]()
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powoli wszystko wraca do normy i czasów pnd - przed narodzeniem dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Przyznam, że przy żadnym z synów nawet połowa tych punktów się nie sprawdziła
![]() Nie lubię takich generalizujących poradników. W sumie w ogóle nie lubię poradników :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.