Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-06, 20:52   #3331
Djana
Zadomowienie

GG do Djana
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

uzupelniajac swoja wypowiedz w odniesieniu do zdjec, które zamieściła smv. Wpartruje sie w te zdjecia i tam kleju kolo zamkow nie widze(moze poza pierwszym zdjeciem). Niemniej fakt faktem, klej na zebach zolknie i nic sie z tym zrobic nie da ale z drugiej strony to sie bardzo w oczy nie rzuca - przynajmniej mnie sie tak wydaje. Inna sprawa jest higiena - jesli ktos nie umie/lubi dbac o zeby, to jak zalaza mu aparat i dalej nie dba o higiene to jest zupelna porazka...

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 21:24   #3332
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez RobertBar7 Pokaż wiadomość
Ja mam załozona na 6 i na 7 :/ ?? dlaczego tak ?

moja kolezanka tez tak miala i orto cos jej chyba z 6tkami przestawiala bardziej ale nie mam pojecia co najlepiej zapytaj mistrze mentora czyli orto

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
dzieki seerdeczne za odp jutro ide do orto zapytam sie czy mi zalozy aprata w zwiazku z moja niedokonczona szóstką...oby zrobila!!! bo jak nie to bede musiala na gwałt robic zeba a powinnam za 2,3 miechy....eh
3mta sie kochane ludki! Buzki!

ps kasiek a wiesz ze za 1 razem to na avatarku wydawalo mi sie ze masz hełm hehe....a potem wyjasnilas ze to...zapomnialam nazwe-tasak czy inny rycerskie narzedzie zbrodni)

pzdrwm;** )
oo to napisz czy zalozy wg mnie nie powinno byc z tym problemu nie helmu sie nie dorobil jeszcze za to ma topor :d miecze, szable, pistolety,sztylety,shurik eny(te gwiazdki jak ninja -nie wiem jak dokladnie pisze sie ta nazwe) i maske gazowa

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
i czego sie nerwujesz? dziewczyna dobrze powiedziała. bo nic nie zrobisz z wystającym klejem, bo przecież bez niego właśnie się aparat nie będzie trzymał
ej klej mozna zeskrobac jak ma sie duzo cierpliwosci i trzeba wziac pod uwage ze samemu mozna niechcacy porysowac szkliwo badz oderwac zamek ale jakby sie uprzec i poprosic o wyrownanie rowniutko z zamkami to pewnie by to zrobili ;] mi to w sumie tak bardzo nie przeszkadza tylko mam nadzieje ze zadne przebarwienie sie nie zrobi

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 22:30   #3333
madziaaa21
Raczkowanie

GG do madziaaa21

Hej! jestem tu nowa Ale od jakiegoś czasu przegladam ten wątek i Wasze wypowiedzi naprawdę dużo mi dały Już jutro również dołaczam do grona... aparatek Od soboty mam separację... i szczerze mówiąc myślałam ze będzie gorzej... Wszyscy mówili mi, ze separacja strasznie boli... Jednak jutra troche się boję... Czy ból podczas pierwszych dni noszenia aparatu jest zbliżony do tego podczas separacji czy... o wiele silniejszy?
madziaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 06:48   #3334
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaaa21 Pokaż wiadomość
Hej! jestem tu nowa Ale od jakiegoś czasu przegladam ten wątek i Wasze wypowiedzi naprawdę dużo mi dały Już jutro również dołaczam do grona... aparatek Od soboty mam separację... i szczerze mówiąc myślałam ze będzie gorzej... Wszyscy mówili mi, ze separacja strasznie boli... Jednak jutra troche się boję... Czy ból podczas pierwszych dni noszenia aparatu jest zbliżony do tego podczas separacji czy... o wiele silniejszy?
powiem jak było w moim przypadku, bo różni są ludzie i różne są bole

separacja uniemożliwiła mi jedzenie trwardszych rzeczy i czekolady (bo od słodkiego bolały mnie zęby) ogólnie nie bolało tylko łaskotało

najpierw założyli mi górę. przez pierwszy tydzień jadłam w zasadzie papki i jogurty bo bolało mnie jedzenie czegokolwiek innego, po dwóch jadłam już normalnie.

później założyli mi dół ale wtedy szybko zaczęłam normalnie jeść.

samo z siebie nic nie bolało. tylko przy jedzeniu. i to dziwne uczucie
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 10:26   #3335
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Cześć Madzia (madziaaa21)

Widzę że przyłączyłaś to grona Wizażystek właśnie przez aparat podobnie jak ja ale juz mi się tu bardzo podoba i przeglądam wiele wątków Tak że mam nadzieję że i Tobie się spodoba i się zadomowisz
Wracając do aparatu to koniecznie opisz swoje wrażenia "tuż po" no i może załączyłąbyś fotki swojego cudeńka
Życzę miłego użytkowania (forum także) i szybkich efektów

Djana

Stary 2007-05-07, 12:15   #3336
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

hej Ale ten czas leci... ja już nosze aparacik dokładnie 111 dni i efekty już są moja przerwa juz prawie zamknięta Wiecie co? śniło mi się, że moja dwójka która jest niepodłączona jeszcze do łuku została podłączona na wizycie i się zaczęłą szybko prostować hehe A jutro wizyta u orto no ciekawe co będzie robić... sny sie podobno tłumaczy na odwrót więc pewnie nie podłączy jeszcze tej dwójki ehh tak mnie już ona denerwuje ... mam nadzieję, że do września ząbki będą prawie proste:P Ale się cieszę, że mam swój kochany aparacik to najlepszy wynalazek jaki mogli wymyślić hehe pamiętam, jak reagowałam jak ktoś zaczynał mówić o zebach... swoje chowałam jak nie wiem, a teraz? szczerze ząbki wszędzie hehe mimo iż jeszcze nie są do końca wyprostowane pozdrawiam musiałam się komuś wygadać hehe
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 14:17   #3337
aaluniaa88
Rozeznanie

czesc dziewczyny
A mi sie dzisiaj zamek odkleil .. i to na 1 :/ Jutro bede musiala zadzwonic do ortodontki i isc na wizyte .. :/

Mój własny raj z dala od brudnych spraw działa na mnie jak proszek na ból.
Tu mija stres, bardzo dobrze mi tu.
Tylko tu mogę kochać o tak.
Tu znika gniew i nie leje się krew, tutaj miłość anuluje każdy grzech..

aaluniaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-07, 14:33   #3338
agiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
i czego sie nerwujesz? dziewczyna dobrze powiedziała. bo nic nie zrobisz z wystającym klejem, bo przecież bez niego właśnie się aparat nie będzie trzymał

ja sie denerwuje??? nieee... ja sie bardzo rzadko denerwuje a to mnie akurat rozsmieszylo bo wiem dobrze do czego jest klej a jak juz pewnie przeczytalas z tym klejem da sie cos zrobic- isc na porzadne czyszczenie(piaskowanie). .. no i klej oczywiscie trzyma zamki ale ten ktory znajduje sie poza zamkiem nic nie robi tylko szpeci...

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
ja na początku myślałam że to niedomyte zęby (ten nalot biały)
aaa... bialy nalot... to nie wiem... ja osobiscie bialego nalotu nie mam tylko ten klej spod zamkow mi wylazi ...
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 14:48   #3339
jucha
Wtajemniczenie

czy wszystkie Aparatki z naszego grona chudną podczas noszenia aparatu?
ja jestem z natury bardzo szczupła, wręcz filigranowa i przez te przejścia: gumki separacyjne, wizyty kontrolne+podkręcanie i co najgorsze – wyrywane chirurgicznie dwie ósemki – suma summarum strasznie schudłam.
I wszyscy to zauważają dla mnie akurat nie jest to powód do radości, wręcz przeciwnie
Ciekawa jestem jak to jest u WAS?
jucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 15:12   #3340
agiii
Zadomowienie

u mnie normalnie... pomimo podkrecania co miesiac nie odczuwam tego strasznie... prawie zadnego bólu i ciesze sie z tego bo moge wszystko:P:P
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 15:31   #3341
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jucha Pokaż wiadomość
czy wszystkie Aparatki z naszego grona chudną podczas noszenia aparatu?
ja jestem z natury bardzo szczupła, wręcz filigranowa i przez te przejścia: gumki separacyjne, wizyty kontrolne+podkręcanie i co najgorsze – wyrywane chirurgicznie dwie ósemki – suma summarum strasznie schudłam.
I wszyscy to zauważają dla mnie akurat nie jest to powód do radości, wręcz przeciwnie
Ciekawa jestem jak to jest u WAS?
ja schudłam z marnych 52 na jeszcze marniejsze 46 i to w dwa tygodnie (zaraz po założeniu aparatu) i za ch****ę przytyć nie mogę pewnie po dokręcaniach też połowy rzeczy nie będę jeść. pominę fakt, iż nie jem od jakiś trzech miesięcy orzeszków i chipsów a jeśli chodzi o słodycze to wyrażnie je ograniczyłam. na anorektyczkę jeszcze nie wyglądam ale też mnie ta "zguba" 6 kilo zmartwiła
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 16:13   #3342
smv
Zakorzenienie

hej kochane aparatki! jestem szczesliwa!!!!!!!!! pozlam do orto wpirzylam sie przed kolejke wazna sprawa no nie pani zobaczyla niedokonczonego zabka i mowi ze robimy! juz w czwartek 17 maja bede zadrutowana;a0))
tak sie ciesze!!!!!!!!!
jeszcze tylko musz eprzezyc ten tydzien 2 kolosy jednego dnia z nienormalna baba nie wiem jak to zniose...;((

co do chudniecia....chialabym schudnac waze 54 kilo ale widac po mnie ze jestem okraglejsza....niby nie jem slodyczy duzo ale batonik to zawsze jakis jem po obiedzei;P i pije dzien w dzien soki biedronkowe te przecierane i wicie co?pomaranczowieje;P
Stary 2007-05-07, 18:00   #3343
madziaaa21
Raczkowanie

GG do madziaaa21

Dzięki bardzo za odpowiedzi! Już dziś od ok. 11 mam aparacik Zakładanie trwało strasznie krótko - jakieś 15-20 minut jak na razie mam tylko na górę i okaże się po ok. 3 miesiącach czy będzie tez trzeba na dół. Jak do tej pory jest super, całkiem fajne uczucie , praktycznie nic nie boli (no chyba, że podczas jedzenia, ale jak na razie w grę wchodzą tylko jogurty ) i nawet prawie nie czuję że go mam Zdążyłam się też już przyzwyczaić do swojego wyglądu w... aparacie i moim zdaniem całkiem fajnie to wygląda , przynajmniej oryginalnie Z zamieszczeniem fotki chyba... jeszcze troszkę poczekam Ale postaram się zrobić to jak najszybciej
Stary 2007-05-07, 18:09   #3344
madziaaa21
Raczkowanie

GG do madziaaa21

Cytat:
powiem jak było w moim przypadku, bo różni są ludzie i różne są bole

separacja uniemożliwiła mi jedzenie trwardszych rzeczy i czekolady (bo od słodkiego bolały mnie zęby) ogólnie nie bolało tylko łaskotało

najpierw założyli mi górę. przez pierwszy tydzień jadłam w zasadzie papki i jogurty bo bolało mnie jedzenie czegokolwiek innego, po dwóch jadłam już normalnie.

później założyli mi dół ale wtedy szybko zaczęłam normalnie jeść.

samo z siebie nic nie bolało. tylko przy jedzeniu. i to dziwne uczucie
Dokładnie wiem o czym mówisz Separacja to nie ból - ale faktycznie łaskotanie Ale jeśli się o tym nie myśli... to praktycznie nic nie czuć Tylko przy jedzeniu czegoś twardszego tylne zęby strasznie bolały i były wrażliwe na dotyk , więc zdałam się raczej na jogurty...
Stary 2007-05-07, 19:19   #3345
Lii
Raczkowanie

Witajcie Aparatki
Ja nie schudłam wogóle. I bardzo dobrze bo już chyba zostałby ze mnie cień. Jem wszystko tak jak jadłam przez aparatem. Uważam tylko na twardsze rzeczy bo boje się o uszkodzenie aparatu. Tylko po założeniu i po pierwszej kontrolnej wizycie przez kilka dni nie mogłam jeśc twardych rzeczy.
Pod koniec maja mam wizytę kolejną a ja już chciałabym zmienić gumki bo juz mi się znudziły. A czas między tymi wizytami tak mi się ciągnie Różowe gumeczki bo takie teraz mam są śliczne i polecam bo moim zdaniem wyglądają o wiele ładniej niż turkusowe, są delikatniejsze i nie rzucają się tak w oczy. Zakochałam się w nich . Mam ochotę spróbować jeszcze różowo- błękitnych i błękitno- zielonych. Ale coś mi się wydaje że będe wierna różowym

Pozdrawiam

PS. Musze się wkońcu zmobilizowac z fotkami. Nie bijcie
Lii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 21:00   #3346
truskava
Zakorzenienie

o kurde, ale mnie dawno nie bylo tu..
no ale, tak jakos wyszlo,heh.
teraz juz jestem i opowiem Wam o dzisiejszej wizycie u orto...
to 4 juz z kolei wizyta i orto po raz pierwszy zmienila mi drut na grubszy. i tak mnie teraz zeby ciagna, ze szok:/ bola gorzej, niz od razu po zalozeniu.
w sumie, to ja mam teraz dwa druty, bo na jednym zebie nie mialam zamka, dzis mi go zalozyla i jeden z drutow, ten cienszy przymocowala do wszytskich zebow, razem z tym 'dzisiejszym'. no a ten grubszy drut przymocowany jest do wszystkich zebow, oprcz tego, na kotrym zamka nie mialam. i gumki mi zmienila. ale taki jakis ohydny kolor, sama nie wiem czy to srebrny, ale taki mocno mocno srebrny, czy jakis inny:| nawet nie pytala jaki chce. no ale kolejna wizyta za niecaly miesiac,wiec przezyje
i pytanie: co robicie, jak Was zeby bola?
truskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 21:21   #3347
qathe
Wtajemniczenie

Dziewczynki mam do was pytanko.
Mam tzw. tyłozgryz.Wiem,że nie jest konieczne zakładanie aparatu na dolną szczenkę (mam teraz na górnej,nosze już rok).Czy któraś z was ma ,lub miała na dwóch szczękach załażone aparaty?Zmienił się wam układ szczęki czy coś? Bo nie wiem czy to takie konieczne zakładanie dolnego aparatu i się wacham troszkę,więc odpowiedźcie mi proszę

qathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 22:41   #3348
RobertBar7
Raczkowanie

Ja wprawdzie nie jestem aparatką tylko aparatkiem ale moge powiedzec iz mimo mojich wysiłków i codziennych ćwiczeń schudłem 5 kg ale juz sytułacja się ustabilizowała i trzymam się
RobertBar7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-08, 10:42   #3349
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Kochani mam problem, może podpowiecie mi jakieś rozwiązanie... Otóż zaczęły mi krwawić dziąsła nad aparatem - mycie zębów sprawia mi wielki ból (na całym łuku) podejrzewam że duże znaczenie ma fakt iż szoruje zęby ruchami poziomymi a nie okrężnymi ( bo jak myję okrężnymi to mniej mnie boli ale wtedy kiepsko się zęby koła aparatu czyszczą) Umówiłam sie do stomatologa ale dopiero na 1 czerwca(a orto mam 30 maja), lekarka powiedziała mi przez telefon żeby pastę/płyn Meridiol stosować. Może Wy macie jakieś doświadczenia w tym temacie?? jakieś sprawdzone sposoby??

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Stary 2007-05-08, 10:44   #3350
doomka
Raczkowanie

GG do doomka

mi na ból pomaga tylko porządna impreza. No i chwilowo proszki przeciwbólowe. A także pasta do zębów Lacalut aktive. Ona tak jakby troche znieczula buzie.
doomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-08, 11:27   #3351
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Cytat:
Napisane przez madziaaa21 Pokaż wiadomość
ja ma separacje 2 tydzien i nic mnie nie boli, z początku cos to przeszkadzało ale po 2 dniach było spoko. A jutro naklejam aparat ))))))
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-08, 12:54   #3352
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez qathe Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam do was pytanko.
Mam tzw. tyłozgryz.Wiem,że nie jest konieczne zakładanie aparatu na dolną szczenkę (mam teraz na górnej,nosze już rok).Czy któraś z was ma ,lub miała na dwóch szczękach załażone aparaty?Zmienił się wam układ szczęki czy coś? Bo nie wiem czy to takie konieczne zakładanie dolnego aparatu i się wacham troszkę,więc odpowiedźcie mi proszę
jesli masz tylozgryz to samo wyprostowanie gornej szczeki nic ci nie da, bo zgryz dalej fatalny bedzie i mozesz miec pozniej problemy zdrowotne , ze tak powiem, tak uklad twarzy sie zmienia, mi np wysuwala kawalek zuchwe do przodu i jest lepiej( widac po zdeciach z profilu) ale ogolnie zalezy jak gleboka masz ta wade na twoim miejscu zalozylabym i dol i doprowadzila zgryz do porzadku

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
Kochani mam problem, może podpowiecie mi jakieś rozwiązanie... Otóż zaczęły mi krwawić dziąsła nad aparatem - mycie zębów sprawia mi wielki ból (na całym łuku) podejrzewam że duże znaczenie ma fakt iż szoruje zęby ruchami poziomymi a nie okrężnymi ( bo jak myję okrężnymi to mniej mnie boli ale wtedy kiepsko się zęby koła aparatu czyszczą) Umówiłam sie do stomatologa ale dopiero na 1 czerwca(a orto mam 30 maja), lekarka powiedziała mi przez telefon żeby pastę/płyn Meridiol stosować. Może Wy macie jakieś doświadczenia w tym temacie?? jakieś sprawdzone sposoby??

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
mi tez krwawily przez jakis czas, zmien szczoteczke na bardziej miekka bo nie chodzi o to zeby trzec zeby hehe i zmien technike mycia, nie szoruj tak po dziaslach,a meridol podobno dobry jest nie wiem ja przez jakis czas mialam sensodyne ale ma okropny smak :P a jak nie masz wyczucia to kup szczoteczke elektryczna z koncowka do aparatow, one maja takie czujniki czy sie za mocno nie naciska na zeby

a BTW moja szpara zrobila sie wieksza yh jest miedzy calutkimi gornymi jedynkami, wczesniej byla od polowy wysokosci yh zaraz lece do orto bo wstyd sie do kogos odezwac kurcze :P

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-05-08, 14:05   #3353
smv
Zakorzenienie

ja tez mam tyłozgryz, mam 10 mm roznicy miedzy gorna i dolan szczeka. niesteyy na razie bede nosila góre na dół mnie nie stac

a czy mozna zalozyc dół gdzies tak po roku noszenia góry? byloby mi to bardziej na reke bo uzbieralabym pieniazki do tego czasu....pozdrawiam u mnie jeszcze 8 dni:P hehe
Stary 2007-05-08, 14:28   #3354
atrixa
Raczkowanie

Cytat:
a czy mozna zalozyc dół gdzies tak po roku noszenia góry? byloby mi to bardziej na reke bo uzbieralabym pieniazki do tego czasu....pozdrawiam u mnie jeszcze 8 dni:P hehe
ja miałam górę zakładaną w styczniu, a dół w listopadzie, więc prawie rok ale to chyba zależy od wady, jaką masz.
Nie! nie poddawaj się!

Przecież nie jest jeszcze źle,

kiedy w oczy możesz sobie patrzeć!"

Edytowane przez atrixa
Czas edycji: 2007-05-08 o 15:27
atrixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-08, 14:28   #3355
kasiek87
Kokon pro

SMV pewnie ze mozna, pogadaj z orto znam kilka osob ktore mialy pare miesiecy roznicy miedzy dolem a gora

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-05-08, 14:50   #3356
smv
Zakorzenienie

no kasiek pare a rok to jednak dla mnie duza roznica;P:P
zalezy mi najbardziej na ladnym usmiechu no ale mam wade zgryzu duza bo jednka 10 mm to nie w kij dmuchał.
ide juz za tydzień więc dowiem sie co i jak na 2 wiuzycie mowila ze po pol roku, 3 miesiacahc mozna ale ja bym jak juz mogłabym to po roku...

a poza tym to jestem taka zmeczoan ze nie mam juz sił;(
Stary 2007-05-08, 15:10   #3357
jucha
Wtajemniczenie

Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

Cytat:
ja schudłam z marnych 52 na jeszcze marniejsze 46 i to w dwa tygodnie (zaraz po założeniu aparatu) i za ch****ę przytyć nie mogę pewnie po dokręcaniach też połowy rzeczy nie będę jeść. pominę fakt, iż nie jem od jakiś trzech miesięcy orzeszków i chipsów a jeśli chodzi o słodycze to wyrażnie je ograniczyłam. na anorektyczkę jeszcze nie wyglądam ale też mnie ta "zguba" 6 kilo zmartwiła
no to tak jak ja nie chodzi o to, że w aparacie nie mogę nic jeść, wręcz przeciwnie: wcinam wszystko co do tej pory.
Ale te I-e dni po podkręcaniach, czy jak nosiłam separacje...albo po dwóch zabiegach z ósemkami. Te kilka dni w każdych z tych przypadków zabrało mi kilka kilogramów przy mojej wadze, baaaardzo jest to zauważalne.
Pocieszam się, że najgorsze już za mną - teraz tylko po podkręcaniu się pomęczę.
Alufa - 3majmy się razem, może odzyskamy na wadze

od wczoraj mam aparat na dole
tak samo jak na górę - wybrałam kryształki i jest ok

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-05-08 o 15:23 Powód: post pod postem
jucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-08, 16:10   #3358
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
no kasiek pare a rok to jednak dla mnie duza roznica;P:P
zalezy mi najbardziej na ladnym usmiechu no ale mam wade zgryzu duza bo jednka 10 mm to nie w kij dmuchał.
ide juz za tydzień więc dowiem sie co i jak na 2 wiuzycie mowila ze po pol roku, 3 miesiacahc mozna ale ja bym jak juz mogłabym to po roku...

a poza tym to jestem taka zmeczoan ze nie mam juz sił;(

kochana pogadaj z orto niech rozlozy ci sume za dolny aparacik na raty, na pewno sie zgodzi wlasnie wrocilam od orto dostalam lancuszek na jedynki i dwojki i oczywiscie gratis wizyta ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-05-08, 16:32   #3359
smv
Zakorzenienie

hehe ja mam juz za góre na raty po 500 zł 2 ratki tazke tyle dobtego..mysle ze da rade i rozloze sobie i dół,zna mnie i moja rodzine mysle ze problemu nie bedzie...pol roku jeszcze to jakas kase uzbieram
dobrze masz kurcze ze masz wizyty za darmo, ta mmoja to se troche bierze..ale lubia ja mimo wsio

jucha poka poka zdjecia
Stary 2007-05-08, 17:24   #3360
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
hehe ja mam juz za góre na raty po 500 zł 2 ratki tazke tyle dobtego..mysle ze da rade i rozloze sobie i dół,zna mnie i moja rodzine mysle ze problemu nie bedzie...pol roku jeszcze to jakas kase uzbieram
dobrze masz kurcze ze masz wizyty za darmo, ta mmoja to se troche bierze..ale lubia ja mimo wsio

jucha poka poka zdjecia

heh no wiesz za darmo mam jak cos jest nie tak jak mialo byc, czyli np jakas szpara mi sie zrobi, czy drut mnie uwiera i trzeba obciac, wiem tez ze jak komus zamek odpadnie czy ogolnie jakas awaria to jest gratis

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości