|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
uzupelniajac swoja wypowiedz w odniesieniu do zdjec, które zamieściła smv. Wpartruje sie w te zdjecia i tam kleju kolo zamkow nie widze(moze poza pierwszym zdjeciem). Niemniej fakt faktem, klej na zebach zolknie i nic sie z tym zrobic nie da ale z drugiej strony to sie bardzo w oczy nie rzuca - przynajmniej mnie sie tak wydaje. Inna sprawa jest higiena - jesli ktos nie umie/lubi dbac o zeby, to jak zalaza mu aparat i dalej nie dba o higiene to jest zupelna porazka...
#3332 | ||
Kokon pro
|
moja kolezanka tez tak miala i orto cos jej chyba z 6tkami przestawiala bardziej ale nie mam pojecia co najlepiej zapytaj mistrze mentora czyli orto ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Raczkowanie
|
Hej! jestem tu nowa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() separacja uniemożliwiła mi jedzenie trwardszych rzeczy i czekolady (bo od słodkiego bolały mnie zęby) ogólnie nie bolało tylko łaskotało ![]() najpierw założyli mi górę. przez pierwszy tydzień jadłam w zasadzie papki i jogurty bo bolało mnie jedzenie czegokolwiek innego, po dwóch jadłam już normalnie. później założyli mi dół ale wtedy szybko zaczęłam normalnie jeść. samo z siebie nic nie bolało. tylko przy jedzeniu. i to dziwne uczucie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zadomowienie
|
Cześć Madzia
![]() Widzę że przyłączyłaś to grona Wizażystek właśnie przez aparat ![]() ![]() ![]() ![]() Wracając do aparatu to koniecznie opisz swoje wrażenia "tuż po" no i może załączyłąbyś fotki swojego cudeńka ![]() Życzę miłego użytkowania (forum także) i szybkich efektów ![]() Djana
#3336 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3337 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() A mi sie dzisiaj zamek odkleil .. i to na 1 :/ Jutro bede musiala zadzwonic do ortodontki i isc na wizyte .. :/
Mój własny raj z dala od brudnych spraw działa na mnie jak proszek na ból. Tu mija stres, bardzo dobrze mi tu. Tylko tu mogę kochać o tak. Tu znika gniew i nie leje się krew, tutaj miłość anuluje każdy grzech.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sie denerwuje??? nieee... ja sie bardzo rzadko denerwuje a to mnie akurat rozsmieszylo bo wiem dobrze do czego jest klej ![]() aaa... bialy nalot... to nie wiem... ja osobiscie bialego nalotu nie mam tylko ten klej spod zamkow mi wylazi ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Wtajemniczenie
|
czy wszystkie Aparatki z naszego grona chudną podczas noszenia aparatu?
ja jestem z natury bardzo szczupła, wręcz filigranowa i przez te przejścia: gumki separacyjne, wizyty kontrolne+podkręcanie i co najgorsze – wyrywane chirurgicznie dwie ósemki – suma summarum strasznie schudłam. I wszyscy to zauważają ![]() ![]() Ciekawa jestem jak to jest u WAS?
#3340 |
Zadomowienie
|
u mnie normalnie... pomimo podkrecania co miesiac nie odczuwam tego strasznie... prawie zadnego bólu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
hej kochane aparatki! jestem szczesliwa!!!!!!!!!
![]() ![]() tak sie ciesze!!!!!!!!! jeszcze tylko musz eprzezyc ten tydzien 2 kolosy jednego dnia z nienormalna baba nie wiem jak to zniose...;(( co do chudniecia....chialabym schudnac waze 54 kilo ale widac po mnie ze jestem okraglejsza....niby nie jem slodyczy duzo ale batonik to zawsze jakis jem po obiedzei;P i pije dzien w dzien soki biedronkowe te przecierane i wicie co?pomaranczowieje;P
#3343 |
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo za odpowiedzi!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Raczkowanie
|
Witajcie Aparatki
![]() Ja nie schudłam wogóle. ![]() Pod koniec maja mam wizytę kolejną a ja już chciałabym zmienić gumki ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam PS. Musze się wkońcu zmobilizowac z fotkami. Nie bijcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
o kurde, ale mnie dawno nie bylo tu..
no ale, tak jakos wyszlo,heh. teraz juz jestem i opowiem Wam o dzisiejszej wizycie u orto... to 4 juz z kolei wizyta i orto po raz pierwszy zmienila mi drut na grubszy. i tak mnie teraz zeby ciagna, ze szok:/ bola gorzej, niz od razu po zalozeniu. w sumie, to ja mam teraz dwa druty, bo na jednym zebie nie mialam zamka, dzis mi go zalozyla i jeden z drutow, ten cienszy przymocowala do wszytskich zebow, razem z tym 'dzisiejszym'. no a ten grubszy drut przymocowany jest do wszystkich zebow, oprcz tego, na kotrym zamka nie mialam. i gumki mi zmienila. ale taki jakis ohydny kolor, sama nie wiem czy to srebrny, ale taki mocno mocno srebrny, czy jakis inny:| nawet nie pytala jaki chce. no ale kolejna wizyta za niecaly miesiac,wiec przezyje ![]() i pytanie: co robicie, jak Was zeby bola? |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki mam do was pytanko.
Mam tzw. tyłozgryz.Wiem,że nie jest konieczne zakładanie aparatu na dolną szczenkę (mam teraz na górnej,nosze już rok).Czy któraś z was ma ,lub miała na dwóch szczękach załażone aparaty?Zmienił się wam układ szczęki czy coś? Bo nie wiem czy to takie konieczne zakładanie dolnego aparatu i się wacham troszkę,więc odpowiedźcie mi proszę ![]() ![]()
#3348 |
Raczkowanie
|
Ja wprawdzie nie jestem aparatką tylko aparatkiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zadomowienie
|
Kochani mam problem, może podpowiecie mi jakieś rozwiązanie... Otóż zaczęły mi krwawić dziąsła nad aparatem - mycie zębów sprawia mi wielki ból
![]() Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
#3350 |
Raczkowanie
|
mi na ból pomaga tylko porządna impreza. No i chwilowo proszki przeciwbólowe. A także pasta do zębów Lacalut aktive. Ona tak jakby troche znieczula buzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | ||
Kokon pro
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a BTW moja szpara zrobila sie wieksza yh jest miedzy calutkimi gornymi jedynkami, wczesniej byla od polowy wysokosci yh zaraz lece do orto bo wstyd sie do kogos odezwac kurcze :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam tyłozgryz, mam 10 mm roznicy miedzy gorna i dolan szczeka. niesteyy na razie bede nosila góre na dół mnie nie stac
a czy mozna zalozyc dół gdzies tak po roku noszenia góry? byloby mi to bardziej na reke bo uzbieralabym pieniazki do tego czasu....pozdrawiam ![]()
#3354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
"Walcz! po to żyjesz, walcz! By zachować jeszcze twarz... Przecież jedną tylko masz na zawsze... Nie! nie poddawaj się! Przecież nie jest jeszcze źle, kiedy w oczy możesz sobie patrzeć!" ![]() Edytowane przez atrixa Czas edycji: 2007-05-08 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Kokon pro
|
SMV pewnie ze mozna, pogadaj z orto
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
no kasiek pare a rok to jednak dla mnie duza roznica;P:P
zalezy mi najbardziej na ladnym usmiechu no ale mam wade zgryzu duza bo jednka 10 mm to nie w kij dmuchał. ide juz za tydzień więc dowiem sie co i jak ![]() a poza tym to jestem taka zmeczoan ze nie mam juz sił;(
#3357 | |
Wtajemniczenie
|
Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Cytat:
![]() Ale te I-e dni po podkręcaniach, czy jak nosiłam separacje...albo po dwóch zabiegach z ósemkami. Te kilka dni w każdych z tych przypadków zabrało mi kilka kilogramów ![]() Pocieszam się, że najgorsze już za mną - teraz tylko po podkręcaniu się pomęczę. Alufa - 3majmy się razem, może odzyskamy na wadze ![]() od wczoraj mam aparat na dole ![]() tak samo jak na górę - wybrałam kryształki i jest ok ![]()
kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post50636347 ubrania: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post50636439 Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-05-08 o 15:23 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | |
Kokon pro
|
Cytat:
kochana pogadaj z orto niech rozlozy ci sume za dolny aparacik na raty, na pewno sie zgodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
hehe ja mam juz za góre na raty po 500 zł 2 ratki tazke tyle dobtego..mysle ze da rade i rozloze sobie i dół,zna mnie i moja rodzine mysle ze problemu nie bedzie...pol roku jeszcze to jakas kase uzbieram
![]() dobrze masz kurcze ze masz wizyty za darmo, ta mmoja to se troche bierze..ale lubia ja mimo wsio ![]() jucha poka poka zdjecia ![]()
#3360 | |
Kokon pro
|
Cytat:
heh no wiesz za darmo mam jak cos jest nie tak jak mialo byc, czyli np jakas szpara mi sie zrobi, czy drut mnie uwiera i trzeba obciac, wiem tez ze jak komus zamek odpadnie czy ogolnie jakas awaria to jest gratis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.