|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
BAN stały
|
Dot.: NAJLEPSZE PROSTOWNICE DO WŁOSÓW
Cytat:
pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1262 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam takie pytanie...bo jak byłam u fryzjera to mi prostowałą takim preparatem do prostownic, nie pamiętam nazwy, ale był w sprayu i był w takiej lilowej butelce, taki jasny fiolet, i miał baaardzo ładny zapach, kto wie co to za preparat był, był naprawdę super, nawet jak trochę deszcz padał to miałam nadal gładkie włosy, i oczywiście chciałabym go mieć, więc, wszystkie takie opisane buteleczki do mnie
|
#1263 |
|
Raczkowanie
|
Wizazanki... pomocy!
Czy wszystkie prostownice które mają płytki ceramiczne niszcza włosy tak samo? Czy te profesjonalne mniej od tych ogólniedostępnych??? Mam prawie proste wlosy wiec nie muszę mieć super mocnej prostownicy (takiej która poradzi sobie z afro ) chce mieć taka która nie bedzie niszczyła mocno włosów. Wypowiedzcie się, prosze....
|
|
|
|
#1264 |
|
Raczkowanie
|
Okreslenie dobra prostownica jest pojęciem względnym.
Hmmm jak mogę wierzyć, jeśli ktoś poleci phillipsa, ze rzeczywiście jest dobra, skoro ja mam inne włosy a osoba, która poleca inne?? Moim zdaniem panie, które polecają prostownice powinny mówić dodatkowo na jakie włosy stosują i jakie kosmetykli wspomagające, hm to raczej niezbędne do podawania opinii na tenat zakupu lub uwagi. Jesli ktoś użyje prostownicy na włosy grube średnio zdrowe i do tego użyje całkiem innych wspomagaczy efekt chyba będzie inny niż użyje ją osoba, która ma kompletnie zniszczone włosy cienkie i sianowate? I do tego inne wspomagacze? Prawda? Proszę o dokładne relacje na temat polecania, więcej informacji. |
|
|
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
Czesc kupilam dzisiaj prostownice EFALOCK flat-master i jestem z niej naprawde zadowolona. Szybko sie nagrzewa, mam grube wlosy a wystarczy przeciagnac po kosmyku tylko jeden raz, jest regulacja temperatury co bardzo pomaga, jednym slowem wlosy sie ladnie prostuja. Polecam wszystkim
|
|
|
|
#1266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1267 |
|
Zadomowienie
|
Asia2005 czy możesz napisać ile zapłaciłaś za prostownice EFALOCK i gdzie ją kupiłaś, chodzi mi dokładnie o sklep, czy był to np. Media Mark, czy Tesco
WYbacz przykłady, ale nie mam pojęcia gdzie można kupic prostownice, dopiero odkryłam ten wątek, a mam straszną ochotę na tą właśnie prostownice
|
|
|
|
#1268 |
|
Przyczajenie
|
Cześć. Mam pytanie do Gagi: co sądzisz o Tondeo eco cerion/? zastanawiam sie nad jej kupnem. Wydatek bedzie rzędu 250 zł czy w podobnej cenie masz jakieś lepsze typy/? Zależy mi na Twoim zdaniu bo orientujesz sie w tym lepiej niż ktolwiek, Z tego co wiem ga.ma i tondeo to w zasadzie jedno... ga.ma produkuje dla tondeo.. Gdybyś mogła jakoś skomentować moje pytanie to wielkie dzieki
![]()
|
|
|
|
#1269 |
|
Raczkowanie
|
hej 2-B
Co do prostownic to sama uzywam firmy PBM - malenka (plytka to jakies 2,5 na 6cm), poreczna, lekka, ceramiczna, wysoka moc, nagrzewa sie w okolo 3min, ma pokretlo temperatury do 210stopni, lampke kontrolna, wlacznik-wyl, zaplacilam za nia w hurtowni fryzjerskiej rok temu 210zl. Ale mam dla was alternatywe - moja przyjaciolka kupila sobie firmy Wahl Cutek -posiada te same parametry i udogodnienia co moja- tyle ze jest lzejsza i troszke chyba szybciej sie nagrzewa(mam dluzsze z tylu wlosy za ramiona i to ze jest lekka bardzo mi pomaga - przynajmniej rece mi nie opadaja ), i powiem wam ze sprawdzalam czy sa dostepne na aukcjach -gdyz moja mi upadla i pekla mi plytka ceramiczna, a przez to zaciaga mi wlosy -kosztuje 129zl!!! Nie kupilam bo moja jednak grzeje a z zaciaganiem jeszcze daje sobie rade - ale nastepnym moim zakupem w razie potrzeby bedzie wlasnie Wahl Cutek.A zebyscie mialy porownanie to ja mam wlosy proste ale puszyste i potrzebuja wygladzenia - ktore starcza mi od mycia do mycia. Ale moja przyjaciolka ma lekko krecone i "napuszone" wloski, na pewno nie loki. Ona wlosy prostuje rowniez po umyciu ale jesli zlapia wilgoc spowrotem podnosza sie w niesforne loczki. Jednak nie jest to przeciez wina prostownicy. Nalezy uzywac jakis srodkow, ktore te efekty podtrzymaja troche dluzej - i tu juz rola produktow prostujaco - wygladzajacych, ewentualnie lekkich, naturalnych lakierow. Ale to juz kazdy musi sobie "podpasowac" do odpowiedniego rodzaju wlosow. Ja metoda prob i bledow (uzywalam juz keune, l'oreal - serii professionnel) doszlam do wniosku ze Schwarzkopf Osis Slick Flattening Liquid jest dla mnie najlepszy - delikatnie usztywnia, wlosy sa sypkie ale ja takiego efektu szukalam Jesli ktos skorzysta z mojej sugestii prosze o info czy jest zadowolony czy nie. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny prostujace wlosy
|
|
|
|
#1270 |
|
Rozeznanie
|
nie, sprawdziłam jak wygląda ten preparat i to nie taka butelka, tamta była takiego koloru..taka lila, i miała taki napis...boże jak to szło, wmawiałam sobie że zapamiętam a i tak zapomniałam...geez, a on był świetny..
|
#1271 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moze w ten sposob dojdziemy... pzdr |
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam prostownice eurolux tylko nie wiem jak mam ją czyścić??
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
jest ceramiczna
|
#1275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Asia2005 dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, ale póki co jednak nie zakupie sobie prostownicy, bo dzisiaj dowiedziałam się, że mój TŻ che kupic mi pod choinkę suszarkę z prostownicą Rowenty, która podobno reklamuja w tv A może któraś z Was ma tą prostownice i mi zdradzi,czy jest ona dobra?
|
|
|
|
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
osobiscie nie chcialabym prostownicy z szuszarka ale to twoj wybor pozdrawiam
|
|
|
|
#1279 |
|
Przyczajenie
|
Ja dzisiaj pozwoliłam sobie na zakup prostownicy firmy MPM PRODUCT model BWT-B54/C, Uzyłam i oceniam ja na celująco. Ma termostat, wyświetlacz LCD do ustawiania temperatury, dośc duże płytki ceramiczne, a cena nie taka wysoka
121zł Mam włosy trudne do modelingu, a ta prostownica je wreszcie ustatkowala
|
|
|
|
#1280 |
|
Raczkowanie
|
hej 2-B a moze to?
|
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka ma tę rowente i musi prostować włosy na mokro i trochę żałuje że ją kupiła bo nie prostuje jej włosów jak prostownica
|
#1282 |
|
Rozeznanie
|
Witam,zastanawiam sie ktory model prostownicy Efalock mam wybrac Flat Master czy Flat Champ. dodam ze mam wlosy grube trudne do prostowania bardzo "puszace się" prosze o pomoc
|
|
|
|
#1283 |
|
Rozeznanie
|
marti no właśnie nie pamiętam, nazwa była taka dość krótka myślałam że zapamiętam, a tu, przepadło gdzieś w mojej główce
i teraz nie wiem, ata bultela co podałaś to nie to, tamta była taka fioletowa bardziej i smukła, i preparat miał taaaki ładny zapach...nie no, muszę znaleźć ten preparat...
|
#1284 |
|
Raczkowanie
|
moze to kosmetyki Matrix - one pieknie pachna, chociaz powiedz na czym pracowal salon, moze tak skojarzymy
|
|
|
|
#1285 |
|
Rozeznanie
|
hej....a ja kupilam na poczatku roku szkolnego prostownice w media markt za niecale 90 zl jesli dobrze pamietam
na moich wloskach <jak nie rozczesze po umyciu to krecone, a jak rozczesze to sianowate fale > sie sprawdzila niska cena w porownaniu z co niektorymi ...i proste wloski pozdrawiam
|
|
#1286 |
|
Rozeznanie
|
...moze dolacze foto zebyscie mogly sobie zobaczyc jak wlosy po tej prostownicy wygladaja. Troche slaba jakosc ale nie mam cyfrowki
|
|
#1287 |
|
Rozeznanie
|
zapomnialam fotko zalaczyc sorry
Edytowane przez enda____ Czas edycji: 2006-01-18 o 18:20 |
|
|
|
#1288 |
|
Rozeznanie
|
ej świetnie masz wyprostowane, obawiam sie że mam takie same włosy jak ty po zachowują się identycznie
![]() no włąśnie nie wiem jakie preparaty były podstawą w tym salonie, nie zwracałam uwagi i teraz problem bo szukam i nie mog znaleść podobnego preparat, a szkoda
|
#1289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Rozeznanie
|
..ja jak dotad nie stosuje zadnych preparatow ale wlosy mam normalne na szczescie
nie przesuszone ani nic..;-) a po prostowaniu ladnie sie blyszcza jedyne co uzywam to szampon do brazowych wlosow ;-)...pozdrawiam
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.

pozdrawiam

-kosztuje 129zl!!! Nie kupilam bo moja jednak grzeje a z zaciaganiem jeszcze daje sobie rade - ale nastepnym moim zakupem w razie potrzeby bedzie wlasnie Wahl Cutek.

...i proste wloski