![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Przeklinanie :P
Własnie, zdarza wam sie przekląć?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przeklinanie :P
jasne, że się zdarza
![]() dla żartu, z nerwów, zdenerowania. Ale nie uznaję przeklinania non stop, słowa ***** traktowanego jako przecinek i innych takich słów. Tak czasem myślę, po usłyszeniu rozmów osób , które co drugie słowo używają słowa na K, to gdyby im się to słowo z wypowiedzi wycięło, to powstałby krótki bełkot.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
przeklinanie jest niestety u mnie na porządku dziennym, choc umiem sie powstrzymac kiedy trzeba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ale oczywiscie rozmowa nie jest co drugie K, tylko np. w przypadku emocji, itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ostatnio gdy bylismyna koncercie wpuszczalismy razem z kolega pania piosenkarke i osoby ktore cos tam wygrały koncert organiozowany przez simplusa, jeden z mlodszego pokolenia chlopakow koło 16, 17 lat chciał koniecznie wejsc bez przepustki, grzecznie mu wytłumaczyłem ze to nie jest koncert michaela jacksona a Reni Jusis i nie moze tam wejsc on dalej sie upierał, nawet poszedł po swoich kolegów, wtedy podszedł muj kolega i powiedział jedno słowo i wyp....... stad i wtedy juz chyba do niego dotarło |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Hmm mnie niestety często zdarza się przekląć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
mi też sie czasem zdarza najczesciej kuźwa
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety klnę jak szewc.
![]() ![]() ![]() ![]() W gruncie rzeczy nie mam nic przeciwko przekleństwom, niektóre są naprawdę piękne.Zresztą pomyślmy- ludzie umówili się, że niektóre słowa są brzydkie, złe i nie wypada ich mówić.Czy to ma sens? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze jedno- lubię soczyste przekleństwa, a nie jakieś hybrydy w stylu zajefajnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie w sumie nauczyłąm od rodziców....
i od pewnego czasu nawet przeklinam przy mamie bo ją to za bardzo nie obchodzi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Pewnie że się zdarza, ale staram się powstrzymywać, dużo zależy też od towarzystwa w jakim się przebywa..
![]() |
#12 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ja uwazam ze nie nalezy wykluczac przeklenstw z naszego slownika, tylko po prostu umiejetnie i z ograniczeniem ich uzywac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś strasznym przekleństwem było: psia krew, teraz jest to normalne a nawet śmieszne. Ja przeklinam tylko i wyłącznie w złości i staram się tego nie nadużywać.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Mi też zdarza się przeklnąć, jednak nigdy nie robie tego w towarzystwie osób dorosłych, nawet pod wpływem emocji, jakoś czuje taką barierę niewidoczną. Gdy jestem z ludźmi z którymi utrzymuję luźne konakty, to owszem mam predyspozycje do przeklinania ;/ ale oczywiście wulgaryzmy stanowią tylko taki dodatek ( niepotrzebny zresztą ) a nie główne motto zdania
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Nie przeklinam . wogole.moi znajomi i otoczenie dziwią się że nie usłyszeli nigdy z moich ust żadnego k**** i odpie**** sie. Wlaściwie nie wiem czemu nie przeklinam , kiedy wszyscy wokol klną na potęgę, nie umiem tego wytłumaczyć. Myślę, że wszyscy by się zdziwili mocno gdybym nagle z dnia na dzień zaczeła rzucać mięsem. Nie przeszkadza mi jeśli ktoś przy mnie przeklina, oczywiście jesli nie traktuje słowa K**** jako przecinek, ale zauważyłam że ludzie hamuja się jakoś w mojej obecności, szczegolnie faceci :/
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Mi się to bardzo nie podoba - zarówno u mnie jak i u innych, a w szczególności dziewczyn. Chociaż bez bicia się przyznam, że jak puszczę wiązankę to niejednego faceta przebijam
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja też się czasem powstrzymać nie mogę
![]() I nic na to poradzić nie mogę. A przeraża mnie to,że nic sobie z tegoi nie robię- zupełnie NIC. Chyba że przy mojej babci mi się "wymksnie" to wtedy się czerwienię ze wstydu ![]() ![]() A na uczelni... to pod nosem potrafię tak kogoś "pojechać" ,że aż czasem muszę się ugryźć w język ![]() ![]() Ale nie za często to robię ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Oj taaaak...niestety
![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też tego nie uznaje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Mnie zdarzalo sie przeklnac niekiedy ,ze zlosci lub dla zartow. Teraz od ok 2 lat nie przeklinam prawie wogole ,gdyz przestalam przeklinac radykalnie gdy zaczelam sie spotykac z miom Tomkiem
![]() ![]() ![]() Odzwyczajanie sie od przeklinania bylo troche trudne ,ale teraz przeklenstwa w moich ustach brzmia nienaturalnie ,wrecz nie potrafie juz przeklinac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, że klnę jak szewc i lubię zaklnąć siarczyście. Przynzaje się.
![]() W towarzystwie swoich znajomych, równieśników nie mam problemu zarówno z przeklinaniem jak i powstrzymaniem swojego ciętego języka przed tym faktem. ![]() ![]() Natomiast w domu, w stosunku do swojej mamy, brata, rodziny bliżeszej dalszej nie przeklinam nigdy. Największym upustem emocji jest słowow "cholera". ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
no niestety wpadło mi to w nałóg :/ ale przeważnie przeklinam w przypływie jakichś emocji. Teraz jestem na etapie oduczania się tego brzydkiego nalogu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Należę do tych osób , ktore klna jak szewc. Nie jest to pwód do dumy, ale tez nie specjalnie mi to przeszkadza.
Potrafie zapanowac nad swimi emocjami i potrafie je rowniez w sposob racjonalny, bez tzw. "dodatkow" wyrazic, ale czasami lubie sobie tak siarczyscie przeklnac, wtedy zlosc szybciej mi mija ![]() Edytowane przez manolita Czas edycji: 2005-09-28 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
"Rzucam mięsem" na potęgę
![]() ![]() ![]() Zawsze mnie to interesowało, dlaczego np. słowo "ku..a" należy do "brzydkich" słów...a np. "papier", "dywan" i cała kupa innych wyrazów jest ok?? ![]()
![]() |
#26 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
czasem przeklinam, mialam taki okres ze klnelam bez przerwy teraz juz mniej staram sie kontrolowac bo wiem, ze to niezbyt ładnie wyglada. klne szczegolnie jak jestem zdenerwowana i to pozadnie. czasem kiedy ktos mnie zaskoczy czyms milym. nigdy nie przeklnelam przy rodzinie, nawet przy kuzynkach w moim wieku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Pewnie ze mi sie zdarza.... Ale tylko w zartach albo kiedy chce pokazac swoja wscieklosc.
Nie uzywam przeklenstw jako przecinków ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
buuuu cięzko jest mi żyć bez choć małego przekleństwa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Przeklinam i to OKROPNIE wylacznie w towarzystwie mojego przyjaciela
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że zdarza mi się przekląć... szczególnie stojąc w korkach i mając jedną myśl, o innych kierowcach rzecz jasna, w głowie: "prawo jazdy za świnie czy jak?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.