Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-21, 21:29   #1951
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

moja orto też nic nie wspominała o kryształowym
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 22:00   #1952
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez cichy_podmuch_wiatru Pokaż wiadomość
moja orto też nic nie wspominała o kryształowym
swoją drogą to ciekawe czemu nam go nie zaproponowali? jak będe na wizycie to sie dopytam.
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 23:40   #1953
00aga00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ~Carmen~ Pokaż wiadomość
ja cię kręce....własnie ja nie umiem jeszcze rozsmarowywać błyszczyka na ustach

ale spoko pracuje nad tym pokaz swoje zabki w aparatku?
Juz tam kiedys wklejałam Ale wkleje nowe 1 i 2 od lewej jest robione po 4 tygodniach noszenia (jadłam dziś tuńczyka-zły pomysł ZAPAMIĘTAĆ) a to 3 tuż po założeniu aparatu (fala dunaju z drutu teraz już jakby mniejsza) Na początku marca dopiero mam zmiane gumek ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00505.JPG (33,1 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg orto2.JPG (29,1 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aparat2.JPG (4,4 KB, 71 załadowań)
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca
lecz widać można żyć bez powietrza !"

00aga00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 04:51   #1954
alufa
Zakorzenienie

Carmen ja wczoraj niedługo po założeniu siłowałam się z kromką chleba. siostra miała taki dobry chleb, że nie moglam się powstrzymać ale jedzenie kanapek na dluższą metę to chyba wyczyn podziwiam, że dałaś radę zjeść pizzę poważnie. mnie przednie zęby i bez aparatu bolą jak jem coś ciepłego a co dopiero w aparacie

dziś drugi dzień. jest prawie 6 rano. spać nie mogę bo coś mnie to tak dziwnie uwiera ale trzeba sie przyzwyczaić... najgorsze jest to, że ja nie mam pojęcia co mogę jeść same jogurty i jakieś gorące kubki z makaronem wchodzącym tam gdzie nie trzeba ??
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 08:01   #1955
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
swoją drogą to ciekawe czemu nam go nie zaproponowali? jak będe na wizycie to sie dopytam.
Nie mam pojęcia ale na pewno jest sporo droższy więc i tak bym go nie miała:P Ale spytam się na wizycie czy jest i ile kosztuje

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
Carmen ja wczoraj niedługo po założeniu siłowałam się z kromką chleba. siostra miała taki dobry chleb, że nie moglam się powstrzymać ale jedzenie kanapek na dluższą metę to chyba wyczyn podziwiam, że dałaś radę zjeść pizzę poważnie. mnie przednie zęby i bez aparatu bolą jak jem coś ciepłego a co dopiero w aparacie

dziś drugi dzień. jest prawie 6 rano. spać nie mogę bo coś mnie to tak dziwnie uwiera ale trzeba sie przyzwyczaić... najgorsze jest to, że ja nie mam pojęcia co mogę jeść same jogurty i jakieś gorące kubki z makaronem wchodzącym tam gdzie nie trzeba ??
Poczekaj za parę dni będziesz już wszystko jadła:P ja po 4 dniach też pizzę jadłam:P nie umiem za bardzo gryźć przednimi zębami ale od tego mam sztućce:P spokojnie to tylko parę dni. A teraz możesz jeść chleb tostowy bez skórek z jakimś serkiem topionym, jogurty, serki itp same miękkie rzeczy
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-02-22 o 10:18
Stary 2007-02-22, 09:32   #1956
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Poczekaj za parę dni będziesz już wszystko jadła:P ja po 4 dniach też pizzę jadłam:P nie umiem za bardzo gryźć przednimi zębami ale od tego mam sztućce:P spokojnie to tylko parę dni. A teraz możesz jeść chleb tostowy bez skórek z jakimś serkiem topionym, jogurty, serki itp same miękkie rzeczy

hehe tylko spokojnie staram się zachować spokój, ale i tak mam masę wątpliwości. np. czy uda mi się zachować higienę na odpowiednim poziomie zużyłam masę wosku, bo ciągle mam wrażenie, że coś mnie tam obciera ale pewnie każda tak miała
Stary 2007-02-22, 10:17   #1957
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez 00aga00 Pokaż wiadomość
Juz tam kiedys wklejałam Ale wkleje nowe 1 i 2 od lewej jest robione po 4 tygodniach noszenia (jadłam dziś tuńczyka-zły pomysł ZAPAMIĘTAĆ) a to 3 tuż po założeniu aparatu (fala dunaju z drutu teraz już jakby mniejsza) Na początku marca dopiero mam zmiane gumek ...
aga, twój aparat jest kryształowy? bo jest naprawdę ładny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-22, 11:09   #1958
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
hehe tylko spokojnie staram się zachować spokój, ale i tak mam masę wątpliwości. np. czy uda mi się zachować higienę na odpowiednim poziomie zużyłam masę wosku, bo ciągle mam wrażenie, że coś mnie tam obciera ale pewnie każda tak miała
ja tylko dwa razy użyłam wosku w pierwsyzm dniu i tylko na 2 zamki:P ale o higiene też mam stracha:P
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
Stary 2007-02-22, 13:09   #1959
truskava
Zakorzenienie

ja podobnie, wosku zuzylam malo co, bo tylko na dwa zameczki. teraz luzik, nic mnie nie obciera co do jedzienia, to na poczatku tez mialam mnostwo watpliwosci i obaw, ale teraz po ponad miesiacu noszenia, wcinam juz doslownie wszycho chociaz nic sama nie gryze. wszytsko 'tne' na kawaleczki, hihi

*Basia*, wlasnie obejrzalam zdjecie Twojego aparatu. slicznusi ja mam metalowy, ale nie narzekam:P przy okazji pytanie: jak ktos ma aparat krysztalowy albo porcelanowy, to nie moze chyba kombinowac z roznymi kolorami gumek prawda? jezeli w gole w takich aparatach sa gumki ?:|

aaaa, i jeszcze zauwazylam *Basia*, ze mamy tak samo krzywe zeby, ze tak powiem, heh. mi tez tak górą wyrosła trojka. ale na dwojce nie mam zamka, bo wlasnie ta okropna trojka ja blokuje:/ juz nie moge sie doczekac kiedy ta trojka przesunie sie na miejsce wyrwanej czworki!

Czas edycji: 2007-02-22 o 13:49
truskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 14:22   #1960
Katka_krk
Rozeznanie

U mnie minął miesiąc i też jeszcze nie gryze jedynkami Od dwóch dni mnie bolą

U mnie fala dunaju zniknęła po mojej prawej stronie po drugiej jeszcze mam fale ale coraz mniejsza

I wogóle jem juz wszystko - i nie pije już przez rureczki No moze czasem jak ide gdzieś i nie mam jak umyc zebów ale dzis np barszcz czerwony jadłam z uszkami to normalnie

00aga00 - czemu jedzenie tunczyka to zły pomysł?? Jadłam 2 dni temu i nie zauwazyłam jakiś "błędow"

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 14:37   #1961
anCcik
Zakorzenienie

dziewczynki. jak myślicie. bo na dolnych sześciu zębach mam aparacik. prostują się, ale zauważylam ze (ząb) piątka zaczęła mi się przesuwać w strone jęzka. i tu moje pytanie: mozną jeszcze dokleić jeden zamek i wyciągnąć tego ząbka? /wizyte mam w polowie marca, więc może coś wymyślę /
anCcik jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-22, 17:38   #1962
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Moja orto za to nie aparatów porcelanowych . Moja orto nosi kryształ, dentystka też nosiła kryształ. Spodobał mi się i mam go.
Faktycznie mam aparat przez tą wystającą trójkę.
Podam jakie ceny są u mnie:
metalowy: 1200 zł (łuk)
plastik (przynajmniej tak wygląda, nie mam pojęcia jak to się fachowo nazywa): 1600 zł (łuk)
kryształ: 1800 zł (łuk).
Myślę, że ceny nie są zbyt wysokie. Orto przyjeżdża do mojego miasta dwa razy w miesiącu.
Dzisiaj koleżanka zapytała czy mam aparat, bo słyszała jak o nim mówiłam. Nie zauważyła go, a często się z Nią widuję.
Mogę założyć kolorowe gumki, ale raczej tego nie zrobię. Chciałam mieć mało widoczny aparat, więc kolorowe gumki w moim przypadku mijają się z celem . Poza tym nie chcę żeby uczniowie za bardzo skupiali się na tym co mam na zębach .

Ja mam zamek na dwójce, ale i tak jest ona na razie wyłączona z łuku. Ja mam usunietą szóstkę, zamiast czwórki (dlatego też dłużej będę nosić aparat).

Aga, Twój aparat wygląda tak jak mój . A czemu nie masz całkiem założonych gumek? Chodzi mi o jedynki.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2007-02-22 o 17:44 Powód: dopisek
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 19:20   #1963
Mysia_Pysia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Mysia_Pysia GG do Mysia_Pysia Send a message via Skype™ to Mysia_Pysia

Hej Aparatki

Ja idę na pierwszą wizytę we wtorek (27.02). Nie mogę się doczekać aparaciku! W końcu będę miała proste ząbki (wiem, że to potrwa ok. 2 lat, ale czekam na aparat juz ze 3 lata... zbieralam kase).

Ja będę miała na górę i na dół, metalowy

Mam pare pytanek:

1. Czy zakłada się aparat na górę i na dół na raz? Czy najpierw jeden a za jakiś czas (ile czasu?) drugą część?

2. Na której wizycie zakłada się aparat?

3. Czy myjecie zęby po KAŻDYM posiłku (w szkole też????) ?

Mysia_Pysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 19:32   #1964
paulagwiazda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia_Pysia Pokaż wiadomość
Hej Aparatki

Ja idę na pierwszą wizytę we wtorek (27.02). Nie mogę się doczekać aparaciku! W końcu będę miała proste ząbki (wiem, że to potrwa ok. 2 lat, ale czekam na aparat juz ze 3 lata... zbieralam kase).

Ja będę miała na górę i na dół, metalowy

Mam pare pytanek:

1. Czy zakłada się aparat na górę i na dół na raz? Czy najpierw jeden a za jakiś czas (ile czasu?) drugą część?

1. To już zależy od orto. Ja miałam najpierw dół i na górę hyrax. Jak mi orto sciągnęła hyraxa po paru miesiącach to załozyła mi aparacik na górę ^^

2. Im szybciej tym lepiej, nie? ^^ Ja na 1. wizycie miałam odciski (odlewy?? XD ) robione, na drugiej tylko mi separatory (dobra nazwa? bo nie zapamiętałam ... xd ) a na trzeciej miałam zakładany aparat

3. Ja myję po każdym posiłku. W szkole nie myję, bo nie jem. Ale to się pewnie zmieni. Chodzę do gimnazjum jeszcze i mam mało lekcji. A po za tym mam napraaaawde bliziutko do szkoły, więc jak juz jestem głoda to mogę podbiec i sobie coś zjeść w domu Aczkolwiek nie zdażyło mi sie takie coś

Upomnijcie mnie gdy na następny raz będę chciała wypić tak dużo soku marchewkowego, oki? Bo na górze już mam ślicznie odbarwione na pomarańczowo różowe gumeczki...
Stary 2007-02-22, 19:32   #1965
alufa
Zakorzenienie

Cytat:

1. to zależy. ja np mam na raty bo mama by się z kasą nie wyrobiła. nie oszukujmy się. teraz mam założoną góre a za miesiąc dół, ale można i 2 naraz

2. to zależy jak się ugadasz z orto, czy masz coś do leczenia, czy musisz mieć czyszczenie itp

3.ja myję po każdym. a w szkole będę chyba tylko przepłukiwać wodą
Stary 2007-02-22, 19:37   #1966
anCcik
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pare pytanek:

Hej . Ja postaram się odpowiedzieć na pytanka z własnego doświadczenia:

1. to chyba nie ma znaczenia. ja miałam najpierw założoną górę, a dopiero po 5 miesiącach dół (ale to dlatego, że nie byłam jeszcze zdecydowana na ten drugi łuk)

2. ja miałam zakladany aparat na bodajże 3-ciej wizycie? bo najpierw przegląd ogólny, później musialam isc na zrobienie zdjęcia (takie by zobaczyć jak są ogólnie zęby poukładane ), na następnej wizycie był robiony wycisk (z takiej masy.... okropna :P), no a później zakladanie aparaciku (trwało to chyba niecałą godzinkę)

3. ja myje zęby po kazdym posiłku . jest opwiedziane, ze nie mozna jeść twardych rzeczy, żuć gumy. ale ja i tak jem co chcę i nie widzę żadnych przeciwskazań.
Stary 2007-02-22, 19:37   #1967
atrixa
Raczkowanie

Cytat:

1.To chyba zależy od wady... ja miałam górę zakładaną w styczniu, a dół w listopadzie...

2. mi na 3 1- to taka teoretyczna co i jak, dlaczego i po co:P 2-(bezpłatna) orto założyła mi separację i 3- złożenie szczękoczułek

3.w domu tak... w szkole nie, bo to niezły obciach ale ja mam napój i płuczę zęby po jedzeniu

a tak poza tym, to moja pierwsza wiadomość w tym wątku a więc witajcie
atrixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 19:46   #1968
kapsel
Rozeznanie

GG do kapsel

1. ja miałam zakładaną góre i dół na raz
2. z reguły na 3 - pierwsza to ocena wady i zrobienie wycisku, druga to włozenie separatorów a trzecia - uśmeich kombinerek
3. przyznaje sie ze kiedy zjem jakąś małą rzecz (jabłko etc) to nie lece myc zębów odrazu. Ale z reguły jak już jem to na całego więc - tak
kapsel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 20:33   #1969
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

00aga00 nie spadają Ci czasem gumki z jedynek?:P
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
Stary 2007-02-22, 20:34   #1970
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
00aga00 nie spadają Ci czasem gumki z jedynek?:P
zauważyłam właśnie to samo

Stary 2007-02-22, 20:36   #1971
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Mam pare pytanek:

1. To zależy czy masz $ żeby założyć obydwa naraz jeśli tak to nie widzę problemu, ale możesz poczekać kilka miesięcy jak chcesz.
2. Ja miałam założony na drugiej ( 1. miałam krótko omówione, wyciski mi zrobiła i zdjęcie obejrzała)
3. Nie myję po każdym tzn większym tak ale jak zjem jogurt czy jakiś owoc to nie myję jedynie płuczę płynem do płukania ust albo wodą jak mnie nie ma w domu

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
zauważyłam właśnie to samo
Hehe no właśnie zauważyłam teraz, że tez napisałaś:P szkoda, że mi się nie zsunęła lekko tylko gdzieś mi spadła i nie ma jej.

Cytat:
Napisane przez anCcik Pokaż wiadomość
dziewczynki. jak myślicie. bo na dolnych sześciu zębach mam aparacik. prostują się, ale zauważylam ze (ząb) piątka zaczęła mi się przesuwać w strone jęzka. i tu moje pytanie: mozną jeszcze dokleić jeden zamek i wyciągnąć tego ząbka? /wizyte mam w polowie marca, więc może coś wymyślę /
pewnie można Twoja Ortodonka na pewno sobie z tym poradzi
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg

Czas edycji: 2007-02-22 o 23:55
Stary 2007-02-23, 11:32   #1972
truskava
Zakorzenienie

ooo, *Basia*, wyglada mi na to, ze jestes nauczycielka, tak?
ja poki co jeszcze studiuje, ale we wrzesniu mam juz miec 3 tyg praktyk w szkole. a aparat mam metalowy,heh. ciekawe jak dzieciaki na to zareaguja heh
truskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 12:34   #1973
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez truskava Pokaż wiadomość
ooo, *Basia*, wyglada mi na to, ze jestes nauczycielka, tak?
ja poki co jeszcze studiuje, ale we wrzesniu mam juz miec 3 tyg praktyk w szkole. a aparat mam metalowy,heh. ciekawe jak dzieciaki na to zareaguja heh
Tak, jestem nauczycielką. A dzieciakom aparat na pewno się spodoba. Mam koleżankę, która miała metalowy i nie było żadnych problemów. Mojego nawet nie zauważyły, sama powiedziałam mojej klasie, że mam aparat . Od tej pory kilku uczniów pytało mnie o aparat, gdzie zakładałam i inne szczegóły. Koleżanki z pracy też są zainteresowane, ale dla swoich dzieci (a ja mam być przykładem ).

Stary 2007-02-23, 14:30   #1974
anCcik
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie można Twoja Ortodonka na pewno sobie z tym poradzi
no mam taką nadzieje. pozdrawiam
Stary 2007-02-23, 22:17   #1975
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

we wtorek idę na badanie żuchwy, dowiem się czy będe mogła nosić aparat, mam nadzieje że tak bo z moimi kłami wygladam jak wampirella
Stary 2007-02-23, 23:08   #1976
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Masz w takim razie podobną wadę do mojej. Ja mam jedną trójkę taką wystającą.

Stary 2007-02-24, 07:54   #1977
Katka_krk
Rozeznanie

Wczoraj stwierdziłam ze mnie to zęby beda bole cały czas...
Załozyłam aparat 19.01 no to wtedy ból był okropny....
Pozniej był mniejszy, w połowie noszenia bolały mnie 6 bo tam mam pierscienie,pozniej dwójki i tak w kólko jak cos przechodzi to kolejne mnie boli.
Np od 3 dni bolą mnie jedynki a wczoraj czułam sie jakby mi aparat ząłozyli bo tak mnie bolala jedna dwójka (która jeszcze sie tak nie wyprostowała i widac jeszcze na niej fale z łuku) Wiec wiem ze COS sie z tymi zębami cały czas dzieje

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-24, 08:22   #1978
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katka_krk Pokaż wiadomość
Pozniej był mniejszy, w połowie noszenia bolały mnie 6 bo tam mam pierscienie,pozniej dwójki i tak w kólko jak cos przechodzi to kolejne mnie boli.
Np od 3 dni bolą mnie jedynki a wczoraj czułam sie jakby mi aparat ząłozyli bo tak mnie bolala jedna dwójka (która jeszcze sie tak nie wyprostowała i widac jeszcze na niej fale z łuku) Wiec wiem ze COS sie z tymi zębami cały czas dzieje
Też bym chciała, żeby mnie bolały przynajmniej bym wiedziała, że coś się z tymi zębami dzieje a tak to nie bardzo .... mam wrażenie, że zęby jka były tak są dwójka mi troche wyszła więc jest dłuższa.. A i mam co do niej pytanie bo łuk mam juz prosty ale ta dwójka jest i tak krótsza i to sporo jak dla mnie ... jakieś 2mm a ja bym chciała, żeby ona była taka sama jak reszta zębów... możliwe jest, że orto coś z tym zrobi? odklei zamek i przyklei na nowo, żeby ją wyciągnąć? Ja już sama nie wiem
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
Stary 2007-02-24, 10:59   #1979
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katka_krk Pokaż wiadomość
czyli to tak czy inaczej bedzie boleć?? to ładnie. chyba sobie nie pojem nic normalnego. próbowałam chleb tostowy (bez skórki) i myślałam, że się popłaczę z bólu. wyczytałam, że ból może trwać od tygodnia do dwóch. ja mam dopiero zalożoną górę. czeka mnie jeszcze dół. mam nadzieję, że to nie będzie bolało non stop bo chyba nie wyrobię
Stary 2007-02-24, 12:51   #1980
euphoria000
Przyczajenie

Ja aparacik na górę mam od 8 listopada 2006 (góra) Świetna to rzecz jest Ja mam taka wadę, że mam dwie jedynki wysunięte w górnym łuku i musiałam 2 miesiące mieć takie cuś na podniebienie, a teraz mam jakieś takie coś też nie wiem jak to się nazywa, zakładam to na noc, dookoła to głowy jest. Normalnie jak jakiś potwór. Mniej więcej wyglądam jak postać z bajki ed edd i eddy
A wczoraj był dół, zęby mnie bolą cholernie.. ;-/ Ale co nas nie zabije to nas wzmocni. ;] Na dole to nie wyrosły mi piątki i będę miała implanty w wieku 18 lat.
Miałam do wyboru.. albo wyrywam dwie 4 z góry i na dole zęby się zsuwają ( Mam szpary który trzeba skorygować). A druga opcja to była nic nie wyrywać tylko wstawiać właśnie te dwie wspominane piątki.
Z jedzeniem jest okej. Tylko pierwszy tydzień będzie ciężki, a potem to już z górki.
Jak tak czytałam wątki związane z aparatem to nawet była wypowiedź, że ludzie będą się śmiać itp. No nie wiem, może rówieśnicy, którzy też chcą mieć piękne ząbki.. jeżeli ktoś nosi aparat to chyba chce dobrze wyglądać. Kiedyś miałam miłą sytuacje na przystanku. Kobieta zapytałam się mnie która godzina, ja jako osoba uśmiechnięta nie wstydzę się pokazywać, że aparat mam więc się uśmiechnęłam i odpowiedziałam jej. Ona na to: " o widzę, że dziewczyna o siebie dba, bardzo dobrze.." Aż mnie duma rozpierała, że mam aparat. )

Pozdrawiam wszystkich opancerzonych, zadrutowanych itd ))

euphoria000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości