|
|
#3901 |
|
Kokon pro
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
qrde ja za to na 28 jakos dniu czy nawet dalej :P i dupa nic sie obwod nie zmienil tylko teraz bardziej miesnie widac, a wagi w domu nie mam, bo mama uwaza ze to zlo i powoduje niepotrzebny stres :P ja musze sie ograniczyc ze slodyczami, bo ostatnio jem i jem chyba za duzo stresu :P
SYLVIONTKO wes kolorowe wszystkie inne ja jutro bede zulic zeby mi orto takie zalozyla :P hyh o ile znow nie dostane lancuszka wtedy kolorki tylko na dol :P |
|
|
|
#3902 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo ja też lubie brać takiego mixa
Jak już naprawdę nie wiem co wybrać .
|
#3903 |
|
Raczkowanie
|
Dziś pierwsza kontrola przy okazji zmiana pękniętego łuku oraz założenie takiego drucika na podniebienie o wdzięcznej nazwie przerzut podniebny
teraz to dobiero mam żelastwa z zębach stach pomyslec jak dojdzie zawias herbsta. Na złom będzie można sprzedać . Ps Moja ortodontka stwiedziła że pale papierosy bo mam osad na zębach. Nie pale i nigdy nie paliłem. Za słabe szorowanie ? :/ |
|
|
|
#3904 |
|
Kokon pro
|
nie chodzi o to zeby mocno szorowac tylko zeby dlugo "masowac" hehe
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Najpierw zaliczyłam wizytę u dentystki z wypadniętą plombą.
O zgrozo...Borowała, borowała, borowała, borowała i borowała... W pewnym momencie miałam ochotę się rozpłakać.Najpierw musiała usunąć tlenek spod plomby (pyliło mi się przed oczami tak że oddychać nie mogłam), później coś tam w zębie obok i jeszcze jak dolepiała po kawałku tego czegoś. Do tej dentystki która wcześniej zakładała mi tą plombę (jakieś 1,5 roku temu) już nigdy nie pójdę. O nie. Później ortodontka zmieniła mi tylko gumki. Chciałam czerwone, zostało tylko kilka sztuk. Wybrałam malinowe. W domu okazało się że na zębach wyglądają tak ślicznie różowo.
|
#3906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja orto wciskała mi damona (na którego mnie nie stać), powiedziała żę powinnam miec tenże cudowny przerzut podniebienny oraz TFBC (czyli twin force bite corrector - coś w sylu herbsta chyba,...). Powiedz po wizycie jak tam ten drut na podnebieniu. Bo ja aparatu jeszcze nie mam, ale wiem ze mi to "grozi" (ten przerzut). Ja narazie czekam na konsultacje które sobie umówiłam do orto na Parafialnej i na Poleskiej. w pierwszym gabinecie wg rejestru lekarzy - obaj "orto" nie mają specjalizacji z ortodoncji, w drugim to samo...a najlepsze jest to, że moja "ex" orto co bajońskie sumy chciała w ogóle nie figuruje w tym rejestrze - a szukałam jej tam wytrwale....czy to wszystko nie jest dziwne? I oni wszyscy zakładają ludziom aparaty za niebanalne sumy Ech...a ja dziś napisałam kolosa z francuskiego, jutro kolos z wykładu, pojutrze rozdział pracy mgr do oddania. Trochę mi brakuje doby na to wszystko...Pozdrawiam znad xerówek...
|
|
#3907 |
|
Raczkowanie
|
no i wzięlam blado zielone. podobaja mi się
aa, pól godziny temu wyszlam od orto, a czuję,że bolą mnie ząbki. ciekawe, jak dlugo to potrwa-oby jak najdluzej ![]() za miesiąc zakladamy dól pozdrawiam |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3908 |
|
Kokon pro
|
ja tez wrocilam i tylko dol mi wygiela cos tam w drucie i nic wiecej, gumek mi zmienic nie mogla, bo wtedy za silny naciag by byl yhh i mam wizyte dopiero 24 lipca i wtedy zmieniac mi bedzie drut na jeszcze grubszego dziada ;/ bez kitu jak do konca lata sciagne to dobrze bedzie chlip
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
o jeny kasiek ty to masz :P za kazdym razem biduko anstawiasz sie na zmiane gumek a tu nici heh..ja bym sie pociela;P
co do dentystów...do jakiego poszlas Ines-ka?NFZ czy prywatnie. Tragedia to co opisalas to bylo chyba straszne przezycie...ja do mojej denstyki ide z usmiechem i srachem na twarzy:P nigdy nic nie bolalo jest najmilsza densytka na swiecie
|
#3910 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny (i chłopaki
)mam do was takie pytanie. Bo wczoraj założyłam aparat i moja orto powiedziała że założyła mi taki bardziej przyszłościowy łuk (cokolwiek by to miało znaczyć) i że na kolejną wizytę to się umówimy dopiero za 2 miesiące. Nie za długo to trochę? Z tego co wiem to wszyscy mają wizyty co miesiąc. poza tym wcale mnie już zęby nie bolą i tak się trochę martwię nad efektami bo jednak przelatać bezsensownie 2 miechy z aparatem to trochę niefajnie .
|
|
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też mam co dwa miesiące wizyty. Tylko teraz tak po miesiącu, ale to z prywatnych przyczyn mojej ortodontki :P .
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mam 1 wizyte od zalozenia apartau tez po 2 miechach dopiero takze mysleze jest okej
|
#3914 |
|
Raczkowanie
|
A ja się w końcu odważyłam pokazać moje krzywulce...
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
czy ja wiem czy one takie krzywe
? ladne zabki i fajny ten zielonkawy kolorek
|
|
#3916 |
|
Raczkowanie
|
uff to dobrze.
Dzięki za odpowiedzi jestem już dużo spokojniejsza
|
|
|
|
#3917 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry wszystkim aparatkom
no i aparatom zamieszczam zdjęcie moich gumeczek i nowego "zbrojonego" drutu http://http://img263.imageshack.us/i...5072/z1vh0.jpg pozdrawiam i życzę milego dnia |
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Ładnie się prezentują takie gumeczki na białych zębach.
Ja jutro wkleję ze swoimi różowymi.
|
#3919 |
|
Raczkowanie
|
Nistety nie mam bialych zębów, ale dobrze,że chociaż na zdjęciach wydają się bielsze
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
sylviontko superasne zabeczki
ach zeby tak moje juz takie bylya tu dziury trzeba zakleic po czwórkach:P
|
#3921 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam od orto i zastanawiam się jak ja zjem dzisiaj obiad. Na obu łukach mam założone druty chyba rozmiaru XXL, już jak mi zakładała to strasznie mnie zęby bolały i jeszcze mam łańcuszki wszelkiego rodzaju na całej szerokości
Odważyłam się w końcu na zielone gumki U orto wydawało mi się, że jest to zieleń jasna, a teraz jak patrzę w lustro to ten kolor jest bardzo intensywny, taki trochę żarówiasty, ale pewnie się przyzwyczaję ![]() Kolejna wizyta 9 lipca. Orto powiedziała, że teraz musimy się częściej spotykać, bo zdejmuję aparacik we wrześniu ![]() Kasiek trzymaj się dziewuszko, pewnie zdejmiesz aparat szybciej ode mnie
|
|
|
|
#3922 |
|
Kokon pro
|
a ja dopiero 24 lipca chlip, a moje szpary nadal sie zamykaja wolno bo wolno ale jakos ida a najgorsze jest to, ze te wielkie szpary po wyrwanych zebach zeszly sie raz dwa a te teraz po pol mm doslownie sie ruszac nie chca, ale mam nadzieje ze jak kolejny raz zmieni mi caly drut na jeszcze grubszy to bedzie juz koniec i w koncu nie bede tez miala tych wystajacych drutow przy dwojkach przez ktore koszmarnie myje sie zeby nie minal miesiac a szczoteczka do wymiany ;/
|
|
|
|
#3923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No szczerze mówiąc ta krzywa jedynka jest już o wiele prostsza, ale właściwie cała wada polega na tym, że górna szczęka jakoś tak dziwnie "leci" w lewą stronę i mam: zaburzenie linii pośrodkowej , a na tych fotkach tak wyraźnie tego nie widać .
|
|
#3924 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3926 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3927 |
|
Przyczajenie
|
ja juz podobno nie moge bo mam 17 lat:/ a chyba do 13 roku zycia mozna z tego co mi pani dentystka naopowiadala... spoznilam sie lekko:/ czuje,ze dopoki sama sobie nie uzbieram tej mamony to nic z tymi zebami nie zrobie:/ a wygladam jak wampir:P juz nie wiem ile mam naplakac rodzicom i chodzic ze spuchnietymi galami zeby chcieli isc ze mna do ortodonty jeszcze raz!
oni sie w ogole tym nie przejmuja:/ nie wiedza jak mnie to boli,ze kurcze oddalam sie od ludzi, bo mi wstyd jak cholera sie z takimi zebami usmiechnac. i ciagle ten text 'jak bedziesz na swoim to sobie zrobisz';(
|
|
|
|
#3928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Także szukaj i się nie poddawaj, bo im szybciej zalożysz aparat, tym szybciej będziesz miala ładny uśmiech. Mnie, niestety , dopiero teraz było stać na aparat (30 lat) ale w końcu go mam. Trzymam kciuki, aby Ci się udalo. |
|
|
|
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
Moja orto powiedziała mi, że "niedługo przystępujemy do separacji".
Jestem trochę zielona w tym temacie i nie bardzo rozumiem o co jej chodziło. Czy o gumki separacyjne wciskane pomiędzy zęby, czy może o hyrax? Albo jeszcze inny diabeł
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obiecane zdjęcie. Gumki miały być czerwone, no ale... Może następnym, już ostatnim razem przed zdjęciem aparatu ![]() edit: Wokół zamków mam okropnie widoczny klej/cement
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

3/3/6-22/7/8
Jak już naprawdę nie wiem co wybrać
O zgrozo...
W pewnym momencie miałam ochotę się rozpłakać.
Wybrałam malinowe. W domu okazało się że na zębach wyglądają tak ślicznie różowo.

Moja orto wciskała mi damona (na którego mnie nie stać), powiedziała żę powinnam miec tenże cudowny przerzut podniebienny oraz TFBC (czyli twin force bite corrector - coś w sylu herbsta chyba,...). Powiedz po wizycie jak tam ten drut na podnebieniu. Bo ja aparatu jeszcze nie mam, ale wiem ze mi to "grozi" (ten przerzut). Ja narazie czekam na konsultacje które sobie umówiłam do orto na Parafialnej i na Poleskiej.
Ech...a ja dziś napisałam kolosa z francuskiego, jutro kolos z wykładu, pojutrze rozdział pracy mgr do oddania. Trochę mi brakuje doby na to wszystko...

No szczerze mówiąc ta krzywa jedynka jest już o wiele prostsza, ale właściwie cała wada polega na tym, że górna szczęka jakoś tak dziwnie "leci" w lewą stronę