Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-05, 16:02   #3301
Djana
Zadomowienie

GG do Djana
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
czekoladka a czemu na zameczkach masz takie zielone kropeczki?co to znaczy??
Cytat:
Napisane przez Ines-ka Pokaż wiadomość
Ja miałam takie po jednej stronie zielone, po drugiej czerwone. Pierwszego dnia zdrapałam. To jakaś zwykła farba, nie wiem po co.
Cytat:
Napisane przez Czekoladaa Pokaż wiadomość
Ja po jednej mam zielone a po drugiej czarne i też się wczoraj zastanawiałam co to jest przy następnej wizycie u pani ort. muszę się spytac po co to jest D:

Drogie kobietki to jest zwykła farba, która się "zjada" po 2-3 dniach. Ona jest tylko po to żeby się ortodoncie nie pomyliły zamki... Z tego by wynikało że na każdy kwartał są inne zamki (bo zęby są podzielone na kwartały tak jak układ kartezjański) też takie miałam, wyjadły się

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 20:04   #3302
Debii
Raczkowanie

Oki przejrzałam pobieżnie trochę mi to zajęło;P Przerażona jestem tylko tymi cenami za wizyty to jakiś koszmar. Za same wizyty trzeba zapłacic prawie tyle co za sam aparat jeśli nie więcej Jednoznacznej odpowiedzi jaki gabinet wybrać nie znalazłam. Czy możecie podzielić sie spostrzeżeniami na temat gabinetów w Wawie orjętacyjnie jakie ceny i jaka '' obsługa''. Może gdzieś są jakieś fajne rabaty?. Pozdrawiam

Debii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 20:25   #3303
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez netty Pokaż wiadomość
No popatrz, nikt mnie o niczym takim nie poinformował! Byłam przekonana, że w tej przychodni wszyscy maja podpisana umowe z nfz (bo wisiała taka kartka przy wejściu), ale widocznie to wcale nie oznaczało, że wszyscy którzy tam przyjmują mają tą umowę No nic, została mi jescze jedna ósemka, więc jak coś to już wiem co robić Dzięki za doinformowanie mnie

smv ja też stawiam na niedostateczna higiene jamy ustnej Albo mają aparat od niedawna i jeszcze nie wiedzą, jak efektywnie umyć zęby
heh no nikt o tym nie iformuje bo to przeciez kasa dla nich to po co uswiadomic pacjenta ze moze miec wszystko za darmo

Cytat:
Napisane przez agiii Pokaż wiadomość
smv to nie jest od złej higieny!!! wiem bo sama mam podobne(tylko ja przy zameczkach a nie dziąsłach) ale zauwazylam je od razu po zalozeniu aparatu, u ortodonty wiec jest to niestety klej:/:/ ale mysle ze jak zdejmuja aparat to ortodonta robi cos z tym znaczy nie wypuszcza cie tak do domu tylko czysci czy piaskuje te zeby...

nie czasem jest jakas tam mineralizacja pelnej nazwy nie pamietam od tego robia sie takie plamy jak ma sie niedobor albo za duzo wapnia (jak pomylilam zwiazki to poprawcie) ale tak mi sie zdaje ze wapna wlasnie, bo moja mala sis tak miala a jak jej jakies zabiegi zrobila to zniklo a moze byc tez od kleju ja mam dookola zamkow klej ktory wystaje i ja go normalnie czuje i widze a na zdjeciach wyglada jak jakis zolty kamien i nic z tym zrobic nie moge ;/

Cytat:

czekoladka a czemu na zameczkach masz takie zielone kropeczki?co to znaczy??
te kropeczki mowia orto jak zamki poprzyklejac zmywaja sie po kilku dniach

Cytat:
Napisane przez Debii Pokaż wiadomość
Oki przejrzałam pobieżnie trochę mi to zajęło;P Przerażona jestem tylko tymi cenami za wizyty to jakiś koszmar. Za same wizyty trzeba zapłacic prawie tyle co za sam aparat jeśli nie więcej Jednoznacznej odpowiedzi jaki gabinet wybrać nie znalazłam. Czy możecie podzielić sie spostrzeżeniami na temat gabinetów w Wawie orjętacyjnie jakie ceny i jaka '' obsługa''. Może gdzieś są jakieś fajne rabaty?. Pozdrawiam
na stronie glownej wizazu "medycyna estetyczna" jest temat kogo polecamy a kogo nie wystarczy poszukac to nie boli

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-05, 20:34   #3304
Debii
Raczkowanie

przeczytałam to również ale nic nie ma o Warszawie!!!!

Stary 2007-05-06, 07:32   #3305
smv
Zakorzenienie

debii polecam popytac po znajomycyh na pewno masz takowych ktorzy nosza druciki na pewno ktos poleci ci kogos dobrego albo po prpstu pochodz po gabinetach poparz po cenach. wiesz dla jednych doktor bedzie dobry a dla innych okropny bo np zdziera kase a efektów czasem brak
Stary 2007-05-06, 08:01   #3306
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debii Pokaż wiadomość
przeczytałam to również ale nic nie ma o Warszawie!!!!
a mieszkasz dokladnie w warszawie???
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 08:41   #3307
Debii
Raczkowanie

Ilena dokładnie pod Warszawą ale bardzo bliziutko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-06, 09:17   #3308
smv
Zakorzenienie

kochane aparatki mam next pytanie: czy owe pierscienie zawsze zakalda sie na te same zeby czy np na 6 i 7?? na innych fotrach to tak roznie...no ale sobie mysle: nie musialam usuwac ósemek tylko obie czwórki...nie wiem czy np te ósemki nie beda potem sobie tak same siedzialy w tych dziaslach bo reszta mi sie poprzesuuwa? heh smieszne pytanie no ale kurcze jakos nie wiem jak to dziala...
jeszcze 11 dni:P heh
Stary 2007-05-06, 09:26   #3309
agiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość

nie czasem jest jakas tam mineralizacja pelnej nazwy nie pamietam od tego robia sie takie plamy jak ma sie niedobor albo za duzo wapnia (jak pomylilam zwiazki to poprawcie) ale tak mi sie zdaje ze wapna wlasnie, bo moja mala sis tak miala a jak jej jakies zabiegi zrobila to zniklo a moze byc tez od kleju ja mam dookola zamkow klej ktory wystaje i ja go normalnie czuje i widze a na zdjeciach wyglada jak jakis zolty kamien i nic z tym zrobic nie moge ;/
no wlasnie ja tez mam ten klej ktory wystaje spod zamkow i to jest takie zółte... nie wiem co sie z tym robi....
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 09:38   #3310
Tancerka Pl
Zadomowienie

Nic z tym klejem nie zrobisz... On ma sprawić, że te zamki będą się trzymały zęba...

A tak... Mam pytanie.
Ortodonta powiedział mi, że nie mogę żuć gumy, bo będzie na całym moim aparacie. Ale ja ją żuję... I to tak zręcznie, że nic nie ma na aparacie.

Czy ona może sprawić, że zęby bardziej, szybciej będą się przesuwać, przez co szybciej mi zdejmą aparat?
Stary 2007-05-06, 09:46   #3311
agiii
Zadomowienie

no co ty nie powiesz??? ten klej jest po to zeby trzymac zamki?? NIEWIEDZIALAM!! ... dżizys pewnie ze wiem po co on jest... chodzi o to ze on wychodzi spod zamka i jest żółty i brzydko to wygląda...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-06, 09:48   #3312
netty
Raczkowanie

Z tym klejem to ja też tak miałam, ale moja orto podczas którejś kolejnej wizyty mi go odłupała z dookoła zamków na tyle ile mogła i teraz praktycznie go nie widac
netty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 11:26   #3313
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
no co ty nie powiesz??? ten klej jest po to zeby trzymac zamki?? NIEWIEDZIALAM!! ... dżizys pewnie ze wiem po co on jest... chodzi o to ze on wychodzi spod zamka i jest żółty i brzydko to wygląda...
a tak BTW. moja orto ma ten z mini zamkami i to strasznie nieestetycznie wygląda jak spod zamków prześwituje klej...
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 11:41   #3314
inaxx
Raczkowanie

GG do inaxx

Debii
Jeśli bardzo chcesz mieć aprat, a nie masz pieniędzy, odszukaj ortodonte z Akademii Medycznej, idz na wizytę i spytaj czy Twój przypadek mógłby posłużyć jako model na Akademii. Wiem, że jest taka możliwość bo moja koleżanka tak się załapała. Dawno z nią o tym rozmawiałam i dokładnie nie pamiętam za co płaciła ale napewno były to bardzo małe koszty. Dyskomfortem jest to, że wizyta odbywa się w obecności studentów.
inaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 11:58   #3315
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

dziewczyny,a ile wasz kosztują gumki ?????
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-06, 12:21   #3316
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:

u mnie pomaga piaskowanie osad odkłada mi się naprawdę bardzo szybko, więc piaskuję co ok. 5 miesięcy (częsciej nie wolno niestety...). i u mnie złażą wszelkie przebarwienia z kleju

Karmen, u mnie po prostu się płaci za wizytę. 100 zł niezależnie od tego czy zmienia gumki, czy druty i gumki (cena wizyty za obydwa łuki, ale chyba przy jednym płaci się tyle samo) każdy orto inaczej sobie liczy za wizytę
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 12:25   #3317
Czekoladaa
Rozeznanie

GG do Czekoladaa

Cytat:
Napisane przez Karmen_1984 Pokaż wiadomość
dziewczyny,a ile wasz kosztują gumki ?????
nic
Stary 2007-05-06, 13:31   #3318
smv
Zakorzenienie

kochanie a pierscienie zaklda sie na przed osrtatnie zeby? ja mam 5,6,7,8, to na ktore bede miec? na 7?? bo tak sobie mysle ze zazwyczaj jak na 6 zakladaja...to moje 7 i 8 beda sobie siedziec bez zadnego ruchu..nie chcce zeby reszta zebow 'chodzila' a pozostale 4 (po 2 z obydwu stron) byly na mmiescu..
Stary 2007-05-06, 15:24   #3319
AppleGirl
Rozeznanie

smv ja mam pierścienie na 6 ale do 7 mam przyklejony dodatkowy zameczek i łączy się za pomocą drucika z 6, więc żaden ząb nie jest osamotniony
nie wiem jak to jest z 8, bo ich jeszcze nie mam
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-06, 16:15   #3320
sawa_sawa
Rozeznanie

a ja 7 mam samotne a 8 jeszcze nie wyrosły
Stary 2007-05-06, 16:25   #3321
agiii
Zadomowienie

emeczka a piaskowanie w aparacie mozna robic??? ty to robisz u dentysty czy u orto? ile placisz??

ja mam mini zamki i wcale nic mi przez nie nie przeswituje tylko poprostu ten klej jest kolo zamkow ale widze ze tu dziewczyny tez maja z tym problem
Stary 2007-05-06, 17:08   #3322
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
emeczka a piaskowanie w aparacie mozna robic??? ty to robisz u dentysty czy u orto? ile placisz??

ja mam mini zamki i wcale nic mi przez nie nie przeswituje tylko poprostu ten klej jest kolo zamkow ale widze ze tu dziewczyny tez maja z tym problem

ja chodzę do higienistki (w klinice w której prostuję zęby tego typu rzeczami zajmują się właśnie higienistki). ale dentystki też bardzo często piaskują zęby zarówno higienistka jak i dentystka zalecały piaskowanie i ściąganie kamienia. po pierwsze dlatego że w aparacie o wiele łatwiej o osad i kamień (zresztą widzę to po swoich zębach) a po drugie aparacikowi też to dobrze robi jak raz na jakiś czas zostanie dokładnie wypucowany ja też mam zamki mini, osad na kleju mam chyba w 3 czy 4 miejscach. najgorzej jest na tylnej powierzni zęba (noo przy języku ) - tam to po prostu kamieniołomy! a po piaskowaniu zęby mam jak nowe no i nie mam kamienia i osadu, więc trudniej o próchnicę

edit: za ściąganie kamienia + piaskowanie płacę 160 zł. po piaskowaniu zazwyczaj mam jeszcze fluoryzację (czy jakoś tak- smarują mi ząbki fluorem). czasem płatna 20 zł, czasem gratis- zależy która higienistka czyści mi ząbki
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 17:50   #3323
kasiek87
Kokon pro

ee nie wiem jak to sie stalo jakies dwa posty a usunac tego nie umiem polaczyc tez hyh niech ktos zrobi porzadek z tym postem

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-05-06, 17:50   #3324
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
kochanie a pierscienie zaklda sie na przed osrtatnie zeby? ja mam 5,6,7,8, to na ktore bede miec? na 7?? bo tak sobie mysle ze zazwyczaj jak na 6 zakladaja...to moje 7 i 8 beda sobie siedziec bez zadnego ruchu..nie chcce zeby reszta zebow 'chodzila' a pozostale 4 (po 2 z obydwu stron) byly na mmiescu..

hej zazwyczaj zaklada na 6tki, czasem na 7 jak np nie masz 6tski(ja jednej nie mialam) a 7 i 8 i tak sie przesuwaja bo tylne zeby sa jakos tak smieszne ze mimo iz nie zadrutowane to i tak sie przesuwaja tak jakby szly za 6tkami, zapytaj orto ona wyjasni ci bardziej naukowo

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-05-06, 18:19   #3325
RobertBar7
Raczkowanie

Ja mam załozona na 6 i na 7 :/ ?? dlaczego tak ?
RobertBar7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 18:39   #3326
smv
Zakorzenienie

dzieki seerdeczne za odp jutro ide do orto zapytam sie czy mi zalozy aprata w zwiazku z moja niedokonczona szóstką...oby zrobila!!! bo jak nie to bede musiala na gwałt robic zeba a powinnam za 2,3 miechy....eh
3mta sie kochane ludki! Buzki!

ps kasiek a wiesz ze za 1 razem to na avatarku wydawalo mi sie ze masz hełm hehe....a potem wyjasnilas ze to...zapomnialam nazwe-tasak czy inny rycerskie narzedzie zbrodni)

pzdrwm;** )
Stary 2007-05-06, 19:40   #3327
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
i czego sie nerwujesz? dziewczyna dobrze powiedziała. bo nic nie zrobisz z wystającym klejem, bo przecież bez niego właśnie się aparat nie będzie trzymał

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 19:49   #3328
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
smv to nie jest od złej higieny!!! wiem bo sama mam podobne(tylko ja przy zameczkach a nie dziąsłach) ale zauwazylam je od razu po zalozeniu aparatu, u ortodonty wiec jest to niestety klej:/:/ ale mysle ze jak zdejmuja aparat to ortodonta robi cos z tym znaczy nie wypuszcza cie tak do domu tylko czysci czy piaskuje te zeby...
Przy zamkach to najczęścij klej- też tak miałam. natomiast to przy dziąsłach to definitywnie zła higiena jamy ustnej. Ja miałam jeszcze coś takiego, że pomiędzy jedynkami na dole miałam brązowy osad- a to ze względu na ślinę (coś z moją było nie tak) i nieważne ile bym myła te zęby, ten osad mimo ściągnięcia go co chwila się pojawiał w tym samym miejscu. Potem orto już mi go nie usuwała- powiedziała, że wszystko się zrobi po ściągnięciu aparatu. Osad zniknął, ale pod osadem została już mała, zółta plamka

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 19:54   #3329
megi_z
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tancerka Pl Pokaż wiadomość
A tak... Mam pytanie.
Ortodonta powiedział mi, że nie mogę żuć gumy, bo będzie na całym moim aparacie. Ale ja ją żuję... I to tak zręcznie, że nic nie ma na aparacie.

Czy ona może sprawić, że zęby bardziej, szybciej będą się przesuwać, przez co szybciej mi zdejmą aparat?
Guma do żucia nie ma najmniejszego wpływu na to czy zęby będą się szybciej przesuwać.
megi_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 19:57   #3330
alufa
Zakorzenienie

Cytat:

ja na początku myślałam że to niedomyte zęby (ten nalot biały)
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości