Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy. - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów?
tytanowa 0 0%
ceramiczna 15 100,00%
ceramiczno-grafitowa 0 0%
wszystkie tak samo niszczą wlosy 0 0%
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-30, 22:52   #391
usiakons
Zadomowienie

GG do usiakons
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III

Cytat:
Napisane przez GOCHA1980 Pokaż wiadomość
gdybys przeczytala ten temat dokladnie to doczytalabys, ze jedna z dziewczyn umowila sie ze sprzedawca i widziala ta prostownice z allegro na zywo i wszystkie jej watpliwosci zostaly rozwiane
Poprawiam się Przejrzałam wątek i mam jeszcze większy mentlik w głowie...może faktycznie zbyt "jednostronnie " podeszłam do tej GHD..może zbyt przereklamowana..jednak mina dość kwaśna bo mi na niej zależy średnio z wydaniem około 500-600 zł na prostownicę...
w takim razie... ( zaznaczam że przeczytałam cały wątek) co TY mogłabyś mi doradzić w granicach 300-400 zł do kupienia na allegro np ?
i czy mam pewność że na allegro prostownice CHI są orginalne( zaczynam się serio bać )
Stary 2008-11-30, 22:54   #392
thelila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ostatecznie zdecydowałam sie juz na remington s1031, przekonała mnie 3 letnia gwarancja i cena 150 zł razem z wysyłką, oraz to, że mozna nia kręcic tez loki... zobaczymy, czy będę zadowolona... ale w sumie to o połowę mniej niz np. miałabym dac za podróbkę GHD, a mam nadzieję, że remingtona dostane oryginał, bo tej firmy aż tak nie podrabiają... droższe modele remingtona niby maja nawet dozywotnia gwarancje na płytki
W końcu któraś z nas się zdecydowała Gratuluje
A dożywotnią gwarancje podobno mają prostownice Remington z diamentowymi płytkami.. chyba
thelila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 23:20   #393
SiSleyS
Zakorzenienie

Ja z tej firmy miałam wcześniej turmalinową BaByliss i nic się z nią nie działo. Możliwe, że ta 230 jest akurat awaryjnym modelem.

Ja chciałam kupić jak najnowszą prostonicę, dlatego też postanowiłam przetestować nano-tytanową BaByliss Sleek Expert (BAB2072E). Zauważyłam, że zaczęto teraz tytan używać do pokrywania płytek (tutaj są niby ceramiczno/tytanowe).

Obiecałam, że napiszę jak już ją gruntownie przetestuję.
Mam w domu dwie, inne ceramiczne prostownice i jeżeli chodzi o gładkość oraz ślizganie się włosów po płytkach to ta Sleek Expert nie ma w sobie równych. Włosy po prostu po niej suną jak po masełku
Świetnie prostuje włosy, ma regulację temperatury (nie wyobrażam sobie nie mieć tej funkcji) i te wszystkie inne bajery które bardzo ułatwiają życie: termoochronna kosmetyczka, mata, rękawiczki itp.
Ale ważne jest też dla mnie, że włosy są proste po jednym przeciągnięciu i nie muszę ich prostować do następnego mycia. Płytki jej są bardzo długie i wąskie- więcej włosów można prasować za jednym razem.

I te loczki które można z jej pomocą kręcić- tego jeszcze tak w pełni nie wypróbowałam bo nie za bardzo mi wychodzi przy moich włosach (mam długość jak na avatarze- trochę ponad ramiona)...

Ogólnie nie sądziłam, że kupię jeszcze prostownicę BaByliss, bo nie za bardzo byłam przekonana do ich firmy. Jednak ten model jest bardzo udany, również w USA ma świetne opinie.

Edytowane przez SiSleyS
Czas edycji: 2008-11-30 o 23:21
SiSleyS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 23:49   #394
usiakons
Zadomowienie

GG do usiakons

Cytat:
Napisane przez SiSleyS Pokaż wiadomość
Ja z tej firmy miałam wcześniej turmalinową BaByliss i nic się z nią nie działo. Możliwe, że ta 230 jest akurat awaryjnym modelem.

Ja chciałam kupić jak najnowszą prostonicę, dlatego też postanowiłam przetestować nano-tytanową BaByliss Sleek Expert (BAB2072E). Zauważyłam, że zaczęto teraz tytan używać do pokrywania płytek (tutaj są niby ceramiczno/tytanowe).

Mam w domu dwie, inne ceramiczne prostownice i jeżeli chodzi o gładkość oraz ślizganie się włosów po płytkach to ta Sleek Expert nie ma w sobie równych. Włosy po prostu po niej suną jak po masełku
Świetnie prostuje włosy, ma regulację temperatury (nie wyobrażam sobie nie mieć tej funkcji) i te wszystkie inne bajery które bardzo ułatwiają życie: termoochronna kosmetyczka, mata, rękawiczki itp.
Ale ważne jest też dla mnie, że włosy są proste po jednym przeciągnięciu i nie muszę ich prostować do następnego mycia. Płytki jej są bardzo długie i wąskie- więcej włosów można prasować za jednym razem.

I te loczki które można z jej pomocą kręcić- tego jeszcze tak w pełni nie wypróbowałam bo nie za bardzo mi wychodzi przy moich włosach (mam długość jak na avatarze- trochę ponad ramiona)...

Ogólnie nie sądziłam, że kupię jeszcze prostownicę BaByliss, bo nie za bardzo byłam przekonana do ich firmy. Jednak ten model jest bardzo udany, również w USA ma świetne opinie.
Ale kupiłaś na allegro ??
Stary 2008-12-01, 06:27   #395
GOCHA1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez usiakons Pokaż wiadomość
Poprawiam się Przejrzałam wątek i mam jeszcze większy mentlik w głowie...może faktycznie zbyt "jednostronnie " podeszłam do tej GHD..może zbyt przereklamowana..jednak mina dość kwaśna bo mi na niej zależy średnio z wydaniem około 500-600 zł na prostownicę...
w takim razie... ( zaznaczam że przeczytałam cały wątek) co TY mogłabyś mi doradzić w granicach 300-400 zł do kupienia na allegro np ?
i czy mam pewność że na allegro prostownice CHI są orginalne( zaczynam się serio bać )
mnie tez te chi bardzo zainteresowaly szczegolnie ich wyglad zewnetrzny i wyczytalam, ze ta ciemno niebieska rozni sie od blekitnej tylko tym, ze blekitna zabija jakies grzyby na wlosach powodujace luzpiez no i cena dzieki temu jest wyzsza o 100zl ale... dla moich wlosow brak regulacji temperatury wykreslil ja z mojej listy pytasz co Ci polecic, wiesz to trudna sprawa bo ja sie urodzilam z Remingtonem w reku i zadnej innej nie chce, obecnie mam S9950 ale mialam tez S1031 i GA.ME ta z pseudo laserami i innymi bzdetami, ktora kompletni mi nie podpasowala chocby dlatego, ze o obudowe mozna bylo sie niezle oparzyc

takze wybor nalezy do Ciebie, dostosuj prostownice do wymagan swoich wlosow

Edytowane przez GOCHA1980
Czas edycji: 2008-12-01 o 06:29
GOCHA1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 08:19   #396
usiakons
Zadomowienie

GG do usiakons

Faktycznie odpuszczam z tym ghd ...
Mam włosy siegajace do lopatek , z tendencja do krecenia sie i puszenia . Zniszczone bardzo prostowaniem . Szukam prostownicy dzieki ktorej efekt prostowania utrzyma sie na dluzej niz 2 godziny z hakiem..
Wypowiadacie się dobrze o Remingtonie SJ031 ..
adekwatna do ceny ? w sensie..przystępna cena = dobra prostownica ?

ja tu zwariuję ;p
Stary 2008-12-01, 08:31   #397
GOCHA1980
Raczkowanie

dla mnie ten remington byl bardzo dobry
a wracajac do ghd to ten jej system rozpoznawania jakosci wlosa to dla mnie pic na wode fotomontaz, przeciez to jest nierealne zeby plytka wiedziala czy ma sie zniszczone wlosy czy nie

Edytowane przez GOCHA1980
Czas edycji: 2008-12-01 o 08:34

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-01, 08:42   #398
usiakons
Zadomowienie

GG do usiakons

Cytat:
Napisane przez GOCHA1980 Pokaż wiadomość
dla mnie ten remington byl bardzo dobry
a wracajac do ghd to ten jej system rozpoznawania jakosci wlosa to dla mnie pic na wode fotomontaz, przeciez to jest nierealne zeby plytka wiedziala czy ma sie zniszczone wlosy czy nie
a dlaczego zmiana na S9950 ? i czy dobra do robienia loczkow?
Stary 2008-12-01, 08:42   #399
cheer
Zakorzenienie

Muszę zacytować samą siebie:
Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zastanawiam się nad zakupem prostownicy. W grę wchodzą jak na razie Remington CS5002 i Remington S1031.
Włosy mam naturalnie proste, prostownicy użyłam samodzielnie może 3 razy w życiu. Włosy mam aktualnie sięgające z tyłu do karku, z przodu za ucho, przód jest wydłużony (taki bob z przedłuzonym przodem). Chciałabym prostować właśnie tylko ten przód i to pewnie nie codziennie.
Która prostownica byłaby dla mnie najlepsza?
No kobitki, pomóżcie bo mi się pieniądze rozejdą...
S1031? ...widzę, że popularna
Stary 2008-12-01, 08:44   #400
usiakons
Zadomowienie

GG do usiakons

No wlasnie ona ma dobre recenzje...
Ja teraz główkuje tez nad S9950
Stary 2008-12-01, 08:49   #401
GOCHA1980
Raczkowanie

Cytat:
a dlaczego zmiana na S9950 ? i czy dobra do robienia loczkow?
bo 9950 jest ladniejsza i podobno ma plytki jakies lepsze, ze sie nie scieraja, dostala tez laur konsumenta 2008 a loki kreci tak jak 1031
Stary 2008-12-01, 10:17   #402
niutka1
Wtajemniczenie

Ja się zdecydowałam na tą s 1031, głównie ze względu na stosunek posiadanych funkcji do ceny, bo idą święta i musi mi zostac kaska jeszcze na wiele innych rzeczy, a z kolei takiej najtańszej bez niczego to nie chciałam
a 150 z wysyłką to wg mnie bardzo przystępna cena. na tej stronce remington24 na która trafiłam dzięki Wam jest jeszcze wiele ciekawszych modeli, kusił mnie najnowszy, taki biało-srebrny model, no ale to kiedys może, jak będe miała zbędna kaskę Ja mam gęste, dosc grube włosy, więc jak dla mnie nie musi to byc jakis super wypasiony model, zresztą powiem Wam, że tak na zdrowy rozsądek, to przy takiej temperaturze nie wierzę, by jakakolwiek prostownica nie miała wpływu na włosy, chocby miała nie wiadomo ile bajerów, to tylko bajery, wazne, by płytki były gładkie i nie szarpały włosów, by była regulacja temperatury, by miała jak najdłuższa gwarancję, (to znalazłam w polecanym przez kilka z Was modelu remingtona), a resztę, w sensie pielęgnacji to juz się załatwia odzywkami, maseczkami itd... do włosów, a nie prostownicą.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 10:41   #403
GOCHA1980
Raczkowanie

Cytat:
Jkusił mnie najnowszy, taki biało-srebrny model
a co to za model
Stary 2008-12-01, 11:18   #404
cheer
Zakorzenienie

W takim razie zdecyduję się raczej na S1031.
Tylko powiedzcie czy mogę spokojnie na All kupować?
Upatrzyłam sobie tę aukcję: http://www.allegro.pl/item486380690_...plyta_dvd.html
Stary 2008-12-01, 11:38   #405
SiSleyS
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kupiłaś na allegro ??
Nie.
Ja mam sprowadzoną z Niemiec
Stary 2008-12-01, 11:42   #406
usiakons
Zadomowienie

GG do usiakons

cwaniara ;p
Gocha - dzięki generalnie za wybicie z łba GHD , kupuje "Twojego" Remingtona
Stary 2008-12-01, 11:45   #407
GOCHA1980
Raczkowanie

Cytat:
cwaniara ;p
Gocha - dzięki generalnie za wybicie z łba GHD , kupuje "Twojego" Remingtona
nie ma za co
Stary 2008-12-01, 11:56   #408
Anulenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiSleyS Pokaż wiadomość

Ja właśnie zastanawiam się nad kupieniem BaByliss PRO. Najpierw myślałam o tej z ceramicznymi płytkami (Ceramic Pulse). Ale właśnie natknęłam sie na BaByliss Sleek Expert i zastanawiam sie czy ona nie byłaby lepsza dla moich włosów.. Co prawda najtańsza znalazłam w necie za 399zł, ale jeżeli naprawdę jest świetna..
SiSleyS, mam do Ciebie prośbe: napiszesz mi jaki masz rodzaj włosów-będę Ci bardzo wdzięczna Jest to dla mnie b. ważne, bo chciałabym kupic ta Sleek Expert, ale jezeli nie zdałaby egzaminu w przypadku moich włosów to ponad 400zł poszłoby do kosza Moje włosy można opisac jednym słowem - siano - ani kręcone ani proste, a jak napotkają na swojej drodze troche wilgoci-to masakra nie włosy
Jak myślisz SiSleyS, po Twoim doświadczeniu ze Sleek Expert, czy w moim przypadku ta prostownica byłaby trafnym wyborem?
Z góry serdecznie dziękuję za radę
Pozdrawiam
Anulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 12:08   #409
niutka1
Wtajemniczenie

" Tylko powiedzcie czy mogę spokojnie na All kupować?
Upatrzyłam sobie tę aukcję
:"

faktycznie na allegro jeszcze taniej...

ja kupowałam z tej stronki
http://remington24.pl/

czekam na przesyłkę

Gocha1980 "a co to za model "

, to ten o którym chyba nawet Ty wspominałas s9950
a może on jest niebiesko srebrny, a nie biało srebrny

tylko cos nie chce mi sie wierzyc w płytki, które " emitują w molekularnej ilości kosmetyk nawilżający i poprawiający kondycję włosów."

bo po 1 sze- do ilu użyc emitują, po 2 gie jak sie ten kosmetyk skończy, to sie go jakos uzupełnia, czy co?
po 3 molekularna ilosc jakos brzmi dla mnie zbyt minimalistycznie

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2008-12-01 o 12:11

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-01, 12:15   #410
GOCHA1980
Raczkowanie

Cytat:
tylko cos nie chce mi sie wierzyc w płytki, które " emitują w molekularnej ilości kosmetyk nawilżający i poprawiający kondycję włosów."

bo po 1 sze- do ilu użyc emitują, po 2 gie jak sie ten kosmetyk skończy, to sie go jakos uzupełnia, czy co?
po 3 molekularna ilosc jakos brzmi dla mnie zbyt minimalistycznie
no mi tez sie wydaje, ze to bzdura ale czy tak czy siak to prostuje fajnie nawet jak nic nie wydziela
Stary 2008-12-01, 12:21   #411
cheer
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupowałam z tej stronki
http://remington24.pl/

czekam na przesyłkę
Niutko, wydaje mi się, że ten sklep ma również swoje konto na All
Tutaj link: http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=9319107
Stary 2008-12-01, 12:34   #412
niutka1
Wtajemniczenie

aha, rzeczywiście, ja jakos tak nie szukałam na allegro... ale widze, że ten mój model wychodzi na allegro w tym samym sklepie o 3 złote taniej (z wysyłka pobraniową), więc w tym sklepie lepiej jednak na allegro chyba kupić, trzeba by było porównać wszystkie ich ceny z tymi z www. tylko, że oni nie wystawiają wszystkich swoich prostownic na allegro.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2008-12-01 o 12:39
Stary 2008-12-01, 13:08   #413
cheer
Zakorzenienie

To się często zdarza, jak zauważyłam, z różnymi przedmiotami.
Np. z biżuterią. Człowiek wystawia na aukcjach i w sklepie, i w sklepie faktycznie jest trochę drożej
Warto podpatrzeć czasami All, ale przynajmniej w sklepie masz pewność oryginalności

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-01, 15:44   #414
aga026
Raczkowanie

Co do GHD to ja moją kupiłam na zaaprobowanej przez GHD stronie: www.lookfantastic.com
Tam GHD kosztują już 95funtów + ok 3funty przesyłka. Wychodzi około 470zł (zależy od kursu). Płaci się 100zł więcej niż na Allegro, ale ma się pewność że prostownica jest oryginalna. No i przyszła do mnie po 3 dniach od zakupu
Ja bym mojej GHD na nic innego nie zamieniła. Też się zastanawiałam nad Remingtonem ale odstraszyła mnie znikająca powłoka na płytkach. Tu mam 100% pewność, że sprzęt jest profesjonalny i nie żałuję wydanych pieniędzy. Musiałam trochę zbierać kasy żeby ją kupić, ale było warto
aga026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 17:14   #415
niutka1
Wtajemniczenie

ja wyszłam z założenia, że gwarancja jest na 3 lata, więc za 3 lata pewnie już coś znowu nowszego, fajniejszego sie pojawi na rynku... a do tych 3 lat, jak będzie się coś działo to będe reklamować i już
Stary 2008-12-01, 18:02   #416
Dieciseis
Przyczajenie

Nie udzielałam się bo w sumie to co wiedziałam na temat prostownic to powiedziałam ^^.
Thelila -> ja też się już zdecydowałam S1031 niedługo będzie w moim posiadaniu ) Dzięki za opinie itd.
Stary 2008-12-01, 18:05   #417
thelila
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dieciseis Pokaż wiadomość
Nie udzielałam się bo w sumie to co wiedziałam na temat prostownic to powiedziałam ^^.
Thelila -> ja też się już zdecydowałam S1031 niedługo będzie w moim posiadaniu ) Dzięki za opinie itd.
To super, chyba więcej dziewczyn również wybrało ten model

No a ja właśnie przegapiłam dwie licytacje
thelila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 18:55   #418
Anulenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga026 Pokaż wiadomość
Co do GHD to ja moją kupiłam na zaaprobowanej przez GHD stronie: www.lookfantastic.com
Tam GHD kosztują już 95funtów + ok 3funty przesyłka. Wychodzi około 470zł (zależy od kursu). Płaci się 100zł więcej niż na Allegro, ale ma się pewność że prostownica jest oryginalna. No i przyszła do mnie po 3 dniach od zakupu
Ja bym mojej GHD na nic innego nie zamieniła. Też się zastanawiałam nad Remingtonem ale odstraszyła mnie znikająca powłoka na płytkach. Tu mam 100% pewność, że sprzęt jest profesjonalny i nie żałuję wydanych pieniędzy. Musiałam trochę zbierać kasy żeby ją kupić, ale było warto
aga026 w tym sklepie internetowym (lookfantastic) akceptują tylko karty płatnicze lub kredytowe czy jest może jeszcze inna opcja płatności (dla osób spoza Angli) - orientujesz się może?
Anulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 19:28   #419
GOCHA1980
Raczkowanie

w media teraz jakis remington jest za 149zl
Stary 2008-12-01, 19:35   #420
moniczqamarcineq
Raczkowanie

widzę, że nie ma innej prostownicy niż Remington, babyliss czy ghd...
ja pisałam wcześniej o swojej, ale żadna uwagi nie zwróciła na naprawdę dobrą prostownicę..
pozdrawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości