|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III
Cytat:
![]() w takim razie... ( zaznaczam że przeczytałam cały wątek) co TY mogłabyś mi doradzić w granicach 300-400 zł do kupienia na allegro np ? i czy mam pewność że na allegro prostownice CHI są orginalne( zaczynam się serio bać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dożywotnią gwarancje podobno mają prostownice Remington z diamentowymi płytkami.. chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Ja z tej firmy miałam wcześniej turmalinową BaByliss i nic się z nią nie działo. Możliwe, że ta 230 jest akurat awaryjnym modelem.
Ja chciałam kupić jak najnowszą prostonicę, dlatego też postanowiłam przetestować nano-tytanową BaByliss Sleek Expert (BAB2072E). Zauważyłam, że zaczęto teraz tytan używać do pokrywania płytek (tutaj są niby ceramiczno/tytanowe). Obiecałam, że napiszę jak już ją gruntownie przetestuję. Mam w domu dwie, inne ceramiczne prostownice i jeżeli chodzi o gładkość oraz ślizganie się włosów po płytkach to ta Sleek Expert nie ma w sobie równych. Włosy po prostu po niej suną jak po masełku ![]() Świetnie prostuje włosy, ma regulację temperatury (nie wyobrażam sobie nie mieć tej funkcji) i te wszystkie inne bajery które bardzo ułatwiają życie: termoochronna kosmetyczka, mata, rękawiczki itp. Ale ważne jest też dla mnie, że włosy są proste po jednym przeciągnięciu i nie muszę ich prostować do następnego mycia. Płytki jej są bardzo długie i wąskie- więcej włosów można prasować za jednym razem. I te loczki które można z jej pomocą kręcić- tego jeszcze tak w pełni nie wypróbowałam bo nie za bardzo mi wychodzi przy moich włosach (mam długość jak na avatarze- trochę ponad ramiona)... Ogólnie nie sądziłam, że kupię jeszcze prostownicę BaByliss, bo nie za bardzo byłam przekonana do ich firmy. Jednak ten model jest bardzo udany, również w USA ma świetne opinie.
Edytowane przez SiSleyS Czas edycji: 2008-11-30 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
takze wybor nalezy do Ciebie, dostosuj prostownice do wymagan swoich wlosow Edytowane przez GOCHA1980 Czas edycji: 2008-12-01 o 06:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Zadomowienie
|
Faktycznie odpuszczam z tym ghd ...
Mam włosy siegajace do lopatek , z tendencja do krecenia sie i puszenia . Zniszczone bardzo prostowaniem . Szukam prostownicy dzieki ktorej efekt prostowania utrzyma sie na dluzej niz 2 godziny z hakiem.. Wypowiadacie się dobrze o Remingtonie SJ031 .. adekwatna do ceny ? w sensie..przystępna cena = dobra prostownica ? ![]() ja tu zwariuję ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
dla mnie ten remington byl bardzo dobry
a wracajac do ghd to ten jej system rozpoznawania jakosci wlosa to dla mnie pic na wode fotomontaz, przeciez to jest nierealne zeby plytka wiedziala czy ma sie zniszczone wlosy czy nie Edytowane przez GOCHA1980 Czas edycji: 2008-12-01 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
a dlaczego zmiana na S9950 ? i czy dobra do robienia loczkow?
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Muszę zacytować samą siebie:
Cytat:
![]() S1031? ...widzę, że popularna
![]() |
#400 |
Zadomowienie
|
No wlasnie ona ma dobre recenzje...
Ja teraz główkuje tez nad S9950 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Wtajemniczenie
|
Ja się zdecydowałam na tą s 1031, głównie ze względu na stosunek posiadanych funkcji do ceny, bo idą święta i musi mi zostac kaska jeszcze na wiele innych rzeczy, a z kolei takiej najtańszej bez niczego to nie chciałam
![]() a 150 z wysyłką to wg mnie bardzo przystępna cena. na tej stronce remington24 na która trafiłam dzięki Wam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
W takim razie zdecyduję się raczej na S1031.
Tylko powiedzcie czy mogę spokojnie na All kupować? Upatrzyłam sobie tę aukcję: http://www.allegro.pl/item486380690_...plyta_dvd.html
#405 |
Zakorzenienie
|
#406 |
Zadomowienie
|
cwaniara ;p
Gocha - dzięki generalnie za wybicie z łba GHD , kupuje "Twojego" Remingtona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() SiSleyS, mam do Ciebie prośbe: napiszesz mi jaki masz rodzaj włosów-będę Ci bardzo wdzięczna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak myślisz SiSleyS, po Twoim doświadczeniu ze Sleek Expert, czy w moim przypadku ta prostownica byłaby trafnym wyborem? Z góry serdecznie dziękuję za radę ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Wtajemniczenie
|
" Tylko powiedzcie czy mogę spokojnie na All kupować?
Upatrzyłam sobie tę aukcję:" faktycznie na allegro jeszcze taniej... ja kupowałam z tej stronki http://remington24.pl/ czekam na przesyłkę ![]() Gocha1980 "a co to za model " , to ten o którym chyba nawet Ty wspominałas s9950 a może on jest niebiesko srebrny, a nie biało srebrny ![]() tylko cos nie chce mi sie wierzyc w płytki, które " emitują w molekularnej ilości kosmetyk nawilżający i poprawiający kondycję włosów." bo po 1 sze- do ilu użyc emitują, po 2 gie jak sie ten kosmetyk skończy, to sie go jakos uzupełnia, czy co? po 3 molekularna ilosc jakos brzmi dla mnie zbyt minimalistycznie Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2008-12-01 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj link: http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=9319107
![]() |
#412 |
Wtajemniczenie
|
aha, rzeczywiście, ja jakos tak nie szukałam na allegro... ale widze, że ten mój model wychodzi na allegro w tym samym sklepie o 3 złote taniej (z wysyłka pobraniową)
![]() Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2008-12-01 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
To się często zdarza, jak zauważyłam, z różnymi przedmiotami.
Np. z biżuterią. Człowiek wystawia na aukcjach i w sklepie, i w sklepie faktycznie jest trochę drożej ![]() Warto podpatrzeć czasami All, ale przynajmniej w sklepie masz pewność oryginalności ![]()
#414 |
Raczkowanie
|
Co do GHD to ja moją kupiłam na zaaprobowanej przez GHD stronie: www.lookfantastic.com
Tam GHD kosztują już 95funtów + ok 3funty przesyłka. Wychodzi około 470zł (zależy od kursu). Płaci się 100zł więcej niż na Allegro, ale ma się pewność że prostownica jest oryginalna. No i przyszła do mnie po 3 dniach od zakupu ![]() Ja bym mojej GHD na nic innego nie zamieniła. Też się zastanawiałam nad Remingtonem ale odstraszyła mnie znikająca powłoka na płytkach. Tu mam 100% pewność, że sprzęt jest profesjonalny i nie żałuję wydanych pieniędzy. Musiałam trochę zbierać kasy żeby ją kupić, ale było warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Wtajemniczenie
|
ja wyszłam z założenia, że gwarancja jest na 3 lata, więc za 3 lata pewnie już coś znowu nowszego, fajniejszego sie pojawi na rynku... a do tych 3 lat, jak będzie się coś działo to będe reklamować i już
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Przyczajenie
|
Nie udzielałam się bo w sumie to co wiedziałam na temat prostownic to powiedziałam ^^.
Thelila -> ja też się już zdecydowałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No a ja właśnie przegapiłam dwie licytacje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Raczkowanie
|
w media teraz jakis remington jest za 149zl
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
widzę, że nie ma innej prostownicy niż Remington, babyliss czy ghd...
ja pisałam wcześniej o swojej, ale żadna uwagi nie zwróciła na naprawdę dobrą prostownicę.. pozdrawiam
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.