|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaka prostownica jest najodpowiedniejsza dla wlosów? | |||
tytanowa |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
ceramiczna |
15 | 100,00% |
ceramiczno-grafitowa |
0 | 0% |
wszystkie tak samo niszczą wlosy |
0 | 0% |
Głosujący: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Prostownica-pielęgnica Iron repair
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Przyczajenie
|
ja używałam do niej tego
http://www.fryzart.pl/product-pol-19...air-10-ml.html efekt super |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Raczkowanie
|
Kosmetyków z keratyną lub innych, dostosowanych do tego urządzenia, mogą to być olejki, maski, wszystko co chcesz by wniknęło w głąb włosa.
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Przede wszystkim termoochrona, są w drogeriach kosmetyki w sprayu wygładzające, chroniące przed temperaturą, poszukaj na allegro, jest ogrom kosmetyków profesjonalnych za naprawdę małe pieniądze, chyba że masz w okolicy hurtownie fryzjerską, to warto się tam udać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze Prostownice-czesc III-wątek zbiorczy.
Poleciłby mi ktoś w miarę przyzwoitą i TANIĄ prostownicę? Raczej nie uśmiecha mi się, żeby płacić za nią więcej niż 100/150zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4866 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny czy używając tej prostownicy, a na przykład ga.ma jest jakaś różnica w niszczeniu włosów, bo w sumie nie mam dużo kasy (szczerze to nawet te 160zł to dla mnie majątek), a marzy mi się GHD, ale będę na nią zbierać chiński rok i do tego nie wiem czy w ogóle się opyla... ![]()
![]() |
#4867 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do kondycji, ja bym powiedziała, że mam włosy cienkie, ale dużą ich ilość ![]() ![]() ![]() Załączam zdjęcie poniżej, może Ci to ułatwi wybór. Tak tak, jestem mistrzem Painta ![]()
![]() |
#4868 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zastanowię się nad nią, generalnie znalazłam firmę w necie i mają też na przykład suszarki z turmaliną. Czy ktoś ma takie cudo w suszarce i czy warto? ![]() PS. Włoski masz super ![]()
![]() |
#4869 |
Przyczajenie
|
Również poszukuję nowej prostownicy. Męczę nią włosy codziennie, więc przydałaby mi się jakaś lepsza, która nie niszczy końcówek. Obecnie posiadam Remingtona z tytanowymi nakładkami, a jako mój nowy nabytek, mam na oku:
http://www.mediamarkt.pl/krakow-m1/u...292e,id-849347 albo http://www.saturn.pl/urz-do-stylizac...arge,id-185567 albo http://www.saturn.pl/urz-do-stylizac...287e,id-681347 która lepsza? albo macie może coś innego do polecenia? wiem, że najlepsza by była ghd, ale droooogie są ![]()
62 ->59->57,2 wzrost: 167cm cel: 52 !!! 'wiatr nigdy nie jest pomyślny dla żeglarza, który nie wie, do jakiego portu zmierza' seneka 'segui il tuo corso, e lascia dir le genti' dante Edytowane przez achaa Czas edycji: 2013-07-09 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Raczkowanie
|
prostownica bezprzewodowa
Cześć!
Za dwa tygodnie jadę na kilka dni pod namioty i niestety, z moją obsesją na punkcie prostej grzywki, potrzebuję bezprzewodowej prostownicy. Przeszukałam już internet, ale ciężko mi znaleźć jakieś opinie ![]() ![]() ![]() ![]()
#4871 |
Raczkowanie
|
A co myślicie o
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...lna-cutek.html i https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...sow-s1031.html ?? Dobre opinie kuszą, ale boje się, czy nie będą troszeczkę podstarzałe? |
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
Zadomowienie
|
Dot.: prostownica bezprzewodowa
Cytat:
A jeśli to miałaby być Twoja jedyna prostownica, no to 60zł to raczej niewiele. Osobiście nie prostuję włosów, ale kiedyś miałam prostownicę z jakiejś tam firmy i potem zainwestowałam w Remingtona z plytkami do kręcenia loków i nie żałuję pieniędzy - po prostu inna półka jakościowa. Z tymi konkretnymi Ci nie pomogę, wyraziłam tylko swoje zdanie, jak JA bym zrobiła, ale to czysto subiektywnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Z tego co się orientowałam, z Wahl Cutek stało się to samo. Ta z linka nie jest już dostępna, a poczytaj sobie opinie o jej następczyni.. ponoć porażka. Chyba, że Ci się uda gdzieś dorwać używaną, tylko pytanie czy warto ryzykować z używanym sprzętem. Muszę jednak przyznać, nie testowałam tej nowej, chciałam tylko zwrócić Twoją uwagę na ten fakt, żebyś nie była rozczarowana.
![]() |
#4874 |
Przyczajenie
|
ja mam dokładnie tą ( już od 3 lat) : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...sow-s1031.html
![]() jestem zadowolona, ale muszę wymienić na nową, bo od codziennego stosowania niestety na bokach mi się starł teflon i tym samym mi trochę szarpie i niszczy włosy. tak czy inaczej - polecam - dobra prostownica.
#4875 |
Przyczajenie
|
Diva Session vs FHI - zdaję się całkowicie na Was dziewczyny! Dodam, że najczęściej używana będzie przez mamę, która ma cienkie i krótkie włosy.
Chociaż przeze mnie prawie równie często, z wyjątkiem, że ja mam długie i gęste. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Raczkowanie
|
Dot.: prostownica bezprzewodowa
dzięki! właśnie mam w domu Remingtona i zazwyczaj jej używam, bezprzewodowa byłaby potrzebna tylko sporadycznie, na takie właśnie wyjazdy
![]() ![]()
#4877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim Guru było FHI aż do momentu katastrofy jaka wydarzyła się w połączeniu z kafelkami w łazience. Płytki miały 2 duże zarysowania i prostownica przestała działać jak należy... ![]() Pod wpływem tutejszych dziewczyn zdecydowałam się na Divę Session w nadziei, że może zdetronizuje moją Królową Perfekcyjności. ![]() Nie zdetronizowała. Odesłałam z zamiarem zamiany na FHI. Dlaczego? Diva jest naprawdę dobra, lekka, poręczna i ma węższe dłuższe płytki, ale przy moich puszących się, trudnych i falujących włosach FHI działa po prostu lepiej. ![]() Co nie zmienia faktu, że dla cienkich i krótkich włosów poleciłabym właśnie Divę. ![]()
Zapraszam ----> http://www.vinted.pl/members/52008-spoxi88 ![]() ... Cars in the distance, a bicycle bell... Dogs are barking as the kingdom fell... In its place stood a golden town, where people walk without touching the ground ... . ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Rozeznanie
|
Mam również Divę Session, włosy bardzo gęste, grube i puszące, dość kręcone. Mam takie trochę mieszane odczucia co do prostownicy. Owszem prostuje je bardzo dobrze, ale zajmuje mi to więcej czasu. CHI robiła to błyskawicznie, tylko się franca co chwilę psuła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu, że Diva w moim przypadku to jednak niewypał. Mam porównanie z innymi za ponad 400 zł i za tą cenę spodziewałam się czegoś znacznie lepszego. Wymienić już nie mogę, bo jak ją dostałam to na drugi dzień wyjechałam na kilka tygodni za granicę, więc teraz już nie ma sensu. Jest za słaba na moje włosy. Muszę prostować na najwyższych temperaturach przez co włosy się puszą, elektryzują a na końcach mam białe kulki. Na drugi dzień muszę poprawiać. Lepszy efekt dawała mi CHI, miałam proste włosy do kolejnego mycia. W ogóle uważam, że CHI jednak najlepiej prostowała mi włosy, gdyby tylko się tak nie psuła, to byłaby prostownica idealna.
Zacznę odkładać pieniądze i za kilka miesięcy kupię FHI, lepiej radziła sobie z moimi niesfornymi, grubymi włosami, a Divę sprzedam, albo oddam siostrze. Jej pasuje, ale ona ma inne włosy niż ja, bardziej delikatne i cienkie. Ale jestem zła, że CHI są takie felerne, bo biorąc pod uwagę sam efekt prostowania ta pasowała mi najbardziej. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak widac, duzo pewnie zalezy od wlosow... Kurde, szkoda, ze nie ma jak tego porownac przed zakupem, nie jest to proste wybrac odpowiednia prostownice adekwatna do wlosow ![]() Oddaj siostrze i kup Fhi, albo pogadaj ze sprzedawca, jak nie widac sladow uzytkowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Raczkowanie
|
Zaraz zwariuję przez was
![]() Mam grube włosy, puszące się i trudno z nimi zrobić co kolwiek. Którą mam wybrać prostownicę? Zachwalacie tutaj do takich włosów FHI, a czy np. ga.ma z turmaliną nie da sobie rady?
#4882 |
Raczkowanie
|
gama, nawet ta najnowsza, bedzie prostowala duzo dluzej. Nie wiem, jak tam Twoje wlosy, to ja widac na tym forum ma znaczenie, Fhi ma zupelnie inne parametry od wloskich prostownic.
Wiem, ze to forum moze przyprawic o bol glowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Raczkowanie
|
No i ja juz mogę się wypowiedzieć na temat FHI. Mam włosy naprawde grube i gęste i niestety ja się zawiodłam na tej prostownicy, nie widze większej różnicy po mojej poprzedniej ( nie pamietam firmy kupiona za okolo 200zł w sklepie fryzjerskim) Liczylam, po przeczytaniu komentarzy ze ona naprawde sprawi ze wlosy beda wygladzone i proste, jednak prostowalam przy 190 stopniach i niestety za jednym razem nie wychodzą mi super proste, musze kilka razy przejechac po pasmie. Nie jest tez tak ze utrzymują się aż do mycia cały czas proste. Następnego dnia musze znowu je prostowac.
Takze ja się zawiodłam bo taki sam efekt u mnie był w przypadku prostownicy o połowe tańszej. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 | |
Rozeznanie
|
Choć wiecie jednak nie mogę zganiać winy na prostownicę. Przez ostatnie 3 tygodnie byłam w Danii, a tam jest bardzo twarda woda i wszyscy tam narzekają na bardzo suche włosy. W dodatku używałam tak szamponu przeciwłupieżowego, bo przez zmianę wody zrobił się łupież, więc włosy mam teraz sianowate i suche jak papier. Wróciłam kilka dni temu. Doprowadzę włosy do porządku i ocenię prostownicę za jakiś czas. Wczoraj prostowałam pierwszy raz włosy po powrocie i dzisiaj obudziłam się z całkiem prostymi, więc chyba za szybko skrytykowałam Divę.
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Raczkowanie
|
No widzicie Dziewczęta prostownica prostownicy nierówna tak jak włosy włosom.
![]() Kiedy wymieniałam Divę na FHI sprzedawca bardzo się zdziwił bo zapewniał mnie, że obie mają niemal identyczne parametry - a jednak ![]() Kurczę no to jest tak jak z kosmetykami - każda z nas ma inne włosy (zniszczone, cienkie, grube, suche, przetłuszczające się itp.) i na każdą z nas inaczej zadziała nawet produkt "uniwersalny". Zrozumiałam, że tak samo jest z prostownicami. Jedna będzie zachwycona CHI a druga wyśle ją do diabła, dlatego ciężko komukolwiek doradzić prostownicę idealną ![]() Dla Moich zniszczonych, suchych, puszących i falujących się włosów Diva Session okazała się najnormalniej w świecie za słaba - za to FHI stała się moją prawą ręką. ![]() Jako konsumenci mamy 10 dni na zwrot bez podania przyczyny, więc kupujcie testujcie i w razie czego wymieniajcie na inną. Polecam meblefryzjerskie.com - dzielnie znosili moje niezdecydowanie i za to gorąco i nisko się im kłaniam ![]() ![]() ![]()
Zapraszam ----> http://www.vinted.pl/members/52008-spoxi88 ![]() ... Cars in the distance, a bicycle bell... Dogs are barking as the kingdom fell... In its place stood a golden town, where people walk without touching the ground ... . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze prawisz ![]() Ja sama kiedys uzylam innych kosmetykow do wlosow na wyjezdzie i potem wlosy mi sie elektryzowaly po prostowaniu. Najpierw pomyslalam, ze to moze cos z moja Fhi, ale wrocilam do domu i po swojej masce wszystko wrocilo do normy, tak wiec zobaczcie ile parametrow wplywa na fakt, ze wlosy sa idealnie gladkie i proste, tak jak lubimy ![]() Trzeba po prostu ulozyc sobie swoj zestaw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny będę wam baaardzo wdzięczna za choćby najmniejszą radę! Moja sytuacja wygląda tak, że nie mogę się zdecydować pomiędzy tymi dwoma prostownicami. Moje włosy są raczej cienkie, sięgają troche za ramiona. Ciężko mi coś wybrać, bo w gruncie rzeczy moja wiedza na temat prostownic jest bardzo ograniczona. Dlatego właśnie proszę was o pomoc
![]() 1. Prostownica REMINGTON S6500 http://www.megamarket.com.pl/remingt...6500,id-125115 2. PROSTOWNICA REMINGTON S1005 http://www.megamarket.com.pl/remingt...1005,id-118616 Co o nich sądzicie? Nada się któraś? Miałyście może z którąś kontakt albo słyszałyście coś o nich? ![]()
#4889 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim
![]() Może i było już o tym wspominane, ale od dłuższego czasu nie mogę nic znaleźć na ten temat. Mam pytanie dotyczące prostownicy Apollo Linea Retta Pro wersja bez regulacji temperatury ![]() Mianowicie do ilu stopni ta prostownica się nagrzewa ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, a ja myślę że używanie też dobrej suszarki do włosów ma duży wpływ na efekt prostowania włosów. Posiadam suszarkę Phillips z jonizacją 2000W i jestem strasznie nie zadowolona. Miałam przed nią suszarkę z hurtowni fryzjerskiej, działała dosłownie 10 lat, nie miała żadnych bajerów i chyba tylko 1500W i moje włosy były po niej o niebo lepsze. To taka mała dygresja oceniająca jakość produktów Phillips. Jeśli coś jest do wszystkiego to jest do niczego...
Czy któraś z Was używała tej suszarki do włosów, bo jak mam sobie kupić prostownicę za 500zł to nie zamierzam wydać drugie 500zł na suszarkę (np.firmy FHI). Mam już totalny mętlik w głowie jeśli chodzi o te prostownice, szczególnie, że moje włosy są na prawdę powalone ![]() Podaję link do suszarki: http://www.fryzomania.pl/suszarka-er...ine-2000w.html Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, czy jeśli będę prostowała włosy co dwa dni taką super prostownicą to nie zniszczę ich sobie? Chodzi mi o długi okres, np.2 lata? Mam naprawdę długie i grube włosy i szkoda mi ich, ale nie mogę już patrzeć na swoją szopę na głowie... Moja koleżanka używa chyba od 5 lat codziennie prostownicy GHD i w sumie nie ma takich tragicznych włosów, więc myślę że to ma sens ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.