Przeklinanie :P - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-27, 19:49   #1
malena18
Rozeznanie

Przeklinanie :P

Własnie, zdarza wam sie przekląć? I czy uwazacie to za calkowicie niedopuszczalne czy naprawde dobry sposob na upust emocji?
malena18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 19:54   #2
aniess
Zadomowienie

GG do aniess
Dot.: Przeklinanie :P

jasne, że się zdarza
dla żartu, z nerwów, zdenerowania.

Ale nie uznaję przeklinania non stop, słowa ***** traktowanego jako przecinek i innych takich słów. Tak czasem myślę, po usłyszeniu rozmów osób , które co drugie słowo używają słowa na K, to gdyby im się to słowo z wypowiedzi wycięło, to powstałby krótki bełkot.
Stary 2005-09-27, 19:54   #3
różowiutka
Zakorzenienie

przeklinanie jest niestety u mnie na porządku dziennym, choc umiem sie powstrzymac kiedy trzeba
różowiutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 19:55   #4
różowiutka
Zakorzenienie

ale oczywiscie rozmowa nie jest co drugie K, tylko np. w przypadku emocji, itp
Stary 2005-09-27, 19:56   #5
fistaszek20
BAN stały

Cytat:
Napisane przez malena18
Własnie, zdarza wam sie przekląć? I czy uwazacie to za calkowicie niedopuszczalne czy naprawde dobry sposob na upust emocji?
kiedys nie przeklinałem w ogole, jednak w pracy wszyscy przeklianja non stop co drugie słowo, a to wszystko przez czasem bardzo natretnych ludzi i niestety teraz nawet nie kontroluje tego przeklinania zdarzy mi sie poweidziec a ja nawet o tym nie wiem a ktos zwraca mi uwage. Na upust emocji napewno pomaga ale pozwala tez jasno postawić sprawe nawet mam taki ciekawy przykład.
Ostatnio gdy bylismyna koncercie wpuszczalismy razem z kolega pania piosenkarke i osoby ktore cos tam wygrały koncert organiozowany przez simplusa, jeden z mlodszego pokolenia chlopakow koło 16, 17 lat chciał koniecznie wejsc bez przepustki, grzecznie mu wytłumaczyłem ze to nie jest koncert michaela jacksona a Reni Jusis i nie moze tam wejsc on dalej sie upierał, nawet poszedł po swoich kolegów, wtedy podszedł muj kolega i powiedział jedno słowo i wyp....... stad i wtedy juz chyba do niego dotarło
fistaszek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 19:57   #6
Madzia007
Zadomowienie

Hmm mnie niestety często zdarza się przekląć A nie uważam to za powód do dumy. Kiedyś próbowałam się tego oduczyć, ale nie mogę, po prostu tak weszło mi w nawyk! Moja norma to 3-4 przekleństwa dziennie. Nie wzięło się to znikąd, moi rodzice przeklinają strasznie... Ale w ich towarzystwie nigdy tego nie robię. Tylko w towarzystwie koleżanek i osób, z którymi mam luźne stosunki zdarza mi się pofolgować emocjom.
Madzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 20:02   #7
seemore
Wtajemniczenie

mi też sie czasem zdarza najczesciej kuźwa sorry ale od kolezanki sie nauczylam takiego przekręcenia i powiem szczerze że czasem moja wypowiedz nie miałaby takiego charakteru jaki ma z tym słowem dlatego uważam że takie od czasu do czasu to sie nic nie stanie

seemore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 20:04   #8
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Ja niestety klnę jak szewc. Bardzo mnie to denerwuje, szczególnie wtedy, gdy wypowiadam się w gronie osób, przy których nie wypada tego robić i okazuje, że brakuje mi słów, żeby się wysłowić. Swoją drogą musi to idiotycznie wyglądać, bo mam aparycję grzecznej i miłej dziewczynki lat 16.
W gruncie rzeczy nie mam nic przeciwko przekleństwom, niektóre są naprawdę piękne.Zresztą pomyślmy- ludzie umówili się, że niektóre słowa są brzydkie, złe i nie wypada ich mówić.Czy to ma sens?
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 20:06   #9
koko
Zakorzenienie

GG do koko

I jeszcze jedno- lubię soczyste przekleństwa, a nie jakieś hybrydy w stylu zajefajnie.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 20:08   #10
różowiutka
Zakorzenienie

Ja tez sie w sumie nauczyłąm od rodziców....
i od pewnego czasu nawet przeklinam przy mamie bo ją to za bardzo nie obchodzi...
Stary 2005-09-27, 20:09   #11
missy7
Zadomowienie

GG do missy7

Pewnie że się zdarza, ale staram się powstrzymywać, dużo zależy też od towarzystwa w jakim się przebywa..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-27, 20:10   #12
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez malena18
był podobny wątek
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 20:11   #13
malena18
Rozeznanie

Ja uwazam ze nie nalezy wykluczac przeklenstw z naszego slownika, tylko po prostu umiejetnie i z ograniczeniem ich uzywac czasem nie wystarczy powiedziec "cholera", gdy jest sie "wk...", prawda? to tak soczyscie akcentuje nasz stan emocjonalny
malena18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 20:12   #14
Jula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koko
Zresztą pomyślmy- ludzie umówili się, że niektóre słowa są brzydkie, złe i nie wypada ich mówić.Czy to ma sens?
Pewnie jakiś ma. Tylko jaki??
Kiedyś strasznym przekleństwem było: psia krew, teraz jest to normalne a nawet śmieszne.
Ja przeklinam tylko i wyłącznie w złości i staram się tego nie nadużywać.

/T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/

Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 20:18   #15
paliziomka
Zadomowienie

GG do paliziomka

Mi też zdarza się przeklnąć, jednak nigdy nie robie tego w towarzystwie osób dorosłych, nawet pod wpływem emocji, jakoś czuje taką barierę niewidoczną. Gdy jestem z ludźmi z którymi utrzymuję luźne konakty, to owszem mam predyspozycje do przeklinania ;/ ale oczywiście wulgaryzmy stanowią tylko taki dodatek ( niepotrzebny zresztą ) a nie główne motto zdania
Pozdrawiam

http://znajdzfirme.org
paliziomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-09-27, 20:23   #16
sylwónia
Zadomowienie

Nie przeklinam . wogole.moi znajomi i otoczenie dziwią się że nie usłyszeli nigdy z moich ust żadnego k**** i odpie**** sie. Wlaściwie nie wiem czemu nie przeklinam , kiedy wszyscy wokol klną na potęgę, nie umiem tego wytłumaczyć. Myślę, że wszyscy by się zdziwili mocno gdybym nagle z dnia na dzień zaczeła rzucać mięsem. Nie przeszkadza mi jeśli ktoś przy mnie przeklina, oczywiście jesli nie traktuje słowa K**** jako przecinek, ale zauważyłam że ludzie hamuja się jakoś w mojej obecności, szczegolnie faceci :/

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
sylwónia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 20:24   #17
lil' sexy
Zadomowienie

Mi się to bardzo nie podoba - zarówno u mnie jak i u innych, a w szczególności dziewczyn. Chociaż bez bicia się przyznam, że jak puszczę wiązankę to niejednego faceta przebijam Najczęściej w szkole przeklinam, bo to miejsce wzbudza we mnie agresję

MD
lil' sexy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 20:32   #18
jaszmurka
Zakorzenienie

Ja też się czasem powstrzymać nie mogę .
I nic na to poradzić nie mogę. A przeraża mnie to,że nic sobie z tegoi nie robię- zupełnie NIC. Chyba że przy mojej babci mi się "wymksnie" to wtedy się czerwienię ze wstydu jak patrzę na wyraz twarzy mojej babci i słyszę jej słowa "ojeeej tak mądrze powiedziane ale po co to k**wa?? "

A na uczelni... to pod nosem potrafię tak kogoś "pojechać" ,że aż czasem muszę się ugryźć w język bo aż mnie to razi
Ale nie za często to robię

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 20:40   #19
olafjensen
Raczkowanie

Oj taaaak...niestety

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-27, 20:40   #20
aniess
Zadomowienie

GG do aniess

Cytat:
Napisane przez koko
I jeszcze jedno- lubię soczyste przekleństwa, a nie jakieś hybrydy w stylu zajefajnie.
a to w ogóle przekleństwo?
też tego nie uznaje jak przeklinać to naprawde
Stary 2005-09-27, 20:47   #21
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Mnie zdarzalo sie przeklnac niekiedy ,ze zlosci lub dla zartow. Teraz od ok 2 lat nie przeklinam prawie wogole ,gdyz przestalam przeklinac radykalnie gdy zaczelam sie spotykac z miom Tomkiem Powiedzialam sobie ,ze nie przystoi dziewczynie tak przeklinac Zdarzaja sie oczywiscie wyjatki ale najczesciej jak poprostu kogos cytuje
Odzwyczajanie sie od przeklinania bylo troche trudne ,ale teraz przeklenstwa w moich ustach brzmia nienaturalnie ,wrecz nie potrafie juz przeklinac
Izunia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 20:48   #22
Pomadka
Zakorzenienie

Pewnie, że klnę jak szewc i lubię zaklnąć siarczyście. Przynzaje się.

W towarzystwie swoich znajomych, równieśników nie mam problemu zarówno z przeklinaniem jak i powstrzymaniem swojego ciętego języka przed tym faktem. Ogólnie nie przeszkadza mi przeklinanie, zwłaszcza jak jest to wyrzucanie z umiarem.

Natomiast w domu, w stosunku do swojej mamy, brata, rodziny bliżeszej dalszej nie przeklinam nigdy. Największym upustem emocji jest słowow "cholera".
Stary 2005-09-27, 20:49   #23
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

no niestety wpadło mi to w nałóg :/ ale przeważnie przeklinam w przypływie jakichś emocji. Teraz jestem na etapie oduczania się tego brzydkiego nalogu ale łatwo nie jest mając znajomych którzy także przeklinają. Ale i tak widze rezultaty przeklinam juz troszke mniej
beat@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2005-09-27, 21:26   #24
manolita
Zakorzenienie

Należę do tych osób , ktore klna jak szewc. Nie jest to pwód do dumy, ale tez nie specjalnie mi to przeszkadza.
Potrafie zapanowac nad swimi emocjami i potrafie je rowniez w sposob racjonalny, bez tzw. "dodatkow" wyrazic, ale czasami lubie sobie tak siarczyscie przeklnac, wtedy zlosc szybciej mi mija

mój blog http://umanolity.blogspot.com/

Edytowane przez manolita
Czas edycji: 2005-09-28 o 07:13
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 21:44   #25
IngridR
Raczkowanie

GG do IngridR

"Rzucam mięsem" na potęgę Kiedy trzeba to potrafię się powstrzymać, ale ogólnie to porażka.... W domu się też już przyzwyczaili Znajomi też (zresztą sami też klną jak stadko szewców)...
Zawsze mnie to interesowało, dlaczego np. słowo "ku..a" należy do "brzydkich" słów...a np. "papier", "dywan" i cała kupa innych wyrazów jest ok?? ....
Stary 2005-09-27, 21:59   #26
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

czasem przeklinam, mialam taki okres ze klnelam bez przerwy teraz juz mniej staram sie kontrolowac bo wiem, ze to niezbyt ładnie wyglada. klne szczegolnie jak jestem zdenerwowana i to pozadnie. czasem kiedy ktos mnie zaskoczy czyms milym. nigdy nie przeklnelam przy rodzinie, nawet przy kuzynkach w moim wieku.
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 22:12   #27
Ines1985
Zakorzenienie

Pewnie ze mi sie zdarza.... Ale tylko w zartach albo kiedy chce pokazac swoja wscieklosc.

Nie uzywam przeklenstw jako przecinków i bardzo mnie to w ludziach razi - szczegolnie u dzieci i młodzieży. Czasem sie zalamuje kiedy slysze jak osiedlowe dzieci klną gorzej niz dorosli i uwazaja ze to jest fajne .

Cytat:
Napisane przez IngridR
Zawsze mnie to interesowało, dlaczego np. słowo "ku..a" należy do "brzydkich" słów...a np. "papier", "dywan" i cała kupa innych wyrazów jest ok?? ....
Tez mnie to zawsze zastanawialo czemu te slowa budza takie emocje i sa uwazane za "brzydkie". Czemu AKURAT TE słowa. Kto to ustalil i w jaki sposob sie to przyjelo

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2005-09-27, 22:22   #28
tootsie
Zakorzenienie

buuuu cięzko jest mi żyć bez choć małego przekleństwa czasami wogóle nie słysze co mówie i tylko TŻ zwraca mi uwage dlatego jak jestem z nim chcąc uniknąć wykładu staram się być kulturalną kobietką nie używam jednak k... jako przecinka jakoś wogóle nie lubie tego słowa a gdy słysze zajefajnie zbiera mnie na mdłości ale jak sie zdenerwuje to z moich ust idzie taka wiązanka że aż wstyt się przyznać

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 22:29   #29
misioczat
Wtajemniczenie

Przeklinam i to OKROPNIE wylacznie w towarzystwie mojego przyjaciela Bo mamy wtedy ubaw Np dzisiaj napisalam do niego smsa: "Kur***!!! Nie moge sie do Ciebie dodzwonic!!! Zrob cos z tym swoim ch***wym telefonem, bo kur*** wiecej do Ciebie nie zadzwonie!!!" Oczywiscie w smsie nie bylo gwiazdek Przy jednej z moich przyjaciolek tez zdarza mi sie rzucic mieskiem, ale rzadko i tylko jak sie wkurze. Przy TŻ baaardzo rzadko i tez wylacznie jak sie strasznie zdenerwuje. Zdarza mi sie dobitnie mruknac kurrrrrrrr*** pod nosem, jak prowadze albo cos pojdzie nie po mojej mysli . W kazdej innej sytuacji jestem grzeczna, mila i subtelna...
misioczat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-27, 22:30   #30
Jelonek
Zakorzenienie

Oczywiście, że zdarza mi się przekląć... szczególnie stojąc w korkach i mając jedną myśl, o innych kierowcach rzecz jasna, w głowie: "prawo jazdy za świnie czy jak? "
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości