![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: najbardziej nielubiane prezenty...
Cytat:
![]() Jestem potwornie wybredna, lubię wyjątkowe rzeczy, muszą być dokładnie w moim stylu itp. Wolę wybierać lub konsultować prezenty;] Przy tym wszystkim - uwielbiam też niespodzianki, dlatego zawsze bliscy podają kilka propozycji, konsultujemy, ale do końca nie wiem, na co padnie ![]() Z takich prezentów cieszę się zawsze najbardziej. Na szczęście bliscy zauważają moje potrzeby i trafiają w mój gust. Prezenty od mojego TŻ, nawet nie konsultowane, są zawsze najbardziej fantastyczne na świecie i nie ważne czy to perfumy (dzięki niemu odkryłam np. ulubione teraz Promesse Cacharel), ubrania (zawsze trafia z rozmiarem, a jestem dość nieproporcjonalna), bieliznę (tez trafia z rozmiarem), książki, płyty itp - to zawsze jest to wybór, którego sama bym dokonała. Nie lubię prezentów robionych na siłę - żeby tylko coś dać. Np. nie znoszę adwokatu, a dostaje czekoladki z adwokatem, zamiast moich ulubionych ToffiFee czy Rafaello.
![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
Dot.: Re: najbardziej nielubiane prezenty...
Wszelkich 'durnostojek', pamiętników/zeszycików/notatników i kolczyków (nikt nigdy nie pamięta, że NIE mam dziurek) :[
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
nie lubię pierdółek do postawienia w pokoju (jakieś porcelanowe figurki itd..) - no chyba, że naprawdę stylowe i oryginalne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
Nie cierpię figurek porcelanowych i tego typu rzeczy,
rajstop ( babcia mi zawsze kupuje) słodyczy ( bo ileż mozna jak każdy kupi Ci np po 2-3 czekolady i 30 dag pomadek;/;/
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
nie nawidzę figurek(!!!)-stoją na półce i kurz tylko się osadza, świeczek, albumów na zdjęcia, jak i ramek na zdjęcia,pluszaków,notatni ków, poduszeczek itp, no i lubię dostawac perfumy czy dezodoranty, ale czasami ktoś może nie trafic i wybrac zapach, który mi się nie spodoba (
![]()
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Jak większość nie lubię wszelkich kurzołapek, maskotek, chociaż nie pogardziłabym jakąś ozdobną świeczką, bo już wszystkie wypaliłam
![]() Ostatnio stwierdziłam też, że nie lubię biżuterii od jubilera, czyli małych, srebrnych albo co gorsza - złotych, malutkich wisiorków na łańcuszku i kolczyków... Wolę tanią, sztuczną biżuterię, którą mogę dopasowywać do stroju. Od babci na kilka ostatnich Gwiazdek dostałam majtki... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() figurki to rzeczywiście niezbyt fajny prezent, ale zazwyczaj cieszę się ze wszystkiego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Wtajemniczenie
|
Nie lubię dostawać kosmetyków do pielęgnacji ciała, a tymbardziej twarzy
![]()
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
wszelkie obrazy/figurki przekazuję kolejnym znajomym na imieniny/urodziny. by pozbyć się słodyczy zapraszam kolegów i po problemie
![]() ![]() moja mama nie cierpi dostawać tzw robotów kuchennych, które ja przyjmuję od niej z wielką radością ![]() ![]() lubię dostawać książki (tylko nie romansidła i wielce-inteligentne-filozoficzne-nie-dające-się-czytać tomiszcza), świeczki (byle nie kwiatowe), mydła, kulki i bógwieco z ziepju fabrika, rzeczy przydatne w domu (kuchni, łazience). generalnie - na pewno spodoba mi się prezent, który ustalę - jeśli np. ktoś ma chęć kupić mi poduszki, proszę bardzo - zasugeruję kolor, rozmiar i potem nie muszę udawać, że mi się podoba ![]()
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
we wszystkim jestem wybredna, tutaj akurat nie. Z każdego prezentu się cieszę.
lubię pierdołki, pluszaczki, ubóstwiam poduszki, kosmetykami nigdy nie pogardzę. Dlatego łatwo mi dogodzić. Kocham niespodzianki!! ![]()
![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
Ja ogólnie nie lubię dostawać prezentów, tzn lubię, kiedy wiem co jest w środku
![]() ![]() ![]() Nie lubię niczego do postawienia, bo po prostu nie mam na to wszystko miejsca, a nie postawię obok siebie kilku różnych świeczek - choinek itp. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
A ja kiedyś dostałam od mamy takie wielkie, prawdziwe, grube reformy
![]() I była ona przekonana, że się bardzo z tych gaci ucieszę, bo będzie mi w nich ciepło ![]() tym bardziej, że moim babcią kupiła to samo i one były wprost zachwycone...
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Cóż... mój eksio mi sprezentował na urodziny... mini latarkę ^^ W opakowaniu, które podejrzanie pachniało moją wymarzoną biżuterią (pokazywałam mu przez 2 miesiące różne bransoletki, och naiwna
![]() Wyobraźcie sobie moją minę ![]() Rodzice zawsze się pytają co chcę, albo co jest mi potrzebne - i tym sposobem mam porzadną mikrofalę i odkurzacz ![]() ![]() ![]() A na gust tż się zdaję sama ![]() ![]() ![]() OOOOOO i jeszcze mi się przypomniały urodziny z liceum, które organizowałam w pizzeri ![]() ![]() ![]() Moja mina - boska ![]() ![]()
Zawsze jest trochę prawdy w każdym "żartowałam", trochę wiedzy w każdym "nie wiem", trochę emocji w każdym "nie obchodzi mnie to" i trochę bólu w każdym "u mnie wszystko w porządku" ... ![]() Edytowane przez Elliannia Czas edycji: 2008-11-23 o 01:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
ja juz od kilku lat dostaje od rodzicow i dziadkow koperte - uwazaja ze mam swoje lata i bez sensu dawac mi cos nietrafionego; i dobrze uwazaja...do tego jakas czekolada zeby nie bylo tak oschle
dodam ze nie lubie swiat, choinka ma zawsze 30cm i stoi na strychu obwinieta papierem ubrana przez caly rok, nie mam manii prezentow, nawet barszcz czasem jest z paczki, swieta u mnie w domu sa do odklepania i tyle (jedna kolacja), wiec dostanie koperty nie psuje nastroju, poniewaz i tak go nie ma
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Nie lubię dostawać wszelakich durnostójek(wszystkie mam pochowane w szafach, żeby mnie nie denerwowały a i tak co roku ich przybywa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
Nie znoszę wszelkich figurek, obrazków i innych bibelotów, choćby były najpiękniejsze i najdroższe,. Jest mi to niepotrzebne i nie mam gdzie tego położyć niestety. Nie lubię te dostawać kosmetyków bez wcześniejszego dokładnego skonsultowania tego ze mną, to akurat bardzo poważny temat i każdy kosmetyk jest dokładnie przemyślany
![]() Nie lubię też kiedy ktoś kupując mi prezent kieruje się tylko swoim gustem i tak jakby myśląc z czego on byłby zadowolony lub czego potrzebowałby. Ja staram się kupować prezent myśląc o konkretnej osobie, jej gustach, zainteresowaniach lub tym o czym wspominała, że będzie potrzebować albo zwyczajnie konsultuję to z nią. Prezentów niespodzianek pod tytułem "zobaczyłam ten piękny fioletowy tusz do rzęs i pomyślałam, że się ucieszysz" (nie widząc mnie nigdy z jakimś awangardowym makijażem) nie znoszę wręcz i złoszczę się (w duchu oczywiście) kiedy takie dostaję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Wtajemniczenie
|
dubel.
Edytowane przez Clarissa:) Czas edycji: 2008-11-23 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
Nie lubię dostawać rzeczy, których i tak mam całą masę. Nie lubię różnego rodzaju pierdół typu małe, mikroskopijne figurki (chyba, że będą naprawdę przykuwające wzrok, nietuzinkowe). W sumie to z każdego prezentu się cieszę bo liczy się pamięć, ale też nie lubię prezencików kupionych na szybko, byle co, aby było. Kiedyś np. dostałam taki duży, zwykły kalkulator
![]() Jeśli chodzi o rzeczy do postawienia na szafce to muszą być naprawdę piękne, takich pierdół nie lubię. Lubię za to dostawać pluszaki, nie wiem czemu ale zawsze sprawiają mi wielką radość ![]() ![]()
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
figurek, ubrań nie w moim guście, nieładnych perfum, maskotek (mam ich ogromną ilość) i innych mało praktycznych prezentów.
za dostawaniem kwiatów też za bardzo nie przepadam bo facet kupić ogromny bukiet kwiatów- wyda 50 zł i myśli że to super, a ja za te 50 zł wolałabym dostać coś bardziej przydatnego i praktycznego i czegoś czego nie wyrzucę po kilku dniach bo zwiędnie. Chociaż nie powiem od czasu do czasu(lae jednak rzzadko) miło jest dostać kwiaty ![]() no i za słodyczami też średnio przepadam
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
maskotki
slodycze notesiki itp ramki do zdjec lakiery do paznokci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Nie lubię rzeczy elektronicznych jako prezent.Mam laptopa,mam komórkę i mp4.Starczy.Po co mi pendrivy,odkurzacze na usb czy przenośne dyski ?
![]() |
#293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie znoszę figurek, świeczek, ogólnie bibelotów do pokoju (prawie w ogóle nie mam takich rzeczy). Nie lubię dostawać ubrań, które są kupowane bez konsultacji ze mną, maskotek ![]() Wolę dostać pieniądze, albo dać kilka opcji do wyboru i z mojej listy można coś kupić ![]() Słodycze lubię prawie wszystkie, z wyjątkiem czekolad mlecznych i produktów czekoladopodobnych oraz Toffifee. Aha, no i nie znoszę, jak ktoś mi kupuje płyty, które są zupełnie nietrafione w mój gust muzyczny. No i bielizna (chociaż tutaj ma wyłączne prawo moja mama ![]() ![]()
plączę się w zdradzieckie supły. Czasami pękam, bo mnie przerywa niecierpliwość życia. Edytowane przez Arethaf Czas edycji: 2008-11-23 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Ja nie znoszę wszelkich bibelotów do postawienia, figurek, świeczuszek itp. To tylko jedno wielkie zbiorowisko kurzu i nie wiadomo co z tym zrobić :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Wtajemniczenie
|
Nie będę oryginalna: najbardziej nie lubię dostawać figurek, albumów i ramek na zdjęcia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
Nie lubię prezentów, które świadczą o braku jakiejkolwiek elementarnej wiedzy na mój temat u osoby obdarowującej .
W tamtym roku dostałam między innymi: 1. Kiczowatą wściekle żółtą miniówkę!!! ![]() ![]() 2. Płytę Stachurskiego i składankę hip-hop- Ileż razy mam mówić, iż słucham muzyki klasycznej oraz tej dawniejszej? Np. Elvisa, The Beatles, Casha, Mercurego... Po mym niezadowolonym wyrazie twarzy ( czasem trudno jest ukryć emocje) kuzyn stwierdził, że on bardzo lubi tą muzykę i dlatego mi kupił takie płyty. Dwa dni później zapytał się czy mógłby je pożyczyć. I do tej pory nie oddał ( i dobrze ![]() 3. Stringi- nie cierpię takiej bielizny a notorycznie ją dostaję. Co innego figi koronkowe czy też seksowne szorty, ale nie stringi!! ![]() 4. Zestawy typu: żel pod prysznic+balsam+mydełko itp. Nie cierpię. A dostaję co roku oczywiście. 5. Pluszaki, bibeloty, figurki- tylko miejsce zajmują. Mam już 5 słoników, delfinki, rybki, żyrafę porcelanową, małpki a to wszystko schowane w pudle. Nadal nie wiem co z tym zrobić ![]() Podsumowując nie lubię dostawać ubrań- wszyscy na siłę chcą zrobić ze mnie młodzieżową ,, dziewuszkę", szpargałów wszelakich, nietrafionej bielizny, rzeczy potrzebnych do domu np. mop ( już nie raz dostałam)- czy ja wyglądam na osobę niespełna rozumu, która będzie płakała ze szczęścia bo dostała mopa? (widziałam taką scenę w jakimś programie na TVN Style ![]() Za to najbardziej się ucieszę jak dostanę: książkę ( ambitną, bądź traktującą o mych pasjach- malarstwie, sztuce, literaturze, historii itp), biżuterię ( prostą i klasyczną), kalendarz, ozdobny zeszyt, pióro, kwiatka ( ale w doniczce), zestaw przypraw czy też ziół do kuchni, pudełeczko z stylu retro, torebkę, kosmetyki i słodycze... Dużo słodyczy! Edytowane przez Vivee Czas edycji: 2008-11-23 o 16:51 Powód: dopiska. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Konto usunięte
|
Vivee, jakbym o sobie czytała
![]() Najbardziej chyba nie lubię dostawać pierdół bibelotowych. kurz, kurz, kurz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;9833542]Vivee, jakbym o sobie czytała
![]() Najbardziej chyba nie lubię dostawać pierdół bibelotowych. kurz, kurz, kurz.[/quote] Ja tak samo. Poza tym nie lubię dostawać rzeczy, które widać że są kupione na "odwal się", typu jakieś świeczki w nie za czystym opakowaniu [przykład z rzeczywistości], już bardziej faktu że były one z wyprzedaży nie można było pokazać.. ![]() albo np. portfel ze skóry w kolorze musztardowym od siostry, podczas kiedy mój poprzedni portfel był z łosiem, a teraźniejszy jest fioletowy w kolorowe mazaje w króliki (facet z monopolowego stwierdził że super portfel, odmładzam się), a poza tym nie lubię tego koloru, i nie mam nic w tej tonacji kolorystycznej. Już kto jak kto, ale siostra powinna wiedzieć ![]()
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak większość z Was nie lubię: figurek, bibelotów, tanich bubli kupionych na odczepnego 'żeby było', kosmetyków - mam wymagającą skórę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajny wątek, ale myślę, że powinien być na forum prezentowym...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.