![]() |
#3121 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Cytat:
![]() kasiek spojrz na link i ocen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki a po co takie cos na podniebienie sie zaklada/???
#3123 |
Wtajemniczenie
|
Jutro idę na założenie gumek separacyjnych na dół i orto wspomniała, że na górę założy mi jakieś łańcuszki pomiędzy szpary po wyrwanych piątkach. Miałyście coś takiego? Czy mam się nastawić psychicznie na podwójny ból: rozciąganie spowodowane gumkami na dole i do tego ciągnięcie zębów przez łańcuszki na górze? Bo tak to sobie wyobrażam
![]()
#3124 | ||
Kokon pro
|
Applegirl moje akurat bylo bardzo uciazliwe ( mam porownanie z siostra moja) ona miala zaraz pod samym podniebieniem, a ja mialam troche pod, nie moglam lykac normalnie o tabl to w ogole lepiej nie wspominac, na samym poczatku krztusilam sie piciem i ciezko sie mowilo, po tym zeby bylo zabawnie to zawiniete na srodku rozcielo mi jezyk wyszlo miesko spuchlo, bol nieziemski bo caly czas ten drut na nowo wrzynal sie w rane, na szczescie po interwencji orto i mojej wytrwalosci heh w leczeniu sie zagoilo, ale do tej pory mam blizne na jezyku, wiec niestety nie u kazdego jest ladnie milo i przyjemnie, a moja sis nie miala zadnych problemow z tym wiec po prostu zalezy od osoby
Cytat:
takie cos jak na tamtym zdjeciu to zeby 6 byly w jednej linii i nie pouciekaly z jakies dziwne strony ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
Kasiek dzieki
a ja mam kolejne pytano oczywscie ![]() http://i18.photobucket.com/albums/b1...h/eightmos.jpg na tym zdjeciu sa gumnki ale wtaka jedna calosc polaczone...to tak dla 'jaj' zrobione czy to ma jakies inne dzialanie?? tak czesto widze takie zdj datego 'zapytowywuje' ![]()
#3126 | |
Kokon pro
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Zakorzenienie
|
o rety wiec mnie to bedzie czekalo;/ ja tak nie chce ble...
czyli jak bede miec szpary po czwórkach to prawdopodbnie bede taki bajer nosila..łe nie podoba mi sie to ale jka mus to mus. a pierscienie zaklada sie na które zeby?5,6,7 ?? te mi zostaly ostatnie a chyba miedzy 6 i 7 cos zaczyna sie dziac, ide w pon do dentysty na wyrywanie to od razu zerknie co tam jest;/ ble. w razie by co mozna boorowac zeby u dentysty z aparatem co nie? rety...martwie sie tym czyms miedzy 6 i 7;/ jeszcze tego mi brakowało;/
#3128 | |
Kokon pro
|
Cytat:
co ci powiem to ci powiem ladny kolor lancuszka jak sie wybierze to wyglada duzo fajniej niz sam druciak z gumkami tak jakby caly byl kolorowy ![]() ![]() a pierscienie na 6 a czasem na 7 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Zakorzenienie
|
kasiek a Ty nosilas lancuszek? to nosi sie raczej na poczatku czy przy koncu by zamknac szparki???
zyczcie mi powodzenia (ach ta moja skromnosc:p) dzis kolokwium z wiedzy o stanach zjednoczomnych ![]() ![]() Milego dnia aparatki! ![]()
#3130 |
Raczkowanie
|
Ja po pół roku mam na dole łańcuszek. Mam takie łososiowe gumeczki. Łańcuszek sosdaje im tylko uroku. Ja mam narazie przez 4 tygodnie łańcuszek, bo co dalej będzie to nie wiem. Mnie szybko przestało boleć.
Ja mam pytanko: takie śmieszne gumeczki łączące górę i dół za te haczyki w klamrach... po co to jest? Kiedy się to zakłada? I co z wybielaniem zębów? Będziecie wybielać po zdjęciu apartka? |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha witam ponownie wszystkie aparatki i aparatow <jesli sa tacy tutaj ![]() dzisiaj umawiam sie na wizyte do orto bo kaska juz sie odlozla <nie wazne ze tylko na 1 rate, ale wazne , ze w ogole jest ![]() ![]() ![]() narazie pierwsza wizyta<ah ktora to juz ta pierwsza u roznych orto ;/> bo musze sie dowiedziec co i jak zmoimi zabkami, cczy wyrywac czy leczyc. bo mam problem z 5, bo dowiedzialam sie jak mialam zabieg na 8 robiony <wyciecie kapturka-nie polecam nikomu oj nie polecam>, ze jest do leczenia i sie wlasnie zastanawiam czy isc leczyc czy najpierw do orto bo jak sie okaze ze trza wyrywac to szkoda mi tak na prawde jest kaski na leczenie tej 5 ehhehe trza oszczedzac ![]() a wiec dzisiaj dzwonie, tzn juz dzwonilam, ale nikt nie odbieral ;/ ale dzisiaj zadzwonie i pewnie wizyte bede miala po majowce ![]() ![]() zycze wszystkim milego dzionka ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
wcześniej pisałam, że mam coś z dziąsłami, później bolał mnie ząb i co się okazało...
mam stan zapalny dziąseł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zadomowienie
|
Miałam wyrwane 4 (górną i dolną po lewej stronie). Czy też będę miała taki łańcuszek, czy jest szansa, żeby dociągnąć 5-tkę do kła po prostu drutem?
Jak już jesteśmy przy łańcuszku - trzeba go koniecznie zakładać na cały łuk czy można tylko na np. 2 zęby, żeby je przyciągnąć do siebie? Kompletnie się nie znam <wstydniś> |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Zadomowienie
|
ja mam zwykly drut aby dociagnac piątki....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a to czy założysz łańcuszek na 2 czy wszystkie zęby zależy od wady dziewczyny, co wy przestraszyłyście się łańcuszka czy co?? wydaje mi się, że jest on niezbędny gdy chcemy, żeby zęby się poprzesuwały |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Zakorzenienie
|
to wiaodmo ze niezbedny ale ja zawsze myslalam ze to jest tak dla picu:P a tu zeby docignac zeby
![]() jeszcze 20 dni i drutuje sie;P
#3137 | |||
Kokon pro
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zakorzenienie
|
hehe pewnie tak, bede liczyla juz po 2 tygodnaich;P
#3139 |
Raczkowanie
|
Od poniedziałku mam aprat i z dnia na dzień jest coraz gorzej. Otóż sam aparat jest całkiem znośny, a nawet mogłabym zapomnieć że go wogóle nosze, gdyby nie pewien fakt. Chodzi o to że mam narazie ominiętą dwójke która jest z tył. A jedynka jest połączona z trójką taką sprężynką (miałyście może coś takiego?). I robi sie miejsce dla tej dwójki. I ta spręzynka wbija mi sie w warge od wewnątrz. Dzisiaj zauważyłam że już wbiła mi sie całkiem głęboko. Boję sie ze moze to doprowadzic do jakiś powikłań. A ponadto sprawia mi to niemiłosierny ból, która czasem dopowadza mnie nawet do łez (np. kiedy sie śmieje). A mojej orto nie bedzie przez cały ten tydzien i nie mam pojęcia co zrobić
![]() Narazie włożyłam sobie tam troszke watki i teraz tak sie nie wbija i nie boli. Ale watka to chyba nie jest dobre rozwiązanie na dłuższą mete bo mi powchodzi w te różne szpary aparatu. Prosze pomóżncie!!!
#3140 |
Rozeznanie
|
wosku używasz tak jakby to była plastelina, czyli przyklejasz ją do miejsca które cie uwiera/rani
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny!!! ostatni (siódmy) ząb wyrwany
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moje zielone gumki (tzn niebieskie, przyprawione kurkumą... ![]() ![]() ![]() ![]() buziaki dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Zakorzenienie
|
hihi emeczka is that You??? wyobrazalam sobie Ciebie inaczej!Mile zaskoczenie!
![]() ja wyrywam osttaniego zeba rowniez w pon. ![]()
#3143 |
Wtajemniczenie
|
O proszę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3144 |
Rozeznanie
|
ja też mam łańcuszek na górnych jedynkach
![]()
#3145 |
Zadomowienie
|
ja pomomo ze mialam wyrwane dwie czwórki mam normalny drut ktory mi dociąga piątke w tą szpare a nie zadne lancuszki.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja mam taki problem ze leci mi krew przy szczotkowaniu .
czasami jka sie nawet nachyle to nagle mam pelna buzie krwi..nie wiadomo czemu. miedzy 6 i 7 mam takie ciemne i nie wiem czy to prochnica czy kurcze obrzek dziasla ![]()
#3147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polecił mi Eludril i LEPSZĄ HIGIENĘ zębów. musisz dokładniej czyścić szóstki i siódemki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
alufka dzieki z aodp....nic poza tym nie musisz robic? tylko czyscic...ja kurcze czyszcze dokladnie zeby i w ogole nie wiem no ale okaze sie w poniedzialek
#3149 |
Zakorzenienie
|
tylko nie ufaj tak bezgranicznie mojej odpowiedzi. ja poprostu mam takie same objawy jak Ty. z tym, że ja mam już aparat... napisz koniecznie co Ci dent powiedział
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Raczkowanie
|
hej, mam pytanie do dziewczyn które juz zakończyły swoja "przygode" z aparatem stałym lub ruchomym.
Czy zauwazyłyście może że zmienił się wam troche układ twarzy? Czesto jest tak ze przez zeby twarz ma taki inny wygląd,wiele osób przez swoje zęby wygląda jakby "na siłe" mieli zamknięte usta, a słyszałam ze aparaty oprócz tego ze poprawiają stan uzębienia to również pozytywnie moga wpłynąc na układ twarz. Czy było tak w waszym przypadku? Może zauważyłyście, ze wasza twarz jest jakaś ładniejsza? Plizz....odpiszcie, jeśli cos takiego dostrzegłyście ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.